Oficir s ruzom je napisao:
Besparica je napisao:
Ti kazes da slika odaje da je blize nekoj religiji, ja bi rekao da odaje da je blize fanatizmu.
Ja bih rekao religiji.
Ja bih rekao zaludjenosti. Ne znam zato bi se jedan mladi Bijeljinac pri zdravoj pameti toliko uzivljavao u religiju da nacini ono od sebe. Kada ovde vidim onakvog lika, to mi moze reci samo da se previse opteretio religijom.
Besparica je napisao:
Meni je mnogo vise zabrinjavajuce kada neko drasticno mjenja svoju pojavu zbog religije ili neke druge ideologije, nego zbog modnih trendova (nije da sam ljubitelj modnih trendova).
Jedna jako interesantna pojava u nasem drusvu (naravno negativna) upravo izrazava ovo sto si rekao...
Drogirasa, pijanicu, kradljivca ili mafijasa narod zna kao takvog i kad se u njegovm liku, djelu, odjeci , ponasanju desi neka korjenita promjena i to naglo...ostaje samo cuđenje i "strah"... jer svi smo ih znali kao takve, pa sta sad glume????
Ako je neko bio negativan i znamo ga citav zivot kao takvog, ima li on pravo da u jednom momentu svog zivota postane nesto drugo ili mora umrijeti kao "na glasu los" upravo i samo zbog toga sto ga mi znamo kao takvog...
Ako je momak kojim slucajem (iako opet nagađas) imao lose djetinjstvo ili odgoj i u jednom momentu htio da se priblizi nekoj religiji (ne bitno kojoj) koja je protiv krađe, ubistva, nemorala, droge,alkohola, mafije...i u tom priblizavanju promjenio kako svoje ponasanje i pogled na svijet tako i svoj vanjski izgled koji upravo odgovara onoj religiji koju je odabrao....da li to znaci njegovu krivicu....da li znaci da covjek pijanica, MORA umrijeti kao pijanica jer ga mi znamo kao takvog?????
NE.
Ne znam samo kako je ovo odgovarajuci komentar na moju izjavu.
Drogirasa, pijanicu, kradljivca ili mafijasa narod zna kao takvog i kad se u njegovm liku, djelu, odjeci , ponasanju desi neka korjenita promjena i to naglo...ostaje samo cuđenje i "strah"... jer svi smo ih znali kao takve, pa sta sad glume????
Ako je neko bio negativan i znamo ga citav zivot kao takvog, ima li on pravo da u jednom momentu svog zivota postane nesto drugo ili mora umrijeti kao "na glasu los" upravo i samo zbog toga sto ga mi znamo kao takvog...
WTF?
Ko je ovde pominjao drogerasa, pijanicu i kradljivca? I ko je rekao da se takvi ljudi ne trebaju mjenjati? I od kuda da je to opravdanje da se covjek preda fanatizmu?
Ako je momak kojim slucajem (iako opet nagađas) imao lose djetinjstvo ili odgoj i u jednom momentu htio da se priblizi nekoj religiji (ne bitno kojoj) koja je protiv krađe, ubistva, nemorala, droge,alkohola, mafije...i u tom priblizavanju promjenio kako svoje ponasanje i pogled na svijet tako i svoj vanjski izgled koji upravo odgovara onoj religiji koju je odabrao....da li to znaci njegovu krivicu....da li znaci da covjek pijanica, MORA umrijeti kao pijanica jer ga mi znamo kao takvog?????
NE.
Kljucna rijec - "priblizi".
Hm, "ubistva". Pa sada...

Besparica je napisao:
Prvi, da se zapitamo kolika bi tolerancija bila onih koji se na nju toliko pozivaju.
Tacno onolika dok ne naruse pravo izbora nekog drugog.
Aha.
Besparica je napisao:
ali uprkos tome tebi ne odgovara ovaj stil oblacenja i nije ti logicno da je chera jednog vehabije ovakva. Isto tako, meni nije logicno da je sin jednog Srbina onakav. Ja smatram da je imao normalan odgoj i djetinjstvo da ne bi bio onakav.
Ostajemo samo na tome da meni i tebi kao pojedincima "NIJE LOGICNO"...a daleko odo onog sto si ti rekao
Citiraj:
Sta je poenta? Ocigledno je da momak nije normalan. Mislim da cemo se tu sloziti. Treba samo pogledati sliku.
Tvoja "cura" je perfektno normalna samo je odabrala da se oblaci onako kako se oblaci ...ni na kraj mi pameti da kazem da "nije normalna" a pogotovo "da cemo se svi u tome sloziti (da nije normalna)".
Nije ti logicno. A da li ti odgovara taj stil? Narocito ako uzmemo u obzir da je cura perfektno normalna. Ako je toliko normalna, zasto te tvoje vehabije od malih nogu djeci utjeravaju u glavu stvari koje ce reci da ne trebaju izgledati tako ili slicno?
Besparica je napisao:
Ocigledno je da momak nije normalan.
O da. Izjava je sasvim na mjestu.
Sasvim je normalno da nekoga zdrav razum navede da se udruzi sa ljudima koji su dosli sa fucking bliskog istoka, preko pola svijeta da ratuju u njegovi zemlju, protiv njegovog naroda.

I i ti likovi su isto sasvim normalni? Sigurno. Mladi Sirijac ide u tamo neku Bosnu da se kolje. To su isto neki zdravi motivi.

Ja bi sada trebalo da postujem te likove i njihove drugare?