banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 16:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Srbin vehabija
PostPoslato: 18 Maj 2010, 14:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
114_AhmeD je napisao:
Ni jedan od njih nije glup da počne djete odgajati kad navrši 15 godina. Kad se dijete odgaja u duhu Islama učeći Kur'an, takve emo gluparije će mu biti odvratne. Normalno je da svako djete malo poludi u godinama puberteta ali neće u takvu krajnost otići.

I naravno, treba djetetu lijepu atmosferu kod kuće napraviti da ima gdje "napuniti baterije" da ga ovako društvo ne proguta...

.....

Krepo ti Kakashi... :D

Ipak ovakvih gluparija ima i kod vas. Nemožemo biti isključivi a da nepriznamo da učenje Kur'ana i neproizvodi ovakve koji će poslati sebe i druge na drugi svijet zbog nekih ciljeva? No kao ljudi moramo izolovati između sebe ovakve i djeci davati primjer kako netreba. No mi smo još daleko od takve svijesti.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 14:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
Malo sam googlala vezano za ovu temu i nećete vjerovati naišla na temu PRAVOSLAVNE VEHABIJE.
Radi se o ekstremnoj grupi iz tzv. pravoslavnog bratstva „Sveti Luka“, iz Smedereva koji sebe smatraju jedinim pravim hrišćanima.
Za sve one koji ne upražnjavaju pravoslavlje onako kako to oni rade kažu da su "izdajnici pravoslavlja":

http://www.srbijanet.rs/vesti/drustvo/7 ... abija.html

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
114_AhmeD je napisao:
Ni jedan od njih nije glup da počne djete odgajati kad navrši 15 godina. Kad se dijete odgaja u duhu Islama učeći Kur'an, takve emo gluparije će mu biti odvratne. Normalno je da svako djete malo poludi u godinama puberteta ali neće u takvu krajnost otići.
Najveća greška roditelja je što pusti da mu super rtl i MTV odgajaju dijete, pa sutra ustanu a ono teen već.... Plači onda koliko hoćeš

I naravno, treba djetetu lijepu atmosferu kod kuće napraviti da ima gdje "napuniti baterije" da ga ovako društvo ne proguta...

I nadji mi ti ijednog "vehabiju" u kojeg će dijete biti tako, i to ne zbog straha već zbog odgoja.

.....

Krepo ti Kakashi... :D

Nisam pitao zasto se ovakva situacija ne bi desila. Pitao sam sta bi bilo kada bi se ona desila. Znam da da se ovakve stvari ne desavaju. Zeleo sam samo da iskonstruisete situaciju.

Kada vec pomenu odgoj. Pitanje je veliko kakav je odgoj i porodicnu atmosferu imao nas Srbin vehabija.

I jos, neki ljudi neke procese nazivaju odgoj a neki indoktrinacija. :wink:

Zozon je napisao:
Srebrenica? Vrakela? I na kraju ovaj jadnik srbin vehabija?
Imas podforume, na kojima mozes da otvoris temu ako zelis da diskutujes o Srebrenici i Vrakeli.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 15:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Slika vehabije ako nista odaje nesto sto je blize nekoj religiji ili necemu duhovnom, a slika tvoje djevojke od 15 godina odaje ovosvjetski hir i sljeđenje nekog trenda a nikako nekog religijskog puta, izuzev ako nisu izmislili religiju kojoj je u korjenu takav vid oblacenja (ali o tom ne treba niti diskutovati jer u konkretnom tvom primjeru to nije slucaj).

Od tvog iskonstruiranja doveli smo se haman pa u off, sve pod geslom "sta bi bilo kad bi bilo"...ja sam ti htio naglastiti da su sanse da kcerka jednog "vehabije" dođe takva nikakve ili nula, upravo iz razloga odgoja koji islam nudi i iz razloga nagrade i kazne.

Znamo da je u BiH ta prica o "navodnim vehabijama" prenapumpana i da mi nismo nimalo manje teroristicka zemlja od jedne Srbije,Hrvatske, Amerike...samo možda sto se je o Bočinji raspravljala i Medeline Olbright, a o Abu Gurajbu ili nekom Guantanamu bas nema neke konkretne "policijske akcije specijalaca" kakve se krecu po Bosni i Hercegovini.

Reći ću ovo što ću reći i znam zašto to govorim : " Ne dirajte mi moje bradonje." :D

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 15:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Sve vjere imaju neke svoje "sekte" ili one koji smatraju da je njihov način upražnjavanja vjere jedino ispravan. Nažalost postaju toliko radikalni i u stvari čine (ne)djela koja ista ta vjera strogo zabranjuje.
Pri rođenju niko nije mogao birati gdje će se roditi, ko će mu biti roditelji, koje vjere ili u kojoj državi. Logično da se na to sve kaže da smo po rođenju svi isti tj. ljudi. Kasnijim odrastanjem i vaspitanjem čovjek sazrijeva, stiče iskustva i bira sebi životni pravac i ciljeve. Svakodnevno se u svijetu ljudi odlučuju preći iz jedne u neku drugu vjeru (primjera ima dosta a ne želim ih navoditi da nebi pomislili da favorizujem neku). Sve je to lična stvar svakog pojedinca ali naravno ako neko odabere neku ekstremno-radikalnu stranu bilo koje vjere i pokušava destruktivno uticati na ostale ljude ili državne zakone onda to postaje problem sviju nas.
Pravi vjernici upražnjavaju vjeru i sigurno neće pokušati drugim nametati svoje ili svoju vjeru izdizati iznad ostalih, loši vjernici upravo to rade i sami se određuju kao ekstremni.
Postoje institucije koje prate djelovanja ekstremista i postoje zakoni po kojima isti mogu biti sankcionisani ako učine krivična djela. Sve te ekstremiste treba ignorisati i nepridavati im pažnju niti reklamu.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 16:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Znam da je ovo malo ekstremno, al ovdje bi dobro dosla titova strategija...sve vehabije i druge ekstremiste streljati ili zatvoriti negdje i baciti kljuc.... Kako su krenuli, izgledacemo kao avganistan....

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 09:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Oficir s ruzom je napisao:
Slika vehabije ako nista odaje nesto sto je blize nekoj religiji ili necemu duhovnom, a slika tvoje djevojke od 15 godina odaje ovosvjetski hir i sljeđenje nekog trenda a nikako nekog religijskog puta, izuzev ako nisu izmislili religiju kojoj je u korjenu takav vid oblacenja (ali o tom ne treba niti diskutovati jer u konkretnom tvom primjeru to nije slucaj).

Ti kazes da slika odaje da je blize nekoj religiji, ja bi rekao da odaje da je blize fanatizmu.
Meni je mnogo vise zabrinjavajuce kada neko drasticno mijenja svoju pojavu zbog religije ili neke druge ideologije, nego zbog modnih trendova (nije da sam ljubitelj modnih trendova).
Od tvog iskonstruiranja doveli smo se haman pa u off, sve pod geslom "sta bi bilo kad bi bilo"...ja sam ti htio naglastiti da su sanse da kcerka jednog "vehabije" dođe takva nikakve ili nula, upravo iz razloga odgoja koji islam nudi i iz razloga nagrade i kazne.

Pa moje konstrukicje su tu iz dva razloga.
Prvi, da se zapitamo kolika bi tolerancija bila onih koji se na nju toliko pozivaju.
Drugi, je tvoj stil argumentacije. Ti vjerovatno nisi strucnjak za emo djecu (kao ni ja), ali uprkos tome tebi ne odgovara ovaj stil oblacenja i nije ti logicno da je chera jednog vehabije ovakva. Isto tako, meni nije logicno da je sin jednog Srbina onakav. Ja smatram, da je imao normalan odgoj i djetinjstvo, ne bi bio onakav.

Poslednji put menjao Besparica dana 19 Maj 2010, 09:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 09:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
skeva je napisao:
Znam da je ovo malo ekstremno, al ovdje bi dobro dosla titova strategija...sve vehabije i druge ekstremiste streljati ili zatvoriti negdje i baciti kljuc.... Kako su krenuli, izgledacemo kao avganistan....

E zato se neće sigurno takav primitivizam ponoviti. Sad čovjeka u određenoj sub-kulturi smatrati ekstremnim jer fura svoj fazon ? Ma nemoj !

Evo ja sam musliman, ako imam kapicu i bradu, ja takav mogu biti najkulturniji i najbolji primjer u ovakvom degradiranom društvu, i moja familija sva isto. Ekstrem si ti sa takvim stavom a i ne osjetiš to

Kako bi bilo da ja tebe poistovjetim sa prljavim narkomanom samo jer imaš raste ( npr kao taj lik na tvom avataru.. sepultura ili već šta ja znam.. ) ?
Glupo je nekog muslimana sa bradom poistovjećivati ekstremizmom samo jer je neki izmišljeni bin Laden uradio glupost neku.

Muslimani su u povjesti najmanje uradili terorističkih udara. Eta je više pobila od al Kaide pa opet su ovi drugi izvikani više milion puta. :roll:

@@ostali

Ne može se dijete izolovati niti pustiti skroz, ni jedna krajnost ne valja jer je na svakoj provalija. Teško je ići tim srednjim putem, koji je ispravan.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 09:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Ti kazes da slika odaje da je blize nekoj religiji, ja bi rekao da odaje da je blize fanatizmu.

Ja bih rekao religiji.

Besparica je napisao:
Meni je mnogo vise zabrinjavajuce kada neko drasticno mjenja svoju pojavu zbog religije ili neke druge ideologije, nego zbog modnih trendova (nije da sam ljubitelj modnih trendova).

Jedna jako interesantna pojava u nasem drusvu (naravno negativna) upravo izrazava ovo sto si rekao...

Drogirasa, pijanicu, kradljivca ili mafijasa narod zna kao takvog i kad se u njegovm liku, djelu, odjeci , ponasanju desi neka korjenita promjena i to naglo...ostaje samo cuđenje i "strah"... jer svi smo ih znali kao takve, pa sta sad glume????

Ako je neko bio negativan i znamo ga citav zivot kao takvog, ima li on pravo da u jednom momentu svog zivota postane nesto drugo ili mora umrijeti kao "na glasu los" upravo i samo zbog toga sto ga mi znamo kao takvog...

Ako je momak kojim slucajem (iako opet nagađas) imao lose djetinjstvo ili odgoj i u jednom momentu htio da se priblizi nekoj religiji (ne bitno kojoj) koja je protiv krađe, ubistva, nemorala, droge,alkohola, mafije...i u tom priblizavanju promjenio kako svoje ponasanje i pogled na svijet tako i svoj vanjski izgled koji upravo odgovara onoj religiji koju je odabrao....da li to znaci njegovu krivicu....da li znaci da covjek pijanica, MORA umrijeti kao pijanica jer ga mi znamo kao takvog?????

NE.

Čist primjer gotovo 99% gornje nabrojanog je Jusuf Islam ili prije poznat kao Cat Stivens...samo sto za razliku od naseg "vehabije" Stivens ima 1.5 cm duzu kosu...

Besparica je napisao:
Prvi, da se zapitamo kolika bi tolerancija bila onih koji se na nju toliko pozivaju.

Tacno onolika dok ne naruse pravo izbora nekog drugog.

Besparica je napisao:
ali uprkos tome tebi ne odgovara ovaj stil oblacenja i nije ti logicno da je chera jednog vehabije ovakva. Isto tako, meni nije logicno da je sin jednog Srbina onakav. Ja smatram da je imao normalan odgoj i djetinjstvo da ne bi bio onakav.

Ostajemo samo na tome da meni i tebi kao pojedincima "NIJE LOGICNO"...a daleko odo onog sto si ti rekao
Citiraj:
Sta je poenta? Ocigledno je da momak nije normalan. Mislim da cemo se tu sloziti. Treba samo pogledati sliku.

Tvoja "cura" je perfektno normalna samo je odabrala da se oblaci onako kako se oblaci ...ni na kraj mi pameti da kazem da "nije normalna" a pogotovo "da cemo se svi u tome sloziti (da nije normalna)".

Pravo izbora.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 10:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
Oficir,

Mogu da prihvatim da je neko konvertirao u drugu religiju ali zašto baš u neku frakciju koja je u javnosti poznata kao ekstremna.

Upoznata sam o slučaju Hamze Ražnjatovića pjevača i vođa grupe "Magbet" koji je prije nekoliko godina prešao na Islam, u svakoj svojoj pjesmi iskazuje poneku poruku koja je bliska Svetoj knjizi.
I naslov svog prošlog projekta "Samo jedan je" nazvao je stilu sa svojim vjerskim opredjeljenjem.
To razumijem.
Ali, ovi momci sa dugim bradama su nešto drugo!
Upravo sam pročitala jedan zanimljiv tekst na temu konvertiranja:

http://www.sehur.net/html/modules.php?n ... nt&sid=178

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 10:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sunchica je napisao:
Oficir,

Mogu da prihvatim da je neko konvertirao u drugu religiju ali zašto baš u neku frakciju koja je u javnosti poznata kao ekstremna.

Upoznata sam o slučaju Hamze Ražnjatovića pjevača i vođa grupe "Magbet" koji je prije nekoliko godina prešao na Islam, u svakoj svojoj pjesmi iskazuje poneku poruku koja je bliska Svetoj knjizi.
I naslov svog prošlog projekta "Samo jedan je" nazvao je stilu sa svojim vjerskim opredjeljenjem.
To razumijem.
Ali, ovi momci sa dugim bradama su nešto drugo!
Upravo sam pročitala jedan zanimljiv tekst na temu konvertiranja:

http://www.sehur.net/html/modules.php?n ... nt&sid=178

Znam lično autora ovog teksta.
Sunčice, Hamza je sufijski orijentisan, pjeva uz muziku i dalje što je zabranjeno po islamu, dakle i on je frakcija.

Upoznaj istinu pa onda skontaj ko je na njoj, a ne ocjenjuj istinu po ljudima. Brada je samo jedan element u nošnji muslimana i ona ne znači ništa, imaš svakakvih ljudi sa bradom kao i onih bez brade...

Pogledaj..

Slika

Slika

Oba imaju bradu a njihovo učenje nebo i zemlja...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 10:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

sunchica je napisao:
Oficir,

Mozda upravo zbog onog uvodnog djela iz tvog teksta, iako se ja ne slazem s tim uvodnim djelom generalno gledajuci, međutim iz iskustva znam da postoje osobe koje su tu radi nekog drugog razloga, isticanja, kompleksa i sl.

Ako gledamo konkretan slucaj "vehabije" i jednog "bosanskog muslimana" ...upravo ovi drugi su nastali nakon sto ih nije bilo te oni spadaju u frakciju, ali tebe buni malobrojnost "vehabija" i brojnost " bosanskih muslimana" ...

Izgled ovog momka vise odgovara izgledu ranijih generacija muslimana nego recimo sto odgovara izgled Enesa Karica ili Resida Hafizovica, ili cak Reisa.

Moj prvi komsija je jedan momak slican ovom, brada, kratka kosa, kratke hlace, "razlikuje se" u obavljanju propisa i sl... tu je doselio prije nekih 10-tak godina, kasnije se ozenio, stekao familiju, ali kakav je bio prije 10 godina takav je i danas, svakodnevni napadi tipa "vehabija", terorista, ekstrem, frakcijas itd. ga nisu pokolebali da je promjenio ista u svojim postupcima...iako NIKAD i ponavljam NIKAD nikog nije dirnuo u mjestu, napao, ili uvrijedio, pijancio do kasna u noc s muzikom niti bez muzike...

I iskreno da ti kazem kad bi kojim slucajem prodavao svoju kucu, imovinu ili dio zemlje, cjena bi rasla upravo zbog komsije kojeg imam...i ne bi ga mjenjao (kao komsiju) nema te pare na svijetu.

A da li je to slucaj s onim koji u komsiluku ima Revnitelja, ili Drazenovca neka oni odgovore...mozda i jest.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:

Ja bih rekao religiji.

Ja bih rekao zaludjenosti. Ne znam zato bi se jedan mladi Bijeljinac pri zdravoj pameti toliko uzivljavao u religiju da nacini ono od sebe. Kada ovde vidim onakvog lika, to mi moze reci samo da se previse opteretio religijom.
Besparica je napisao:
Meni je mnogo vise zabrinjavajuce kada neko drasticno mjenja svoju pojavu zbog religije ili neke druge ideologije, nego zbog modnih trendova (nije da sam ljubitelj modnih trendova).

Jedna jako interesantna pojava u nasem drusvu (naravno negativna) upravo izrazava ovo sto si rekao...

Drogirasa, pijanicu, kradljivca ili mafijasa narod zna kao takvog i kad se u njegovm liku, djelu, odjeci , ponasanju desi neka korjenita promjena i to naglo...ostaje samo cuđenje i "strah"... jer svi smo ih znali kao takve, pa sta sad glume????

Ako je neko bio negativan i znamo ga citav zivot kao takvog, ima li on pravo da u jednom momentu svog zivota postane nesto drugo ili mora umrijeti kao "na glasu los" upravo i samo zbog toga sto ga mi znamo kao takvog...

Ako je momak kojim slucajem (iako opet nagađas) imao lose djetinjstvo ili odgoj i u jednom momentu htio da se priblizi nekoj religiji (ne bitno kojoj) koja je protiv krađe, ubistva, nemorala, droge,alkohola, mafije...i u tom priblizavanju promjenio kako svoje ponasanje i pogled na svijet tako i svoj vanjski izgled koji upravo odgovara onoj religiji koju je odabrao....da li to znaci njegovu krivicu....da li znaci da covjek pijanica, MORA umrijeti kao pijanica jer ga mi znamo kao takvog?????

NE.

Ne znam samo kako je ovo odgovarajuci komentar na moju izjavu.

WTF? :confused4:
Ko je ovde pominjao drogerasa, pijanicu i kradljivca? I ko je rekao da se takvi ljudi ne trebaju mjenjati? I od kuda da je to opravdanje da se covjek preda fanatizmu?

NE.

Kljucna rijec - "priblizi".
Hm, "ubistva". Pa sada... :)
Besparica je napisao:

Tacno onolika dok ne naruse pravo izbora nekog drugog.

Aha. :roll:
Besparica je napisao:
ali uprkos tome tebi ne odgovara ovaj stil oblacenja i nije ti logicno da je chera jednog vehabije ovakva. Isto tako, meni nije logicno da je sin jednog Srbina onakav. Ja smatram da je imao normalan odgoj i djetinjstvo da ne bi bio onakav.

Ostajemo samo na tome da meni i tebi kao pojedincima "NIJE LOGICNO"...a daleko odo onog sto si ti rekao
Citiraj:
Sta je poenta? Ocigledno je da momak nije normalan. Mislim da cemo se tu sloziti. Treba samo pogledati sliku.

Tvoja "cura" je perfektno normalna samo je odabrala da se oblaci onako kako se oblaci ...ni na kraj mi pameti da kazem da "nije normalna" a pogotovo "da cemo se svi u tome sloziti (da nije normalna)".

Nije ti logicno. A da li ti odgovara taj stil? Narocito ako uzmemo u obzir da je cura perfektno normalna. Ako je toliko normalna, zasto te tvoje vehabije od malih nogu djeci utjeravaju u glavu stvari koje ce reci da ne trebaju izgledati tako ili slicno?
Besparica je napisao:
Ocigledno je da momak nije normalan.

O da. Izjava je sasvim na mjestu.
Sasvim je normalno da nekoga zdrav razum navede da se udruzi sa ljudima koji su dosli sa fucking bliskog istoka, preko pola svijeta da ratuju u njegovi zemlju, protiv njegovog naroda. :roll: I i ti likovi su isto sasvim normalni? Sigurno. Mladi Sirijac ide u tamo neku Bosnu da se kolje. To su isto neki zdravi motivi. :roll:
Ja bi sada trebalo da postujem te likove i njihove drugare? :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 15:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Ja bih rekao zaludjenosti. Ne znam zato bi se jedan mladi Bijeljinac pri zdravoj pameti toliko uzivljavao u religiju da nacini ono od sebe. Kada ovde vidim onakvog lika, to mi moze reci samo da se previse opteretio religijom.

I ja bih rekao zaluđenosti...jer ne znam zasto se jedan tip zaludio s jednim tipom koji se iz Bjeljine pri zdravoj pameti uzivio u religiju i nacinio ono od sebe. Kad ovjde procitam tog tipa koji se zaludio s jednim tipom to mi moze reci samo da se previse opteretio s nekim ko se previse opteretio religijom.

Besparica je napisao:
Ne znam samo kako je ovo odgovarajuci komentar na moju izjavu.

:D

Besparica je napisao:
WTF? :confused4:
Ko je ovde pominjao drogerasa, pijanicu i kradljivca? I ko je rekao da se takvi ljudi ne trebaju mjenjati? I od kuda da je to opravdanje da se covjek preda fanatizmu?

Cuj pa, nisu li se i radikali (seseljevci) i draženovci predali jos goroj ideologiji šovinistickog cionizma (bozji narod na bozjoj zemlji s elementima fašizma)...kao sto sam i rekao ove druge prati stoljetna reputacija.

Besparica je napisao:
Kljucna rijec - "priblizi".
Hm, "ubistva". Pa sada... :)

Ajd da definiramo kljucnu rijec "priblizi"

Besparica je napisao:
Nije ti logicno. A da li ti odgovara taj stil? Narocito ako uzmemo u obzir da je cura perfektno normalna. Ako je toliko normalna, zasto te tvoje vehabije od malih nogu djeci utjeravaju u glavu stvari koje ce reci da ne trebaju izgledati tako ili slicno?

Meni licno ne odgovara "taj stil". Al ne kazem da cura nije normalna, ona samo hoce da bude cool. :D
Pa te "moje vehabije" to rade djeci iz istog onog razloga iz kojih je tvoj ćaća tebi "to radio"....a to se inace zove ODGOJ,
I ne trebaju djeca da izgledaju tako, narocito curice od 15-tak godina....i evo pitam ima li iko normalan na ovom forumu ko je zadovoljan da mu djete bude takvo???? Mozda ti ?
S druge strane ne treba biti ni bradonja ako nece...to je sasvim o.k.-ali govoriti da je neko izgubio pamet i kao "glasnogovornik" govoriti da se "SVI SLAZEMO"...je dokaz maloumnosti i ogranicenosti.

Besparica je napisao:
O da. Izjava je sasvim na mjestu.
Sasvim je normalno da nekoga zdrav razum navede da se udruzi sa ljudima koji su dosli sa fucking bliskog istoka, preko pola svijeta da ratuju u njegovi zemlju, protiv njegovog naroda. :roll: I i ti likovi su isto sasvim normalni? Sigurno. Mladi Sirijac ide u tamo neku Bosnu da se kolje. To su isto neki zdravi motivi. :roll:
Ja bi sada trebalo da postujem te likove i njihove drugare? :lol:

Pa ti si i PSOVAČ 8) krasno...

A sta kazes za Ruse??? Njih u proteklom ratu nije bilo??? Ajd ne budali...rat me ne interesuje, ali kad me potezes za kufer onda.....
:D

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ja bih rekao zaluđenosti...jer ne znam zasto se jedan tip zaludio s jednim tipom koji se iz Bjeljine pri zdravoj pameti uzivio u religiju i nacinio ono od sebe. Kad ovjde procitam tog tipa koji se zaludio s jednim tipom to mi moze reci samo da se previse opteretio s nekim ko se previse opteretio religijom.

Sta? :confused2: :lol:
Cuj pa, nisu li se i radikali (seseljevci) i draženovci predali jos goroj ideologiji šovinistickog cionizma (bozji narod na bozjoj zemlji s elementima fašizma)...kao sto sam i rekao ove druge prati stoljetna reputacija.

Jesam ja to negdje podrzavao seseljevce?
Ajd da definiramo kljucnu rijec "priblizi"

Pa mozemo da obrazlozimo. Znaci da se priblizi religiji a ne da bude opsjednut relgijom.
Meni licno ne odgovara "taj stil". Al ne kazem da cura nije normalna, ona samo hoce da bude cool. :D
Pa te "moje vehabije" to rade djeci iz istog onog razloga iz kojih je tvoj ćaća tebi "to radio"....a to se inace zove ODGOJ,

Pa ne kazem ni ja da ta cura nije normalna. :lol: A to ne kazes ni ti. Zato se pitam zasto se ne bi desilo vehabijama, koji su takodje normalni, da im clanovi porodice furaju ovaj stil. :D
i evo pitam ima li iko normalan na ovom forumu ko je zadovoljan da mu djete bude takvo???? Mozda ti ?

Pa sada, ne bi bio najsrecniji ali ne bi je ni lemo. :lol: Samo zaboravljas da sam ja terorista. Ne mozes od mene ocekivati toleranciju.
S druge strane ne treba biti ni bradonja ako nece...to je sasvim o.k.-ali govoriti da je neko izgubio pamet i kao "glasnogovornik" govoriti da se "SVI SLAZEMO"...je dokaz maloumnosti i ogranicenosti.

Pa nisam rekao da se "SVI SLAZEMO", rekao sam da mislim da cemo se tu sloziti. Ti to namjerno tako tumacis da bi se nastelio da direktno posaljes koju uvredu, sto je dokaz da si vec malo neurozan. :lol:
Besparica je napisao:
Pa ti si i PSOVAČ 8) krasno...

O da. Sve sto pomaze da se docara situacija.
Besparica je napisao:
A sta kazes za Ruse??? Njih u proteklom ratu nije bilo??? Ajd ne budali...rat me ne interesuje, ali kad me potezes za kufer onda.....

Svako ko namjenski predje hiljade kilometara da ode ratovati u stranu zemlju, sa stranim narodom protiv stranog naroda, iz religijskih ili nekih drugih ideoloskih razloga je za mene fucking manijak.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 17:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

" Sigurno. Mladi Sirijac ide u tamo neku Bosnu da se kolje. To su isto neki zdravi motivi. "

Jihad , šta ćeš 8) ;

Isto kao što mi navijamo da talibani raspu amere i sve ostale tamo u dalekom Afghanu :D

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 18:00 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Ko to mi Ahmede?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 21:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Sta? :confused2: :lol:

Nista... :D

Besparica je napisao:
Jesam ja to negdje podrzavao seseljevce?

Jesam li ja negdje rekao da si ti podrzavao seseljevce???

Besparica je napisao:
Pa mozemo da obrazlozimo. Znaci da se priblizi religiji a ne da bude opsjednut relgijom.

A da definiramo "opsjednutost religijom", ili ideologojiom???

Besparica je napisao:
Pa ne kazem ni ja da ta cura nije normalna. :lol: A to ne kazes ni ti. Zato se pitam zasto se ne bi desilo vehabijama, koji su takodje normalni, da im clanovi porodice furaju ovaj stil. :D

Cura normalna, musliman normalan - obojica se slazemo u tome...fantasticno, :D e sad zasto se nebi desilo u jednoj normalnoj obitelji da jedan clan predje u Islam i da pusti bradu???? ( konstra pitanje-kad su oboje normalni).
:oops: ups to se vec desilo....iz jedne normalne sredine ljudi prihvataju Islam... ( ukljucujuci ovog momka).

Besparica je napisao:
Pa sada, ne bi bio najsrecniji ali ne bi je ni lemo. :lol: Samo zaboravljas da sam ja terorista. Ne mozes od mene ocekivati toleranciju.

Pa evo ja sam musliman s bradom, ali ne lemam :D ...i nisam terorista i to ni u sali ne priznajem, a nemas ti kila da i bio to o cemu zbijas sale...ne moze to svak. Od tebe ni ne ocekujem toleranciju. :wink:

Besparica je napisao:
Pa nisam rekao da se "SVI SLAZEMO", rekao sam da mislim da cemo se tu sloziti. Ti to namjerno tako tumacis da bi se nastelio da direktno posaljes koju uvredu, sto je dokaz da si vec malo neurozan. :lol:

Pa bice da si slabo mislo...nemas puno istomisljenika...jel ti to pokusavas postaviti dijagnozu...psovac a igra se psihijatra...znam jednog tipa, zvao se Dragan Dabić ...( bumo ti poslo slike...al vjerujem da ga znas prije i poslije brade, prije i poslije duge kose, prije i poslije naocala...), vidjećes da je isto mozda doputovao s nekog kontinenta...ili drzave mozda Jamajka... a isto se bavio nekom duhovnosću u vrijeme kad su ga šćepali.

Mislim da cemo se svi sloziti da NIJE NORMALAN. :D

Besparica je napisao:
Svako ko namjenski predje hiljade kilometara da ode ratovati u stranu zemlju, sa stranim narodom protiv stranog naroda, iz religijskih ili nekih drugih ideoloskih razloga je za mene fucking manijak.

Cak i Rusi, koji su dolazili u Bosnu??? :D

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 21:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Činjenica da Besparica neće meni a i drugim forumašima da odgovori na pitanja koje sam mu postavio smatram da nije kopetentan da učestvuje u ovoj temi. Ne mogu mu zabraniti i ne želim da ne učestvuje ali sam zaključio da je licemjerno da komentariše druge a iste atribute i sam posjeduje. Možda sam ja lud ili nemam pojma ali paralelu sa ovim srbinom vehabijom mogu hladno povući. Suština je ista, u svako temi, ne samo besparica već i jedan određeni broj ljudi odmah bi na lomaču spalili ovakve i slične likove. Ipak mislim da njihove riječi govore o njima samima. Tako i ovaj dečko koji je zalutao. Meni lično ne smeta sve do momenta da te iste vehabije ugrožavaju druge. Isto tako ako je njemu milo da bude vehabija, nek bude, i nek bude sretan. Svi mi lutamo u svom životu u raznim sferama samo su rijetki koji to otvoreno pokazuju. Činjenica je da ovakve društvo ne shvata ozbiljno već će u naletu stampeda kolektivne svijesti gledati da ga izoluju i u većini slučajeva satru sa zemlje ali su rijeti koji su ga možda htjeli saslušati u životu. Isto tako je činjenica da iste vehabije takve zloupotrebljavaju i koriste za svoje svrhe. Najbitnija činjenica što je najviše ovakvih kao što je besparica koji nisu u stanju ljudski posmatrati priču, ne unijeti se u nju i na kraju pokušati je doživjeti na ljudski način. Možda pretjerujem što u postu koristim sad njega za primjera ali misli da ostali članovi će shvatiti u čemu je poenta i svoju priču zasnivam na postulatu sopstvenog suočenja sa istinom ma kakva bila i da nakon odgovora iz svog iskustva budem djelimično u stanju da pokušam prožeti i doživjeti tuđu situaciju. Naravno ako istu tu situaciju osudimm na startu tu nema objektivnosti a ni lične katarze zadovoljstva sobom kao jedinkom. Samo ubogi, nevjernici i prokleti ljudi pokušavaju biti sudije. I na kraju najbitnije, ko sam ja da bilo kome sudim pa tako i ovom ubogom mladiću koji je spas i razumjevanje našao kod vehabija?

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
Ko to mi Ahmede?

svi muslimani, uključujući i bošnjake :cat:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]