ozna je napisao:
Vuk_samotnjak je napisao:
breskvica je napisao:
i nije mi jasno zasto pise Srbin i to velikim slovom pa vehabija, kako onda moze biti Srbin?? gdje je tu logika..on nije Srbin, nego musliman, bosnjak, islamista ili sta li je vec ne znaju ni sami vjerovatno..sa imenom Mirza..onda su znaci vecina muhameda, muharema, mirza, fahrudina, sabahudina itd po Bosni Srbi?
Ni meni nije jasno zasto pise Srbin, on kad je presao na islam vise nije Srbin i nema sa Srpskom vjerom ama bas nikakve veze sasvim glupo naslov cisto provokativan.
Srbin je Srbin a vjera je stvar izbora......evo ja ovde u komsiluku imam srbe koji su protestanti,jehovini svjedoci .........poznajem i neke ateiste,agnostike itd Mesa Selimovic nije bio pravoslavac bio je musliman ali je bio Srbin,Ivo Andric je Srbin katolik itd
ko kaze da srbi moraju biti samo pravoslavni hriscani
U vecini se slazem sa tobom. Ali reci da su Mehmed Mesa Selimovic i Ivo Andric Srbi je za hahaha. Oni su prije svega Bosanci.
I poslije svih prepirki i naglabanja oni ce ostati veliki ljudi koji su dosli iz Bosne i Hercegovine. Uostalom , Srbi cak ne zele izgovoriti puno ime bosnjackog pisca,nego ga krste u Mesa.

Kao Dobrica Cosic je bio dobar drug sa Mehmedom Selimovic, i zna da je pisac bio Srbin.haha
Mogu misliti sta bi pisac napisao o tim sto ga svojataju da je na ahiret preselio 10 tak godina kasnije. Vjerovatno bi se ljubav prema Mehmedu
preinacila u najvecu mrznju, kako to obicno biva.