Citiraj:
4. Opet greska. Ja kad napisem "zvucna kakofonija" ili sl.onda je to zato sto je muzika u pitanju zaista takva. E sad sto tebi ne "lezi" taj moj nacin iyrazavanja... mislim, primjedbe moze imati bilo ko, pitanje koliko su opravdane.
Da pazljivije citas sta pisem, ne bih se morao zadrzavati na ovakvim detaljima. Nije meni smetalo tvoje koristenje termina (uzgred, "zvucna kakofonija" je pleonazam, jer "kakofonija" u sebi vec ima "zvuk" i podrazumijeva se da se govori o zvuku, osim u prenesenom znacenju, sto ovdje nije bio slucaj), niti imam problema sa tvojim nacinom izrazavanja, vec mi je bila smijesna opaska "ako ne znate sta znace ovi termini, o cemu uopste pricamo", kao da si u najmanju ruku upotrijebio uskostrucni medicinski izraz ili ne znam ti sta. Ako to nije opravdana primjedba, onda ok.
Citiraj:
6. Pokusao jesi (govoriti o njima kao apsurdnim), ali nisi uspio, osim gomile uopsenih fraza i slicno. A drugo, ja tebe ne diskreditujem, vec pokusavam ukazati na apsurdno forsiranje prosjecnog, srednjestujaskog i minornong benda koja se namece kao paradigmatska. PS. Ne znam da li si muzicar, ali, ponavljam, to sto neko drnda gitaru (ili nesto, a takvih je mnogo ovdje) NE ZNACI da zna nesto monog o muzici.
Ok, ja sam taj koji frazira i sve, a ti si autentican u svome izrazu, bla bla. Mislim, citas li ti sebe? "Apokalipticno redefinisanje dotadasnjeg rok naslijedja"! Zatim, nisam nikog forsirao, pogotovo ne apsurdno. Dalje, PJ nije prosjecan bend, jer prosjecnu ideju mozes razvuci na maksimalno nekoliko godina, ali takvi bendovi ne izdrze test vremena, a taj test je najrelevantniji, ma sta ti i ja lupetali ovdje. PJ sa te strane dobro gura, i to je objektivna cinjenica, nesto sto cak ni ja u mojoj mediokritetsko/srednjestrujasko/prosjecno/derivativno/neoriginalnoj glavi nisam mogao izmisliti. Cak nije ni klasicni mejnstrim, prosto zato sto su tako sami odabrali. Minorni zasigurno nisu, osim mozda u nekoj tvojoj postavci vaseljene i svega ostalog. Sto se tice moga drndanja po gitari (bar si to pogodio, mislim na drndanje), naravno da ne znaci da znam mnogo o muzici. Medjutim, ova teme nije predvidjena da pricamo o mom smislu za muziku (koji nema veze sa muzikom u kontekstu ove teme), tako da cemo se drzati podalje od toga.
Citiraj:
8. Mozemo u krug. Ali sta ti znaci "moguci" razlog? Mozda nisi ni poslusao Modern Dance i Dob Housing. I jos nesto, nije tacno da su "zaboravljani". Pogledaj ondarock, scaruffija, rateyourmusic, bilo koji relevantni rock vodic... Ne da nisu zaboravljani vec... naprotiv!
Ovo je neka vrsta tjesenja, ne? Mislim, pogledaj u bilo koju enciklopediju ili atlas, i naci ces Butan, "zemlju zmaja gromovnika", i sve podatke o istoj, ali koliki je njen znacaj u svjetskoj istoriji? Ne da nije zaboravljenja, vec...naprotiv, rimuje se sa tankocutan!
Citiraj:
9. Pricamo, ali koristimo iste argumente za i protiv. No, opet, ovdje niko ne treba da prizna poraz, jar se niko ne bode, vec samo diskutujemo (ne zbog nas samih, bas me za to briga) vec zbog muzike...
Ti si prvi pominjao "priznavanje poraza", meni je zanimljivo diskutovati s tobom, mada postoji privid suprotnog.
Citiraj:
10. Sviraj, blago meni!
Naravno, to je jedna od drazi mediokritetsko/srednjestrujasko/prosjecno/derivativno/neoriginalne muzike! Sto izadjes i sviras, umjesto da se frustriras po forumima. Obavezno da dodjes na sljedecu svirku, ne da bi promijenio misljenje ili nesto slicno, vec da se zabavis i opustis.