banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 08:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Maj 2010, 21:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2005, 14:27
Elvise Presley...

Donosis pogresne zakljucke. Prvo, ti bendovi koji ja glorifijujem su TOLIKO medjusobno razliciti. Jedino sto imaju zajednicko je sto nisu Pearl Jam/Red hot Chilli Peppers/ Rage Against the Machine srece pa da budu promovisani, kao sto pomenuti bili tokom 90-ih...

Al o tome sam vec pisao. To nije prepotentnost vec upravo objektivnost.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Citiraj:
4. Opet greska. Ja kad napisem "zvucna kakofonija" ili sl.onda je to zato sto je muzika u pitanju zaista takva. E sad sto tebi ne "lezi" taj moj nacin iyrazavanja... mislim, primjedbe moze imati bilo ko, pitanje koliko su opravdane.

Da pazljivije citas sta pisem, ne bih se morao zadrzavati na ovakvim detaljima. Nije meni smetalo tvoje koristenje termina (uzgred, "zvucna kakofonija" je pleonazam, jer "kakofonija" u sebi vec ima "zvuk" i podrazumijeva se da se govori o zvuku, osim u prenesenom znacenju, sto ovdje nije bio slucaj), niti imam problema sa tvojim nacinom izrazavanja, vec mi je bila smijesna opaska "ako ne znate sta znace ovi termini, o cemu uopste pricamo", kao da si u najmanju ruku upotrijebio uskostrucni medicinski izraz ili ne znam ti sta. Ako to nije opravdana primjedba, onda ok.

Citiraj:
6. Pokusao jesi (govoriti o njima kao apsurdnim), ali nisi uspio, osim gomile uopsenih fraza i slicno. A drugo, ja tebe ne diskreditujem, vec pokusavam ukazati na apsurdno forsiranje prosjecnog, srednjestujaskog i minornong benda koja se namece kao paradigmatska. PS. Ne znam da li si muzicar, ali, ponavljam, to sto neko drnda gitaru (ili nesto, a takvih je mnogo ovdje) NE ZNACI da zna nesto monog o muzici.

Ok, ja sam taj koji frazira i sve, a ti si autentican u svome izrazu, bla bla. Mislim, citas li ti sebe? "Apokalipticno redefinisanje dotadasnjeg rok naslijedja"! Zatim, nisam nikog forsirao, pogotovo ne apsurdno. Dalje, PJ nije prosjecan bend, jer prosjecnu ideju mozes razvuci na maksimalno nekoliko godina, ali takvi bendovi ne izdrze test vremena, a taj test je najrelevantniji, ma sta ti i ja lupetali ovdje. PJ sa te strane dobro gura, i to je objektivna cinjenica, nesto sto cak ni ja u mojoj mediokritetsko/srednjestrujasko/prosjecno/derivativno/neoriginalnoj glavi nisam mogao izmisliti. Cak nije ni klasicni mejnstrim, prosto zato sto su tako sami odabrali. Minorni zasigurno nisu, osim mozda u nekoj tvojoj postavci vaseljene i svega ostalog. Sto se tice moga drndanja po gitari (bar si to pogodio, mislim na drndanje), naravno da ne znaci da znam mnogo o muzici. Medjutim, ova teme nije predvidjena da pricamo o mom smislu za muziku (koji nema veze sa muzikom u kontekstu ove teme), tako da cemo se drzati podalje od toga.

Citiraj:
8. Mozemo u krug. Ali sta ti znaci "moguci" razlog? Mozda nisi ni poslusao Modern Dance i Dob Housing. I jos nesto, nije tacno da su "zaboravljani". Pogledaj ondarock, scaruffija, rateyourmusic, bilo koji relevantni rock vodic... Ne da nisu zaboravljani vec... naprotiv!

Ovo je neka vrsta tjesenja, ne? Mislim, pogledaj u bilo koju enciklopediju ili atlas, i naci ces Butan, "zemlju zmaja gromovnika", i sve podatke o istoj, ali koliki je njen znacaj u svjetskoj istoriji? Ne da nije zaboravljenja, vec...naprotiv, rimuje se sa tankocutan!

Citiraj:
9. Pricamo, ali koristimo iste argumente za i protiv. No, opet, ovdje niko ne treba da prizna poraz, jar se niko ne bode, vec samo diskutujemo (ne zbog nas samih, bas me za to briga) vec zbog muzike...

Ti si prvi pominjao "priznavanje poraza", meni je zanimljivo diskutovati s tobom, mada postoji privid suprotnog.

Citiraj:
10. Sviraj, blago meni!

Naravno, to je jedna od drazi mediokritetsko/srednjestrujasko/prosjecno/derivativno/neoriginalne muzike! Sto izadjes i sviras, umjesto da se frustriras po forumima. Obavezno da dodjes na sljedecu svirku, ne da bi promijenio misljenje ili nesto slicno, vec da se zabavis i opustis.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 21:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

1. Napisao sam "ako znate" jer u nedostatku argumenata pokusavate da mi imputirate to.. tipa "kakve termine koristis"... Meni je normalno tako govoriti na muzivkom forumu, iako "zvucna kak." jeste pleonazam, nisam toliko odmjeravao rijeci...

2a). Ti fraziras, samo mnogo jednostavnije. Citas li TI sebe?

2b) Vecu glupost nije niko odavno izvalio... dugovjecnost dokaz kvaliteta? Hahahahahaah? Yu-grupa? Deep Purple? Bijelo dugme? Lepa Brena? Eto ti samo par primjera...
A sta cemo sa revolucionarnim bendovima, od Suicide do Young Marble Giants koji su izdali jedan album ili postojali samo par godina? Izvalio si takvu glupost. Muzika je biznis i ako muzicari imaju dovoljno novca i podrsku diskografske kuce mogu biti popularni decenijama...

3. Nikakvo tjesenje. jos jednom, citaj relevantne kriticare. Cak i George Starostin misli da je The Modern Dance remek-djelo. Cak i on.

4. Pa dobro, priznaj ako hoces. Ako nece ne moras. Muzika je bitna, ovo nije nista licno...

5. Pa sto se TI onda isfuravas po forumima? Na svirku cu doci, ma ko zna mozda se mi i znamo i cak gotivimo u pr.zivotu... Imam ja vise lica... :)

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 22:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Evo malocas procitah listu. Cemu frka - pa to je samo lista najpopularnijih albuma uz ono uobicajeno marketinsko''THE BEST''. Uz minornu provjeru statstickih podataka, ovakvu listu je mogao sastaviti bilo ko. Tako da, u smislu ''naboljih albuma'', ova lista je zaista irelevantna, jer je evidentno da se temelji na popularnosti datih izdanja.

Preslusao sam ''Dub Housing'' i zakljucio da jeste bio poprilicno inovativan za svoje vrijeme. Da mi se svidio, bas i nije, ne mogu si pomoci.
Istina je i da je Pearl Jam prosjecan u smislu originalnosti same muzike i tekstova, ali sto se mene tice, ima magic touch i vjerovatno cu ga uvijek slusati.

Sto se loveless-ovog ukusa tice, ima tu i veoma dobrih stvari (Bad Brainsi naprimjer :D ) .

Evo ih u najkomercijalnijem izdanju(da se lakse priviknete na ostalo :D )...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tXzMPmlEZtQ[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 22:28 
Veteran
Veteran

guess who je napisao:
Slika

To je to.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 22:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ne biti ovo najbolji uvoz za Bad Brains. nisu oni tom Waits, pa da to tako moze! Downloadovati umjesto ovga prva dva albuma i to preslusati! :)

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
1. Opet nisi razumio - ne "šta'' već ''kako'' je bilo predmet primjedbe. Ne šta si govorio, nego način na koji si govorio. Prepotentno i nadobudno.

2a. Znači, sad obojica fraziramo, samo ti to radiš elokventnije i prefinjenije, a ja fraziram za prost puk? 'Ajde, de...

2b. Kad nekome spočitavaš, pokušaj da ga tačno navedeš - nisam rekao da je dugovječnost dokaz kvaliteta, već da je test vremena najbolji kritičar. To dvoje uopšte nije isto. Momci iz Yu grupe jesu dugovječni, ali koliko je njihovo djelo prošlo test vremena, teško je reći, tj. koliko su danas istinski slušani ne računajući nekoliko opštepoznatih pjesama. Slično bi se moglo reći i za Dugme i za Brenu. Za koga danas možeš reći da SLUŠA Brenu, ono, nabaci albume na plejer i preslušava? Deep Purple je sjajan bend, zašto ih uopšte spominješ ovdje?

Mada stoji, da je moguće vještački nekoga držati popularnim, ništa ga neće spasiti od zaborava ako ne postoji istinski kvalitet. Hendrix je svirao samo 6-7 godina, pa mu je bilo dovoljno da uradi više nego neki za pedeset.

3. Čuj, nikad nisam pretjerano volio ni književne kritičare (''kritičari, čemu kriti čari'' što bi rekao pokojni Dragan Studen), a kamoli muzičke. Tako da, ne čitam odveć recenzije, a ako i čitam, ne primam ih k srcu. I kritičari su ljudi, istina, sa malo relevantnijim mišljenjem od prosječnog konzumenta, ali i dalje ljudi, te stoga skloni greškama. Možda ti je poznat slučaj Vladislava Petkovića Disa, pjesnika kojeg je srpska književnost s vremenom prepoznala kao jednog od najznačajnijih, anatemisanog i osporenog od strane tada vodećeg kritičara Jovana Skerlića.
Umjetnost, samim tim i muzika, uže gledano pop muzika o kojoj pričamo, je sfera postojanja u kojoj se ukus etablira kao dominantan faktor, a u carstvu ukusa svaki pokušaj valorizacije zahtijeva dodatni udah i ponovno premjeravanje. Te, iako kažu da se o istim (ukusima) nije raspravljati, to često nije slučaj.

4. U pravu si, nije ništa lično, i nadam se da niko to tako ni ne doživljava (mada doza ličnog uvijek postoji, i neizbježna je).

5. Ovo se nadovezuje na prethodno, ne isfuravam se uopšte, muzika, mada važna, (uglavnom) nije pitanje života i smrti, i kao takvu je ne treba ni doživljavati. Koliko god se činilo da se situacija ''zaoštrila'', drago mi je da se rasprava nije spustila na nivo ličnog vrijeđanja. Za svirku stoji, muzika dobija novu dimenziju uživo, u odnosu na onu ''sa albuma'', makar to bio i ''minorni'' Pearl Jam u izvođenju lokalnih gitarodrnaroša.

P.S.

guess who,
so true :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 23:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

1. Pa nisam govorio nadobudno, dok nisi poceo da vrijedjas kako nista nisam argumantovao, a nisi bio ni ti. A neke fraze se ne mogu izbjeci u "kritikovanju" mada ti mogu reci da sam ih sam izmislio, nisam kopoirao ni od koga.

2a) Kao sto rekoh, nema a priori nista lose u frziranju

2b) Ako je to tako, onda zasto spominjes staz Pear Jam? No zaboravi. Kad vec spominjes DIS-a, poznat mi je slucaj. Pa isto se desilo i sa grupom Velvet Underground. "Svih 15 ljudi koji su ih culi su postli muzicki kriticari", kako rece jedan forumas, parafrazirajuci Briana Ena (koji je rekao "svih 15 ljudi koji ih je culo su oformili svoj bend polsije toga)

3. Zbog skotova poput Skerlica, zivjela nezavisna kritika!

4. Lico, nula bambija

5. Petre?!?

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 23:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Gori ste od onih sa podforuma religija. Niti će se ovaj krstiti, niti će ovaj drugi preći na islam... I tako u krug...Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 23:25 
Veteran
Veteran

loveless je napisao:
Ne biti ovo najbolji uvoz za Bad Brains. nisu oni tom Waits, pa da to tako moze! Downloadovati umjesto ovga prva dva albuma i to preslusati! :)

Moras malo takticki...Od noge do noge. Op-op. :D

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 23:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Walker je napisao:
Gori ste od onih sa podforuma religija. Niti će se ovaj krstiti, niti će ovaj drugi preći na islam... I tako u krug...Slika

Al ovo je umjetnost... :roll:

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 23:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
loveless je napisao:
Walker je napisao:

Al ovo je umjetnost... :roll:

To je sad potpuno drugacije, to je sad potpuno drugacije... Slika
U redu je, nastavi!

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Sto je najgore bespotrebno se prepiru... Tema (a i SPIN magazin tema) se zove 125 najboljih ALBUMA, a ne bendova, a oni zapeli za PJ i PU, kako oni imaju inovativnu muziku, pa trebaju biti dugovjecni i sl... Ovdje nista od toga nije vazno, vazno je da li imaju 1 ili 2 dobra albuma, koji su zasluzili da budu na toj listi, a ne da overall budu dobri...

Npr, meni je ova lista totalno glupa... Prvenstveno zato sto nema Slippery When Wet (1986, sto znaci da spada u ovih 25god), i koji je po meni (a i po dosta drugih ljudi), najbolji album Bon Jovija... Ili npr dva krajnje dobra albuma Iron Maidena: Seventh son of the seventh son i Fear of the Dark.. Ili npr Bryan Adams - 18 till i die.... Ima mnogo dobrih albuma, ali treba shvatiti par stvari:

1. ne vole svi istu muziku
2. uzorak po kojem je radjen spisak albuma mozda nije reprezentativan
3. ako se gledalo po prodaji, prije 20 godina je bilo je mnogo manje ljudi na zemlji, prodaje su bile manje ali jos uvjek raznovrsne... Dovoljno je da je razlika izmedju prodaje 2 albuma bila 2, i da jedan udje a jedan ne (ovo je bukvalan primjer, nemojte pogresno shvatiti)

Ja npr, za dosta ovih grupa/albuma nisam ni cuo, sto ne znaci da sam manje muzicki obrazovan (a jesam), ali u svakom slucaju, meni se mnogo vise dopadaju neki drugi albumi od tih (neke sam poslusao nakon sto sam vidio ovaj spisak, cisto da vidim zasto su zasluzili da budu na spisku, a SWW nije), tako da to nista ne znaci....

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 09:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Šta je Pere Ubu? Nikad čuo, sunce ti kalajisano...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 09:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Daljac je napisao:
Šta je Pere Ubu? Nikad čuo, sunce ti kalajisano...

x2 :D

INTERNAZIONALE :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 08:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Гдје се налази оно дугме које појединце ставља на ignore? :D

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 08:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Tu negdje :D

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Mene to dugme ignorise :)

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 14:57 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2010, 16:16
Joj foruma, majko mila. Što mi je ovo u životu (opet) terbalo. :sign6: :bonedemon: :bonedemon: :thin: :whdat: :D
Elem, uticajniji su THE CURE od PU i PJ! :confused2:

Liste k'o liste. Ne mogu zadovoliti svakoga, ali ipak ovde ima za svakoga po nešto...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]