banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 14:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 431 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Apr 2010, 23:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Apr 2010, 14:10
Citiraj:
Walker je dobro opisao jednog umjetnika :lol: rečenicom u stilu "Hoću i ja da budem slikar ali ne znam nacrtati Čiča glišu jer me sredina sputava". :wink: To govori mnogo.

Вокеру, одлично речено!

Elvis Presley je napisao:
Cekaj, zar Demofest nije nesto konkretno? Taj isti Demofest koji se ovdje napada?

Демофест јесте нешто конкретно и ја видим да га овдје већина људи хвали.
Мислим да је одличан фестивал!
Замјерке су упућене због једне непотребне реченице у позиву на фестивал.

Зло Крме, да те не цитирам, али Бањалуку не можеш назвати селом. Нити овдје влада сеоски менталитет. Проблем људи у Бањалуци јесте што их се доста жале и критикују, а такви се не могу назвати сељацима, јер сељаци, како то и миТА пише, људи који заиста раде. И у овом граду заиста данас има много културних дешавања. Јесте да има простора за још, али није да нема ништа. Бањалука није превелики град, али јесте град.

Чини ми се да се људи који не слушају турбофолк више коментаришу тај правац и "боре се" против њега, макар и само декларативно, него што раде нешто конкретно. А то је да свирају или слушају музику коју воле! Бар сада има простора гдје то могу чинити, било је и прије. Зашто нападати друге који такође слушају нешто што воле, ма каква год таква музика била.
Да нема турбофолка неки би вјероватно маркирали неки други правац и нападали га, проглашавали борбу против "шунда и кича". А да ли има у, нпр. рок музици пјесама које се се могу сврстати у шунд?
Зато оргнизатор, који ради нешто конкретно, први не смије проглашавати неку "борбу" :confused2: против шунда и кича и кварити репутацију и сврставати се међу букаџије који се жале.

Ја само могу зажељети срећу организаторима и пожељети успјешно издање Демофеста и изразити наду да неке непотребне реченице неће наћи место на фестивалу.

П.С. Ја сам за бесплатан улаз јер и ако се буде плаћало, опет ће се наћи неко ко ће рећи - "било је оних којима није мјесто". Ја идем због себе и идем да слушам музику, а не идем због других и да бих коментарисао друге послије.

Poslednji put menjao Tupko dana 28 Apr 2010, 23:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 23:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
MuskoBre je napisao:
Walker je napisao:
Po meni bi mnogo ljepse bilo da je u uvodnom postu stajalo da se bore za nešto (sta god 'oće) nego protiv kiča, šunda, bluda i nemorala...

Al nema veze. Evo ja cu dati i ako bude 20 maraka. Unaprijed se izvinjavam ako nekom pokvarim teferič.

Ako te prime. Cova. Buraz. Kontash.

Infiltriraću se ja imam opremu i pravo zajebane kecviks... Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 23:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tupko je napisao:
Citiraj:
Walker je dobro opisao jednog umjetnika :lol: rečenicom u stilu "Hoću i ja da budem slikar ali ne znam nacrtati Čiča glišu jer me sredina sputava". :wink: To govori mnogo.

Вокеру, одлично речено!

Fala. 8)

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 23:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Jos da isfuras palestinku...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 23:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Jos da isfuras palestinku...

Najbolje da nosim maramče u po ljeta...

Aj sad šalu na stranu slažem se s ovim što Tupko napisa, o Demofestu stvarno mislim sve najbolje samo mi je ova mitska borba protiv turbo folk aždaje pomalo ofucana ideja.
Festival kao festival je mnogo dobar.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 01:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Citiraj:
pa poradi mal' pa će bit' bolji grad. Ajde, neš' konkretno :wink: Lako je palamuditi i po forumima etiketirati. :P

Demofest ocigledno nesto radi. Pa evo kada vec kritikujes odgovori ti sam na svoje pitanje (konstataciju)???
Spoiler:
Evo drzim kursor na smajliju koji se klanja i imam namjeru da kliknem bar 6 x samo da vidim ta tvoja velika djela koja su ostala u amanet ovom gradu.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 07:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Demofest je sasvim dobar koncept za uzimanje para, da sve se svodi na to. Prvo krene iz ljubavi i tripova, a kasnije se svede na kes, i tripanje mladjih generacija kako je to gotivno, kako je dobro biti pripadnik copora koji zna prave vrijednosti.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 10:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Oooo grade... jebem li te!

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 10:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
Oooo grade... jebem li te!

Grade? :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
:lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Vala ćeš svašta čuti ovdje.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 13:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Block out je napisao:
Citiraj:
pa poradi mal' pa će bit' bolji grad. Ajde, neš' konkretno :wink: Lako je palamuditi i po forumima etiketirati. :P

Demofest ocigledno nesto radi. Pa evo kada vec kritikujes odgovori ti sam na svoje pitanje

Nisam kritikovao Demofest, već ga hvalio. Kako na ovoj, tako i na drugim temama. A sigurno i van ovog foruma :wink:

Kritikovao sam i kritikovaću debilne podjele koje samo izlaze iz usta/pera/tastature pojedinaca o tobože nekoj podjeli urbano-ruralno :confused2: i pomalo glupavoj tvrdnji da je ovo selo. Selo, kao negativan pojam, može biti samo u nečijoj glavi. :P I dalje stojim iza te tvrdnje :D

Block out je napisao:
djela koja su ostala u amanet ovom gradu.

Sad smo grad? Zar BL po tebi nije selo :lol: A grad je npr., šta ti ja znam, evo skoro pičila pjesma na radiju, pominje se Zenica :wink:
Ja taman htjedoh napisat' kako niš' selu niJEsam ostaviJo jer nisam živio na selu :wink: Al' nije isključeno da se preselim jednog dana tamo. Š'o da ne? :wink:

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 14:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ја, поред овог форума, сам још много пута чуо тврдњу да је Бањалука село.
Такве тврдње, да је Бањалука село, најчешће сам чуо од оних који су у Бањалуку дошли за вријеме и послије рата из мањих средина. Или чак рођени у мањим срединама.
Ја такве особе никада, али баш никада, не бих назвао сељацима или чак провинцијалцима или неким другим именом!
Одакле год да су, чак и да су им породице вијековима у граду, тј. у Бањој Луци, некултурни су!

А ту су и они које је Вокер описао, а ја цитирао (исти они које помиње и Мушко бре). Ја не памтим када је неком квалитетном (или било којем) музичару забрањен концерт у граду, када је неком ономогућено да изрази свој умјетнички став. Финансије су друга прича.
Наравно, ти које сам навео чине већину букаџија.

Село је вијековима било носилац народне културе, народног говора... Село је и једна од главних тема, заправо, главна тема реализма у српској култури, а чак је и село у XX вијеку носилац наивне умјетности.

А о књижевницима и умјетницима који су рођени на селу (или чак радили на селу) нећу ни говорити, јер их има пуно. Неки од њих су написали најзначајнија дјела српске књижевности, насликали лијепе слике итд. Реформатор српског књижевног језика (чије је реформа основ неколико новокомпонованих језика) је из Тршића, код Лознице. Могу набрајати цијели дан.

Мени је та подјела на село и град је смијешна.
Прије се може подијелити на културне и некултурне особе. А у некултурне особе би, нажалост, ушли многи форумаши, чиме год се бавили (макар били књижевници, музички или визуелни умјетници). Заправо, већина форумаша са ове теме. Што се не би рекло за неке праве сељаке.
А Бањалука може боље, али не препуцавањима путем форума.

А сада, молим вас да наставите о Демофесту и конкурсу за исти, јер је то тема ове дискусије.

Poslednji put menjao Tupko dana 29 Apr 2010, 14:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Tupko je napisao:
Ја не памтим када је неком квалитетном музичару забрањен концерт у граду, када је неком ономогућено да изрази свој умјетнички став.

Onda vjerovatno nisi nikada bio na svcirci u Getu, gdje je policija nekoliko puta prisutne jebala u zdrav mozak.

A odmah pored Geta je jedna kafancuga iz koje dopire glasna muzika i pjevanje na sav glas.

Ne znam da li se ovakva scena vidja cesto u nekim modernim gradovima.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Бањалука, по мом мишљењу, није село, али има све одлике провинције. Ту, прије свега, мислим на културни миље.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kritikovao sam i kritikovaću debilne podjele koje samo izlaze iz usta/pera/tastature pojedinaca o tobože nekoj podjeli urbano-ruralno :confused2: i pomalo glupavoj tvrdnji da je ovo selo. Selo, kao negativan pojam, može biti samo u nečijoj glavi. :P I dalje stojim iza te tvrdnje :D

I ja stojim iza ove teorije, nigdje nisam naveo suprotno. Mentalitet je taj koji od BL pravi selo a to je lijepo i zLo_krme objasnila.
Dok god gledamo ko se kao oblaci, ko se ogrno palestinkom, ko ima lakirane cipelice a ko starke, ko je kosu zalizao a ko ima dredove...ja cu tvrditi da je BL selo.
Koga boli K#rac ko kao izgleda i gdje izlazi??? To je cisti primitivizam i u citavoj BiH vlada takva situacija. Jebena provincija.
Iz profesije sam shvatio da se sa velikim umjetnicima i profesionalcima moze tako lako razgovarati i uspostaviti dijalog. Ljudi su NORMALNI.
U BL nigdje kulturne scene a "umjetnici" nedodirljivi... :confused1:
Citiraj:
Citiraj:
Sad smo grad? Zar BL po tebi nije selo :lol: A grad je npr., šta ti ja znam, evo skoro pičila pjesma na radiju, pominje se Zenica :wink:

To prozivanje mog rodnog grada je veoma jadno i pokusaj malo da ne budes toliko bukvalan.
Citiraj:
pa poradi mal' pa će bit' bolji grad. Ajde, neš' konkretno Lako je palamuditi i po forumima etiketirati.

Nisi mi odgovorio na svoje pitanje! :confused3:
Citiraj:
Бањалука, по мом мишљењу, није село, али има све одлике провинције. Ту, прије свега, мислим на културни миље.

To bi mogla biti ta definicija.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 16:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Tupko
Mislim da si pogresno shvatio i da niko nije pominjao selo u tom kontekstu tj. omalovazavao seljake.

I da, izvinjavam se sto sam otisao sa teme, necu vise. :wink:

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 16:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Block out je napisao:
Citiraj:

I ja stojim iza ove teorije, nigdje nisam naveo suprotno. Mentalitet je taj koji od BL pravi selo a to je lijepo i zLo_krme objasnila.
Dok god gledamo ko se kao oblaci, ko se ogrno palestinkom, ko ima lakirane cipelice a ko starke, ko je kosu zalizao a ko ima dredove...ja cu tvrditi da je BL selo.
Koga boli K#rac ko kao izgleda i gdje izlazi??? To je cisti primitivizam i u citavoj BiH vlada takva situacija. Jebena provincija.
Iz profesije sam shvatio da se sa velikim umjetnicima i profesionalcima moze tako lako razgovarati i uspostaviti dijalog. Ljudi su NORMALNI.
U BL nigdje kulturne scene a "umjetnici" nedodirljivi... :confused1:
Citiraj:
Citiraj:

To prozivanje mog rodnog grada je veoma jadno i pokusaj malo da ne budes toliko bukvalan.
Citiraj:
pa poradi mal' pa će bit' bolji grad. Ajde, neš' konkretno Lako je palamuditi i po forumima etiketirati.

Nisi mi odgovorio na svoje pitanje! :confused3:
Citiraj:

To bi mogla biti ta definicija.

Citiraj:
@Tupko
Mislim da si pogresno shvatio i da niko nije pominjao selo u tom kontekstu tj. omalovazavao seljake.

А зар није омаловажавање сељака тиме што неки некултурне грађане називају сељацима?

Интересантно наставља се полемика и етиретирање града селом. Помало смијешно.
Поготово јер овдје говоримо о два појма, култури и некултури.

Блок аут, мислим да сам си постом доказао како гријешиш. Поготово зато што си потврдио дефиницију коју је написао Даљац, а која је супротна са остатком твог поста.
Сеоски менталитетом називате нешто што није одлика сеоског менталитета. Ја још нисам чуо да сељаци чијепе етикету некима да су грађани као негативан појам (као контра етикете "сељаци" који неки грађани лијепе другима). Али јесам чуо етикетирање у многим градовима, чак и оним вишеструко већим од Бањалуке.

Заправо, тим етикетирањем града нисте ништа бољи од тих који коментаришу пролазнике. Мени не сметају дредлокси, палестинке и остали детаљи које си набројао. То је сада модни израз. Сигурно да неки не знају ко је све носио палестинке и због чега.

Али, ето, твојом, и етикетом од Зло Крме и Зирокула, и ја сам постао сељак. Поносан сам што сам сада постао сељак, јер како сам раније написао, сељаци су много учинили за културу мог народа. Много више од неких "грађана".

Да ли случајно или намјерно, откривено је да Блок аут ипак припада оној првој групи о којој пишем у свом претходном посту. Оно што ме чуди је да и даље употребљава етикету сељаци иако се сложио са Даљцем, али и написао како не омаловажава сељаке етикетирањем. Мислим да су можда многи сељаци далеко културнији од тебе, јер не етикетирају друге.

Елвисе, чини ми се да полиција није забранила тај концерт у Гету, већ су вршили претрес. А о Гету можемо причати на другој теми. Нисам био на том концерту, али сам био у Гету.

Даљац, многи културни радници у Бањој Луци би могли бити описани твојом дефиницијом. И то је проблем са којим се треба мало забавити. Заправо, многе културне институције имају чудну политику. На срећу, долази нам све више младих стручњака, а и младих креативаца има на Академији, тако да ће се вјероватно нешто промијенити. За почетак мало, али идемо ка бољем.

Poslednji put menjao Tupko dana 29 Apr 2010, 17:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 17:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Да додам, о култури и некултури можемо причати, али дајте оставите се тог етикетирања "село" које лијепите једном граду. Можемо говорити и о менталитету грађана који сигурно није сеоски, већ неки други облик.

Има културних и некултурних грађана, исто тако има културних и некултурних сељака, али овакво етикетирање какво се помиње овдје нема мјеста у било каквој дискусији.

А што се Демофеста тиче, можда је тај текст око кога се повела дискусија написан неспретно.
Можда су хтјели да анимирају неке који до сада нису се пријавили, како би фестивал добио на квалитети.

Демофест је корак напријед (заправо, више корака напријед) за културу овог града, не требате се враћати два корака назад непромишљеним изјавама.

Ја готово сигурно идем на Демофест, а ви?

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 18:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2007, 18:14
Tupko je napisao:
Можемо говорити и о менталитету грађана који сигурно није сеоски,

vec malogradjanski, sto je po meni jos crnje

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 431 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]