Block out je napisao:
Citiraj:
Kritikovao sam i kritikovaću debilne podjele koje samo izlaze iz usta/pera/tastature pojedinaca o tobože nekoj podjeli urbano-ruralno

i pomalo glupavoj tvrdnji da je ovo selo. Selo, kao negativan pojam, može biti samo u nečijoj glavi.

I dalje stojim iza te tvrdnje
I ja stojim iza ove teorije, nigdje nisam naveo suprotno. Mentalitet je taj koji od BL pravi selo a to je lijepo i zLo_krme objasnila.
Dok god gledamo ko se kao oblaci, ko se ogrno palestinkom, ko ima lakirane cipelice a ko starke, ko je kosu zalizao a ko ima dredove...ja cu tvrditi da je BL selo.
Koga boli K#rac ko kao izgleda i gdje izlazi??? To je cisti primitivizam i u citavoj BiH vlada takva situacija. Jebena provincija.
Iz profesije sam shvatio da se sa velikim umjetnicima i profesionalcima moze tako lako razgovarati i uspostaviti dijalog. Ljudi su NORMALNI.
U BL nigdje kulturne scene a "umjetnici" nedodirljivi...

Citiraj:
Citiraj:
Sad smo grad? Zar BL po tebi nije selo

A grad je npr., šta ti ja znam, evo skoro pičila pjesma na radiju, pominje se Zenica
To prozivanje mog rodnog grada je veoma jadno i pokusaj malo da ne budes toliko bukvalan.
Citiraj:
pa poradi mal' pa će bit' bolji grad. Ajde, neš' konkretno Lako je palamuditi i po forumima etiketirati.
Nisi mi odgovorio na svoje pitanje!

Citiraj:
Бањалука, по мом мишљењу, није село, али има све одлике провинције. Ту, прије свега, мислим на културни миље.
To bi mogla biti ta definicija.
Citiraj:
@Tupko
Mislim da si pogresno shvatio i da niko nije pominjao selo u tom kontekstu tj. omalovazavao seljake.
А зар није омаловажавање сељака тиме што неки некултурне грађане називају сељацима?
Интересантно наставља се полемика и етиретирање града селом. Помало смијешно.
Поготово јер овдје говоримо о два појма, култури и некултури.
Блок аут, мислим да сам си постом доказао како гријешиш. Поготово зато што си потврдио дефиницију коју је написао Даљац, а која је супротна са остатком твог поста.
Сеоски менталитетом називате нешто што није одлика сеоског менталитета. Ја још нисам чуо да сељаци чијепе етикету некима да су грађани као негативан појам (као контра етикете "сељаци" који неки грађани лијепе другима). Али јесам чуо етикетирање у многим градовима, чак и оним вишеструко већим од Бањалуке.
Заправо, тим етикетирањем града нисте ништа бољи од тих који коментаришу пролазнике. Мени не сметају дредлокси, палестинке и остали детаљи које си набројао. То је сада модни израз. Сигурно да неки не знају ко је све носио палестинке и због чега.
Али, ето, твојом, и етикетом од Зло Крме и Зирокула, и ја сам постао сељак. Поносан сам што сам сада постао сељак, јер како сам раније написао, сељаци су много учинили за културу мог народа. Много више од неких "грађана".
Да ли случајно или намјерно, откривено је да Блок аут ипак припада оној првој групи о којој пишем у свом претходном посту. Оно што ме чуди је да и даље употребљава етикету сељаци иако се сложио са Даљцем, али и написао како не омаловажава сељаке етикетирањем. Мислим да су можда многи сељаци далеко културнији од тебе, јер не етикетирају друге.
Елвисе, чини ми се да полиција није забранила тај концерт у Гету, већ су вршили претрес. А о Гету можемо причати на другој теми. Нисам био на том концерту, али сам био у Гету.
Даљац, многи културни радници у Бањој Луци би могли бити описани твојом дефиницијом. И то је проблем са којим се треба мало забавити. Заправо, многе културне институције имају чудну политику. На срећу, долази нам све више младих стручњака, а и младих креативаца има на Академији, тако да ће се вјероватно нешто промијенити. За почетак мало, али идемо ка бољем.