Elvis Presley je napisao:
Pise se razumijem, kao sto se pise smijesan a ne smjesan, i smjes a ne smijes (provjeri svoj predzadnji post).
Pogledao, uocio, inace pravilo jata mi nikad nije bila jaca strana, ne izvlacim se, ali eto dozvolio sam sebi da pisem onako kako govorim, posto niti branim neki rad, niti smo ovdje neka komisija i experti (ukljucijuci i tebe), a s druge strane isto tako ne razgovaram nekim "bla, bla" jezikom..a, ali se cesto susrecem ovdje s onima koji to cine. Ukratko uzimam sebi "pjesnicku slobodu pisanja" - gdje se trpe gramaticke nepravilnosti....
Veselim se tvojim ispravkama.
Znaci ili jeste ili nije drugaciji od onog koncepta koji propagiraju religije.
Manje-vise ...DA.
Odgovor "da i ne" nema smisla.
Naravno da nema smisla
Ala izjave
Jes' viđo.
A evolucionizam je uvijek pod znakom pitanja jer dogme nema i tezi se otkrivanju istine i dokaza, a ne neceg natprirodnog.
Dakle vjerujes da je nesto istina iako je pod znakom pitanja (kako sam kazes). Fino...znaci ja i ti se u principu ne razlikujemo.
A da li dogmaticari Islama propitivaju samo dogmu, to su u historiji Islama narocito radili filozofi unutar Islama zbog kojih su neki i proglasavani od strane pojedinaca nevjernicima....dakle????
Nisi nikad cuo za religijsku Knjigu koja izaziva vlastite vjernike i nevjernike??? Nisi nikad cuo za rijec "IDZAZ"???
Steta.
S druge strane tema evolucionizma nije uopste otkrivanje natprirodnog, niti same nauke...to proucavaju vise filozofi i metafizika.
Radi se o objektivnosti. Ko je objektivniji, oni koji se stalno preispituju i otkrivaju nove istine ili oni koji ne smiju da se preispituju??
Gdje pise da se nesmije preispitivati Kur'an...gdje pise u Kur'anu da se "MORA" slijepo vjerovati...zasto se Kur'an uvjek poziva na rauzum? Zasto mnostvo ajeta koji pocinje "za one koji razum imaju"...a ne "za one koje vjeru imaju"...zasto ajeti "IDZAZA" ... doista nemaju smisla jel tako???
Masa hadisa koji govore o stepenima razuma i razumnih ljudi u odnosu na poboznjake... Ne znas koliki je stepen alima u odnosnu na abida????
Steta.
Vjernici
Da, vjernici.
Kada budes nasao ijednog filozofa ili bilo koga drugog koji je dokazao (empirijski, naucnom metodologijom) postojanje boga, onda mozemo o tome raspravljati. Do tada...
Kad budes imao ijednog naucnika, ili ijednu definiciju nauke koja Ga negira...javi se.
Do tada...
El-Farabi, El-Razi, Ibn Sina, Ibnu Miskivejh, Ibn Haldun, Ibn Tufejl, El- Gazali, Ibn Rusd, Toma Akwinski, Ebu-l-A'la, El-Mearri, Dekart, .....pa sve do Ajnstajna...nadam se da ces reci za sviju da su jadnici.
Ti hoces da nauka "dokaze" vjeru, meni to uopste nije poenta nego je poenta da nauka podupire vjeru.
vec o tome da ono sto su prije odbacivale sada priznaju i koriste za dokazivanje svojih uvjerenja.
Islam nikad nije odbaciovao naucne cinjenice, nego s rezervom prihvatao naucne teorije. Evolucija je teorija, zar ne, i to (kako sam kazes) u stalnoj fazi propitivanja i pod upitnikom...Zasto da prihvatimo nesto sto je u fazi propitivanja???
onda to sto pise u tim knjigama mora biti apsolutna istina odnosno ono sto u tim knjigama ne stoji i sto te knjige ne odobravaju ili ne potvrdjuju, ne moze se korstiti kao argument i dokaz.
Naravno da je tako. Dakle da pojasnimo, sve ono sto se nalazi u Knjigi od Boga mora biti istina inace je to pogresna Knjiga i bumo je napustil'.

Svaki harf (slovo) mora biti Istina inace eto me u tvoje redove.