banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 12:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Apr 2010, 17:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nema tu ništa normalno ako osoba ne može da glasa po svojoj savjesti i po svojim uvjerenjima, kao što nema ni "d" od demokratije, što se iz priloženog vidi.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Али тако је свугде не само у РС или на Балкану.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 21:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Silvio Dante je napisao:

NIJE

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
ERROR je napisao:
Silvio Dante je napisao:

NIJE

Uglavnom jeste, ali se desi nekada da poslanici jedne partije ne glasaju slozno po defaultu.Primjer je USA gdje je uglavnom kao i kod nas, ali se nekad desi da neki kandidat republikanaca ili demokrata ne glasa kao sto je glasala vecina njegovih stranackih kolega.
Aragorn - to je, nazalost, utopija, ali svejedno si to odlicno izanalizirao, posebno onaj dio o nuznosti kvarenja da bi se doslo do neke vise pozicije u stranci.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 21:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Silvio Dante je napisao:

To nije opravdanje.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
ERROR je napisao:
Silvio Dante je napisao:

NIJE

Uglavnom jeste, ali se desi nekada da poslanici jedne partije ne glasaju slozno po defaultu.Primjer je USA gdje je uglavnom kao i kod nas, ali se nekad desi da neki kandidat republikanaca ili demokrata ne glasa kao sto je glasala vecina njegovih stranackih kolega.
Aragorn - to je, nazalost, utopija, ali svejedno si to odlicno izanalizirao, posebno onaj dio o nuznosti kvarenja da bi se doslo do neke vise pozicije u stranci.

Aмерика је ипак једна друга врста демократије него у Европи.
У Европи је углавном тако. Странке су валсници мандата а посланици послушници. Ретки су изузеци.

Ерор, где није?

Вадер, није оправдање али је чињеница.
Не вреди измишљати "топлу воду".

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 22:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U Sveckoj. Puno puta. Ja vidio.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
ERROR je napisao:

Mozda je tako ako se radi o nekim stvarima koje su uglavnom nebitne kada se radi o skupstinskom glasanju. Ali kada je npr. rijec o prilicno krupnim stvarima koje se izglasavaju u parlamentu, nema sanse da poslanik neke partije glasa protiv stava pomenute stranke.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 23:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Flavoure-Flave je napisao:
ERROR je napisao:

Mozda je tako ako se radi o nekim stvarima koje su uglavnom nebitne kada se radi o skupstinskom glasanju. Ali kada je npr. rijec o prilicno krupnim stvarima koje se izglasavaju u parlamentu, nema sanse da poslanik neke partije glasa protiv stava pomenute stranke.

Dobro. Mada obicno vjerujem svojim ocima i usima, necu dalje , vec kad mi se bude dalo, prekopacu malo novinske arhive, translator u ruke, pa o tom po tom, samo , pokusajte povjerovati da postoji zemlja gdje su ipak neke stvari u politici doveli jako blizu do demokratskog i moralnog savrsenstva. O tome vam nece puno pricati rojaci ili poznanici odavde, jer vecinom nit glasaju, nit znaju ko je tu na vlasti....

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Silvio Dante je napisao:

Aмерика је ипак једна друга врста демократије него у Европи.
У Европи је углавном тако. Странке су валсници мандата а посланици послушници. Ретки су изузеци.

s tim sto kod nas poslusnici koji sjede u poslanickim klupama ne smiju ni da prdnu bez dozvole partijskog vodje, a kamoli da nesto kazu. mislim da je u evropi nesto drugacije. ali svi na kraju glasaju isto. demokratija ne postoji.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 01:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Flavoure-Flave je napisao:
ERROR je napisao:

Dobro. Mada obicno vjerujem svojim ocima i usima, necu dalje , vec kad mi se bude dalo, prekopacu malo novinske arhive, translator u ruke, pa o tom po tom, samo , pokusajte povjerovati da postoji zemlja gdje su ipak neke stvari u politici doveli jako blizu do demokratskog i moralnog savrsenstva. O tome vam nece puno pricati rojaci ili poznanici odavde, jer vecinom nit glasaju, nit znaju ko je tu na vlasti....

Могуће је и то. Скандинавске земље су заиста издигле ниво "демократије" на један виши степен у односу на читав свет.
И уопште не сумњам да код њих има оваквих појава. Али код нас их нема, као што их нема ни у Русији, Француској, Аустрији, Немачкој, Мађарској, Естонији, Енглеској, итд.

Скандинавци су ипак дебела мањина.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 08:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
To je tačno da su manjina. Isto kao što smo i mi manjina i naša je zemlja u ravni sa Hondurasom, Haitijem, Mozambikom i Gvatemalom. Albanija nas prešišala odavno. Još kad skontam da su nam teritoriju oteli. Baš imamo politiku.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 10:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Nije toliko bitno gdje je kako, bitno je da ono što je kod nas na snazi definitivno NIJE DEMOKRATIJA (a nije ni u svijetu pa čak ni u Švedskoj iako je znatno bliže tome).
Meni je drago da su učesnici ove teme bar počeli o tome da razmišljaju (mirili se ili ne mirili s tim), jer je preduslov da se dođe do promjene samo jedan: da ljudi počnu zrelo i razložno DA RAZMIŠLJAJU o svijetu koji ih okružuje i da prestanu da zdravo za gotovo prihvataju neke stvari koje, eto moraju tako jer "ne može drugačije". Ko kaže da ne mogu?
A ko je ikada pokušao drugačije, pa tvrdi da ne ide? Prvi korak u promjeni neke okoštale stvari jeste dozvoliti sebi da se razmotre i druge mogućnosti. To je prvi, ali ključan korak. Moja namjera nije da ovim pismom i svim što sam kasnije rekao promijenim stvari, jer sam svjestan da do stvarne i suštinske promjene može doći samo kada dođe do formiranja kritične mase ljudi koji slušaju svoju dušu, RAZMIŠLJAJU SVOJOM GLAVOM i koji preispituju šta se oko njih dešava i koji se usuđuju da postavljaju pitanja ZAŠTO, ČEMU, KOME. Takvi ljudi NISU podložni manipulacijama, i u stanju su da nešto pokrenu u drugom smijeru.
To je prava svrha ove teme, i iskreno drago mi je da vidim da je ona bar kod nekoliko ljudi zasad postigla svoj cilj.
A ni utopije nisu tako daleke i nedostižne kada se prema njima krene. Ko sjedi skrštenih ruku u udobnoj fotelji nikud neće stići iz prostog razloga što nikud neće ni krenuti.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 11:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Nekad je Milorad Dodik bio jedan od tih koji je bio odlučan, bar je obećavao, da provede drugačiju politiku. Nema tu puno filozofije, nije odradio posao i ajmo doviđenja. Nastranu emocije i ljubav kao on zajebava one u Sarajevu. Ustvari nezajebava on one u Sarajevu već pomaže kolegi Silajdžiću da ima dovoljno mase za svoje zajedničke biznise. Po meni dosadni su obojica, ponavljaju se ko ispucale gramofonske ploče i vrijem je da odu. Ta kritična masa o kojoj Aragon piše ja lično mislim da je daleko. Prije bih se složio sa ERROR-om da možemo bar prelo im pokvariti ali nešto bitno napraviti to nikako nemože. Pošto sam vanserijski optimista a i u životu sam se uvjerio da se mogu stvari pomjeriti s mjesta samo ako se to dovoljno želi, mogu vam reći da je odavno vrijeme da mjenjamo filozofiju. Ta filozofija treba da se pozdravi sa nama, našim, njihovim, lijevim i desnim već mjestom gdje živimo, analizom stanja i hitnom potrebom za prilagođavanjem u datoj situaciji. To podrazumjeva da se manemo emocija i da krenemo raditi nešto. BiH i RS kao njen di mora pod hitno da ima strategiju i planove za budućnost. Isto tako raditi na tome konkretno. Počev od infrastukture, prirodnih resursa, proizvodnje, turizma i kulture. Dok got mi plemenski budemo gledali stvari ovako će nam biti.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Zozon je napisao:
Nekad je Milorad Dodik bio jedan od tih koji je bio odlučan, bar je obećavao, da provede drugačiju politiku. Nema tu puno filozofije, nije odradio posao i ajmo doviđenja. Nastranu emocije i ljubav kao on zajebava one u Sarajevu. Ustvari nezajebava on one u Sarajevu već pomaže kolegi Silajdžiću da ima dovoljno mase za svoje zajedničke biznise. Po meni dosadni su obojica, ponavljaju se ko ispucale gramofonske ploče i vrijem je da odu. Ta kritična masa o kojoj Aragon piše ja lično mislim da je daleko. Prije bih se složio sa ERROR-om da možemo bar prelo im pokvariti ali nešto bitno napraviti to nikako nemože. Pošto sam vanserijski optimista a i u životu sam se uvjerio da se mogu stvari pomjeriti s mjesta samo ako se to dovoljno želi, mogu vam reći da je odavno vrijeme da mjenjamo filozofiju. Ta filozofija treba da se pozdravi sa nama, našim, njihovim, lijevim i desnim već mjestom gdje živimo, analizom stanja i hitnom potrebom za prilagođavanjem u datoj situaciji. To podrazumjeva da se manemo emocija i da krenemo raditi nešto. BiH i RS kao njen di mora pod hitno da ima strategiju i planove za budućnost. Isto tako raditi na tome konkretno. Počev od infrastukture, prirodnih resursa, proizvodnje, turizma i kulture. Dok got mi plemenski budemo gledali stvari ovako će nam biti.

Svaka čast na postu!!!

Ali gledajući neko veče AmpliDUDU :lol: :lol: na ATV-u gdje blesavi narod glasa sa 85% da je ova Vlada dobro radila za svoga mandata (ajd da smanjimo i 30% s obzirom da su većinom glasali SNSD pristalice) to je opet veoma puno.

Ono što bih najviše volio je da SNSD koalicija nema većinu u RS Skupštini...

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Citiraj:
...onda ti se tu uvali pdp koji jedva ceka da unovci ono poziciju jer, brate, oni su potrebni za srpsku vecinu, bez njih se ne moze...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 22:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
žaoka je napisao:
Citiraj:
...onda ti se tu uvali pdp koji jedva ceka da unovci ono poziciju jer, brate, oni su potrebni za srpsku vecinu, bez njih se ne moze...

Potpis.
Nekad su PDP zvali "najpoželjnija udavača".

Samo, čini mi se da su na izborima 2006. dobili manje poslanika nego 2002. godine.
Sada bi mogli dobiti još manje glasova... pitanje je da li će moći biti "najpoželjnija mlada" poslije ovih izbora.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 16:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nije uopšte bitan kvalitet PDP-a ili bilo koje druge opozicione stranke (koji je ekstremno nizak)... Ali mnogim ljudima koji su do sada bili simpatizeri SNSD-a ili barem Mile Dodika (a koliko čujem čak i nekim članovima njegove strenke), sada je dosta svega i glasali bi za BILO KOGA osim za njega, ili ne bi glasali uopšte...
Vrlo mnogo činilaca će na kraju uticati na to šta će se u stvari desiti u oktobru, i mnogo mnogo toga se može promijeniti u tome periodu, sada je rano za bilo kakve prognoze...
Prošli put, npr. izbornog poraza Dodika je stajalo nekoliko "sitnih" događaja u nezgodnom momentu, kao što su incident na utakmici Borac Nektar - Igokea u Banjaluci (kada je njegovo obezbjeđenje pokazalo neviđenu bahatost), i gest davanja arhivske građe iz Donje Gradine muzeju holokausta u Ameriku, što je od mnogih protumačeno (pogrešno) kao izdaja...
Zato je Mile sada bio bijesan zato što je mali broj državnih službenika (usprkos njegovoj naredbi) prisustvovao posljednjoj gradinskoj komemoraciji...
Vrlo tanane sitnice mogu puno da odluče.
Opet kažem, najbolje bi bilo da u parlament sada prođe bar 10 nezavisnih (ali stvarno) poslanika, ali očito je za tako nešto još suviše rano.
Bojim se samo da poslije ne bude KASNO!

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 09:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
žaoka je napisao:
Citiraj:

Potpis.
Nekad su PDP zvali "najpoželjnija udavača".

Samo, čini mi se da su na izborima 2006. dobili manje poslanika nego 2002. godine.
Sada bi mogli dobiti još manje glasova... pitanje je da li će moći biti "najpoželjnija mlada" poslije ovih izbora.

...imace opet 3-4 sto je dovoljno da nam se pokake na glavu...opet...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 21:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mislim da je najvažnije da SNSD ne bude sposoban da samostalno (uz svoje satelitiće) formira novu vladu, jer bi takav jaram još 4 godine, odnosno opstanak sadašnje ministarske garniture bio potpuno nepodnošljiv. Promjene su neophodne, čak i ako SNSD bude ponovo ubjedljiv u odnosu na ostale, u što iskreno sumnjam, a sve mi se čini da se toga i Mile sve više boji, iako se pravi da nije tako.
S druge strane, kilava vlada kao što je bila Mikerevićeva ili Bukejlovićeva (pa i Ivanićeva) koji su rasprodali strancima sve što su mogli, takođe bi bila katastrofa.
Kad već niko nema petlju da napravi vladu isključivo od nestranačkih ljudi (profesionalaca u svojim oblastima) onda bi bila najbolja neka vlada u kojoj bi Dodik ili neka druga snažna ličnost sa integritetom prema strancima bila premijer, ali gdje bi većina ministara bila promijenjena u odnosu na sadašnje (koji su uglavnom samo figure dok stvarno drmaju samo dva-tri ministra dok se ostale ili zaobilazi ili namjerno "statiraju u kukuruzu" zadovoljni visokom platom i položajem). Bilo bi dobro kada bi ministri u vladi bili ljudi koji se umiju i smiju suprotstaviti premijeru AKO I KAD je potrebno, i koji bi zaista vladali oblašću za koju su zaduženi, pa makar bili i stranačke ličnosti.
Živi bili pa vidjeli šta će biti, baš sam radoznao.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]