filozof sa vrbasa je napisao:
Iako vjerujem da Rusi nisu odgovorni, ovo će ipak baciti sjenu na rusko-poljske odnose. Predsjednik Poljske sa vrhom države krenuo da oda počast žrtvama Staljinovog terora i nastradao u tom pohodu.
Ružno zvuči.
Moje duboko saučešće cjelom poljskom narodu.
Односи Пољске и Русије су на дну дна. Ја не знам шта још треба.
Земља која је на све могуће начине спрјечавала побољшање односа између Еу и Русије, а све због историје која их боли. А њихова прича је отприлике оваква: јебавали сте нас 50 година и зато вам мрзимо. То што смо ми вас једно 5-6 вијекова, то се сад не спомиње.
Малопре сам гледао ванредни дневник о том инциденту.
Проблем је био у магли. Авион је 4 пута надлетао аеродром покушавајући да се спусти и сваки пут безуспјешно. Четврти пут је летио прениско. Говори се да је летио на висини од чак 4 метра и да је покушавао да се подигне и том приликом једним крилом ударио у дрвеће. Крило је отпало и губи се контрола над авионом.
На лице мјеста је одмах одлетио министар за ванредне ситуације Русије, а после и министар МУП, и многи други високи званични. Тренутно се тамо налазе и предсједници Влада Русије и Пољске.
Испред пољске амбасаде у Москви скупио се велики број грађана који пали свијеће и полаже цвијеће.