114_AhmeD je napisao:
Da je to jedini problem u Bibliji ja se ne bi ni osvrćao na to znate.
De vi meni recite kako ću ja prihvatiti ozbiljno. Evo opet čitam prvu glavu postanka, de pogledajte...
11 Tada reče Bog: "Neka pusti zemlja iz sebe travu, bilje, što nosi sjeme, i plodonosno drveće, što rodi plodove po vrsti svojoj, plodove, što u sebi samima svoje sjeme nose na zemlji!" I tako se dogodi.
12 Zemlja pusti iz sebe svakovrsno zeleno bilje, što nosi sjeme, i drveće, što rodi svakovrsne plodove, u kojima je sjeme. I vidje Bog, da je bilo dobro.
.
.
.
26 Tada reče Bog: "Načinimo čovjeka na sliku i priliku svoju! Neka on vlada nad ribama morskim, nad pticama nebeskim, nad stokom, nad svim zvijerima zemaljskim i nad svim, što gmiže po zemlji!"
27 Tako stvori Bog čovjeka na sliku svoju, na sliku Božju stvori ga, muško i žensko stvori ih.
Čitam ovaj kreacionizam kako je Bog stvorio bilje i drveće prije čovjeka. A onda čitam drugo poglavlje knjige postanka i piše kako nije bilo ničeg pa je Bog napravio Adema pa onda ostalo !
4 To je opis postanja neba i zemlje, kad su bili stvoreni. U vrijeme, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo,
5 Nije još bilo na zemlji nikakva grmlja poljskoga, i na poljima nije još raslo nikakvo bilje, jer Gospod Bog nije još pustio dažda na zemlju i nije još bilo ljudi, da obrađuju zemlju.
6 No dizala se je magla iz zemlje i natapala je svu površinu tla.
7 Tada načini Gospod Bog čovjeka (Adama) od praha zemaljskoga i udahnu mu u lice duh života. Tako postade čovjek živo biće.
8 Tada zasadi Gospod Bog daleko na istoku vrt u Edenu i stavi tamo čovjeka, kojega je bio načinio
Eto, može li ovo vaš razum prihvatiti ? Ako može moj ne može !
Opet su ti servirali, uzmi i pročitaj sam i vidjet ćeš o čemu se radi.
Prvo poglavlje daje općenit izvještaj o stvaralačkom djelovanju u vezi zemlje. Taj posao je izvršen u 6 vremenskih razdoblja nazvanih dani, od kojih svaki započinje sa večeri, kad je stvaralačko djelo za to razdoblje još nejasno, a završava u svjetlosti jutra, kad slava stvaralačkog djela postaje vidljiva.
Kasnije u drugom poglavlju, izvještaj daje krupni plan, ili uvećan pogled na Božije stvaralačko dijelo u vezi čovjeka. On opisuje edenski vrt i njegov položaj, Navodi Božiji zakon o zabranjenom stablu, Izvještava o adamovom davanju imena životinjama...