banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 19:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 30  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Apr 2010, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa sta je po tebi trebalo napisati, da je trebalo 31.4xxxxx lakata konca? :lol: :lol: :lol: :lol:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Hristov je napisao:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa sta je po tebi trebalo napisati, da je trebalo 31.4xxxxx lakata konca? :lol: :lol: :lol: :lol:

makar 31 :wink:

Al hej... prouči malo nebularne hipoteze i vidi kako su zvijezde ( i sunce ) nastale prije planeta, pa se sam uvjeri da je knjiga postanka u prvih 20 citata smiješna za nauku :)

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 03 Apr 2010, 20:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo ako je krug bio izljeven u nekoj koreanskoj celicani ;)

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 20:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Samo ako je krug bio izljeven u nekoj koreanskoj celicani ;)

jel to kod vas u rs-u pi standardizovan na 3.0 pa takve priče mogu proći :lol: ?
Ode u džamiju, čujemo se ..

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije nego mi Srbi sve uspijemo zgurati u 3.0 :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 20:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
114_AhmeD je napisao:
kako je čovjek uhvatio 300 lisica od jednom i svezao im repove jedan za drugi...

Gdje piše da ih je uhvatio odjednom?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 20:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
Biblija kaže da je to 3.0, pa umjesto 31 lakat i više, trebalo lakat i pol manje. Jel to Allah ne zna matematiku ?

Znaš li koliko je Cm u to vrijeme iznosio jedan lakat, da li je ta dužina bila standarizovana egzaktnom brojkom?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
pa se sam uvjeri da je knjiga postanka u prvih 20 citata smiješna za nauku :)

Pa sta cemo sad, u istom smo sosu obojica? :-?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 20:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
114_AhmeD je napisao:
Biblija kaže da je to 3.0, pa umjesto 31 lakat i više, trebalo lakat i pol manje. Jel to Allah ne zna matematiku ?

Znaš li koliko je Cm u to vrijeme iznosio jedan lakat, da li je ta dužina bila standarizovana egzaktnom brojkom?

"Lakat" je bila mjerna jedinica za dužinu i prečnika i kružnice ( bez obzira čiji on bio ). Ako je rečeno da je prečnik bio 10 lakata onda je kružnica trebala imati 31 lakat, i malo više, a ne 30.... Budući da ovo smatraš božijim govorom, ne vjerujem da je Bog govorio u mjerama lakata koje nisu referentne... Da je prečnik mjeren laktovima od 28 cm a kružnica onim od 31..
Daj molim te.....

Tako da... odgovor ti nema smisla nikakvog i ti si inadžija, kao i još neki ovdje !
Molim Allaha da vas uputi i otvori vam oči, ako ste zaslužili uputu...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 20:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne mogu da vjerijem kako lupaš, šta je trebao reći im računsku operaciju sa brojem pi? :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 20:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ahmede, kad citas Pismo, ne citas matematicku knjigu. Ako se kaze da je "krug", ne znaci da je savrseni krug. Slazem se da nije trebala duzina lakta biti standardizovana, bitan je samo odnos 10:30, to matematicki nije tacno. Ali sta je trebalo pisati u Pismu da bi proslo naucni test? Da li ti vidis koliko malo smisla ima tvoja recenica da je trebalo biti barem 31, da bude sto blize 3.14, kao da je taj broj 3.14 magicni broj. Gdje si procitao da je trebalo biti barem 31 da bi naucnici bili mirni? Zasto ti smeta 30 a ne 31, odnosno 31.464564464564542535432413534543? Znas li da se za broj PI kaze da nema periodicnost? Ako je Bog savrsen, trebao je napisati u dlaku tacan broj PI u Pismu, jel'tako? Ali kako da ga napise kad taj broj nema kraja?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da je to jedini problem u Bibliji ja se ne bi ni osvrćao na to znate.

De vi meni recite kako ću ja prihvatiti ozbiljno. Evo opet čitam prvu glavu postanka, de pogledajte...

11 Tada reče Bog: "Neka pusti zemlja iz sebe travu, bilje, što nosi sjeme, i plodonosno drveće, što rodi plodove po vrsti svojoj, plodove, što u sebi samima svoje sjeme nose na zemlji!" I tako se dogodi.
12 Zemlja pusti iz sebe svakovrsno zeleno bilje, što nosi sjeme, i drveće, što rodi svakovrsne plodove, u kojima je sjeme. I vidje Bog, da je bilo dobro.
.
.
.

26 Tada reče Bog: "Načinimo čovjeka na sliku i priliku svoju! Neka on vlada nad ribama morskim, nad pticama nebeskim, nad stokom, nad svim zvijerima zemaljskim i nad svim, što gmiže po zemlji!"
27 Tako stvori Bog čovjeka na sliku svoju, na sliku Božju stvori ga, muško i žensko stvori ih.

Čitam ovaj kreacionizam kako je Bog stvorio bilje i drveće prije čovjeka. A onda čitam drugo poglavlje knjige postanka i piše kako nije bilo ničeg pa je Bog napravio Adema pa onda ostalo !

4 To je opis postanja neba i zemlje, kad su bili stvoreni. U vrijeme, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo,
5 Nije još bilo na zemlji nikakva grmlja poljskoga, i na poljima nije još raslo nikakvo bilje, jer Gospod Bog nije još pustio dažda na zemlju i nije još bilo ljudi, da obrađuju zemlju.
6 No dizala se je magla iz zemlje i natapala je svu površinu tla.
7 Tada načini Gospod Bog čovjeka (Adama) od praha zemaljskoga i udahnu mu u lice duh života. Tako postade čovjek živo biće.
8 Tada zasadi Gospod Bog daleko na istoku vrt u Edenu i stavi tamo čovjeka, kojega je bio načinio

Eto, može li ovo vaš razum prihvatiti ? Ako može moj ne može !

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 20:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

U to vrijeme dužine nisu bile standarizovane, laktovi su bili dužina "otprilike", teko da je i tih 30 lakata bilo "otprilike".
Opet ponavljam učitelji koji su te uputili u stavke, kojima ćeš kao negirat Bibliju, slab su posao napravili, ako je ovo što ti iznosiš to, onda ovo meni liči na poteze očajnika.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja Ahmede jos uvijek ne vidim gdje je problem? :oops: Drvece koje nosi plodove se ne obradjuje, trava svakojake vrste ne obradjuje, ali se poljsko bilje obradjuje, i ne moze bez covjeka samo uspjevati. Gdje ti vidis problem?

Citiraj:
A onda čitam drugo poglavlje knjige postanka i piše kako nije bilo ničeg pa je Bog napravio Adema pa onda ostalo !

Daj mi BROJ citata gdje pise da nije bilo nicega prije Adama, inace si sam sebe proglasio manipulatorom. Do sada si samo izvrtao rijeci i stvarao drugi kontekst koji ti je posluzio kao osnova za tvoje interpretacije.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 21:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
U to vrijeme dužine nisu bile standarizovane, laktovi su bili dužina "otprilike", teko da je i tih 30 lakata bilo "otprilike".
Opet ponavljam učitelji koji su te uputili u stavke, kojima ćeš kao negirat Bibliju, slab su posao napravili, ako je ovo što ti iznosiš to, onda ovo meni liči na poteze očajnika.

Mene niko ne šalje marihuana ...

Kako samo čovjek vrijeđa Boga kad tvrdi da Bog " od prilike " priča.
Zamisli da bog kaže " to ti je od prilike bilo 30, tu negdje... " ... Je li ovo smiješno il žalosno ?

Ili kako Bog ovo da govori:

Učinio sam te bez broja poput trave u polju. Ti si rasla i postala velika i došla si do pune ljepote. Prsa su tvoja ojačala, kosa je tvoja jako izrasla, ali si bila još uvijek gola i naga.

Čovječe, kakav je smisao i pouka priče ?

Stvarno ismijavaš Boga..

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 21:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
Da je to jedini problem u Bibliji ja se ne bi ni osvrćao na to znate.

De vi meni recite kako ću ja prihvatiti ozbiljno. Evo opet čitam prvu glavu postanka, de pogledajte...

11 Tada reče Bog: "Neka pusti zemlja iz sebe travu, bilje, što nosi sjeme, i plodonosno drveće, što rodi plodove po vrsti svojoj, plodove, što u sebi samima svoje sjeme nose na zemlji!" I tako se dogodi.
12 Zemlja pusti iz sebe svakovrsno zeleno bilje, što nosi sjeme, i drveće, što rodi svakovrsne plodove, u kojima je sjeme. I vidje Bog, da je bilo dobro.
.
.
.

26 Tada reče Bog: "Načinimo čovjeka na sliku i priliku svoju! Neka on vlada nad ribama morskim, nad pticama nebeskim, nad stokom, nad svim zvijerima zemaljskim i nad svim, što gmiže po zemlji!"
27 Tako stvori Bog čovjeka na sliku svoju, na sliku Božju stvori ga, muško i žensko stvori ih.

Čitam ovaj kreacionizam kako je Bog stvorio bilje i drveće prije čovjeka. A onda čitam drugo poglavlje knjige postanka i piše kako nije bilo ničeg pa je Bog napravio Adema pa onda ostalo !

4 To je opis postanja neba i zemlje, kad su bili stvoreni. U vrijeme, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo,
5 Nije još bilo na zemlji nikakva grmlja poljskoga, i na poljima nije još raslo nikakvo bilje, jer Gospod Bog nije još pustio dažda na zemlju i nije još bilo ljudi, da obrađuju zemlju.
6 No dizala se je magla iz zemlje i natapala je svu površinu tla.
7 Tada načini Gospod Bog čovjeka (Adama) od praha zemaljskoga i udahnu mu u lice duh života. Tako postade čovjek živo biće.
8 Tada zasadi Gospod Bog daleko na istoku vrt u Edenu i stavi tamo čovjeka, kojega je bio načinio

Eto, može li ovo vaš razum prihvatiti ? Ako može moj ne može !

Opet su ti servirali, uzmi i pročitaj sam i vidjet ćeš o čemu se radi.
Prvo poglavlje daje općenit izvještaj o stvaralačkom djelovanju u vezi zemlje. Taj posao je izvršen u 6 vremenskih razdoblja nazvanih dani, od kojih svaki započinje sa večeri, kad je stvaralačko djelo za to razdoblje još nejasno, a završava u svjetlosti jutra, kad slava stvaralačkog djela postaje vidljiva.
Kasnije u drugom poglavlju, izvještaj daje krupni plan, ili uvećan pogled na Božije stvaralačko dijelo u vezi čovjeka. On opisuje edenski vrt i njegov položaj, Navodi Božiji zakon o zabranjenom stablu, Izvještava o adamovom davanju imena životinjama...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Braćo moja, šta je ovo?

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 09:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Feb 2009, 23:20
Ma to su obični ljudi. Mnogi od njih rade sa vama svaki dan. Prijatni i krotki ljudi. Samo, nervira ih ovaj krkanluk koji ste stvorili oko religija i crkve uopšte. Zato oni pokušavaju da isprave krivu Drinu i sopstvenim misionarenjem prizivaju ljude na krotkost, ljubav i razumjevanje.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 12:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
A ako je neko operisan od krkanluka i religije uopšte? Zar ne bi trebao da bude pošteđen i od ovih misionara? Sloboda religije uključuje i mogućnost da budeš pošteđen od religije, ako to želiš.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 13:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
Zar ne bi trebao da bude pošteđen i od ovih misionara? Sloboda religije uključuje i mogućnost da budeš pošteđen od religije, ako to želiš.

Tako je, niko te ne tjera da sudjeluješ u raspravama koje te ne zanimaju, niti ti ko bilo šta nameće, prema tome,...HOP HOP HOP

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]