Uveo sam Solo WADSL prije nekih 10-ak mjeseci. Bio sam veoma zadovoljan brzinom, uslugom. Istina, u tom periodu bilo je pucanja veze, radili se apdejti softwera, ali nisam nesto pretjerano obracao paznju na to. Ubrzo nakon toga dolazi do promjena. Prvo nam ukidaju vremenski interval potreban za dobijanje nove adrese ( IP ). Bilo je dovoljno se diskonektovati i imao bi novu adresu, ali to je promijenjeno na vremenski period u trajanju od sat, dan

, ali dobro. Ubrzo nakon toga krecu nove akcije. Tri mjeseca besplatnog neta za nove korisnike i tu mogu da tvrdim da se apsolutno niko nije zalio na takvu akciju. I sam sam dobio 1 mjesec besplatnog neta, tako da mi je to bilo logicno i razumljivo. Treba privuci nove korisnike. Ali ne, treba nas koji smo vezani ugovorom napraviti budalama. Zasto to govorim ? Slijedi "akcija" za nove korisnike, ugovor na 12 mjeseci i 50 km ustede. Drugim rijecima, placaju 25,40 km tih 12 mjeseci i nakon toga mogu slobodno da predju kod drugog provajdera, dok ja i mnogi drugi koji smo vezani na 24 mjeseca placamo 29,20 km za isto. Najavljuje se AKCIJA za nas stare korisnike, ako se mogu tako nazvati. Svi ocekuju povecanje brzina, ali ne. Dobijamo na poklon 6km za uslugu Teen 60. Sta je to ?

. I sad kao slag na tortu povecanje brzina, gdje smo mi stari korisnici jos uvijek zakinuti. Kao bice nam povecana brzina. Kad ? Za mjesec, dva, tri....
Naravno, to nije sve. Testira se softwer za ogranicavanje konekcija po downloadu i koliko god Blic to negirao, informacija je dobijena od njih samih ( zaposlenika ). Koristice se kad dodje do zagusenja AP , znaci ne uvijek. Procitao sam u prvim postovima ove teme kako neko govori da se par njih buni na HelpDesku. Naravno, ja sam jedan od njih i ne bunim se bez razloga. Sve ovo sto sam napisao je istina i svaki iole obrazovan covjek bi shvatio da tu nesto ne stima. Takodje je veliki problem sto je malo ljudi upoznato uopste sa akcijama blica. Cekam februarski racun, da vidim da li su stavili obavijest ljudima koji placaju 35 km za 1024/256, da mogu da predju na jeftiniji paket uz male izmjene brzina. Ako toga ne bude, onda ce nadam se svima biti jasno kakav je blic internet provajder. I naravno , cim istekne mi ugovor prelazim bilo gdje, samo ne vise kod ovoga idiotskoga provajdera.
I da. Ne moram se bojati da cu biti banovan ili da ce zakljucati temu. Tako Aneks odgovara na sve nase kritike