banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 00:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ateisti, zbor!
PostPoslato: 22 Feb 2010, 11:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
svaki covjek ima potencijal da preispituje stavove i mijenja se, to se zove odrastanje ili individuacija ili duhovni rast.. vjera moze da ubrza taj proces ali nije jedini "legitiman" nacin, jedini katalizator (jer to je zapravo smisao i sustina religije, ubrzavanje neceg sto bi se i samo desilo jer je urodjeno i svima dato). ne kazem da je vjera u tom smislu losa, naprotiv, ali mi smeta kad se pojedini vjernici ponasaju elitisticki, kao da su uhvatili boga za m***, a svi ostali su kreteni i budale. takvima je vjera samo staka za sopstvene nedostatke kojih nisu svjesni, inace nikad ne bi imali takav stav. nisam ja to izmislila, o tome su pricale mnoge velike duhovni vodje.

evo ovde se govori o tome: viewtopic.php?f=37&t=46826&start=0

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 12:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Hristov je napisao:
Ali nije rekao ni da se odrekao vjere pa da je postao bolji. Mislim da je upravo vjera ta koja nagoni covjeka da preispituje svoje stavove i mijenja se.

Vjera i religija nisu isto.
I ja vjerujem da cinim dobro ako nesto ucinim po svom sopstvenom moralnom kodeksu. Svi mi vjerujemo u nesto. Makar to bio bog ili davanje milostinje. Vjera ne mora nuzno da podrazumijeva vjeru u nesto natprirodno.

Npr sto oficir rece za milostinju... Koliko znam, u islamu je to obavezno, davati milostinju. Meni je mnogo draza ideja hriscanstva: "daj gladnom covjeku ribu i nahranices ga za jedan dan, nauci ga da peca i nahranices ga za citav zivot." Ja npr nikada ne dajem milostinju prosjacima, ali ako vidim u gradu nekoga ko svira, plese i postavi kapu ili kutijicu da mu ljudi ubace pare ja cu uvijek dati sitno. Kad sam radio u Blicu svakog dana sam u gospodskoj ostavljao sitnis tim prosjacima ali uvijek onima koji nesto rade, jedan klinac je svirao harmoniku stalno. I to je taj neki moj moralni sud kojeg se ja pridrzavam a koji se eto podudara sa hriscanskom idejom. I zasto bi milostinja nekog vjernika bila iskrenija ili vrijednija od moje??

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Elvis, evo za tebe jedna prica koju vjerujem da poznajes.

Citiraj:
29. A on htede da se opravda, pa reče Isusu: A ko je bližnji moj?
30. A Isus odgovarajući reče: Jedan čovek silažaše iz Jerusalima u Jerihon, pa ga uhvatiše hajduci, koji ga svukoše i izraniše, pa otidoše, ostavivši ga pola mrtva.
31. A iznenada silažaše onim putem nekakav sveštenik, i videvši ga prođe.
32. A tako i Levit kad je bio na onome mestu, pristupi, i videvši ga prođe.
33. A Samarjanin nekakav prolazeći dođe nad njega, i videvši ga sažali mu se;
34. I pristupivši zavi mu rane i zali uljem i vinom; i posadivši ga na svoje kljuse dovede u gostionicu, i ustade oko njega.
35. I sutradan polazeći izvadi dva groša te dade krčmaru, i reče mu: Gledaj ga, i šta više potrošiš ja ću ti platiti kad se vratim.
36. Šta misliš, dakle, koji je od one trojice bio bližnji onome što su ga bili uhvatili hajduci?
37. A on reče: Onaj koji se smilovao na njega. A Isus mu reče: Idi, i ti čini tako.

Jel da je prica unikatna? Kroz ovu pricu se vidi koliko je dogma strana Bogu. Oko njega se sastali ucenjaci zakona i pricaju o zakonu i dogmama, a on uzeo jednostavnu pricu iz zivota :) Eto kakav je Isus... Takav je i Bog. Da smo ja ili Oficir tako danas pitali Hrista ko je nas bliznji, ne bi rekao: "svaki vjernik", nego bi rekao: "onaj neznanac na ulici, stranac... google, Elvis".

U ovoj prici postoje vise pouka. Samaricani su u to vrijeme bili Izraelu mrski, fakticki neprijatelji, a smatrani su i otpadnicima od Boga.
Isus takodjer sa razlogom spominje svestenika u ovoj prici. Svestenik, iako je svestenik, nije se sazalio, i u ovoj prici ima negativnu ulogu, kao i Levit, i time Isus zeli da kaze da svestenicka odora ne znaci sama po sebi nista dok ne radja rod.

Pricu mozes procitati ovdje: http://wwwyu.com/biblija/42luk010.htm#25

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 23 Feb 2010, 07:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 13:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
jellyfish

Moj brat u Gospodu je po mom shvatanju izneo suštinu ali je učesnici prelamaju kroz svoju prizmu i na različite načine se ,,slažu'' sa rečenim.
Mi možemo različitim putevima ići ka istom cilju ali mi ipak idemo različitim putevima.
Brat se uz Božiju pomoć uzdigao iznad dogmi, iznad podela, iznad tabora, iznad svetih i ne svetih i stao na tačku koju Bog naziva Njegovom tačkom.
To mesto se zove nepristrasnost i ne podeljenost.Bog nikad nije na strani ovog ili onog već uvek na svojoj strani a to je istina,mir, ljubav ista za sve i prema svima i ko to ima na pravom je mestu.

Istna je jedna, Bog je jedan, braća se poznaju po ljubavi a ako nje nemaju ništa im zajednička molitva ne vredi a svi smo braća.
Brat je uvideo -spoznao suštinu licemerstva i forme. Suštinu prave skužbe srcem i ljubavlju.
Služiti drugima je ispunjenje svega ali ne zbog nametnute forme ili obaveze već iz potrebe koju ljubav proizvodi.
Onaj što je na planini vidi onog što je dole a i onaj što je dole vidi onog na planini ali su im pogledi veoma različiti tako onaj što je dole kritikuje onog gore jer ne vidi što onaj može videti.

Tek kad stigneš gore svataš da si do tad bio dole i nikako drugačije to nemožeš spoznati.

Bog vas blagoslovio.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Onaj što je na planini vidi onog što je dole a i onaj što je dole vidi onog na planini ali su im pogledi veoma različiti tako onaj što je dole kritikuje onog gore jer ne vidi što onaj može videti.

Tek kad stigneš gore svataš da si do tad bio dole i nikako drugačije to nemožeš spoznati.

Amen. lavicu, ovo je odgovor na hiljade hiljada pitanja. I upravo zbog ovoga sto si rekao, onaj sto je gore ne smije da ukorava onog sto je dole

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 15:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
google lazarević je napisao:
brainwashing kojem si podvrgnut i koji sprovodis nad drugima nije i ne moze biti dobar.

Ne provodim nikakvo pranje mozga, ovo su moja razmisljanja i ma kako ona tebi izgledaju bolesna, s moje strane su i tvoja nista manje pateticna i jadna....
to nikad neces razumjeti, jer ne zelis, nemas hrabrosti suociti se sa samim sobom, kao i svi narcisi uostalom. bez valjane introspekcije nema objektivnosti, bez objektivnosti nema niceg, ma koliko se ti trudio nas u nesto uvjeriti.

Glupost. U kom smislu se trebam suociti sa samim sobom, to si tek tako napisala da se ima sta citati, trebali da prodjem sve tvoje scile i haribde pa da onda kazes da sam tvog kova...ovo sam ja to je moja personalnost i necu i nedam pardona nikom od ateista, jer kako god oni mogu biti zadrti u nijekanju Boga tako i ja mogu u Njegovom dokazivanju...klin se klinom izbija zar ne.

Ajd pomisli na fanatizam, osudi kao sto vec jesi, na primjeru prostacke fore....nisi li cula da fanatizam s jedne strane radja fanatizam s druge.

Respect za Jelly, ali manu u njegom posmatranju i opisivanju sam nasao samo u tom sto poredi "tipicnog vjernika" s "netipicnim ili prosvjetljenim ateistom" te naziva vjernikovo ponasanje licemjernim a ateistovo iskrenim.

Ateist nema viseg cilja cini to ili da bi ga drugi vidjeli , ili da bi zadovoljio neku svoju potrebu, bilo ljubav, stras, ..ali to radi samo da bi sebe smirio, pa i kad daje daje jer ga kopka savjest a vjernik kad daje, daje i zbog savjesti i zbog tog sto je to Bogu ugodno djelo...pa ko je na vecem stepenu.

A sto se tice dzenneta i natjecanja za dobra, nije u pitanju sebicnost, zar ima sebicnosti u natjecanju u cinjenju dobrih djela...sta je tu sebicnost, zar tu uopste ima elemenata sebicnosti ako dajemo vise novca, vremena, truda, rada, za druge...nije li brkanje pojmova ima li tu uopste mjesta sebicnosti...sto je vece takmicenje u cinjenju dobra to je i veci stepen u raju ( po pitanju raja mozemo drugi put tu se moja i tvoja vjera ne slazu, s toga govorim s aspekta onog cemu ja pripadam).
Neki ce ljudi u raju gledati druge kao sto covjek na ovom svijetu gleda zvjeze...dakle ovi drugi ce imati vise stepene, jer su se vise borili, vise zrtvovali vise trpili, ukoliko ne bi bilo tako, kakav bi onda smisao bio jednog vjernika koji je citav zivot pokoran Bogu i jednog ateiste koji bude pokoran sveg nekoliko dana ili sati prije smrti.
Medjutim da li ce u raju biti zavisti??? Nece, stanovnici nece jedni drugima zavidjeti...to su zakoni raja.

U raju nema klasnog drustva, nego stepene i zadovoljstvo, a stanovnici nizih stepeni ce isto tako biti zadovoljni s onim sto su dobili kao i stanovnici visih stepeni, nemoj proicirati zemaljske zakone na onozemaljske.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
drugo, brainwashing kojem si podvrgnut i koji sprovodis nad drugima nije i ne moze biti dobar..zasto - to nikad neces razumjeti, jer ne zelis, nemas hrabrosti suociti se sa samim sobom

Pa da, glupost. Sto bi se on suocio sa samim sobom?? Pa on je vjernik, on vjeruje u boga, on je moralno cist, nema sanse da je on u svom zivotu i djelovanju nesto zgrijesio, jer on je jelte vjernik. To je njegova personalnost. Vjernici su ogradjeni od bilo kog vida preispitivanja svoje licnosti. To apsolutno nije potrebno jer su oni "vjernici", oni su oni "na brdu" a mi smo oni "pod brdom", njima je savjest cista sta god urade a nama je necista cak i kad cinimo dobro djelo, mi hocemo da nas vide u nasoj dobroti a oni to rade radi "viseg cilja", mi dobrim djelima zadovoljavamo svoje sebicne potrebe a oni ne, oni nemaju nikakvih potreba (izuzev one da cine dobra djela tokom citavog zivota inace ce gorit' u paklu, ali to je jelte tako nebitna potreba i tako nevazna da cemo je precutati... vazi).

Majko moja ovo ide rame uz rame sa postovima maryjuane.

I cisto za kraj jos jedan moj uzaludni pokusaj da objasnim neke stvari mada znam kako ce to zavrsiti...
oficir s ruzom je napisao:
Ateist nema viseg cilja

Evo ti citave poente u ovoj prici oko morala.
Ateist nema cilj, to znaci da on ne zadovoljava nikakve potrebe, jer ako nemas cilj onda nemas nikakvu potrebu da radis to sto radis. O tome Kant prica, cim se djelovanje zasniva na ostvarivanju nekog vanjskog cilja to vise nije moralno djelovanje vec obicno djelovanje uzrokovano potrebama za ostvarivanje nekog cilja, makar taj cilj bio bozanskog porijekla.

Poslednji put menjao Elvis Presley dana 22 Feb 2010, 22:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ponekad i mogu da razumijem ogorcenje ateista. Kad procitaju sve ove postove... Ali s druge strane, i oni sami cine gresku pa uzvracaju na isti nacin kao i oni sto se zovu vjernicima, nazivajuci vjernike ovakvim-onakvim.. I na kraju vlastite postupke indirektno osudjuju.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 22:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Ponekad i mogu da razumijem ogorcenje ateista. Kad procitaju sve ove postove... Ali s druge strane, i oni sami cine gresku pa uzvracaju na isti nacin kao i oni sto se zovu vjernicima, nazivajuci vjernike ovakvim-onakvim.. I na kraju vlastite postupke indirektno osudjuju.

pa da, sve ti je to projekcija :) poenta je razumjeti i to i ostale psiholoske procese jer tako osoba postaje objektivnija.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ha-ha-ha, bas sam se sada od srca ismijao :D Kako se kaze kad se projekcija projicira? :D

Ozbiljno, ja mislim da se svi nekako vrtimo u krug, jedino rijecima uspijemo izaci van tog kruga. Mislim da projekcija nema puno veze sa time, jer je i Hrist osudjivao farizeje zbog onoga sto rade, valjda se oboje slazemo da on nije projicirao nego je bio srdit zbog licemjerja. Takvi smo i mi, ne volimo tudje licemjere i osudjujemo ga, jednostavno zato sto ga niko ne voli, ali iako smo svjesni svog licemjerja, precutno ga prihvatamo i zatvaramo oci na njega. Ali na kraju naravno ispadamo jos gori licemjeri, i to tolerisanje vlastitog licemjerja je najveci problem, zato: "Vadimo trun u oku svog brata a ne vidimo brvno u svom oku". Objektivnost zahtjeva konzistentnost u svemu, jednak tretman sviju. Kako je moguce da nam se fenomen licemjerja gadi, ali samo nase licemjerje nam se ne gadi? Glavna poluga svake promjene mora biti da se zgadimo sami sebi, a svi u stvari samo.... krecimo grobove.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Ha-ha-ha, bas sam se sada od srca ismijao :D Kako se kaze kad se projekcija projicira? :D

Ozbiljno, ja mislim da se svi nekako vrtimo u krug, jedino rijecima uspijemo izaci van tog kruga. Mislim da projekcija nema puno veze sa time, jer je i Hrist osudjivao farizeje zbog onoga sto rade, valjda se oboje slazemo da on nije projicirao nego je bio srdit zbog licemjerja. Takvi smo i mi, ne volimo tudje licemjere i osudjujemo ga, jednostavno zato sto ga niko ne voli, ali iako smo svjesni svog licemjerja, precutno ga prihvatamo i zatvaramo oci na njega. Ali na kraju naravno ispadamo jos gori licemjeri, i to tolerisanje vlastitog licemjerja je najveci problem, zato: "Vadimo trun u oku svog brata a ne vidimo brvno u svom oku". Objektivnost zahtjeva konzistentnost u svemu, jednak tretman sviju. Kako je moguce da nam se fenomen licemjerja gadi, ali samo nase licemjerje nam se ne gadi? Glavna poluga svake promjene mora biti da se zgadimo sami sebi, a svi u stvari samo.... krecimo grobove.

slazem se u svemu s tobom, napokon :occasion5: postati svjestan svog sopstvenog licemjerja je veoma bitno, onda znamo na cemu treba da radimo, i mozda jednom i postanemo objektivni poput Hrista u gore navedenom slucaju :)

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 04:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
iscitavao swam ovaj dio foruma i vjerovatno je vec puno tema diskutovano, ali imam par pitanja objasnjenja od vjernika...

Sada ne znam odakle bih poceo jer bih imao tonu pitanja...
Od sebe najbolje, ja ne vjerujem u crkvu kao instituciju, religiju isto kao proces manipulacije ljudima...da li nesto postoje sto je nas ljude stvorilo ili smo evoluirali, ili su nas neki vanzemaljci neistrazeni napravili ne znam, ali ono sto znam da mi ne treba nikakva crkva da me uci kako se trebam ponasati koliko se puta dnevno moram molitii itd...

Odakle crkvi kao instituciji pravo da se poziva na moral i etiku?
Suniti Seiti, islamski ratovi bukvalno od samog nastanka, krstaski ratovi, ikvizicija, nasilna pokrstavanja svih vrsta...mislim da bih mogao nabrajati dugoooooooooooo...odakle crkvi pravo da meni ili bilo kome prodaje moral i etiku, nakon sto su hriscanska i islam najveci krvnici u istoriji covjecanstva.

Crkva je svoju pricu mogla prodavati ljudima tj. pracovjeku, kao u asterisku i obeliksu, pukne grom, bog nas kaznjava (ne bukvalno shvatiti)...da li ste primjetili gdje crkva ima najjace uporiste? u zemljama gdje vlada sirotinja, gdje vlada haos, gdje beznadje, jer ljudima treba vjera u nesto...
Dok je god takvih situacija, a bice ih uvijek, i crkva ce imati svoju uporista...

Sada ne zelim da ulazim previse u dubinu, ali...prije je crkva imala svu moc, zamaljsku, duhovnu zakonodavnu itd...ako uporedite "bozje" zakone i sve ostale price i propovjedanja, veoma se lako zakljuci da je crkva zapravo prije svega sebe zeljela zastiti u staro doba, jer su upravo oni bili ti koji su zlostavljali narod u ime boga, islam je jos malo zaostalija religija pa cak i danasnjem vremenu imamo priliku vidjeti koliko stepen zadrtosti dostize ta manipulacija, kod hriscanstva je bila ista prica, samo su oni fleksibilniji, pa kako se mjenja vrijeme tako se i oni mjenjaju...

Protiv "normalnih" vjernika nemam nista, puno mi prijatelja vjernici, u porodici isto tako, ali imam puno protiv crkve i fanatika...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 05:32 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
bila jednom je napisao:
Crkva je svoju pricu mogla prodavati ljudima tj. pracovjeku, kao u asterisku i obeliksu, pukne grom, bog nas kaznjava (ne bukvalno shvatiti)...da li ste primjetili gdje crkva ima najjace uporiste? u zemljama gdje vlada sirotinja, gdje vlada haos, gdje beznadje, jer ljudima treba vjera u nesto...
Dok je god takvih situacija, a bice ih uvijek, i crkva ce imati svoju uporista...

pokusaj rijesiti takve situacije i rijesio si se crkve.. :wink:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 20:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
spavac je napisao:

Mislim da opste blagostanje nece eliminisati crkvu.
Ljudi, koji prepotentno za sebe smatraju da su superiorna bica, su u stvari tek malo inteligentnija ziva bica i sa dosta fizickih i psihickih nedostataka. O ovim prvim nema neke posebne potrebe raspravljati, a ova druga su uzrok raznih problema od kojih se nekima rjesenje trazi i nalazi u religiji, tj. potrebi za necim sto je iznad nas sto treba da nas vodi jer vecina nema dovoljno te mentalne snage da zivot odzivi 100% na vlastitim nogama... Nazalost.
Tek kad prestane ta nesigurnost, tj. kad evolucija svijesti i karaktera ode korak dalje, prestajace potreba za visim silama i sl.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2010, 13:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
spavac je napisao:

Mislim da opste blagostanje nece eliminisati crkvu.
Ljudi, koji prepotentno za sebe smatraju da su superiorna bica, su u stvari tek malo inteligentnija ziva bica i sa dosta fizickih i psihickih nedostataka. O ovim prvim nema neke posebne potrebe raspravljati, a ova druga su uzrok raznih problema od kojih se nekima rjesenje trazi i nalazi u religiji, tj. potrebi za necim sto je iznad nas sto treba da nas vodi jer vecina nema dovoljno te mentalne snage da zivot odzivi 100% na vlastitim nogama... Nazalost.
Tek kad prestane ta nesigurnost, tj. kad evolucija svijesti i karaktera ode korak dalje, prestajace potreba za visim silama i sl.

svaka cast, lijepo si objasnio...

a sta pricamo o eveluciji svijesti, u danasnjem vijeku pogledaj postotak nepismenosti...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2010, 17:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bila jednom je napisao:

svaka cast, lijepo si objasnio...

a sta pricamo o eveluciji svijesti, u danasnjem vijeku pogledaj postotak nepismenosti...

A dobro, polako, svaka generacija, pa i svaki covjek je sam sebi najvazniji. Mi bismo sad svi da dozivimo da nema vise gladnih i nepismenih kod nas. Doce sve na svoje, evo Europa se ujedinjava, izace iz krize. Ujedinice se jednom i Afrika, te cijeli svijet (valjda kad vise ne bude interesa da se nekom prodaje oruzje da bi negdje ratovao)... Kad jednom vise ne bude da osnovne zivotne potrebe budu prioritet drustva, nego su davno zadovoljene, porasce i nivo svijesti.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2010, 18:21 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
poraste nivo svijesti i pufff, Bog vise ne postoji.... :lol:

Elvis Presley je napisao:
drugo, brainwashing kojem si podvrgnut i koji sprovodis nad drugima nije i ne moze biti dobar..zasto - to nikad neces razumjeti, jer ne zelis, nemas hrabrosti suociti se sa samim sobom

Pa da, glupost. Sto bi se on suocio sa samim sobom?? Pa on je vjernik, on vjeruje u boga, on je moralno cist, nema sanse da je on u svom zivotu i djelovanju nesto zgrijesio, jer on je jelte vjernik. To je njegova personalnost. Vjernici su ogradjeni od bilo kog vida preispitivanja svoje licnosti. To apsolutno nije potrebno jer su oni "vjernici", oni su oni "na brdu" a mi smo oni "pod brdom", njima je savjest cista sta god urade a nama je necista cak i kad cinimo dobro djelo, mi hocemo da nas vide u nasoj dobroti a oni to rade radi "viseg cilja", mi dobrim djelima zadovoljavamo svoje sebicne potrebe a oni ne, oni nemaju nikakvih potreba (izuzev one da cine dobra djela tokom citavog zivota inace ce gorit' u paklu, ali to je jelte tako nebitna potreba i tako nevazna da cemo je precutati... vazi).

vjernik nije moralno cist, bezgresan...takodje je sklon da pogrijesi...Hristov ti je dao odlican primjer, samaricanin...

ako krenes pricu sa nekim vjernikom koji je te gleda odozgo, okreni glavu..takodje to gledanje "odozgo" se nalazi i medju vjernicima, kad posmatraju jedni druge..a ne samo kad posmatra ateistu..

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2010, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
poraste nivo svijesti i pufff, Bog vise ne postoji.... :lol:

Elvis Presley je napisao:

vjernik nije moralno cist, bezgresan...takodje je sklon da pogrijesi...Hristov ti je dao odlican primjer, samaricanin...

ako krenes pricu sa nekim vjernikom koji je te gleda odozgo, okreni glavu..takodje to gledanje "odozgo" se nalazi i medju vjernicima, kad posmatraju jedni druge..a ne samo kad posmatra ateistu..

Ne da vijernik nije cist, samo treba pogledati kakvu sramotu snimise sa onim nasim monasima....

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 08:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Vjeronauku bi trebalo protjerati iz škola a pogotovo iz vrtića u vjerske objekte. Pa ko voli nek izvoli!

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
hercegovac27 je napisao:
Vjeronauku bi trebalo protjerati iz škola a pogotovo iz vrtića u vjerske objekte. Pa ko voli nek izvoli!

Слажем се. Те институције су намијењене за то и улажу се велике паре у њих. Ко хоће да учи одређену религију институција је на претек. А школе треба да служе сврси учења науке. А пошто се гради више цркава од школа ових година, овај беспотребни предмет треба протјерати у вјерске објекте јер му је тамо и мјесто, па ког занима нек иде.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]