google lazarević je napisao:
brainwashing kojem si podvrgnut i koji sprovodis nad drugima nije i ne moze biti dobar.
Ne provodim nikakvo pranje mozga, ovo su moja razmisljanja i ma kako ona tebi izgledaju bolesna, s moje strane su i tvoja nista manje pateticna i jadna....
google lazarević je napisao:
to nikad neces razumjeti, jer ne zelis, nemas hrabrosti suociti se sa samim sobom, kao i svi narcisi uostalom. bez valjane introspekcije nema objektivnosti, bez objektivnosti nema niceg, ma koliko se ti trudio nas u nesto uvjeriti.
Glupost. U kom smislu se trebam suociti sa samim sobom, to si tek tako napisala da se ima sta citati, trebali da prodjem sve tvoje scile i haribde pa da onda kazes da sam tvog kova...ovo sam ja to je moja personalnost i necu i nedam pardona nikom od ateista, jer kako god oni mogu biti zadrti u nijekanju Boga tako i ja mogu u Njegovom dokazivanju...klin se klinom izbija zar ne.
Ajd pomisli na fanatizam, osudi kao sto vec jesi, na primjeru prostacke fore....nisi li cula da fanatizam s jedne strane radja fanatizam s druge.
Respect za Jelly, ali manu u njegom posmatranju i opisivanju sam nasao samo u tom sto poredi "tipicnog vjernika" s "netipicnim ili prosvjetljenim ateistom" te naziva vjernikovo ponasanje licemjernim a ateistovo iskrenim.
Ateist nema viseg cilja cini to ili da bi ga drugi vidjeli , ili da bi zadovoljio neku svoju potrebu, bilo ljubav, stras, ..ali to radi samo da bi sebe smirio, pa i kad daje daje jer ga kopka savjest a vjernik kad daje, daje i zbog savjesti i zbog tog sto je to Bogu ugodno djelo...pa ko je na vecem stepenu.
A sto se tice dzenneta i natjecanja za dobra, nije u pitanju sebicnost, zar ima sebicnosti u natjecanju u cinjenju dobrih djela...sta je tu sebicnost, zar tu uopste ima elemenata sebicnosti ako dajemo vise novca, vremena, truda, rada, za druge...nije li brkanje pojmova ima li tu uopste mjesta sebicnosti...sto je vece takmicenje u cinjenju dobra to je i veci stepen u raju ( po pitanju raja mozemo drugi put tu se moja i tvoja vjera ne slazu, s toga govorim s aspekta onog cemu ja pripadam).
Neki ce ljudi u raju gledati druge kao sto covjek na ovom svijetu gleda zvjeze...dakle ovi drugi ce imati vise stepene, jer su se vise borili, vise zrtvovali vise trpili, ukoliko ne bi bilo tako, kakav bi onda smisao bio jednog vjernika koji je citav zivot pokoran Bogu i jednog ateiste koji bude pokoran sveg nekoliko dana ili sati prije smrti.
Medjutim da li ce u raju biti zavisti??? Nece, stanovnici nece jedni drugima zavidjeti...to su zakoni raja.
U raju nema klasnog drustva, nego stepene i zadovoljstvo, a stanovnici nizih stepeni ce isto tako biti zadovoljni s onim sto su dobili kao i stanovnici visih stepeni, nemoj proicirati zemaljske zakone na onozemaljske.