banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Feb 2010, 15:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Silvio Dante je napisao:

Свакако да је пораст наталитета пожељан и пркео потребан али демографкси доле повратити територију је немогуће с обзиром на то да Срби доле чине јако мали етнос и да је шиптара између 90 и 95%. Значи демографски немамо шансе.
Једина шанса је уклањање шиптара са територије КиМ и Прешевске долине.

Не знам како мислиш уклонити два милиона шиптара, а да нико од великих сила не реагује? Какве су посљедице тога?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 15:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
skypostman je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Свакако да је пораст наталитета пожељан и пркео потребан али демографкси доле повратити територију је немогуће с обзиром на то да Срби доле чине јако мали етнос и да је шиптара између 90 и 95%. Значи демографски немамо шансе.

Не знам како мислиш уклонити два милиона шиптара, а да нико од великих сила не реагује? Какве су посљедице тога?

Ciklon B, treniran u Ausvicu :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 16:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
skypostman je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Како су Хрвати уклонили 300.000 Срба из Крајине а да нико није реаговао?
Лепо, сплет околности и савезништва.
Ја се опет понављам, не причамо о ситуацији данас већ за 10,20 или 140 година.
Метода етничког чишћења је већ примењивана на разним странама света (и то баш од тих великих сила) а политички гледано валидна је и допустива (државна политика нема никакве везе са људским правима!, ако се у случају шиптара и може говорити о људским правима).
Значи, поента је да је то једино решење а да ли је то изводљиво и да ли државни врх Србије то хоће то су друга питања.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 17:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Хрватска је имала подршку Америке, а ми немамо. Ми имамо подршку пасивне Русије, што нам ништа не значи по питању овога. Значи треба се окренути америма јер су они главни играч и њих се све пита. А ми смо у зна се каквим односима са америма, и шиптари су исто тако у зна се каквим односима са Америма. Према томе, војна акција сада и у скоријој будућности је ћорак, пуцањ у празно чак можда и негативан корак. Рјешење или лизати гузицу америма или чекати да Кина преузме лидерско мјесто у свијету, а то ће бити ко зна кад...

Друга солуција је оно што сам ја рекао, мада је сад касно. Али није касно да се спаси јужна Србија и погранични простори...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 17:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Да би се било шта одрадило мора да постоји некакав циљ и решење да се стигне до циља.
Не може ништа да успе ако се на томе не ради. Кућа се не зида сама, мора да се сазида. Капиш?
Ако се само седи и кука, Америка, Русија и сл. онда јбг, нема ни циља ни радње.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 17:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Да би се било шта одрадило мора да постоји некакав циљ и решење да се стигне до циља.
Не може ништа да успе ако се на томе не ради. Кућа се не зида сама, мора да се сазида. Капиш?
Ако се само седи и кука, Америка, Русија и сл. онда јбг, нема ни циља ни радње.

Покушавам ствари да сагледам са реалне и објективне стране. Србија не ради ништа од распада Југе по питању свега овога. Једноставно се не може ићи у рат без подршке Амера јер је у супротном узалудно. Лијеп примјер је Словенија, Хрватска...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 22:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
Silvio Dante je napisao:
Ово је највећа грешка коју један Србин може да направи, али највећа.
Исте овакве изјаве давали су неки 70-тих и 80-тих година за КиМ.

Za Kosovo 70ih i 80ih godina niko nije mogao da kaže slične izjave, jer prvo, niko nije očekivao da će Kosovo, tačnije Albanci dobiti podršku NATO tj. SAD. Na kraju krajeva, žešći i jači sukobi snaga SRJ sa teroristima OVK počela je 98-99 godine. Dakle, kada su uveliko završeni sukobi na prostoru bivše Jugoslavije i borbu za nezavisnost Slovenije, Hrvatske i djelom BiH (Bošnjaci i Hrvati).
Drugo, mješati moj kontekst pričanja o "velikoj Albaniji" i spuštati to na samo nivo Kosova je čisti apsurd. Ja sam govorio o većim teritorijalnim cijelinama koje obuhvata današnja ideološka velika Albanija.

Silvio Dante je napisao:
Људи, ви не можете да размишљате о таквим стварима а да притом узимате у обзир период садашњи или неки период блиске будућности. Озбиљна анализа обухвата период од 100 и више година.
Ко може да гарантује да ће НАТО да постојио за нпр. 137 година?
Нико.

Pa ko može da garantuje da će albanski natalitet vječno da bude visok ? Ko može na kraju krajeva, da garantuje da Srbija za tih 137 godina neće napasti Kosovo, tačnije privremene institucije u Prištini ? Jednostavno, niko. Ali proricanje budućnosti je moguće, samo je pitanje da li na ovom svijetu postoji No.2 Nostradamus.

Silvio Dante je napisao:
За разлику од других народа који живе на Балкану, Албанци нису Словенци, ништа их не веже за словнске народе, имају потпуно различит језик, културу и менталитет.

Govore da su nastali od Iliri tačnije plemena Arbanasa.
No, za takav vid pogleda je preporučljivija istorija gdje možeš pročitati moj post o Ilirima viewtopic.php?f=51&t=46492&start=20 post napisan Dec 2009, 16:06

Silvio Dante je napisao:
Пустите те приче НАТО и сл. небулозе.
Па НАТО им је дао и Космет а велике силе су им дале Албанију

Nisi dobro izanalizirao moj post. Ja sam govorio "da je pokušaj secesije recimo Epira od Grčke" udar na suverenitet jedne članice NATO. Ako uzmemo u ozbiljno da NATO i danas podržava Albance, onda bi bilo vrlo interesantno posmatrati slučaj "kako će se tada postaviti NATO" jer ona po svojim pravilima i normama mora da brani "napadnutu članicu". Ali tu dolazimo do još jednog nosinusa.. faktički to je sukob dvije NATO države, Grčke i Albanije što bi prouzrokovalo destabilizaciju NATO-a, što SAD sigurno ne bi dozvolio. A ako ne bi dozvolio, znači da bi ostao neutralan, a tada Grčka ima odriješene ruke da "očisti" separatiste.. Kao što je i SRJ imala tu priliku, čak je i dobro počela, no.. nije bila članica NATO i zato je sve propalo.. jačao uticaj Albanskih lobista u SAD-u i izdejstvovana podrška kroz novac.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Za Kosovo 70ih i 80ih godina niko nije mogao da kaže slične izjave, jer prvo, niko nije očekivao da će Kosovo, tačnije Albanci dobiti podršku NATO tj. SAD. Na kraju krajeva, žešći i jači sukobi snaga SRJ sa teroristima OVK počela je 98-99 godine. Dakle, kada su uveliko završeni sukobi na prostoru bivše Jugoslavije i borbu za nezavisnost Slovenije, Hrvatske i djelom BiH (Bošnjaci i Hrvati).
Drugo, mješati moj kontekst pričanja o "velikoj Albaniji" i spuštati to na samo nivo Kosova je čisti apsurd. Ja sam govorio o većim teritorijalnim cijelinama koje obuhvata današnja ideološka velika Albanija.

Није тачно. Било је и тада људи који су итекако упозоравали на могућ сценарио са КиМ па нико то није узимао за озбиљно. Ја сам то написао само да упоредим нпр. твоје тврдње како је нешто немогуће. Тако су говорили онда и они који нису веровали, данас вероватно се кају.

Које веће територијалне јединице? Изузев северне Грчке, све те територијалне јединице су мање-више под контролом шиптара и ови без икаквих проблема могу ту да покрену дестабилизацију. Шта је ту апсурдно и немогуће?

Citiraj:
Pa ko može da garantuje da će albanski natalitet vječno da bude visok ? Ko može na kraju krajeva, da garantuje da Srbija za tih 137 godina neće napasti Kosovo, tačnije privremene institucije u Prištini ? Jednostavno, niko. Ali proricanje budućnosti je moguće, samo je pitanje da li na ovom svijetu postoji No.2 Nostradamus.

Ја управо о томе пишем као против-аргумент твојој тврдњи да је НАТО стабилност јер ти у својим писањима кажеш само НАТО и све ће бити стабилно и нема више сукоба.
Ко то може да гарантује?
И када је то неко могао да држи герилу под потпуном контролом?
Што се тиче њиховог натлаитета, он већ сада опада и вероватно ће како буду технолошки напредовали да опада још али је он свој резултат већ направио и њих осигурао за неколико следећих векова.

Citiraj:
Nisi dobro izanalizirao moj post. Ja sam govorio "da je pokušaj secesije recimo Epira od Grčke" udar na suverenitet jedne članice NATO. Ako uzmemo u ozbiljno da NATO i danas podržava Albance, onda bi bilo vrlo interesantno posmatrati slučaj "kako će se tada postaviti NATO" jer ona po svojim pravilima i normama mora da brani "napadnutu članicu". Ali tu dolazimo do još jednog nosinusa.. faktički to je sukob dvije NATO države, Grčke i Albanije što bi prouzrokovalo destabilizaciju NATO-a, što SAD sigurno ne bi dozvolio. A ako ne bi dozvolio, znači da bi ostao neutralan, a tada Grčka ima odriješene ruke da "očisti" separatiste.. Kao što je i SRJ imala tu priliku, čak je i dobro počela, no.. nije bila članica NATO i zato je sve propalo.. jačao uticaj Albanskih lobista u SAD-u i izdejstvovana podrška kroz novac.

Србија није имала никакве шансе да тада буде чланица било чега а не НАТО-а. Па крајем 1994. су нам делимично укинули санкције.
НАТО није имао апсолтуно никакву правну дозволи за интервенцију али је интервенисао у циљу стварања своје војне базе на Балкану. И сада је има. То је једини повед и једина истина.

Што се тиче овог горе, НАТО сигурно један такав сукоб не би могао да спречи јер једноставно герилу нико не може да држи под контролом. САД држе шипце сада под контролом али држе их док то шипцима одговара. Нека донесу пар одлука против њих па да видимо шта ће да буде.
Ја се опет враћам на једну ствар, шиптарско друштвено-социјално уређење је тавко да је њихов национални циљ "велика Албанија" светиња. То је највиши приоритет и обавеза сваке генерације је да да допринос том приоритету.
Код њих вера (ислам претежно) уопште не игра улогу (што их разликује од нпр. терориста у Ираку, Пакистану, Афганистану и сл.) већ само национални циљ.
Ту њихову идеју не може да котролише нико и свако ко мисли да ће они тога да се одрекну тај опасно лаже и себе и друге.
Скоро сам боравио у некој посети са факсом министарству спољних послова Аустрије и ту смо имали неки разговор са једном госпођом из министарства. Мало смо се дотакли теме Балкана и Косово, па је њен одговор за Косово био: Па ето ми смо признали зато што је то последњи корак у распадању екс Југославије.
На мој против-аргумент да је то небулоза и да ће чињеница да врло лако може доћи до сукоба у (прво) Македонија а онда и у Србији и ЦГ, њен одговор је, након што се поптуно изгубила, па ето ми се надамо да они то неће урадити.
Значи они се надају. Ето колико западне земље имају шиптаре под контролом.
Тако да тај твој аргумент о НАТО-у као гаранту безбедности пада у воду аутоматски.
Иначе јако велик апсурд и хумор у свему томе је што се већина твојих тврдњи о безбедности своди на НАТО а да притом ја лично не познајем ни један једини пример где је то НАТО спречио оружане сукобе или рат? Али зато познајем много примера где је произвео исте.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 23:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Било је и тада људи који су итекако упозоравали на могућ сценарио са КиМ па нико то није узимао за озбиљно. Ја сам то написао само да упоредим нпр. твоје тврдње како је нешто немогуће. Тако су говорили онда и они који нису веровали, данас вероватно се кају.

Iskreno, za takve tvrdnje i da je neko unaprijed znao da će Albanci sa Kosova dobiti podršku NATO-a i SAD jednostavno treba biti prava "engima" u State Departmentu pa da se zna šta su oni naumili 9 godina kasnije.. Ja nisam čuo nijednog zvaničnika bilo iz Srbije, bilo iz EU, bilo iz NATO ili SAD da je pri završetku 89 godine javno rekao ili znao "da NATO ili podržava ili će podržati" Kosovske Albance.

Silvio Dante je napisao:
Које веће територијалне јединице? Изузев северне Грчке, све те територијалне јединице су мање-више под контролом шиптара и ови без икаквих проблема могу ту да покрену дестабилизацију. Шта је ту апсурдно и немогуће?

Pa zašto ne pokrenu, šta ih to sputava u tome ? Ako su "čista" većina na određenom području, a vlast im nedozvoljava pravo na autonomiju, jezik, školovanje na albanskom i ostalo.. šta to može da ih "koči" u naumu kada iza njih stoji SAD ?

Silvio Dante je napisao:
Што се тиче њиховог натлаитета, он већ сада опада и вероватно ће како буду технолошки напредовали да опада још али је он свој резултат већ направио и њих осигурао за неколико следећих векова.

Pa u tome i jeste najveći problem cijele priče. Recimo, prosječna starost u Preševskoj dolini je 23,4 godine, dok je recimo u Šumadiji 43,1. To niti može niti bi smijeli da zanemarujemo. Podatak da oni imaju 10x veći natalitet od Srba dosta govori, što može dosta veliki problem predstavljati za budućnost Srbije.

Silvio Dante je napisao:
Србија није имала никакве шансе да тада буде чланица било чега а не НАТО-а. Па крајем 1994. су нам делимично укинули санкције.

Krajem 1994 godine SRJ nije bila međunarodno priznata odnosno nije bila članica SB UN, a kamoli NATO-a. Zato se po ovom pitanju potpuno slažem sa tobom.

Silvio Dante je napisao:
безбедности своди на НАТО а да притом ја лично не познајем ни један једини пример где је то НАТО спречио оружане сукобе или рат? Али зато познајем много примера где је произвео исте.

Ali sa druge strane kada bi i bio primjer "napada na neku NATO državu" to bi bio pravi ispit za NATO kao vojnu organizaciju u odbrambenom smislu.. Recimo, kada bi Rusija napala Gruziju koja teži ka NATO i koja je potencijalni kandidat. Možda ne bi ni djelovao, a možda i bih ako ima interesa, a vjerovatno ima zbog Crnog Mora i da sastavi taj krak, Rumunija - Turska - Gruzija.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ali sa druge strane kada bi i bio primjer "napada na neku NATO državu" to bi bio pravi ispit za NATO kao vojnu organizaciju u odbrambenom smislu.. Recimo, kada bi Rusija napala Gruziju koja teži ka NATO i koja je potencijalni kandidat. Možda ne bi ni djelovao, a možda i bih ako ima interesa, a vjerovatno ima zbog Crnog Mora i da sastavi taj krak, Rumunija - Turska - Gruzija.

Знаш када би НАТО ушао у сукоб са Русијом због Грузије? Никада.
Вероватно би им накачили неку фору, типа кршење устава НАТО-а и избацили их из организације.

Citiraj:
Iskreno, za takve tvrdnje i da je neko unaprijed znao da će Albanci sa Kosova dobiti podršku NATO-a i SAD jednostavno treba biti prava "engima" u State Departmentu pa da se zna šta su oni naumili 9 godina kasnije.. Ja nisam čuo nijednog zvaničnika bilo iz Srbije, bilo iz EU, bilo iz NATO ili SAD da je pri završetku 89 godine javno rekao ili znao "da NATO ili podržava ili će podržati" Kosovske Albance.

Ко прича о подршци САД шиптарима? Ја кажем да је било људи који су упозоравали државне структуре на могући сценарио на КиМ (тероризам и независност), нпр. упокојени патријарх Павле је то радио још 50-тих и 60-тих година. Сетићемо се и неких филмова који су 80-тих прављени о КиМ где се показивао шиптарски терор над Србима.
Реаговао није нико и то баш због тога што нико није веровао нити узимао такве ствари за озбиљно.

Citiraj:
Pa zašto ne pokrenu, šta ih to sputava u tome ? Ako su "čista" većina na određenom području, a vlast im nedozvoljava pravo na autonomiju, jezik, školovanje na albanskom i ostalo.. šta to može da ih "koči" u naumu kada iza njih stoji SAD ?

А зар нису већина у Прешевској долини, западном делу Македоније, јужном делу ЦГ?
И зар нису већ покренули?
2001. Прешевска долина и Македонија

Сутра то могу да ураде опет без икаквих проблема, тренутно сада мирују из простог разлога што је прича око Косова свежа па сада неће да таласају док се не устабиле и не учврсте а онда Јово наново. То је чињеница једноставно.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 20:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Ко прича о подршци САД шиптарима? Ја кажем да је било људи који су упозоравали државне структуре на могући сценарио на КиМ (тероризам и независност), нпр. упокојени патријарх Павле је то радио још 50-тих и 60-тих година. Сетићемо се и неких филмова који су 80-тих прављени о КиМ где се показивао шиптарски терор над Србима.
Реаговао није нико и то баш због тога што нико није веровао нити узимао такве ствари за озбиљно.

Uglavnom, moje mišljenje je da će Albanci sa Kosova doživjeti sudbinu istu onu što su i Srbi u RSK, u našoj bliskoj ili malo daljoj budućnosti. Dakle, takav scenario je sasvim moguć. Očigledno je da ni SAD nije bila ono što jeste (iako je i danas veoma jaka), jer ima izrazite konkurente po tom pitanju - Rusiju, Kinu, Indiju.. a ko zna, možda i Iran jednog dana. Što bi značilo da bi bila širom otvorena vrata Srbiji za intervenciju i povratak Kosova u ustavno-pravni poredak zemlje.
Recimo i ovaj sada slučaj "sjever Kosova da se integriše u sistem samouprave u Prištini" je bure baruta gdje je samo pitanje "kada će doći do tog scenaria", a mislim da Srbija sigurno sebi ne bi dozvolila ponovni pogrom Srba kao onaj 2004 godine.

Silvio Dante je napisao:
А зар нису већина у Прешевској долини, западном делу Македоније, јужном делу ЦГ?
И зар нису већ покренули?
2001. Прешевска долина и Македонија

Kroz insistiranje za svoj jezik, kulturu i običaje da, što je prvi stepen ka autonomiji, a potom secesiji. Međutim, formalno to još ne živi, a ne vidim ni izgleda u bližoj budućnosti da se to i desi.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 00:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jeremić: Bezbjednost Kosova i šireg regiona bilo bi drastično ugroženo ukoliko bi došlo do jednostranih koraka vezanih za sever pokrajne.

Slika

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić rekao je da bi bezbednost Kosova i šireg regiona bila drastično ugrožena ukoliko bi došlo do jednostranih koraka vezanih za sever pokrajne.

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je u Nišu da međunarodna zajednica mora biti skoncentrisana na bezbednost Kosova i da se ne sme dozvoliti bilo kakva jednostrana akcija.
"Bezbednost Kosova i šireg regiona bila bi drastično ugrožena ukoliko bi došlo do jednostranih koraka vezanih za sever pokrajne", rekao je Jeremić posle razgovora sa gradonačelnikom Niša Milošem Simonovićem i generalnim i počasnim konzulima u tom gradu.

Na to smo jasno, glasno i precizno ukazali međunarodnoj zajednici, podsetio je ministar spoljnih poslova pomenuvši obraćanje predsednika Srbije Borisa Tadića Savetu bezbednosti UN 22. januara i na stalne kontakte sa predstavnicima Kfora i NATO-a.

Prema Jeremićevim rečima, naš najvažniji zadatak je zaštita Srba i kulturne baštine na Kosmetu, a isključiva odgovornost za bezbednost Srba je na Kforu prema Rezoluciji 1244.

"Istrajaćemo politički, diplomatski da tu svoju obavezu potpuno ispune sa onoliko snaga sa koliko budu raspolagali", naglasio je Jremić.

Šef srpske diplomatije je ukazao da je stav Srbije da do smnjenja snaga ne sme doći, a ako se to dogodi, onda one moraju biti koncentrisane tamo gde je neophodna zaštita Srba, naših crkava i manastira.

Jeremić je napomenuo da u ovom trenutku ne preti direktna opasnost od jednostranih akcija, da je postojala, ali da smo je otklonili.

"Ne kažem da u budućnosti neće biti takve opasnosti i zato moramo biti oprezni", dodao je Jeremić.

Jedostrani koraci su neprihvatljivi i bićemo u situaciji da je izbegnemo nastavljajući našu dosadašnju politiku", rekao je Jeremić.

Izvor: RTS

Zbog ove rečenice "Bezbjednost Kosova i šireg regiona bilo bi drastično ugroženo ukoliko bi došlo do jednostranih koraka vezanih za sever pokrajne" ovaj tekst je ključan.
Da li to znači, da bi Srbija bila spremna, da u slučaju jednostranih akcija ili eventualnog napada albanskih ekstremista i pobunjenih građana albanske nacionalnosti, bila spremna da preduzme ozbiljne vojne akcije povodom "tada" dešavanja na sjeveru Kosova ?
Da li to znači da Srbija neće "ćutke" da posmatra "drugu utakmicu iz 2004 godine" ?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 15:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Da li to znači, da bi Srbija bila spremna, da u slučaju jednostranih akcija ili eventualnog napada albanskih ekstremista i pobunjenih građana albanske nacionalnosti, bila spremna da preduzme ozbiljne vojne akcije povodom "tada" dešavanja na sjeveru Kosova ?
Da li to znači da Srbija neće "ćutke" da posmatra "drugu utakmicu iz 2004 godine" ?

Немој да се заносиш.
Са овом гарнитуром власти, знаш како би то изгледало.
Ево овако:
Шиптари и Кфор силом покушавају да преузмму власт на северу Косова.

Ево шта раде власти у Београду:

Корак 1: Тадић се обраћа преко РТС и обећава чврсто и одлучно деловање и обавезно позива Србе да се уздрже од насиља

Корак 2: Појачава се гранична контрола ка КиМ односно долазе јаче полицијске снаге на границу

Корак3: Сазива се вандредна скупштина где након 4-5 сати свађања кнап већином се изгласава резолуција којом се протествује против акције на северу Косовоа и наглашава да је КиМ део Србије

Корак 4: Тражи се вандредна седница СБ УН-а

Корак 5: Све је већ увелико прошло, кфор и шипци преузели север Косова а власти у Београду пишу саопштења и протесте + преко својих медија покрећу неку исконструисану причу о нпр. навијачима, десничарским групацијама, наркомафији и сл. да би скренули причу са актуелне теме

И то би било то.

Нажалост.

Јеремић даје оваке изјаве свесно из простог разлога , да би био тас на вази. Тадић (ДС) за Европу, Јеремић (ДС) за Србију. Тако успевају да избалансирају ствари.
Нису "назадни" (како се нпр. обележава Коштуница) а нису ни "напредни" (као нпр. Чеда).
Чиста политичка игра ДС-а. Иначе, Јеремић је можда и могући наследник Бориса.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 23:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Немој да се заносиш.
Са овом гарнитуром власти, знаш како би то изгледало.
Ево овако:
Шиптари и Кфор силом покушавају да преузмму власт на северу Косова.

Ево шта раде власти у Београду:

Корак 1: Тадић се обраћа преко РТС и обећава чврсто и одлучно деловање и обавезно позива Србе да се уздрже од насиља

Корак 2: Појачава се гранична контрола ка КиМ односно долазе јаче полицијске снаге на границу

Корак3: Сазива се вандредна скупштина где након 4-5 сати свађања кнап већином се изгласава резолуција којом се протествује против акције на северу Косовоа и наглашава да је КиМ део Србије

Корак 4: Тражи се вандредна седница СБ УН-а

Корак 5: Све је већ увелико прошло, кфор и шипци преузели север Косова а власти у Београду пишу саопштења и протесте + преко својих медија покрећу неку исконструисану причу о нпр. навијачима, десничарским групацијама, наркомафији и сл. да би скренули причу са актуелне теме

И то би било то.

Нажалост.

Јеремић даје оваке изјаве свесно из простог разлога , да би био тас на вази. Тадић (ДС) за Европу, Јеремић (ДС) за Србију. Тако успевају да избалансирају ствари.
Нису "назадни" (како се нпр. обележава Коштуница) а нису ни "напредни" (као нпр. Чеда).
Чиста политичка игра ДС-а. Иначе, Јеремић је можда и могући наследник Бориса.

Ja ipak mislim, da Srbija ne bi mogla da podnese "drugo poluvrijeme iz 2004 godine" i da bi se morale preduzeti određene operativne akcije vojske i policije povodom slučaja "Sjever Kosova". Mislim da bi slučaj nasilnog pripajanja sjevera u sistem "samouprave u Prištini" prouzrokovalo burnu reakciju u javnom životu u Srbiji, i da preko toga ne bi mogao niko lako preći, pa čak ni predsednik države.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 08:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
jedini način za kosovo je vojna akcija srbije. s tim u vezi srbija treba da bude u stalnim vojnim pripremama čekajući povoljan momenat, a koji će kad tad doći, to može potrajati i desetljećima ali će doći do takve konstalacije političke moći da se vojna akcija može izvesti bez uplitanja sa strane. kad dođe do te prilike treba biti spreman i odlučan. drugo je riješenje odmah za sva vremena zaboravit kosovo i prestat se bavit tim problemom. ja sam lično za prvu opciju, dakle profesionalizacija vojske i dobra opremljenost i stalne pripreme za obavljanje samo jednog cilja.
kad to toga dođe onda što bi rekli ameri "kill 'am all" i završena priča.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 10:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Blackwood je napisao:

Ja ipak mislim, da Srbija ne bi mogla da podnese "drugo poluvrijeme iz 2004 godine" i da bi se morale preduzeti određene operativne akcije vojske i policije povodom slučaja "Sjever Kosova". Mislim da bi slučaj nasilnog pripajanja sjevera u sistem "samouprave u Prištini" prouzrokovalo burnu reakciju u javnom životu u Srbiji, i da preko toga ne bi mogao niko lako preći, pa čak ni predsednik države.

U kakvoj si ti zabludi.....Mogla bi Srbija da podnese,kao što uredno podnosi razna poniženja svih ovih godina.Ono što ne bi mogla da podnese je vojna akcija.Sa vojskom koja tek kreće(nadam se da kreće) sa oporavkom od protekli dvadeset godina izgubljenih ratova protiv najjačih armija na svijetu......Jedino ako ne misliš da bi KFOR samo sjeo i gledao kako nestaje ono na čemu oni rade,nezavisno Kosovo...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 15:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Blackwood je napisao:

U kakvoj si ti zabludi.....Mogla bi Srbija da podnese,kao što uredno podnosi razna poniženja svih ovih godina.Ono što ne bi mogla da podnese je vojna akcija.Sa vojskom koja tek kreće(nadam se da kreće) sa oporavkom od protekli dvadeset godina izgubljenih ratova protiv najjačih armija na svijetu......Jedino ako ne misliš da bi KFOR samo sjeo i gledao kako nestaje ono na čemu oni rade,nezavisno Kosovo...

Потцењујеш ВС у сваком случају. И за време бомбардовања ВЈ је изнендила све држањем и тактиком против НАТО-а на небу + ОВК на земљи.

Војска Србије сигурно заостаје у некомтехнолошком смислу за КФОР-ом нпр. али зато у подручју обуке или у категорији официрског кора, ту смо испред КФОР-а засигурно.
Српска официрска школа спада у најбоље на свету и заиста српски официри представљају узор и прави пример српског војника.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 16:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:

Pa, i RSK za vrijeme rata u Hrvatskoj je bila zaštićena zona od strane UN pa šta joj se desilo ? Nije bilo intervencije nijedne države u UN da spriječi scenario i da otvoreno kaže "da predstavnici RSK" moraju bar djelimično da prihvate Stolonbergov plan koji je praktično "stvarao državu u državi".. tada bi RSK imala svoju zastavu, glavni grad, vojsku, policiju.. sve sve.. ali su ga odlučno odbili samo zato što su slijepo gledali "da će biti sjedinjeni" sa ostatkom Jugoslavije odnosno prije svega sa Srbijom.
Danas, imamo slučaj da privremene vlasti na Kosovu svako riješenje odbijaju kada je riječ o krajnjem statusu pokrajne.. što bi trebalo da bude korak dalje za Srbiju i da dobije određenu podršku država (ne preko MSP). Ako nastave sa odbijanjem svih vrsta razgovora (kao što je činila i RSK) onda im negine isti scenario kao Srbima u RSK, možda čak i gori.
Zato, i kada bi se pokrenula "drugo poluvrijeme iz 2004 godine" od strane Albanaca na sjeveru Kosova, to bi bila crvena linija koju Srbija nikako ne bi smjela preći "diplomatskim sredstvima" već odlučnim vojnim i operativnim akcijama.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 10:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Silvio Dante je napisao:
Потцењујеш ВС у сваком случају. И за време бомбардовања ВЈ је изнендила све држањем и тактиком против НАТО-а на небу + ОВК на земљи.

Војска Србије сигурно заостаје у некомтехнолошком смислу за КФОР-ом нпр. али зато у подручју обуке или у категорији официрског кора, ту смо испред КФОР-а засигурно.
Српска официрска школа спада у најбоље на свету и заиста српски официри представљају узор и прави пример српског војника.

Naprotiv,ti podcjenjuješ moju upućenost u tematiku.Zašto,objasniću ti na pp.
Što se tiče oficirskog kadra,tu se slažem ali već dugo ne važi ona Njegoševa:"Boj ne bije svijetlo oružije......",nažalost....oružije je sada najbitnije,bitan je i kadar ali ne možeš reći da američka,britanska,njemačka,španska,francuska vojska nema kvalitetan kadar.Drugo bi bilo da je to rulja kao OVK ali to su najjače i najkvalitetnije vojske trenutno.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 10:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
ха ха ха ха фрајер који је дотурио информације о прелетима (нападима) авиона на србију данас је у француској у затвору... каква одбрана какве глупости, срби су имали дојаву овог јунака, међутим продали су информације и лик је заврсио у букси...

Poslednji put menjao budjav_lebac dana 15 Feb 2010, 10:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]