banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 13:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Feb 2010, 20:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Kao i na svakoj politickoj temi Blackwood sve zna ostali naravno nista
aj zdravo

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 21:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
Vuk_samotnjak je napisao:
Kao i na svakoj politickoj temi Blackwood sve zna ostali naravno nista
aj zdravo

Izvini, ja nikada nisam rekao da sam ja u pravu i da sve znam, ja samo zastupam svoj lični stav i mišljenje koje ja smatram da je dobro i da je validno.
Svako neka iznese svoje mišljenje, ja nemam ništa protiv. Neću mu ja solit pamet ako on to neće.
Ljudi imaju svoj stav o nečemu i to je vrlo teško promjeniti, tako ni ja neću nikome nešto raditi što mislim da nije u redu, ali isto tako neću dozvoliti da meni neko soli pamet jer smatram da se to ne podudara sa mojim afirmativnim ličnim stavom, a naravno uvjek mogu da ga saslušam i pročitam šta on misli o pojedinoj situaciji ili događaju.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Blackwood je napisao:
Sinny je napisao:
Хахахаха!
Па може ли бити ишта конкретније од овога што је амбасадор изјавио и што је наша тема. Кад је висока дипломатија у питању мораш да учиш да читаш између редова, а Руси су једни од највећих, ако не и највеће дипломате у свијету.

Рекли су да не признају независност Косова. Затим да ће радити све да помогну Србији по питању Косова, али да никад неће бити већи Срби од самих Срба. Сад отворено говоре да улазак Србије у НАТО аутоматски значи признање Косова од стране Србије, а значи и од Русије (јер они ће подржати Србе у свакој њиховој одлуци).

Шта теби ту више треба?

Помоћ у нуклераном наоружању?? :lol:

Prijatelju, vrijeme će pokazati svoje, nemojmo mi biti naivni to je glavno :) Kad-tad će doći do izražaja "ma, ko je vama rekao da mi vas podržavamo", samo strpljenja. Vidjećeš, ako i do sada nisi vidio mali zaokret Rusije po pitanju Srbije onda ćeš to sigurno vidjeti kada se smire strasti oko "južnog toka" i Južne Osetije i Abhazije kakvo će biti ophođenje Rusije prema Srbiji i Kosovu.

Ponavljam, samo strpljenje.

Па како се ми поставимо према њима, тако ће и они према нама.
Немојте само о причи како су нас Руси кроз читаву историју остављали на цједилу, јер је то ноторна лаж.
Све је голи интерес.
Интерес Русије је на Србија не уђе у НАТО. Уласком Србије у НАТО, Русија нема више ни једног јединог аргумента да се бори против независности Косова. Мислим чак да би га одмах и признали.

Што се тиче и Косова и Осетије и Абхазије. То су само мјеста на којима велики показују једни другима зубе. Мени се свидио принцип којег су се држали Руси. Годинама су ко папагаји понављали да нису за једнострано признавање отцјепљених територија. Апсолутно ништа нису радили по питању Јужне Осетије, Абхазије и Приднестровља. Од оног тренутка кад је Америка и остатак дупеувлакачких држава признало Косово, аутоматски чекају повод за признање Осетије и Абхазије. Обавјештајци су веома добро знали шта Америка крчка тамо, и Русија је спремно чекала. А онда је ко фол све изненадила силина руског одговора. Били су надомак Тбилисија као ХВ 1995. надомак Бања Луке. Одмах слиједи признање ових република, Америка паламуди како је то противно повељама УН итд итд, Руси само враћају лоптицу са "а Косово?" и ту се сва прича завршава. Како буде јачао утицај једних или других у свијету, тако ће се повећавати или смањивати број држава који ће признати неку од тих новонасталих држава.

И да, не знам откуд ти у тој причи Нагорно Карабах.
У питању је сукоб Азербејџана и Јерменије.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 21:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:
Па како се ми поставимо према њима, тако ће и они према нама.

Problem je prijatelju u tome, što srpska politička scena nema jedinstven stav oko vitalnih nacionalnih interesa. Tako recimo imaš LDP, sada i SPO (zagovornici ulaska u NATO, faktički postali proevropska stranka od udarne i ultra desnice), dosta nevladinih organizacija koje nisu za neku veću saradnju sa Rusijom.. ili obrnuto SRS, DSS po pitanju EU i SAD itd.
Tako da mi ustvari nemamo ono o čemu trebamo da imamo jedinstven nacionalni stav ili ovo što si ti rekao "postaviti se prema njima, pa će se tako i oni prema tebi".
Ali evo recimo, imamo slučaj Njemačke u odnosima sa Rusijom. Oni imaju veoma korektne odnose, da ne pričam oko spoljne trgovine i koliko ostvaruju profita njihove firme na Njemačkom odnosno Ruskom tržištu. Dakle, radi se o odnosima jedne NATO države sa Rusijom koji su veoma jaki i staloženi kao partneri.

Sinny je napisao:
Што се тиче и Косова и Осетије и Абхазије. То су само мјеста на којима велики показују једни другима зубе. Мени се свидио принцип којег су се држали Руси. Годинама су ко папагаји понављали да нису за једнострано признавање отцјепљених територија. Апсолутно ништа нису радили по питању Јужне Осетије, Абхазије и Приднестровља. Од оног тренутка кад је Америка и остатак дупеувлакачких држава признало Косово, аутоматски чекају повод за признање Осетије и Абхазије. Обавјештајци су веома добро знали шта Америка крчка тамо, и Русија је спремно чекала. А онда је ко фол све изненадила силина руског одговора. Били су надомак Тбилисија као ХВ 1995. надомак Бања Луке. Одмах слиједи признање ових република, Америка паламуди како је то противно повељама УН итд итд, Руси само враћају лоптицу са "а Косово?" и ту се сва прича завршава. Како буде јачао утицај једних или других у свијету, тако ће се повећавати или смањивати број држава који ће признати неку од тих новонасталих држава.

Odlično ispričan interes velike sile. Apsolutno se slažem sa tvojim stavom po ovom pitanju.

Sinny je napisao:
И да, не знам откуд ти у тој причи Нагорно Карабах.
У питању је сукоб Азербејџана и Јерменије.

U dosta slučajeva i u međunarodnim krugovima stalno se vodila žučna rasprava oko Nagorno Karabaha gdje je Rusija bila na neki način posrednik. Stalno se ponavljalo kako "Rusi nikada ne bi dozvolili otcijepljenje Nagorno Karabaha", no to mislim da je još jedan od interesa koji oni žele da provedu na tom prostoru kao i svaka druga velika sila na svijetu.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 10:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
"Нису све земље чланице НАТО признале независност Косова. Као што је познато, то су Шпанија, Грчка, Румунија и Словачка. Али и по међународном праву и по статуту НАТО таква ситуација је препрека на улазак Србије у Алијансу. Како се став већине земаља НАТО неће мијењати,то значи да Алијанса може да прими Србију у своје редове само у 'новим' границама - без Косова", рекао је Рогозин за београдски лист "Блиц".

Citiraj:
"Генерални секретар НАТО Андерс Фог Расмусен недавно је изјавио да, ако Србија жели чланство у ЕУ, уопште није обавезно да прво уђе у НАТО. Уз то, тешко ми је разумљиво како се може говорити о томе када се у Београду до данас виде трагови бомбардовања НАТО од прије десет година", навео је Рогозин.

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=15835

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 12:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2007, 22:15
Јече слушам, мислим онај Кацин.
Citiraj:
Еу не тера Србију да призна косово, то није услов уласка Србије у ЕУ. Ако Србија хоће са косовом у ЕУ, онда мора да сачека косово. А косово је сада још далеко од визне либерализације, а тек од уласка у ЕУ.

Па пустите Србију, да реши проблем на косову, који ви нисте могли са 100 000 војника.

A to se vama vise ne dogadja
ni kad svadbujete ni kad, vam se radja!

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Ако Србија хоће са косовом у ЕУ, онда мора да сачека косово

Кључна реч. Значи они КиМ гледају као незаивисно и Србија је условљена да пре или касније ту независност призна ако хоће у ЕУ.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 18:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Кључна реч. Значи они КиМ гледају као незаивисно и Србија је условљена да пре или касније ту независност призна ако хоће у ЕУ.

Pa da, tako bi se moglo prevesti na narodski jezik. Međutim, interesantno je da po ovom pitanju nema zvaničnog stava predsedavajuće EU - Španije koja nije priznala nezavisnost Kosova, a čije mišljenje bi bilo veoma značajno. Faktički tim stavom bi se formirao i odraz cijele EU. EU sada na neki način preko svojih funkcionera pokušava da stavi do znanja "da Evropa ne vidi Kosovo u ustavno pravnom okviru Srbije" što znači da ona ne priznaje njen suverenitet.
Veoma značajnu ulogu po tom pitanju, a u korist Srbije mogle bi da imaju Španija i Grčka. Zašto one ćute.. meni je ne shvatljivo.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Što se tiče Grčke to je veoma jednostavno. Grčka je pred bankrotom. Ko će im pozajmiti pare ako krahiraju??? Bolje da trenutno šute dok ne isplivaju na bolje dane.

Za Špance ne znam.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]