Flavoure-Flave je napisao:
Zaboravljate cinjenicu da je NATO bombardovao Srbiju. I sami zvanicnici NATO-a na Kosovu su davali izjave koje nedvosmisleno daju Srbima na znanje da NATO ipak priznaje Kosovo.
Da li ti zaista misliš da NATO kao vojna organizacija može da prizna Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu ? Da li ti znaš da NATO nema međunarodni suverenitet, jer taj suverenitet je podjeljen na njene članice ? Da li znaš da nijedna odluka koja se ne donese od strane SB UN, a u pitanju je vojna intervencija gubi legalitet ? Da li znaš da pojedine članice NATO saveza nisu priznale Kosovo kao nezavisnu državu (Grčka, Španija, Slovačka..) ?
I ne, ne zaboravlja se činjenica da je NATO bombardovao Srbiju, ali se okrećemo sadašnjosti u kojoj je drugačija garnitura NATO-a i SAD-a čiji su pogledi na Balkan, Srbiju i BiH drugačiji. Osnovni moto, ne pribjegavati sili ako nije nužno.
Nema "ostrašćenog" Vesli Klarka, nema "raskomoćenog" Bila Klintona, nema "diplomatske-ubice" Madlen Olbrajt (bar ne u ondašenjm intenzitetu), nema "strasnog pregovarača oko mira" Ričarda Holbruka.
U pravu je ruski ambasador. Nece Rusi biti veci Srbi od Srba.
Neće Rusi biti veći Srbi od Srba, naravno da neće.. Kada je cijeli zapad bio protiv Srbije i Miloševića niti Rusije niti bilo koje istočne zemlje nije bilo na "vidjelu" da pomogne ili da brani interese Srbije i srpskog naroda ili bar da ublaži retoriku zapada. Istina, Rusija je tada bila oslabila i doživjela ekonomski slom zbog raspada SSSR i dolaskom na vlast Borisa Jeljcina, ali je ona i pored toga imala važan "glas" u međunarodnim krugovima. Pa sama činjenica da je i tada imala atomsko oružje ju je predstavljalo kao silu. I naravno da je ona mogla da pomogne srpskom narodu, ali to se nikada u stvarnosti nije desilo od kraja I svijetskog rata i kralja Nikolaja II.
Ja prosto ne mogu da povjerujem da nekome od Srba moze pasti na pamet da bude clanica NATO pakta. :S
Vjeruj, ja sam IZRIČITO za ulazak i Srbije i BiH u NATO i to nikada nisam krio.