banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 12:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Islam
PostPoslato: 11 Jan 2010, 10:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Jan 2010, 13:30
mary juana je napisao:
udri muski je napisao:
To vam je dokaz da je Muhamed zadnji poslanik ,Jevreji ne priznaju Isusa ,Krstjani ne priznaju Muhameda ,a Muslimani priznaju od prvog do zadnjeg .

muslimani priznaju isusa tako što osporavaju ono što isus jeste, što za njega biblija i on sam tvrdi.
tako i ja priznam muhameda, ali da je bio trgovac koji se malo igrao tumačenjem i parafraziranjem biblije i ništa više, eto vidiš da i mi hrišćani priznamo od prvog do zadnjeg.

Vidi se koliko ga postujes kad ga pises malim slovom kvotonja

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2010, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Mojsije nije vjerovao u Allaha nego u YHWH. Yeshua je bio inkarnacija YHWH. Neki Jevreji, posebno pripadnici Fariseja, ga nisu prihvatili. Veliki broj Jevreja, izmedju kojih je bilo i Fariseja, su ga prihvatili. Muhamed nema nikakve veze sa ovim novo-nastalim 'hriscanskim' pokretom.[/quote]

Eauzubillahi mineššejtanirradžim .... Kako teške riječi ti pišeš :confused2:

Jevreji govore: "Uzejr je – Allahov sin", a krscani kazu: "Mesih je – Allahov sin". To su rijeci njihove, iz usta njihovih, oponasaju rijeci nevjernika prijasnjih, - ubio ih Allah! Kuda se odmecu? (9, 30)

ELOH / ELAH / - ILAH / ALLAH...... Znaš li da je Isaa zvao "Allaha" ?
Bi li se usudio pročitati Ivanovo evanđelje po armejskom ???

ČUJ SVOJIM UŠIMA SA KRŠĆANSKE STRANICE !

http://www.learnassyrian.com/aramaic/church/church.html
bog - ALLAHA

" Ech Teeh khalone, heefe MANAHMA, bi hoda kasta bi ALLAH " <- Isusove riječi

Prouči malo značenje riječi MANAHMA

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2010, 13:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
114_AhmeD je napisao:
Mojsije nije vjerovao u Allaha nego u YHWH. Yeshua je bio inkarnacija YHWH. Neki Jevreji, posebno pripadnici Fariseja, ga nisu prihvatili. Veliki broj Jevreja, izmedju kojih je bilo i Fariseja, su ga prihvatili. Muhamed nema nikakve veze sa ovim novo-nastalim 'hriscanskim' pokretom.

Jevreji govore: "Uzejr je – Allahov sin", a krscani kazu: "Mesih je – Allahov sin". To su rijeci njihove, iz usta njihovih, oponasaju rijeci nevjernika prijasnjih, - ubio ih Allah! Kuda se odmecu? (9, 30)

bog - ALLAHA

Prouči malo značenje riječi MANAHMA[/quote]

samo si napravio grešku u božijem imenu.
naime, kur'an govori o čovjeku "kome je dano znanje o knjizi (pismu)" (en-nemi[27]:40,pč). objašnjavajući taj ajet knjiga tumačenja pod nazivom tefsir dželelejn kaže: "bio je to azaf sin baharije. on je bio pravedan čovjek. znao je božije najveće ime, i kad ga je zvao, bio je uslišen." no tko je taj azaf sin barahije, koji je znao božije najveće ime? kur'an vrlo često savjetuje ljude da se obrate božijm drevnim knjigama kako bi dobili odgovore (vidi junus [10]:94; en-nahl[16]:43; en-enbija[21]:7) one nam kažu da je azaf sin baharije bio isti onaj koji je pod nadahnućem napisao 83 psalm.(1. dnevnika 15:7; psalm 83, natpis). osamnaesti redak ovog psalma kaže: "neka znadu da si ti, kojemu je ime jehova (jahve), jedini najviši nad svom zemljom". stoga možemo vidjeti da to najviše ime glasi "jehova".
azaf nije bio jedini koji je znao to veliko ime, svi poslanici koje je bog u prošlosti nadahnuo da pišu sveto pismo znali su to ime i koristili ga.
ono je dio i mnogih vlastitih imena, od kojih neka nalazimo u kur'anu. ime poslanika jovana (jahije) znači "jehova je milostiv"; ime poslanika ilije (Il'jasa) znači "moj bog je jehova"; ime zaharija (zekerijja) znači "jehova se sjetio".

to što spominješ da je isus zvao "eli, eli lama sabahtani" što u prevodu znači bože moj, bože moj zašto si me ostavio? nalazi se u marku, a ne u jovanu, opet si krivo obavješten.
a što se tiče jedinog božijeg imena koje je u biblij napisano oko 7000 puta u obliku tetragramatona ili četiri hebrejska slova koja se u mnogim savremanim jezicima mogu prikazat JHWH ili JHVH ime je oblik hebrejskog glagola hava' što znači "postaje", a stvaran značaj mu je "on prouzročuje da postaje" i to je božije osobno ime, a u gornjem djelu posta ti je naznačeno šta kur'an kaže o tome.

"razlika između "Bog" (elohim) i "Jehova": Jehova je ispravno ime označava osobno boga i samo njega: dok naprotiv, izraz Elohim sadrži više karakter zbirne imenice, i vjerovatno obično označava, no ne obavezno niti jednobrazno svevišnjeg" bible-dictionary (svezak 1 str.856)

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2010, 13:06 
Početnik
Početnik

opominjo ti njih ili ne opominjo oni nece vjerovati.Alah je zapecatio srca njihova usi njihove ,a pred ocima njhovi koprena;njih ceka patnja golema. El-bekare

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2010, 15:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
udri muski je napisao:
opominjo ti njih ili ne opominjo oni nece vjerovati.Alah je zapecatio srca njihova usi njihove ,a pred ocima njhovi koprena;njih ceka patnja golema. El-bekare

Kako mogu vjerovati u Kuran kad ta knjiga nema nikakvog smisla. U suri 56: 4 i 5 pise "Kad zemlja bude žestoko potresena, kad se planine pokrenu hodati". Pa nemaju planine noge da hodaju! Vidis koliko je to sve neistinito. Jos samo da povjerujem da ce planinama i gorama da izrastu noge pa da ce hodati unaokolo. Gdje tu ima logike?

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2010, 15:47 
Početnik
Početnik

Kako mogu vjerovati u Kuran kad ta knjiga nema nikakvog smisla. U suri 56: 4 i 5 pise "Kad zemlja bude žestoko potresena, kad se planine pokrenu hodati". Pa nemaju planine noge da hodaju! Vidis koliko je to sve neistinito. Jos samo da povjerujem da ce planinama i gorama da izrastu noge pa da ce hodati unaokolo. Gdje tu ima logike?[/quote]
[quote]mislis-kad se Zemlja jako potrese,i brda se u komadice zdrobe,i postane zemlja razasuta

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2010, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
114_AhmeD je napisao:
Mojsije nije vjerovao u Allaha nego u YHWH. Yeshua je bio inkarnacija YHWH. Neki Jevreji, posebno pripadnici Fariseja, ga nisu prihvatili. Veliki broj Jevreja, izmedju kojih je bilo i Fariseja, su ga prihvatili. Muhamed nema nikakve veze sa ovim novo-nastalim 'hriscanskim' pokretom.

bog - ALLAHA

Prouči malo značenje riječi MANAHMA

samo si napravio grešku u božijem imenu.
naime, kur'an govori o čovjeku "kome je dano znanje o knjizi (pismu)" (en-nemi[27]:40,pč). objašnjavajući taj ajet knjiga tumačenja pod nazivom tefsir dželelejn kaže: "bio je to azaf sin baharije. on je bio pravedan čovjek. znao je božije najveće ime, i kad ga je zvao, bio je uslišen." no tko je taj azaf sin barahije, koji je znao božije najveće ime? kur'an vrlo često savjetuje ljude da se obrate božijm drevnim knjigama kako bi dobili odgovore (vidi junus [10]:94; en-nahl[16]:43; en-enbija[21]:7) one nam kažu da je azaf sin baharije bio isti onaj koji je pod nadahnućem napisao 83 psalm.(1. dnevnika 15:7; psalm 83, natpis). osamnaesti redak ovog psalma kaže: "neka znadu da si ti, kojemu je ime jehova (jahve), jedini najviši nad svom zemljom". stoga možemo vidjeti da to najviše ime glasi "jehova".
azaf nije bio jedini koji je znao to veliko ime, svi poslanici koje je bog u prošlosti nadahnuo da pišu sveto pismo znali su to ime i koristili ga.
ono je dio i mnogih vlastitih imena, od kojih neka nalazimo u kur'anu. ime poslanika jovana (jahije) znači "jehova je milostiv"; ime poslanika ilije (Il'jasa) znači "moj bog je jehova"; ime zaharija (zekerijja) znači "jehova se sjetio".

to što spominješ da je isus zvao "eli, eli lama sabahtani" što u prevodu znači bože moj, bože moj zašto si me ostavio? nalazi se u marku, a ne u jovanu, opet si krivo obavješten.
a što se tiče jedinog božijeg imena koje je u biblij napisano oko 7000 puta u obliku tetragramatona ili četiri hebrejska slova koja se u mnogim savremanim jezicima mogu prikazat JHWH ili JHVH ime je oblik hebrejskog glagola hava' što znači "postaje", a stvaran značaj mu je "on prouzročuje da postaje" i to je božije osobno ime, a u gornjem djelu posta ti je naznačeno šta kur'an kaže o tome.

"razlika između "Bog" (elohim) i "Jehova": Jehova je ispravno ime označava osobno boga i samo njega: dok naprotiv, izraz Elohim sadrži više karakter zbirne imenice, i vjerovatno obično označava, no ne obavezno niti jednobrazno svevišnjeg" bible-dictionary (svezak 1 str.856)
_________________[/quote]

Kur'an često pominje da se vratimo na stare knjige ?

Znaš u kojem kontekstu ?
kad je poslanik as. na pocetku poceo objavu dobijati mislio je da je lud pa mu je Allah rekao :

Ako sumnjas u ono sto ti objavljujemo, upitaj one koji citaju Knjigu, prije tebe objavljenu. Tebi Istina od Gospodara tvoga dolazi, i nikako ne budi od onih koji su u sumnji. (10, 94)

ili...

Oni kojima smo Knjigu dali poznaju Poslanika kao sto poznaju sinove svoje; oni koji su sebe upropastili, pa – oni nece vjerovati. (6, 20)

----------------------

i reci:"Istina dolazi od Gospodara vaseg, pa ko hoce – neka vjeruje, a ko hoce – neka ne vjeruje!’ .......... ( 18:29 )

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 19:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jan 2010, 04:13
PORUKA KOSOVSKIM SRBIMA

Upitan šta bi poručio Srbima na Kosovu, patrijarh je kazao da „jedina poruka jeste da se mole Bogu da im da hrabrosti, snage i sile da izdrže u tom stanju u kojem se nalaze, a koje je krajnje nesigurno i teško”.
- Oni su postali manjina u sopstvenoj zemlji. A sa druge strane, mi znamo šta je otprilike filozofija i psihologija islama. Oni kada su u manjem broju umeju da se ponašaju i da budu korektni. Kada postanu ravni po broju, onda oni već dižu glavu, a kada postanu nadmoćni i superiorni, čine pritisak ili da se isele ili da se priđe njima. To je filozofija islama. Zato je jako teško tim ljudima koji žive nesigurnim životom - veli srpski patrijarh.

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/1740 ... t-sa-papom

Ovo sto rece Patrijarh zaista je istina.Mi Srbi to ponajvise znamo iz vlastitog i(tragicnog)
iskustva.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 19:57 
Početnik
Početnik

Ahmede jel taj vas islamski prorok Muhamed bio pedofil?
Vidi slucaj male 9-nje curice imenom Aise...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Monitor je napisao:
PORUKA KOSOVSKIM SRBIMA

Upitan šta bi poručio Srbima na Kosovu, patrijarh je kazao da „jedina poruka jeste da se mole Bogu da im da hrabrosti, snage i sile da izdrže u tom stanju u kojem se nalaze, a koje je krajnje nesigurno i teško”.
- Oni su postali manjina u sopstvenoj zemlji. A sa druge strane, mi znamo šta je otprilike filozofija i psihologija islama. Oni kada su u manjem broju umeju da se ponašaju i da budu korektni. Kada postanu ravni po broju, onda oni već dižu glavu, a kada postanu nadmoćni i superiorni, čine pritisak ili da se isele ili da se priđe njima. To je filozofija islama. Zato je jako teško tim ljudima koji žive nesigurnim životom - veli srpski patrijarh.

Ovo sto rece Patrijarh zaista je istina.Mi Srbi to ponajvise znamo iz vlastitog i(tragicnog)
iskustva.

To je filozofija Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Dok su turci bili šutili ste ko zidovi a prvi put kad ste oružje dobili udarili ste po djeci i starcima kao u srebrenici..

NEMOJ ME ZA JEZIK VUĆI BOGA TI

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 20:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Monitor je napisao:
Ahmede jel taj vas islamski prorok Muhamed bio pedofil?
Vidi slucaj male 9-nje curice imenom Aise...

hajmo po bibliji ..

A jel to Solmon bio mašina kad je imao 1000 žena ?
Je li David bio don huan kad je imao 200 zena ?

Je li Mojsije bio terorist kad je rekao da se sve ubije osim djevica ?

Hošea čak kaže da otvaramo trudne žene i ubijamo plod...

Hoćemo još ?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 17:44 
Početnik
Početnik

114_AhmeD je napisao:
Monitor je napisao:
PORUKA KOSOVSKIM SRBIMA

iskustva.

To je filozofija Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Dok su turci bili šutili ste ko zidovi a prvi put kad ste oružje dobili udarili ste po djeci i starcima kao u srebrenici..

Nije to nikakva filozofija vec stvarnost svugde gde ste vi muslimani.Treba li da navodim sve primere na svetu.
Sto se odmah bacas na zadnji rat i odmah lazes ko turcin??
Tako mi Barscarsije i SIjekovca gde ste vi PRVI poceli jelte "nenaoruzani"poceli da divljate i ubijate svoje susede.....
Sto se tice Srebrenice i ko je PRVI poceo i ko je PRVI civile klao eto ja cu se osloniti na iskaz jednoga muslimana svedoka od prvoga do zadnjega dana dogadjaja u Srebrenici a preporucujem i tebi muslimanu da citas a ne d ami ovde velikomuslimansku islamo-teroristicku propagandu sipas.....i lazes ko pasce.
Ibran Mustafić napisao knjigu o Orićevim zločinima u Srebrenici
Zar je ovoliko trebalo vremena proci da Muslimani smognu snage da kazu istinu o zlocinima Armije BH u Srebrenici?

http://www.politika.co.yu/rubrike/Sv...i-Srbe.lt.html

U Srebrenici ubijali i Srbe

Nekadašnji poslanik Stranke demokratske akcije Ibran Mustafić objavio knjigu „Planirani haos” u kojoj je, pored ostalog, opisao zločine nad srpskim stanovništvom

Od našeg stalnog dopisnika

Banjaluka, 20. marta – Knjigom „Planirani haos” nekadašnji poslanik Stranke demokratske akcije Ibran Mustafić samo je potvrdio ono što se odavno znalo: stradanje Srba koji su tokom rata ostali u Srebrenici. Takođe, on svedoči da su jedinice bošnjačke Armije BiH iz navodno demilitarizovane zone, koja je bila pod zaštitom Ujedinjenih nacija, upadale na teritoriju pod kontrolom Vojske Republike Srpske i napadale srpske borce i civile.

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/U-S ... be.lt.html

http://www.zokster.net/drupal/node/1200

Dakle Ahmede u LAZI SU KRATKE NOGE vazda bile i bice .

A o lazima nas velikan Njegos je ovako davno zapisao

Trgovac te laze s osmijehom
Zena te laze suze prosipljuci
Niko krupno ka Turcin ne laze.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 01:52 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
monitore, politika je na drugom kanalu..

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 09:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
udri muski je napisao:

Nek komšiji crkne krava.

Kome pravom vjerniku je milo što će neko drugi patiti? Nigdje molitva za "izgubljene" duše, samo hladnokrvna konstatacija?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 13:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Monitor je napisao:
114_AhmeD je napisao:
Monitor je napisao:
PORUKA KOSOVSKIM SRBIMA

iskustva.

Nije to nikakva filozofija vec stvarnost svugde gde ste vi muslimani.Treba li da navodim sve primere na svetu.
Sto se odmah bacas na zadnji rat i odmah lazes ko turcin??
Tako mi Barscarsije i SIjekovca gde ste vi PRVI poceli jelte "nenaoruzani"poceli da divljate i ubijate svoje susede.....
Sto se tice Srebrenice i ko je PRVI poceo i ko je PRVI civile klao eto ja cu se osloniti na iskaz jednoga muslimana svedoka od prvoga do zadnjega dana dogadjaja u Srebrenici a preporucujem i tebi muslimanu da citas a ne d ami ovde velikomuslimansku islamo-teroristicku propagandu sipas.....i lazes ko pasce.
Ibran Mustafić napisao knjigu o Orićevim zločinima u Srebrenici
Zar je ovoliko trebalo vremena proci da Muslimani smognu snage da kazu istinu o zlocinima Armije BH u Srebrenici?

http://www.politika.co.yu/rubrike/Sv...i-Srbe.lt.html

U Srebrenici ubijali i Srbe

Nekadašnji poslanik Stranke demokratske akcije Ibran Mustafić objavio knjigu „Planirani haos” u kojoj je, pored ostalog, opisao zločine nad srpskim stanovništvom

Od našeg stalnog dopisnika

Banjaluka, 20. marta – Knjigom „Planirani haos” nekadašnji poslanik Stranke demokratske akcije Ibran Mustafić samo je potvrdio ono što se odavno znalo: stradanje Srba koji su tokom rata ostali u Srebrenici. Takođe, on svedoči da su jedinice bošnjačke Armije BiH iz navodno demilitarizovane zone, koja je bila pod zaštitom Ujedinjenih nacija, upadale na teritoriju pod kontrolom Vojske Republike Srpske i napadale srpske borce i civile.

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/U-S ... be.lt.html

http://www.zokster.net/drupal/node/1200

Dakle Ahmede u LAZI SU KRATKE NOGE vazda bile i bice .

A o lazima nas velikan Njegos je ovako davno zapisao

Trgovac te laze s osmijehom
Zena te laze suze prosipljuci
Niko krupno ka Turcin ne laze.

Ti od kršćanstva nemaš ni K, ti si nacionalist-pagan, i nemoj mi neke činjenice tim linkovima dokazivat Boga ti. Samo ću ti još napisati ( jer ne želim sa tobom da pričam nikako ) da pričekaš presudu tom tvom heroju radovanu pa ću te onda pitati kakav je rezultat bio...
A tog Njegoša citiraj tom svom novom patrijarhu, možda ga on shvati ozbiljno

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2010, 19:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jun 2010, 19:36
Prije svega Ahmede svaka cast stvarno se trudis i iznosis po meni uvjerljive textove onaj ko zeli i vidit ce, a onaj ko ne zeli neka mu Bog pomogne.

2. Al-Baqara - Krava
Medina - 286 ajeta
Bismillahi rrahmani rrahim

1. Elif Lam Mim.
2. Ova Knjiga, u koju nema nikakve sumnje, uputstvo je svima onima koji se budu Allaha bojali;
3. onima koji u nevidljivi svijet budu vjerovali i molitvu obavljali i udjeljivali dio od onoga što im Mi budemo davali;
4. i onima koji budu vjerovali u ono što se objavljuje tebi i u ono što je objavljeno prije tebe, i onima koji u onaj svijet budu čvrsto vjerovali.
5. Njima ce Gospodar njihov na Pravi put ukazati i oni ce ono što žele ostvariti.
6. Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno - opominjao ih ti ili ne opominjao - oni neće vjerovati.
7. Allah je zapečatio srca njihova i uši njihove, a pred očima njihovim je koprena; njih čeka patnja golema.

Prvih sedam ajeta sure Al-Baqara.

Cesto sam primjetio da kad brat Ahmed uzima citate iz vase svete knjige govorite mu ' sto citiras nasu knjigu kad govoris da je puna gresaka'
-Prvo ako vi tvrdite da je vasa knjiga ispravna onda bez sumnje trebate da vjerujete u ono sto pise. Jel tako?
Tako da djeluje logicno da preko vase knjige dolazimo do istine. Sto Ahmed i radi (svaka cast)
-Drugo ako bi preko Kur'ana suzbijali Bibliju onda bi vi govorili 'to je vasa knjiga mi u to ne vjerujemo' itd.
-Trece citat ''Ali kad dođe on, Duh istine, uvest će vas u svu istinu, jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti što čuje, i javit će vam buduće stvari''
Ahmed je objasnio ovo oko duha a pogledajte sta pise pred kraj citata ''i javit će vam buduće stvari''
Koliko ja znam(ispravite me ako grijesim) daj duh koji je doso apostolima nije nista ili malo rekao o buducim stvarima.
Poslanik Muhammed a.s. je pred kraj svoga zivota nama rekao sve sto treba da znamo o buducim stvarima tacnije o predznacima sudnjeg dana.
Sto ponovo vraca na to da se stvarno u Bibliji mislilo na Muhammeda a.s.
Nisam stigo da procitam svih 36 stranica jer ima stvarno puno texta tako da ako je ovo negdje spomenuto izvinjajem se.
Ubacit cu vam i to sto je poslanik govorio o buducim stvarima. U zdravlje

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2010, 19:32 
Početnik
Početnik

Prenosi se da je Ebu Hurejre, r.a., rekao:
- Jednog dana pojavio se Poslanik, s.a.w.s. pred ljudima i tom prilikom pristupio mu je neki čovjek i upitao ga:
- Allahov Poslaniče, šta je to iman?
Odgovorio mu je:
"Da vjeruješ u Allaha, u Njegove meleke, u Njegovu Knjigu i u susret sa Njim, u Njegove poslanike te da vjeruješ u proživljenje na Sudnjem danu."
Ovaj još upita:
- Šta je to Islam?
Odgovorio mu je:
"Islam je: da vjeruješ u Allaha i da Mu u Njegovoj božanstvenosti ništa ne pridružujš, da obavljaš propisane namaze, da izdvajaš naređeni zekat i da postiš mjesec ramazan."
On još upita:
- A šta je to ihsan (najviši stupanj u vjeri), Allahov Poslaniče?
On mu odgovori:
"Da iskazuješ vjerovanje u Allaha kao da Ga gledaš, jer iako ti Njega ne vidiš, On tebe vidi."
- A kada će nastupiti Sudnji dan (Es-Sa'ah)? - upita ponovo ovaj.
Poslanik mu odgovori:
"Upitani ne zna o tome ništa više od onoga koji pita, ali kazat ću ti o njegovim predznacima: Kad robinja rodi svog gospodara, to je jedan od njegovih predznaka; kada bijedni i neugledni postanu vladarima- i to je jedan od njegovih predznaka; kada se goniči stada (pastiri) počnu nadmetati u izgradnji visokih zgrada - i to je jedan od njegovih predznaka.
Zatim je citirao ajet: "Samo Allah zna kad će Smak svijeta nastupiti, samo On spušta kišu i samo On zna šta je u matericama, a čovjek ne zna šta će sutra zaraditi i ne zna čovjek u kojoj će zemlji umrijeti; Allah uistinu, sve zna i o svemu je obaviješten."
Nepoznati se, potom, udaljio a Poslanik povika:
"Vratite mi ga nazad!"
Pokušaše vratiti neznanca, ali njega već bijaše nestalo. Tada Poslanik kaza:
"Ovo bijaše Džibril. Došao je da ljude pouči njihovoj vjeri."

Poslednji put menjao haso6162 dana 12 Jun 2010, 20:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2010, 19:52 
Početnik
Početnik

A tebi televizoru(monitor)da ti ja nesto kazem sto se tice te Aise koju je Poslanik imo za zenu to mu je naredjeno od Boga, ali isto tako mu je zabranjeno da s njom ima odnose.
A ti koji ovde prospipas neke nacionalisticke fore Srbi, Hrvati, Bosanci ja cu ti nesto rec.
Ja sam oca izgubio i dajdzu izgubi samo zato sto su muslimani ili zato sto su se borili da zastite svoju zemlju.
Moj komsija koje je katolik mi je prije dva dana isprico kako su ga srbi u Doboju drzali u loguru 1 mjesec. Dobijes 1 krisku marmelade ujutro i jednu navece to je sve 18 dana nije srao. Tako 1 mjesec, pa kad su im brijali glave 30 ljudi jedan zilet molis Boga da ne budes zadnji pa kad dode na tebe red nije da te briju nego ti dusu vade krv iz glave pocne da ide. I sto samo zato sto je Katolik sto se zove Ivan, a ne Milos.
Ovo je on reko '' Samo zato sto sam katolik, koga briga sta sam ja. Jesam ja covjek ma ja sam Bosanac ovo je moja zemlja majku im Jeb..m sta koga boli sta sam ja''(malo je ovakvih ljudi)
A ti si sad doso pa poceo prostirat svoje fore To sto je Alija zasro nisam ja kriv on je formiro vojsku u kojoj su bili samo muslimani a dotle su bili svi.
I ti si sad doso ovde nesto srat
Ovaj rat je bio najgori svi su ubijali SVIIII!!!!!!
Ko vise ko manje nema veze odgovarat ce pred Bogom, a kad dode taj dan nikom nepravda nece biti nacinjena.
Tako da molim te usuti ako hoces da se raspravljas na tu temu otidi negdje drugo.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2010, 20:19 
Početnik
Početnik

PREDZNACI SUDNJEG DANA
Znaci koji su se pojavili i prošli

1. Rascjepljenje Mjeseca (Allah kaze u kuranu: Bliži se Čas(Sudnji Dan) i Mjesec se raspolutio!)
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap021029.html
2. Smrt Allahovog Poslanika Muhammeda (s.a.w.s.)

3. Vrsta smrti koja ce usmrtiti na hiljade Muslimana (misli se da je to kuga kod Amwas-a koja je bila za vrijeme hilafeta Omera ibn Hataba (r.a.)).

4. Velika bitka u Medini (misli se na bitku kod Herrah-a za vrijeme halife Jezida, 63 h.g.).

5. Osvajanje Jerusalema

6. Osvajanje Konstantinopolisa (današnji Istambul)

7. Dvije velike skupine Muslimanske ce ucestvovati u ratu.

8. Rat izmedju Muslimana i crvenih ljudi sa malim ocima, koji nose sandale pravljene od kose (misli se da je ovo bilo Mongolsko pokoravanje Islamskih zemalja)

9. Ugovor o miru izmedju Muslimana i ne-Muslimana žute rase (Kinezi, Mongolci, itd)

10. Pojavice se trideset varalica koji ce tvrditi da su poslanici.

Znaci koji su se pojavili i još traju

11. Golobosi, siromašni cobani ce se natjecati u izgradnjii velikih zgrada.

12. Robinja (žena) ce roditi sebi gospodara ili gospodaricu.

13. Smutnja (fitna) ce uci u svaku Arapsku kucu.

14. Znanje ce nestati (zbog smrti ucenjaka i posjednika znanja) a neznanje ce prevladavati.

15. Vino (opojna sredstva i alkohol) ce se piti u velikim kolicinama.

16. Nezakonit seksualni odnos ce se proširiti.

17. Zemljotresi ce biti cesti.

18. Vrijeme ce prolaziti brzo.

19. Muke i novolje ce prevladati.

20. Krvoprolice ce ucestati.

21. Čovjek ce proci pored groba drugog covijeka i poželjet ce da je na njegovom mjestu.

22. Povjerenje ce biti izgubljeno, odnosno briga o povjerenju ce se dati onima koji je ne zaslužuju.

23. Ljudi ce se iskupiti na molitvu, ali nece biti u stanju da nadju imama da ih predvodi.

U buducnosti...

24. Broj muškaraca ce se smanjiti, dok ce se broj žena povecati dok ne bude na jednog muškarca 50 žena.

25. Stanovnici Eufrata ce otkriti blago zlata, i mnogi ce umrijeti u borbi za njim, svaki nadajuci se da ce biti onaj koji ce osvojiti to blago.

26. Rimljani (Evropljani) ce doci do mjesta zvanog A'maq ili Wabiq, i vojska od najboljih iz Medine ce ici da se sukobe sa njima.

27. Muslimansko osvajanje Rima.

28. Mehdi (upuceni) ce se pojaviti i biti imam Muslimanima.

29. Isa (a.s.) (Isus) ce doci (spustiti se sa neba) u Damask, i obavljati molitvu iza imama Mehdija.

30. Isa (a.s.) ce slomiti krst i ubiti svinju, tj. uništit ce lažno kršcanstvo.

31. Dedžal ce se pojaviti, sa svim mogucim metodima obmane koje ce biti veliko iskušenje. Bit ce pracen sa 70,000 Jevreja iz Isfahana (današnji Iran).

32. Pojava Jedžudža i Medžudž i nevolja povezanih sa njima.

33. Pojavice se zvijer iz zemlje, noseci štap Musa'a (a.s.) i pecat Sulejmana (a.s.), koja ce pricati sa ljudima, i obavjestiti ih kako nisu cvrsto vjerovali u Predznake Sudnjeg Dana.

34. Velika bitka izmedju Muslimana (ukljucujuci Jevreje i Kršcane koji ce ispravno povjerovati u Isa (a.s.) nakon njegovog povratka) predvodjeni Imamom Mehdijem protiv Jevreja i ostalih ne-Muslimana na cijem celu ce biti Dedžal.

35. Isa (a.s.) ce ubiti Dedžala kod kapije Ludda (Lud je današnji Izrael, mjesto aerodroma i baza glavne Izraelske vojske.)

36. Nastupit ce vrijeme mira i vedrine za vrijeme i poslije života Isa (a.s.).

37. Bogatsvo ce biti u izobilju, tako da ce biti teško naci nekoga ko me ce se udjelivati.

38. Arabija ce postati zemlja vrtova i rijeka.

39. Društveni život ce propadati.

40. Zadnjica žena iz plemena Daws ce opet uticati na obilaženje (tavaf) oko idola Zul-Hulsa.

41. Velika vatra u Hidžazu, koja ce biti vidjena od strane Busre.

42. Tri glavne vojske ce propasti u zemlju: jedna na istoku, jedna na zapadu, i jedna u Arabiji.

43. Abesinski lider sa tankim cjevanicama ce uništiti Kabu.

44. Veliki oblak dima.

45. Sunce ce izaci sa zapada (mjesto njegovog zalaska).

46. Nježni vjetar koji ce uzeti duše vjernika.

47. Niko nece ostati na zemlji ko ce govoriti 'Allah, Allah' ili 'Nema drugog boga osim Allaha (dž.š.)".

48. Napokon Sudnji Dan ce biti okoncan sa najgorim ljudima koji ce polno opciti u javnosti kao magarci.

49. Puhanje u rog od strane melaka Israfil, nakon cega ce svi pasti u nesvijest osim onih koje Allah poštedi.

50. Drugo puhanje u rog, nakon kojeg ce se svi povratiti.

Ove predznake sam kopiro tako da ne garantujem da su svi 100% tacni ali 95% jest

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2010, 20:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
“Ja sam Allahov rob” - ono reče - “meni ce On Knjigu dati i vjerovjesnikom me učiniti i učiniće me, gdje god budem, blagoslovljenim, i narediće mi da dok sam živ molitvu obavljam i milostinju udjeljujem, i da majci svojoj budem dobar, a neće mi dopustiti da budem drzak i nepristojan.I neka je mir nada mnom na dan kada sam se rodio i na dan kada budem umro i na dan kada budem iz mrtvih ustajao!” To je Isa, sin Merjemin - to je prava istina o njemu - onaj u koga oni sumnjaju.“ To je priča o bezgriješnom začeću prema onome što nam je rečeno u Kur’anu.,,

U daljem tekstu se objašnjava da će Isus doći na zemlju da bi se oženio i imao decu i naravno da umre a onda tek kad vaskrsne počinje da sudi.

Više se govori o Mariji nego o Isusu. Više se pridaje važnosti spoljnjem pranju tela nego čistoći srca.
Isus je farizejima govorio baš o tome šta je prioritet a šta ti misliš o prioritetu?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]