banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 19:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jan 2010, 10:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
kim deal je napisao:
pa ovi koji su sad opozicija bili su na vlasti, a tad kad su oni bili na vlasti je bila katastrofa da se postidiš što si srbin, takav sam ja osjećaj imao i onda je došao dodik i zaustavio totalni haos i destrukciju. uprati malo federalne medije koliko likuju i koliko im je drago, nadaju se da je ovo nagovještaj dodikovog pada, muslimani priželjkuju sds i radikale dotle je to došlo. a znaš li zašto? pa vrlo dobro znaju kako su te imbecile kupovali za male pare i vrtili oko malog prsta i opet se tome nadaju, samo da se riješe dodika koji je prejak igrač za njih.
živi bili pa vidili, dođe li sds i oni mihaljicini na vlast, RS neće potrajat ni dvije godine.

Nemoj izvrćati krive Drine. On je rekao jasno i glasno "U ovoj drzavi, tj. entitetu je od vlasti gora jedino opozicija, zalosno i tuzno."I ovo naravno nije povezano sa prošlom vlašću već je mislio na sadašnje stanje što je nemoguće upoređivati. Nikada se vlast i opozicija nisu mogle mjeriti po korupciji i korumpiranosti stranačkih funkcionera.
Kakav crni pad Dodika ? Pa zar ti zaista misliš da zbog jedne opštine može da dođe do nagovještaja pada republičke vlade ? To je isto kao kada bi rekao "U Srbiji u Zemunu (10x veća opština od Bileće) pobjedila SNS, a DS ostao u solidnoj opoziciji, i to je nagovještaj pada režima Borisa Tadića". Znači, čisti apsurd koji nema veze sa logikom. Na kraju krajeva, Istočna RS tj. Hercegovina je uvjek podržavala više SDS. Milorad Dodik je dosta jak u branjenju srpskih interesa u Republici Srpskoj i mislim da kad budu ponovo parlamentarni izbori da će on pobjediti bez premca.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
FireKeyboard je napisao:
the_grunf je napisao:
U ovoj drzavi, tj. entitetu je od vlasti gora jedino opozicija, zalosno i tuzno.

Možeš li ovo objasniti ako ti nije problem ?

Mogu, prilicno je jednostavno, Situacija je takva da trenutno imam autokratsku vlast koja narodu maze oci nekim pricama, tu prije svega mislim na SNSD, citav sistem se zasniva na par ljudi uz kojih stoji vojska poltrona i to nikako ne moze biti dobro. Sa druge strane imam opoziciju koja je do juce bila vlast i koja je bila cak i gora. Sjetim se kako je moj prijatelj radio kap profesor za 470km, to je bilo prije 5 godina. Tuzno i zalosno. Sjetim se Dragana Cavica koji je plesao kako je Esdaun svirao, koji je na tanjiru dao pola SDS-a da spazi svoje dupe i koji je citav jedan grad (Brod) zavio u crno svojim poslovima sa Vitolom kako sada govori o pravdi i postenju, o ekonomiji. On nama otvoreno pljuje u lice, i samo se pitam cime je jedna stranka koja nije ni izlazlika na izbore zasluzila toliku paznju americke ambasade i OHR-a? Radikali bi bili kvalitetna opozicija kada bi imali kvalitetnije ljude, ali svi iole snalazljivi su pobjegli. Ostali su bukaci koji jos zive u 90-tima na celu sa Mihaljicom (on mi je jos i simpatican). PDP, treba li sta pricati o njima??? Ta stranka je imala vise direktora i clanova nadzornog i izvrsnog odbora nego svojih registrovanih clanova, da ne pominjem da im je sef jeo iz istog tanjira kao i Cavic, a i poslusajte samo zadnje izjave. Kao dali bi oni, ali im se ne daje, ipak dace, ali ne mogu. Ako sam koga zaboravio podsjetite me, mislim da je ovo bilo moje vidjenje i naravno necu ga nikome naturati. Pod ovim mislim da je od vlasti gora jedino opozicija.

p.s. i stvarno nikome nije cudno sto u federaciji svrsavaju od srece jer su pobijedili SDS i Radikali u Bileci ??????? Jos da im se Dragance pridruzi i sve u PM.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Sve same moralne gromade u P.M.

:lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 18:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
the_grunf je napisao:
Mogu, prilicno je jednostavno, Situacija je takva da trenutno imam autokratsku vlast koja narodu maze oci nekim pricama, tu prije svega mislim na SNSD, citav sistem se zasniva na par ljudi uz kojih stoji vojska poltrona i to nikako ne moze biti dobro. Sa druge strane imam opoziciju koja je do juce bila vlast i koja je bila cak i gora. Sjetim se kako je moj prijatelj radio kap profesor za 470km, to je bilo prije 5 godina. Tuzno i zalosno. Sjetim se Dragana Cavica koji je plesao kako je Esdaun svirao, koji je na tanjiru dao pola SDS-a da spazi svoje dupe i koji je citav jedan grad (Brod) zavio u crno svojim poslovima sa Vitolom kako sada govori o pravdi i postenju, o ekonomiji. On nama otvoreno pljuje u lice, i samo se pitam cime je jedna stranka koja nije ni izlazlika na izbore zasluzila toliku paznju americke ambasade i OHR-a? Radikali bi bili kvalitetna opozicija kada bi imali kvalitetnije ljude, ali svi iole snalazljivi su pobjegli. Ostali su bukaci koji jos zive u 90-tima na celu sa Mihaljicom (on mi je jos i simpatican). PDP, treba li sta pricati o njima??? Ta stranka je imala vise direktora i clanova nadzornog i izvrsnog odbora nego svojih registrovanih clanova, da ne pominjem da im je sef jeo iz istog tanjira kao i Cavic, a i poslusajte samo zadnje izjave. Kao dali bi oni, ali im se ne daje, ipak dace, ali ne mogu. Ako sam koga zaboravio podsjetite me, mislim da je ovo bilo moje vidjenje i naravno necu ga nikome naturati. Pod ovim mislim da je od vlasti gora jedino opozicija.

p.s. i stvarno nikome nije cudno sto u federaciji svrsavaju od srece jer su pobijedili SDS i Radikali u Bileci ??????? Jos da im se Dragance pridruzi i sve u PM.

U redu je, ali tako nisi objasnio na prvom svom postu na kojeg sam imao primjedbe. Jako cijenim tvoj pristup odgovoru.. konkretno, lagano i bez kontroverzi i vrijeđanja.

Mi danas imamo situaciju da faktički SNSD upravlja cijelom RS jer ima prostu većinu u parlamentu i da jednostavno donosi zakone koji se njima kao stranci sviđaju. Njihovi koalicijoni partneri kakvi su DNS ili SP su previše male stranke da bi imale uticaja za donošenje odluka ili da im se usprotive.
Faktički SNSD je ovdje kralj koji je proveo totalitarni režim prema narodu. Naravno, dok Dodika nisu malo spustili u svojim izjavama, prvo OHR i Mesićeva izjava.. on se previše bahato ponašao, a to tako ne ide u Evropskim zemljama. Najlošije za jednu zemlju, entitet, grad, opštinu.. je najlošije kada je na vlasti stalno jedna stranka ili jedan čovjek.

SDS je imao svoje koalicijone partnere za vrijeme vlasti, ne sporim da su bili korumpirani, ali nisu upravljali RS diktatorski i totalitarno kao što to danas čini SNSD. SNSD je previše bahat u svojim odlukama i ponašanjima u javnosti što je veliki problem danas.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 22:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Slazem se sa svim osim sa jednom cinjenicom, da SDS nije upravljao totalitarno, jeste, mozda gore i od ove vlasti, kada se samo sjetim dobojskog harambase Ninkovica koji je citav kraj imao u saci. Za vrijeme kohabitacije sa PDPom je bila krilatica ko je jamio jamio, svi su se drzali svoga tora i nisu dirali u tudji te tu stvarno nije bilo izrazito dominantne politicke figure ali je nacin vlasti bio i ostao isti. Mislim da je najveca mana SNSD-a, a i najveca snaga upravo Dodik. Dosta toga mu se stavlja u usta sto nije rekao, tipa da ce zatrpati put do Knezeva, ali i on je nekada pametniji kad cuti.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 08:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
the_grunf je napisao:

Zaista izvrsna analiza Grunf! I konstatacija da je samo opozicija gora od sadašnje vlasti je sasvim na mjestu.
Sjećam se da sam se za vlade Ivanića zgražavao nad bezobrazlukom tadašnjih vlastodržaca koje je tadašnja opozicija (SNSD) s punim pravom nazivala najobičnijom interesnom grupom okupljenom oko M.Ivanića. Žalosno je međutim to što se potpuno ista kvalifikacija može primijeniti i na njih danas (sjaši Kurta da uzjaši Murta). Štaviše, mislim da se u stilu kojim se to interešdžijstvo provodi ogleda i karakter vodećih ličnosti: "Ivanićevi" su bili vrlo pohlepni, ali nekako metiljaviji, šmrljaviji pa i nesposobniji, dok su ovi "Dodikovi" kao i on (ili ugledajući se na njega) vrlo drski, bahati, bez ikakvih skrupula deru i provode svoje namisli ne osvrćući se i na koga i i na šta! U stvari ono što oni provode sada mnogo nalikuje na jednopartijski sistem od prije rata i sve ono negativno što je bilo u bivšoj YU (koje se inače rado vrlo sjećam i žalim zbog njene sudbine, ali ne mislim slijepo da je baš sve onda bilo bolje nego sada).
SDS-ovci su pak posebna priča (to je bio živi užas), ali je i vrijeme u kojem su oni provodili svoje zamisli bilo ratno i neposredno poratno, tako da se oni nisu ni makli dalje od najobičnijih ratnih profitera i gulikoža, koji su naročito umjeli naplatiti svoj patriotizam (mada znam za jedan primjer u kojem je jedna SNSD-ova igranka odigrana po potpuno istom receptu).
Međutim, lako je pričati šta i ko ne valja, toga nam ne manjka! Ima li iko da valja i da bi mu se moglo ukazati povjerenje?
Ja takvog ne vidim, ama baš nikoga. Pogotovo što se još niko nije pojavio ko ne duva u istu tikvu kao i svi niti pokazuje potencijal da promjeni kurs u dogledno vrijeme.
Paradoksalno zvuči, ali jedino od Dodika s vremena na vrijeme čujem neke izjave koje nalikuju na ono što zaista treba da se radi ovdje, ali čini se da ga oni koji se vrte oko njega stalno skreću i svrću da se što više radi na onom što odgovara njima i njihovim guzicama. I tako on s vremena na vrijeme bljesne, ali ipak u cjelini gledano tone li tone...Zbog toga mi je najiskrenije žao, i volio bih da dođem u priliku da sa njim porazgovaram kao čovjek s čovjekom i da mu kažem da bi mu najbolje bilo da sve te dupeljupce pošalje gdje im je mjesto (u zatvor ili u PM), da oko sebe okupi dobronamjerne i vrijedne ljude i da onda zaista napravi nešto. Na žalost, njegov dug biznismenski staž ga sprečava u tome, i to je njegovo breme. Nikako da od biznismena postane državnik, iako ima štofa (karizmu). Avaj, prevariše ga i odvukoše...On i ne shvata da ga je neko dobro prostudirao i da ga namjerno navlači u minsko polje...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 11:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
kada smo kod bilece i izbora, gledao sam na bn televiziji kako je ministar cadjo, donio neki protiv pozarni aparat, koji se koristi kada se izvlace ljudi poslije saobracajke, i uslikao se pred kamerama, tri sata poslije tog slikanja, isti taj apart ide na put, tj. se vraca u trebinje, i novinari traze od lika koji je odgovoran za taj aparat da im pokaze ga, on kaze nemam kljuc :lol: :lol: :lol:

valjda su narucili za bilecu taj aparat, koji kosta 21000maraka, ali nije stigao do izbora... :)

nista bolja nije opozicija, mada moram priznati da se sds dobro procistio, podmladio, vidjecemo dalje kakav im je predizborni program... pdp nije mi nikako blizu po stavovima, prelivode, gledam sada u hrvatskoj se povuklo pitanje upetljanosti sanadera (valjda je covjek dobio 300000maraka) da dopusti da hippo banka udje na trziste hrvatske, e sada sjetimo se ivanica i on je morao dobiti slican novac dok je prodao kristal banku za 1e istoj toj hippo banci...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Cini mi se da je, u odnosu na lokalne izbore 2008, SNSD zapravo zabiljezio rast u Bileci.

http://www.izbori.ba/Mandati27102008/Sh ... tyCode=180

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 19:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
u mojoj opštini sds na vlasti, vlada totalno rasulo i haos, srednji vjek, ljudi ne znaju ni očistit snijeg, da se postidiš što si srbin kad odeš u komšiluk, ulice niko ne čisti, nema reda , parkira gdje ko stigne bez straha od sankcija, korupcija na sve strane i to neskrivena, jad i bjeda, ljudi grade sebi kuće ili privatne firme grade stanove koji se opet prodaju po tržišnim normama, a ovi se hvale koliko su kao izgradili. takva je čini mi se cijela RS, a pogotovo ona mjesta gdje je i dalje sds na vlasti.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
mary juana je napisao:
u mojoj opštini sds na vlasti, vlada totalno rasulo i haos, srednji vjek, ljudi ne znaju ni očistit snijeg, da se postidiš što si srbin kad odeš u komšiluk, ulice niko ne čisti, nema reda , parkira gdje ko stigne bez straha od sankcija, korupcija na sve strane i to neskrivena, jad i bjeda, ljudi grade sebi kuće ili privatne firme grade stanove koji se opet prodaju po tržišnim normama, a ovi se hvale koliko su kao izgradili. takva je čini mi se cijela RS, a pogotovo ona mjesta gdje je i dalje sds na vlasti.

Znamo. Sjecamo se mi vremena kad je sds bio na vlasti, gore je bilo nego u srednjem vijeku. Doba mracnjastva, u dvije rijeci. Naravno, ne kazem da su ovi sad dobri, ali u poredjenju sa sds-om ovi su kao amerikanci.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 20:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
ne zelim da ispadne da branim sds, ali po cemu je ovo bolje vrijeme?! apsolutizam jednog covjeka, koji je dosao u poziciju da svi putevi ga vode u zatvor, najgore je kada kaze "rs=ja"... i da svi oni iz sds-a o kojima pricate, sada su promijenili kosulje i uzeli knjizice snsd-a, tako da u cemu je razlika?! jedino sto su nam godine prosle, a oni su samo bogatiji i bogatiji... u istocni dio nije ulozeno nista, a obecavali su, dok farmaland moze dobiti 6miliona maraka kredita i svi racuni koje je poreska uprava blokirala su silom odblokirani...

ovo sada sto se po medijima provlaci kako se stranci i muslimani bune protiv referenduma, pa to je stara dobro provjerena strategija, dodik je dosao na vlast drzeci se dvije fraze "borba protiv kriminala" i "referendum o otcjepljenju", uhodana prica dobrih i losih momaka... nema sumnje da ce on ponovo osvojiti veliki broj glasova ali nece imati 41 poslanika kao sto ih ima sada...

Poslednji put menjao budjav_lebac dana 27 Jan 2010, 22:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
и мени стварно није јасно шта серете?
исто је и сад као што је било и прије.
ако није и горе.
цјене свега су отишле горе, плате су остале исте..
смијем се опкладит да је сад веће сиромаштво него прије.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 23:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
mary juana je napisao:

Da ti mozda nisi iz Lopara?

:D

:(

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
mary juana je napisao:

Друже па у НС није СДС на власти а иста ти је слика, тако да то није само феномен твоје општине :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ovaj rezultat u bileci je ( po meni) znak da je narodu pun qrac milinih klonova i da je birao manje zlo, a ne vece dobro...babic je dobar covek,ali ne verujem da ce bilo sta moci napraviti...mozda malo vise reda u neredu...mozda malo vise pravde u podeli neceg sto nema...ko ce znati...nije pobedio sigurno sto je zagovornik neke velike politike vec se ljudima zgadilo sranje koje im mile prosipa nemilice...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
ma kakav rezultat... ma kakav pokazatelj... Dodik i njegov SNSD su dobili više glasova nego na prethodnim izborima.

Lično mislim da ni jedna partija ne bi trebalo da ima apsolutnu većinu.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 12:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
dovoljno je vidjet šta dušmani u federacij priželjkuju, i odmah je jasno za koga treba glasat.
oni priželjkuju RS-u sve najgore, ustvari priželjkuju nestanak RS-a. dakle, ako priželjkuju pad SNSD-a i dolazak na vlast SDS-a u kombinacij sa mihaljicom :lol: i sličnim đikanima onda je jasno čemu se oni nadaju, a i nama [srbima] je jasno za koga treba glasat i koga se to ovi u federacij najviše pribojavaju i ko je to podigao RS iz totalnog rasula, političkog i ekonomskog. prosto ko pasulj!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...tako je...sad nismo u rasulu...gde ti zivis...pod staklenim zvonom...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 20:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
žaoka je napisao:
...tako je...sad nismo u rasulu...gde ti zivis...pod staklenim zvonom...

u usporedbi s onim prije lemija sad smo amerika, pa pogledaj malo oko sebe, pogledaj donešene zakone, probaj otvorit firmu sad se to može bez problema i bez par godina lutanja, pogledaj cifre ubiranja poreza, pogledaj cifru budžeta i usporedi sa cifrom prije lemija, na koju god stranu pogledaš očit je i politički i ekonomski napredak RS-a. zato su se dušmani u federacij i uskoprcali jer su mislili da će RS uništit sam sebe ali sad su vidjeli da je lemi igrač koji je RS vratio iz mrtvih, učvrstio i učinio stabilnom. zato plitičare u federacij sad hvata panika i o ničemu i ne govore osim o dodiku jer izgleda da federacija sama sebe uništava i koči napredak RS-a koji je politički stabilan i sa boljom zakonskom regulativom te nema probleme s budžetom kakve imaju oni u federacij.
može lemija mrzit ko hoće i govorit da je lopov, možda i jeste ali je i činjenica da je on nešto najbolje što se desilo RS-u, ne kažem da ne može bolje ili da sutra neće doći neko bolji ali za sada ja takvog ne vidim niti takav postoji u političkom životu RS-a.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
žaoka je napisao:
zato plitičare u federacij sad hvata panika

Mora ih fatati panika, Miki je za par godina kupio vilicu na Dedinju, poslovne prostore u BG, Vilicu na Cipru, i to sve od plate 2500evrica.Sin mu postao miloner, cerki kupio radio stanicu itd,,,, I kako nece ove fatati panika, Miki ih je prestigao za samo par godina.

Ma mi zivimo kao u Svicarskoj, blagaostanje je dolso od kada je Miki stigao na tron. :lol: :lol: :lol:

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]