banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Avg 2025, 20:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 70  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Jan 2010, 17:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
akermon je napisao:
Telrad

3/320---------50 KM
4/320---------70 KM

Ova dva pakta su im odlična, posebno ovaj 3072/320 kbps za samo 50 KM. Eh kad bi Elta imala tako nešto.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 17:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2009, 17:14
Vader je napisao:
akermon je napisao:
Telrad

3/320---------50 KM
4/320---------70 KM

Ova dva pakta su im odlična, posebno ovaj 3072/320 kbps za samo 50 KM. Eh kad bi Elta imala tako nešto.

elta
768/128--------20 KM
1024/192-------28 KM
1.5/128----------29 KM
2/256-----------38 KM

Ja lićno nedam 50 KM za net mjesećno, 30 KM još nekako.

Slažem se sa tobom, verovatno se elti nije isplatilo ona 2 paketa spuštati još cjenu jer teol i blic imaju veću cjenu od elte i zato su snizili onoliko da budu jeftiniji.
Jedva se živi u RS, internet ima malo ljudi i par % tih ima pare da uzima net 3 mb itd. :cry:

Cjene interneta mjenjaju uvjek najveći provajderi ko što su teol i elta. Kada teol koriguje cjene ond aihi elta, kad elta koriguje onda i teol. Ako cjene koriguje jedan mali provajder onda se ništa ne mjenja :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 18:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Izvini druže, kada je to Teol korigovao cijene zbog Elte??? Teol je uvijek prvi spuštao cijene, Elta ih pratila... a to da je Elta veliki provajder, stavi slobodno u navodnike, biće malo bliže istini.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 18:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
akermon je napisao:

Samo ova 2 paketa su odlićna tako cjena i brzina od elte, a šta je sa drugim paketima.

Ipak elta najeftinija na ovim prostorima.

Poredis Eltine cijene koje stupaju na snagu 1. februara sa Telradovim koje su tu vec 10 mjeseci.

akermon je napisao:
Oni su prisutni samo u Bijeljini, na njihovom sajtu možeš to vidjeti ali su baš neki mali provajder.

Pored Bijeljine prisutni su u Ugljeviku i Loparama...ne znam da li ih ima jos gdje...

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 19:33 
Pripravnik
Pripravnik

<Enter_name> je napisao:
Izvini druže, kada je to Teol korigovao cijene zbog Elte??? Teol je uvijek prvi spuštao cijene, Elta ih pratila... a to da je Elta veliki provajder, stavi slobodno u navodnike, biće malo bliže istini.

Neznam jer nisam u toku tim stvarima, čitam ovo što piše na forumu i ovo sam zasledio negde na 2.stranici ove teme:
6.12.2007
mic je napisao:
Evo kod nas u Prijedoru poceli reklamirati Eltakabel kablovski internet nove pakete i nove cijene :

FLAT 256/64 - 20KM Mjesecno
FLAT HOME PLUS 384/128 - 35KM Mjesecno

ima paketa i sa ogranicenim protokom, a ima i jos skupljih flat paketa.

Kablovski modem besplatan. Cijena instalacije 30KM.

Vazi i za Banja Luku.

Ako Teol nesto ne ponudi uskoro, zbogom ADSL...

Po ovome sudeći prvo je elta korigovala cjene....
Ovaj post je od 6.12.2007

Da slažem se Teol je najveći provajder daleko ispred svih, onda sledi elta...to sam mislio reći :)

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 20:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Ovi bre placenici i kolaboratori elte, domaci izdajnici i strani okupatori, nikako da prestanu sami sebe da hvale... pa dokle vise majku mu, makar da se opismene i nauce srspi jezik i pravopis, kad vec pogane sveto srpsko internet carstvo nebesko... :iconbiggrin:
Eto, zivo me zanima, neko objektivan i sa par jos uvijek zivih ganglija, da nakaci kakav testic "lićno najugodnijeg" provajdera na ovim prostorima, kad podignu te brzine... nesto osjecaj imam da ce (j)opet spektakl da nastupi... :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2010, 11:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2008, 18:01
TaČno ovo lobiranje je baš lako prepoznati. E da, ja liČno mislim da i Blic ima odliČan net, i po meni je "najugodniji" provajder eto. :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2010, 17:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
ziggy je napisao:
Ovi bre placenici i kolaboratori elte, domaci izdajnici i strani okupatori, nikako da prestanu sami sebe da hvale... pa dokle vise majku mu, makar da se opismene i nauce srspi jezik i pravopis, kad vec pogane sveto srpsko internet carstvo nebesko... :iconbiggrin:
Eto, zivo me zanima, neko objektivan i sa par jos uvijek zivih ganglija, da nakaci kakav testic "lićno najugodnijeg" provajdera na ovim prostorima, kad podignu te brzine... nesto osjecaj imam da ce (j)opet spektakl da nastupi... :iconbiggrin:

:lol:
Bas se hvale......

Smesan pokusaj. :roll: Neko je napisao na temi"Elta kabel" da je stil pisanja isti ka jednom radniku FOLKelte koji se pojavljivao na forumu.

Vratio se info elta :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2010, 19:58 
Pripravnik
Pripravnik

Imam jedno pitanje za eltu,
Postoji koja mogućnost da paketu 1024/192 dignete upload na 1024/256?

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2010, 20:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
akermon je napisao:
Imam jedno pitanje za eltu,

:lol:

Dobar pokusaj!Ajde ti nama odma napisi odgovor jer slutim da znas. :P

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2010, 23:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
akermon je napisao:

Već sam rekao da bi dizanje uploada bilo vrlo poželjno napraviti na paketima 3072/256 i 4096/256, dići upload na 384 kbps, posebno zbog trenutne cijene tih paketa koja je puno veća od cijene paketa 2048/256.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010, 22:29 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Jan 2010, 22:11
Ljudi, ima li iko sa Mejdana ovdje? Naravno, i svi drugi su dobrodosli ako imaju rjesenje..nedavno sam prikljucio Eltin kablovski net (Elite Extra), ali konstantno mi veza puca..znaci, nikad nisam siguran ni da li cu uspjeti da skinem fajl od 10mb..doduse, nekad ne pukne 3 sata, ali zato ponekad zaredja i po triput u minuti..ima li iko slican problem? Rjesenje? Objasnjenje?
P.S. Zvao sam njihov servis, dolazili ljudi..kao nemaju pojma sta je problem, zamijenise mi modem, i odose..problem ostao u istom obliku..
Pozz i hvala

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 00:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
nucleone je napisao:
Ljudi, ima li iko sa Mejdana ovdje? Naravno, i svi drugi su dobrodosli ako imaju rjesenje..nedavno sam prikljucio Eltin kablovski net (Elite Extra), ali konstantno mi veza puca..znaci, nikad nisam siguran ni da li cu uspjeti da skinem fajl od 10mb..doduse, nekad ne pukne 3 sata, ali zato ponekad zaredja i po triput u minuti..ima li iko slican problem? Rjesenje? Objasnjenje?
P.S. Zvao sam njihov servis, dolazili ljudi..kao nemaju pojma sta je problem, zamijenise mi modem, i odose..problem ostao u istom obliku..
Pozz i hvala

Zovi ih opet.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 02:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
nucleone je napisao:
Pozz i hvala

Posalji mi username na PP. Kako se ponasaju led diode na modemu u momentu kada puca veza ?

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 17:55 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Jan 2010, 22:11
mangia je napisao:
nucleone je napisao:
Pozz i hvala

Posalji mi username na PP. Kako se ponasaju led diode na modemu u momentu kada puca veza ?

Mangia, LED diode se prvo izgube, pa onda krenu da se vracaju jedna po jedna, sa desna nalijevo, da bi na kraju 1. i 3. svjetlucale, dok 2. i 4. postojano svijetle..
Znaci, situacija je sljedeca: sve normalno radi, i odjednom mi pokaze ono "Link to Elta-kable failed. Reconnect pending...". Imas li ikakvu predstavu sta bi moglo biti?
P.S. Signal je odlican, bar su mi tako rekli ljudi iz Elte, oba puta kad su bili..
Napomena: Ne znam ima li neke veze, ali konekcija mi je dijeljena sa kablovskom tv, znaci razdvaja se sa glavnog kabla i vodi u racunar..

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka

Ako se LED diode pale na takav način, znači da se modem otkači sa mreže i kakav god da je signal, njemu ne odgovara nešto :)

Pretpostavljam da nije problem do modema jer si napomenuo da su mijenjali modem.... Pošalji username na pp ili MAC adresu modema da detaljnije pogledamo signale i da vidimo šta se dešava sa modemom (sve signale i moguće greške)..

Poz

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 03:03 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Jun 2009, 18:13
Dali može neko od stručnih ljudi iz Elte da mi odgovori na sljedeće:
Da li je ovaj signal u redu?:

Downstream:
signal to noise ratio = 41,5dB
Power level = 21,4dBmV

Upstream:
channel ID= 2
Power = 39,8dBmV
Radi se o Motorolinom modemu.
Koliko je meni poznato downstream power level bi trebao biti između -15 i 15 dBmV, dakle 0 je idealna,ili griješim?

E, sada kako da smanjim tu vrijednost?Da li je pametno da dodam još jedan ili dva splittera(razdjelnika signala) kako bi smanjio signal? ili se to može na neki drugi način?
Pokušao sam da spojim modem direktno na kabal bez splittera ali time sam dobio još veću vrijednost od 30dBmV a upstream power mi je pao na 31,8.
Veza mi puca (diskonektuje se) nekoliko puta dnevno.Da li je to zbog lošeg signala?

I još jedno pitanje:Da li smijem sam mijenjati upstream chanel ID ili to nije dozvoljeno?
Hvala.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka

Signali nisu dobri. Pošalji username na pp da pogledamo detaljnije...

U momentu kada veza puca... Kako se ponasaju LED diode na modemu ?

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 16:55 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Jun 2009, 18:13
Danas je dolazio tehničar iz Elte i zamjenio spliter kod mene u stanu.
Bio je onaj zidni od 9dB a sada je vanjski od 5dB.
Downstream je sada 25 a upstream 36.
Tehničar reče da je to odlično.
provjeravao je preko Elte signal i pokazivao je 15 downstream.
Ne znam više šta da mislim.
Što veći downstream to manji upstream.
Da dovedem downstream na 15 upstream će otići na 46.
Koji omjer je najbolji?

Modem nisam pratio kada pukne veza,pratiću sada.Do sada još ni jednom nije pukla.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 22:35 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Oho, izgleda neki novi paketi dolaze... :)
Fino, fino...
http://www.elta-kabel.com/index.php?opt ... &Itemid=67 8)

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]