Lucifer je napisao:
mary juana je napisao:
oho je li to google postao vjernik, "dolaze iz dubine duše". a pro po teme evolucije ovakva izjava se ne uklapa u evolucionistički stav.
Ta njena izjava nema nikakve veze sa bogom... nesto je drugo tu u pitanju, ujedno je to i odgovor na Hristov-o pitanje
Hristov je napisao:
Zasto bi ti licno recimo to sve radila? Zasto bi bila bolja ti ili bilo ko drugi prema drugim ljudima?
...zove se kategoricki imperativ.
Pokusavao sam ja njima da objasnim Kanta ali ne ide.
Hristov je napisao:
A zasto ne bi koristio Bibliju ako si vec rekao da mozes nesto nauciti?

Sta si ti konkretno naucio iz Pisma da je uticalo na tebe da postanes bolja osoba? Mozes li ukratko opisati? Zbog cega su te poslovice imale transformisuci uticaj na tebe? Zasto si se odjednom poceo drzati toga sto si procitao a cega se mozda nisi drzao prije nego sto si procitao?
I opet ti sa velicanjem Biblije sve u 16...
Koristim Bibliju isto toliko koliko koristim i latisnke poslovice, kineske poslovice ili recenice nekog pisca u djelu, savjete mojih roditelja, drugova, pa cak i nepoznatih ljudi itd.
Kontas li ti to? Meni je Biblija ista kao i neka kineska poslovica. Pa zato ne idem okolo i govorim "Mene su kineske poslovice promijenile, one mora da su odraz bozanske sile".
I opet, neosnovano hvalis Bibliju i uzdizes je iznad svega. To sto je ona uticala na tebe ti ne daje za pravo da samo nju uzdizes a za sve ostalo govoris da nema takav uticaj na moralnoj osnovi. Opet se sve vrti oko morala. Vi vjernici a pogotovo hriscani i muslimani zapravo sve te zapadnjacke monoteisticke religije bi trebali konacno da shvatite jednu stvar a to je da postoji moral bez religije i da vi ne polazete monopol na vjersku istinu. Kad vidim maryja i njegove elitisticke propovijedi
harmagedona smuci mi se.
Jeste li ikad razmislili o losim stvarima u koje tako slijepo vjerujete? Jeste li ikad makar i pomislili da vasa religija nije bas najpravicnija i najmoralnija?
Dok god zastupate taj elitizam i forsiranje vjere u samo jednog boga idete u kontradiktornost.
Pricate o ljubavi, covjekoljublju i pravednosti a sa druge strane zastupate taj elitizam i nametanje misljenja i djelovanja.
Sta je sa tolerancijom?? Jedna veoma skakljiva stvar potpuno nepoznata islamu i hriscanstvu. Jednostavno je suludo govoriti o milostivoj prirodi boga ako znamo da on unistava i ubija milione iz prostog razloga jer ne vjeruju u njega.
Opet cu reci, po pitanju morala hriscanstvo i islam ne mogu ni prismrditi budizmu. Tako da je ovo konacno pitanje na sva ova mucna pitanja Hristova. Bibliju ne zelim da koristim jer sama Biblija pociva na nemoralu i elitizmu.