banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 14:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 203 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jan 2010, 10:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Predsednik Srbije Boris Tadić je najavio incijativu o donošenju rezolucije o genocidu u Srebrenicu.
Srbija i BiH su jedine dve zemlje u Evropi koje to još nisu učinile.
Usvoji li Skupština Srbije rezoluciju o Srebrenici, Bosna i Hercegovina će ostati jedina zemlja u regiji koja nema rezoluciju o genocidu, ocenjuje radio Slobodna Europa.
Evropski parlament je usvojio Rezoluciju o Srebrenici, kojom je pozvao države članice Evropske unije i zapadnog Balkana da obeleže 11. juli kao dan sećanja na genocid počinjen u Srebrenici 1995. godine.
Rezolucija je u evropskom parlamentu usvojena sa 556 glasova za, devet protiv i 22 suzdržana.
Na isti način nevladine organizacije obraćaju se srbijanskom predsedniku od februara 2009. svakog 11. u mesecu, podsećajući da je Evropski parlament prihvatio Rezoluciju o proglašenju 11. jula Danom sećanja na genocid u Srebrenici.
Kako javlja Hina, predsednik Srbije Tadić u nedelju je, u intervjuu za Radio-televiziju Republike Srpske, izrazio uverenost da će rezolucija o Srebrenici koju bi, kako je rekao, trebala prihvatiti Skupština Srbije, vremenom dobiti potporu ne samo u Srbiji, nego i u Republici Srpskoj (RS).
“Samo takvom politikom možemo braniti pravo na sećanje na naše žrtve, rekao je Tadić, te dodao kako je samo politikom uvažavanja tuđe patnje i odavanja poštovanja tuđim žrtvama moguće na međunarodnom planu sticati kredibilitet za vođenje nacionalne politike.“

Šta mislite dali će Srbija uskoro to učiniti i u kojoj formi?

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Sta reci. Boris Tadic je do sad najveci i najbolji Srpski politicar. Covjek se ne bavi raznim prepucavanjima kao njegovi prethodnici i opzicionari, vec se trudi da svom narodu obezbijedi bolju buducnost. Vise je ucinio za Srbiju za nepune dvije godine nego svi njegovi prethodnici za 20 godina jer se fokusirao na stvarne probleme naroda a ne fiktivne kao Dodik kod nas, Silajdzic u Federaciji ili Kostunica u Srbiji. O tome da je Boris Tadic jedan od najboljih primjera u istoriji za jedan narod slaze se i Incko, visoki predstavnik koji kaze:

...Veoma cijenim podršku BiH i njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu od strane predsjednika Tadića. Kada je u pitanju usvajanje Deklaracije o Srebrenici, mislim da bi to bio još jedan, veoma važan i veliki korak ka obnovi i uspostavljanju punog povjerenja i pomirenja između dvije zemlje. Srebrenička tragedija je neizmjerna, a ovim bi činom Srbija potvrdila svoje novo, evropsko lice. Takvim izjavama predsjednik Tadić diže rejting Srbije u međunarodnoj zajednici. Rado se sjećam drugih naroda, koji su imali u svojim redovima nekog Vilija Branta ili Nelsona Mandelu. Nažalost, takve se ličnosti rijetko rađaju...

Izvor: http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... in%20Incko

or

http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i- ... pskoj.html

Takodje bi rekao da je i Hrvatska konacno dobila perspektivnog predsjednika punog tolerancije i modernog shvatanja koji ima veliku perspektivu ali vidjecemo sta ce pokazati.
Na zalost kod nas za razliku od Srbije i Hrvatske se jos nije pojavio takav i bojim se da cemo u propast, ako se nastavi sadasnjim "nivoom".

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Борис Тадић је најобичнија марионета САД и ЕУ, неспособна да води општину Мали Мокри Луг. Шта је то Тадић обезбедио Србији? Не знам колико ви пратите дешавања у Србији али ако иоле пратите приметићете да:
1. Борис Тадић уводи диктатуру на мала врата (човек је и председник али и незванични премијер владе)
2. да је динар на никад нижој степеници и да се и на тој никад нижој степеници држи само због тога што је НБС продала 60 милиона ерва девизних резерви
3. да у Србији дневно има по 10 штрајкова јер људи немају шта да једу
4. да је Тадић један од најодговорнијих за неспособу политику према Србима на КиМ
5. да је тежак лажов и лопов
6. да више времена проводи код педикира и маникира него на радном месту

Што се тиче резолуције, подржавам резолуцију која би осудила апсолутно све злочине.
По чему се Сребреница издваја од нпр. Братунца, Кравица, Бљеска, Олује, итд.?

Издваја се по томе што је реч о ратном злочину који је за сваку осуду али је у међувремену тај ратин злочин фалсификован у геноцид иако не задовољава ни најосновније форме геноцида. Такође број жртава је нетачан. Наводи се преко 8.000 а колико је пронађено до сада? Између 1.500 и 2.000 ако се не варам и то поред све савремене технологије. Нађене су мислим све масовне гробнице техником снимања земље из сателита. И више нема? Где су остали? А и од тих нађених питање је велико колико је заиста убијених а колико је настрадало приликом покушаја пробијања обрућа ВРС (што представља кршење споразума који су представници муслимана у Сребреници склопили са ВРС)?

Српски пармалент ће на иницијативу Тадића дефинитвно да закачи епитет геноцидног свом народу и тако појача леђа агама из Сарајева који ионако константно пене кад год се спомену Срби и РС.

Такође, ако је неко гледао синоћ емисију "Око" на РТС-у могли смо да видимо како главни заговорници резолуције, ЛДП, односно њеихов представник Наташа Мићић лаже као пас када каже да је и комисија РС Сребреницу окарактерисала као геноцид.
Комисија РС је у вези са Сребреницом направила списак жртава који је био далеко мањи од 8.000 и није окарактерисала дешавања у Сребреници као геноцид (јер она то и нису) да би затим на интервенцију високог представника и МЗ иста комисија била присиљена да Сребреницу окарактерише као геноцид а број жртава повећа на 8.000.

Једна резолуција за све би била довољна.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 16:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
Zaista sam se iznenadio koliko srpski odnosno srbijanski političari znaju o situaciji i pojmu genocida. Za takav pristup oni ne samo da od sebe prave "budale" već i pokazuju da nisu sposobni da shvate stvari koje su se realno dogodile blizu tog perioda.

Naslušao sam se ovih dana raznih gluposti.. počev od toga, "kako je Srebrenički zločin najveći od II svijetskog rata ; kako je bila raznih spletki oko VRS".. pa evo, 1994 godine u Ruandi je pobijeno 20x više ljudi nego u Srebrenici, i to ovo u Srebrenici kad se sabere broj prirodno umrlih, stradalih na drugim ratištima, donesenih iz drugih opština... dobije se epilog da ova cifra od 8.000 potpuno nije validna niti tačna. Pa evo i da uzmemo da je validna, šta je sa cifrom stradalih Srba u i oko Srebrenice 1993 oko 3.200 srpskih civila i vojnika ?

Genocid je vrlo teška terminologija koja se zloupotrebljava u našoj i široj javnosti. Najlakše je manipulisati sa takvim stvarima kada poprimi svijetski publicitet i kada je čitav svijet upoznat sa tim, a prije toga šta se desilo nikoga niti zanima niti hoće da čuje.. izvinite, molim vas to je neopravdano.

Ako je 1994 godine u Ruandi pobijeno blizu 1.074.000 Tutsa, kako je moguće "da to nije najveći zločin poslije II svijetskog rata" nego je to Srebrenički zločin koji (uvjeren sam) nije sigurno 8.000 već je drastično ispod te cifre ?

Imate svijedočenje u Haškom tribunalu u procesu Vojislava Šešelja, uvjerite se i sami:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oJhd6UPHG7o[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5Kwzon2ZgAM[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 01:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

urbana_extravaganca je napisao:
Шта је то Тадић обезбедио Србији?

Тадић је за разлику од пријашњих власти Милошевића, Каре и осталих обезбиједио људима мир, док су његови претходници бранећи силом Косово довели рат у Србију, док он брани косово дипломатски и бар није уништио стотине градова и живота као Милошевић и остали радикали који су бранили силом и само направили горе.
Друго, што спомињеш да динар пада, очигледно си био беба кад је владао Милошевић кад је динар падао за милион посто дневно па се не сјећаш, док сад пада за мање од 2 посто мјесечно у просјеку.
Треће, исто важи и за плате које су сад у просјеку 350 евра а у вријеме твојих су биле 5 пута мање. Можда људи немају много али имају пуно више него кад сте ви били на власти.
Четврто, укинуте су визе и људи се више не осјећају као посљедња рупа Европе.
Пето, укинуте су санкције и стране инвестиције су далеко веће него у вријеме ваше радикалске и лажно комунистичке и јулске владавине.
Ово су само неке важније ствари, а има их пуно још као поправљање односа са Хрватском и враћање Српске имовине итд. А ти пошто си био мали у вријеме диктатуре Милошевића и Караџића, не знаш какво су зло они донијели цијелом Српском и осталим народима, тако да је Тадић за њих геније. Али имаш право и даље вјеровати у њихове илузије и лажне идеале које су многе коштале, али овдје су ти чињенице, а свако нека вјерује у шта хоће, али то не мијења чињенице и дјела које су дотични урадили. Најбоље се види по резултатима. Радикални ставови су остављали пустош, док демократски доносе просперитет, какав такав али већи од оног прије, јер тешко је из пепела направити нешто али битно је да се не руши више као што су радили националисти, па уништили и оно што је било.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 06:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
jellyfish je napisao:
Шта је то Тадић обезбедио Србији?

Тадић је за разлику од пријашњих власти Милошевића, Каре и осталих обезбиједио људима мир, док су његови претходници бранећи силом Косово довели рат у Србију, док он брани косово дипломатски и бар није уништио стотине градова и живота као Милошевић и остали радикали који су бранили силом и само направили горе.

:lol: Умирем од смијеха! :lol:
Тадић брани Косово дипломатски?
Како? Говорећи амбасадорима у Београду "Ми ћемо бити веома љути ако ви признате Косово" ????
За вријеме Тадића Косово је и фактички постално независна држава, и Тадић и њему слични нису апсолутно ништа урадили на том питању.
И није Милошевић уништио стотине градова, него НАТО (за који се неки наши форумаши залажу).

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 08:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Борис Тадић је најобичнија марионета САД и ЕУ, неспособна да води општину Мали Мокри Луг. Шта је то Тадић обезбедио Србији? Не знам колико ви пратите дешавања у Србији али ако иоле пратите приметићете да:
1. Борис Тадић уводи диктатуру на мала врата (човек је и председник али и незванични премијер владе)
2. да је динар на никад нижој степеници и да се и на тој никад нижој степеници држи само због тога што је НБС продала 60 милиона ерва девизних резерви
3. да у Србији дневно има по 10 штрајкова јер људи немају шта да једу
4. да је Тадић један од најодговорнијих за неспособу политику према Србима на КиМ
5. да је тежак лажов и лопов
6. да више времена проводи код педикира и маникира него на радном месту

Што се тиче резолуције, подржавам резолуцију која би осудила апсолутно све злочине.
По чему се Сребреница издваја од нпр. Братунца, Кравица, Бљеска, Олује, итд.?

Издваја се по томе што је реч о ратном злочину који је за сваку осуду али је у међувремену тај ратин злочин фалсификован у геноцид иако не задовољава ни најосновније форме геноцида. Такође број жртава је нетачан. Наводи се преко 8.000 а колико је пронађено до сада? Између 1.500 и 2.000 ако се не варам и то поред све савремене технологије. Нађене су мислим све масовне гробнице техником снимања земље из сателита. И више нема? Где су остали? А и од тих нађених питање је велико колико је заиста убијених а колико је настрадало приликом покушаја пробијања обрућа ВРС (што представља кршење споразума који су представници муслимана у Сребреници склопили са ВРС)?

Српски пармалент ће на иницијативу Тадића дефинитвно да закачи епитет геноцидног свом народу и тако појача леђа агама из Сарајева који ионако константно пене кад год се спомену Срби и РС.

Такође, ако је неко гледао синоћ емисију "Око" на РТС-у могли смо да видимо како главни заговорници резолуције, ЛДП, односно њеихов представник Наташа Мићић лаже као пас када каже да је и комисија РС Сребреницу окарактерисала као геноцид.
Комисија РС је у вези са Сребреницом направила списак жртава који је био далеко мањи од 8.000 и није окарактерисала дешавања у Сребреници као геноцид (јер она то и нису) да би затим на интервенцију високог представника и МЗ иста комисија била присиљена да Сребреницу окарактерише као геноцид а број жртава повећа на 8.000.

Једна резолуција за све би била довољна.

Mislim da je totalno deplasirano i morbidno osporavati broj žrtava jer svaka žrtva ima svoje ime,prezime,ime oca,matični broj i ostale podatke.To mi je isto kao kad Hrvati osporavaju broj žrtava u Jasenovcu.
Centar za istraživanje i dokumentaciju je utvrdio broj žrtava na prostoru cele BiH te izradio karton žrtava sa slikom žrtve i ostalim već pomenutim podacima.
Čak je urađen i „bosanski atlas ratnih zločina“.Tu su stvari jasne i ne može si ništa više ni dodati ni oduzeti.

http://www.idc.org.ba/

Lično smatram da su se daleko veći zločini desili 1992,1993 na području Prijedora i Kozarca ali i u podrinjskim gradovima Vlasenica,Čajniče,Višegrad i da je samo loše urađena tužba od strane Bošnjaka zahvalna što Srbija nije direktno osuđena za genocid.Srebrenica je postala sinonim zločina u BiH jer se u kratkom vremenskom periodu pobilo oko 8000 ljudi.To je strašno i svi normalni Srbi se trebaju ograditi od takve zločinačke politike.
I sam Mladić je jedne prilike rekao Karadžiću da se zamišljeni plan ne može realizovati bez genocida na što je Karadžić rekao „Pa šta!“

Broj pokopanih žrtava u Srebrenici trenutno je 3749!

http://www.vecernji.hr/vijesti/negiranj ... lanak-3633

Što se tiče predsednika Tadića,skidam kapu i potpisujem ono što je rekao jellyfish.
Da nije Tadića te da su neki ultranacionalisti na vlasti,nastavila bi se destabilizacija Srbije i možda čak nastavak stvaranja još novih državica na njen račun!

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 09:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MILO je napisao:
Mislim da je totalno deplasirano i morbidno osporavati broj žrtava jer svaka žrtva ima svoje ime,prezime,ime oca,matični broj i ostale podatke.To mi je isto kao kad Hrvati osporavaju broj žrtava u Jasenovcu.
Centar za istraživanje i dokumentaciju je utvrdio broj žrtava na prostoru cele BiH te izradio karton žrtava sa slikom žrtve i ostalim već pomenutim podacima.
Čak je urađen i „bosanski atlas ratnih zločina“.Tu su stvari jasne i ne može si ništa više ni dodati ni oduzeti.

http://www.idc.org.ba/

Lično smatram da su se daleko veći zločini desili 1992,1993 na području Prijedora i Kozarca ali i u podrinjskim gradovima Vlasenica,Čajniče,Višegrad i da je samo loše urađena tužba od strane Bošnjaka zahvalna što Srbija nije direktno osuđena za genocid.Srebrenica je postala sinonim zločina u BiH jer se u kratkom vremenskom periodu pobilo oko 8000 ljudi.To je strašno i svi normalni Srbi se trebaju ograditi od takve zločinačke politike.
I sam Mladić je jedne prilike rekao Karadžiću da se zamišljeni plan ne može realizovati bez genocida na što je Karadžić rekao „Pa šta!“

Broj pokopanih žrtava u Srebrenici trenutno je 3749!

http://www.vecernji.hr/vijesti/negiranj ... lanak-3633

Što se tiče predsednika Tadića,skidam kapu i potpisujem ono što je rekao jellyfish.
Da nije Tadića te da su neki ultranacionalisti na vlasti,nastavila bi se destabilizacija Srbije i možda čak nastavak stvaranja još novih državica na njen račun!

http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vijesti/51794/Zlocini-na-savjesti-pravosudja.html

Шта ћемо с овим злочином?
Постоје ли узрочно-последичне везе међу свима њима?
Или ћемо ми Срби потписивати све што нас срозава и гледати како се чак и не спомињу злочини над српским народом?????

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 09:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
@urbani:
Citiraj:

Sve pravnik do pravnika, pa se razumiju u definicije :roll:
Sto se tice lupetanja o broju ubijenih, vodeci se logikom koliko ih je pronadjeno, mislim da mozes pod ruku s onim revizionistima sto , koristeci se slicnim metodama , tvrde da nije vise od 40 000 ljudi ubijeno u Jasenovcu.
U Prijedoru i okolici je ubijeno oko 3000, a nema posmrtnih ostataka za jos 1000, i vjeruj mi da bih ja bio puno sretniji od tebe, da je ova 1000 laz i falsifikat. Poznavajuci materiju malo bolje od pojedinaca, koji o mnogim zlocinima znaju koliko i ona stampa i mediji iz kojih crpe svoje "znanje", mogu reci da me ni sekunde ne cudi, niti moze da ospori zlocin cinjenica da 4-5000 ljudi jos nije pronadjeno. Ako se uzme u obzir da je jedan Prijedor na zapadu, s puno urbanijom i naseljenijom okolinom uspio sakriti 1000 ljudi, cemu se cuditi da se to isto, a u vecem broju , moglo uraditi po vrletima i vukoj..inama istocne Bosne?

Sto se tiche zadnje tvrdnje, na isti nacin se mogu osporiti svi ubijeni Srbi osim djece, jer ako cemo pravo, tokom 92-93, dok sam se nalazio na podrucju gdje je gospodarila VRS, cak su i grbavi didovi i zene nosili raznorazne arsenale, te se povodeci tvojom logikom, mogu skloniti iz spiskova zrtava?
Jadno je i bijedno samo koliko se energije i truda trosi na osporavanje sopstvenih zlocina, a malo ko da je sta ucinio da se isti nikad ne dese, ili da se otkriju grobnice ili pocinioci.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 09:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Citiraj:
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... sudja.html

Шта ћемо с овим злочином?
Постоје ли узрочно-последичне везе међу свима њима?
Или ћемо ми Срби потписивати све што нас срозава и гледати како се чак и не спомињу злочини над српским народом?????

U Skelanima, kao i Kravici i okolici Srebrenice je nesumnjivo pocinjen ratni zlocin. Mislim da su potpuno u pravu ovi sto su po pravdu otisli u Srbiju , i da to treba da se rijesi, kao i sve ostalo, da se ne ostevlja mjesta nagadjanjima i proizvoljnim insinuacijama.

Jedino mi je malo nejasno, zasto se uvijek pise: OKO.... srpskih civila i vojnika, a radi se o cifri od par stotina ili manje? Ako postoje imena, podaci,zasto je cesto ...oko..., i s kojim razlogom navoditi vojsku (ako je poginula u borbi) , zajedno s civilima? Mislim, uzima se isto kao sporno kad se prica o Bosnjacima(proboj,vojnici), ali ovdje moze sve pod zrtve?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 11:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sinny je napisao:
Како? Говорећи амбасадорима у Београду "Ми ћемо бити веома љути ако ви признате Косово" ????
За вријеме Тадића Косово је и фактички постално независна држава, и Тадић и њему слични нису апсолутно ништа урадили на том питању.
И није Милошевић уништио стотине градова, него НАТО (за који се неки наши форумаши залажу).

Izvini ali kako bi trebao da brani Kosovo?Da napadne puno brojniju i bolje naoružanu vojsku koju je Milošević doveo tu?Vojsku koja je Kosovu omogućila da bude nezavisno?

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Neznam zasto se potencira ta prica oko genocida. Genocid je dokazan, postoje presude i tu je kraj price.

Sto se tice Tadica i Kosova, ta politika se mozda najbolje ilustruje kroz nedavno uspostavljanje diplomatskih odnosa izmedu CG i Kosova, nekada jedinstvenim djelovima Srbije, a danas drzavama. Za mene Kosovo nije drzava,i mislim da treba da budi dio Srbije, ali izgleda da srbima iz CG do toga nije stalo.......

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Sinny je napisao:

Izvini ali kako bi trebao da brani Kosovo?Da napadne puno brojniju i bolje naoružanu vojsku koju je Milošević doveo tu?Vojsku koja je Kosovu omogućila da bude nezavisno?

Па можете ли дати бар један једини примјер да су Влада Србије или њен предсједник урадили нешто дипломатски по питању Косова??
Ја знам да су потписали укидање виза са Србију без Косова и тиме де факто признали независност истог. Крај приче.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 14:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Banjalucki_Behar je napisao:
Neznam zasto se potencira ta prica oko genocida. Genocid je dokazan, postoje presude i tu je kraj price.

Gdje dokazan u kojoj pisanoj formi je argumentovano dokazan ? Misliš zato što je EU tj. njen parlament donijela rezoluciju o čijem djelu samo znaju sa BBC-a ili SNN-a ?
Kada UN kažu da je to genocid to će biti obavezujuće za cijeli svijet, sve do tada genocid u Srebrenici je zamagljivanje očiju javnosti i čista foskula koju je zapad smijestio Srbima. Uostalom, imate u procesu Vojislava Šešelja sve lijepo objašnjeno šta je rađeno sa prirodno umrlim osobama, sa Muslimanima koji su poginuli na drugim ratištima itd itd.. I ova cifra od 8.000 ljudi je prenabudžena toliko, da ni sami vještaci ne mogu vjerovati, a moraju da ćute zato što je to tako rekao zapad.

Sto se tice Tadica i Kosova, ta politika se mozda najbolje ilustruje kroz nedavno uspostavljanje diplomatskih odnosa izmedu CG i Kosova, nekada jedinstvenim djelovima Srbije, a danas drzavama. Za mene Kosovo nije drzava,i mislim da treba da budi dio Srbije, ali izgleda da srbima iz CG do toga nije stalo.......

Crna Gora je država čija vlast nema ni obraza ni mozga. Uostalom, nešto i ne vidim da im se narod protivi njihovim "spoljno-političkim" odlukama koje su sramne i koje zbog toga, trebaju da snose sankcije. Ekonomske prije svega, jer je Srbija najveći privredni ulagač u crnogorsku privredu.
Država na čelu sa mafijaškim kartelom na čelu sa Milom Đukanovićem ne može daleko da dogura u odnosima sa Srbijom, može samo da ih totalno uništi jer oni to i hoće.
Od svih država na prostoru bivše ex-Ju imam puno razumjevanje za svoje postupke ZA i PROTIV priznavanja Kosova, ali za Crnu Goru koja je kao cijeli Voždovac i koja treba da ima najbolje odnose sa Srbijom - je sramna da sramnija ne može biti.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 16:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

FireKeyboard je napisao:
Gdje dokazan u kojoj pisanoj formi je argumentovano dokazan ? Misliš zato što je EU tj. njen parlament donijela rezoluciju o čijem djelu samo znaju sa BBC-a ili SNN-a ?
Kada UN kažu da je to genocid to će biti obavezujuće za cijeli svijet, sve do tada genocid u Srebrenici je zamagljivanje očiju javnosti i čista foskula koju je zapad smijestio Srbima. Uostalom, imate u procesu Vojislava Šešelja sve lijepo objašnjeno šta je rađeno sa prirodno umrlim osobama, sa Muslimanima koji su poginuli na drugim ratištima itd itd.. I ova cifra od 8.000 ljudi je prenabudžena toliko, da ni sami vještaci ne mogu vjerovati, a moraju da ćute zato što je to tako rekao zapad.

Presuda Haskoga suda o tuzbi BiH protiv Srbije je jasno ukazala da je pocinjen genocid u Srebrenici, Takode genarl Krrstice je osuden za pocinej genocid. Veca argumentacija nije moguca.

FireKeyboard je napisao:

Crna Gora je država čija vlast nema ni obraza ni mozga. Uostalom, nešto i ne vidim da im se narod protivi njihovim "spoljno-političkim" odlukama koje su sramne i koje zbog toga, trebaju da snose sankcije. Ekonomske prije svega, jer je Srbija najveći privredni ulagač u crnogorsku privredu.
Država na čelu sa mafijaškim kartelom na čelu sa Milom Đukanovićem ne može daleko da dogura u odnosima sa Srbijom, može samo da ih totalno uništi jer oni to i hoće.
Od svih država na prostoru bivše ex-Ju imam puno razumjevanje za svoje postupke ZA i PROTIV priznavanja Kosova, ali za Crnu Goru koja je kao cijeli Voždovac i koja treba da ima najbolje odnose sa Srbijom - je sramna da sramnija ne može bit

Narod CG je birao vlast, i ocigledno da je zadovoljan sa vladajucom strukturom.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 16:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Кренућу редом:

Citiraj:

Не разумем потребу појединаца да на свако помињање лошег учинка актуелног режима на КиМ одмах повезују са некаквим позивом на рат.
Хајде сада лепо опет прочтај мој пост горе и ако нађеш у било ком делу да сам ја негде написао нешто у вези са ратом, ја ћу добровољно да напустим форум.
Иди сад тражи.

Требао је да га брани тако што би Србима на КиМ дао осећај припадности држави.
90% новца које Србија одваја за КиМ одлазе на север севера Косова (Митровица, Лепосавић, итд.) док су Срби ван тог северног севера потпуно заборављени.
Продукт те заборављености је она Српска либерална странка која иде у посету Бериши у Албанију и сада избацује из општинских просторија легално изабране представнике власти.
Али нису они криви, већ актуелни режим Бориса Тадића који их је приморао на то јер им је окренуо леђа у сваком смислу и буквално их отерао у руке УНМИК-у и КФОР-у.
Ти се са материјом КиМ никада ниси позабавио озбиљније осим што си о истом гледао оно што ти пусте на РТС-у и што прочиташ у новинама па бих те љубазно замолио да ме поштедиш своје приче по том питању.

Citiraj:
Jedino mi je malo nejasno, zasto se uvijek pise: OKO.... srpskih civila i vojnika, a radi se o cifri od par stotina ili manje? Ako postoje imena, podaci,zasto je cesto ...oko..., i s kojim razlogom navoditi vojsku (ako je poginula u borbi) , zajedno s civilima? Mislim, uzima se isto kao sporno kad se prica o Bosnjacima(proboj,vojnici), ali ovdje moze sve pod zrtve?

Ја колико знам (а знам) у сваком извештају у медијима о нпр. дешавањима у Кравици увек се изричито каже: "страдање српских војника и цивила".
Искрено, у ни једном извештају о Сребреници не спомињу се нпр. муслимански војници, већ искључиво само цивили. Па ти сад види ко ту шта спори?

Citiraj:
Sto se tiche zadnje tvrdnje, na isti nacin se mogu osporiti svi ubijeni Srbi osim djece, jer ako cemo pravo, tokom 92-93, dok sam se nalazio na podrucju gdje je gospodarila VRS, cak su i grbavi didovi i zene nosili raznorazne arsenale, te se povodeci tvojom logikom, mogu skloniti iz spiskova zrtava?
Jadno je i bijedno samo koliko se energije i truda trosi na osporavanje sopstvenih zlocina, a malo ko da je sta ucinio da se isti nikad ne dese, ili da se otkriju grobnice ili pocinioci.

Јадно је и бедно што ти уместо аргумената користиш некакве празне филозофске флоскуле о бабама и дедама са оружјем.
Чињеница јесте да нпр. организација "Мајке Сребренице" никада није нигде споменула тај покушај пробоја (или још боље,неки муслимански политичар) обруча ВРС који је муслиманска војска (односно преостали већи део јединица Нареса Орића, пошто се исти са мањим делом већ извукао) заједно са цивилима покушала да изврши. На тај начин је најдиректиније прекршен споразум који је ВРС договорила са представницима муслимана у Сребреници. Ово нису никакве измишљотине, већ чињенице за које знају сви.

Citiraj:
Poznavajuci materiju malo bolje od pojedinaca, koji o mnogim zlocinima znaju koliko i ona stampa i mediji iz kojih crpe svoje "znanje", mogu reci da me ni sekunde ne cudi, niti moze da ospori zlocin cinjenica da 4-5000 ljudi jos nije pronadjeno. Ako se uzme u obzir da je jedan Prijedor na zapadu, s puno urbanijom i naseljenijom okolinom uspio sakriti 1000 ljudi, cemu se cuditi da se to isto, a u vecem broju , moglo uraditi po vrletima i vukoj..inama istocne Bosne?

Види овако:
1. савремена технолигија којом су пронађене масовне гробнице до сада
2. сведоци
3. сведоци у редовима ВРС
4. кратак временски период ( и сам си то навео)

Ја овде не видим могућност да и дан данас након толико година не могу да сенађу преостале масовне гробнице у којима треба да буде тих преосталих 6.000 или 6.500 побијених.
С обзиром на наведену цифру и кратак временски период у коме се све одвијала нема шансе да се могло организовати некакво уклањање лешева осим у масовне гробнице.
Тих масовних гробница нема. Уложени су милиони у потрагу, цела МЗ је помагала тај пројекат "Сребреница" (кажем пројекат јер је то одавно изашло из граница ратног злочина, постало је медијско оружје муслиманских странака) и опет нема гробница, нема лешева. Шта ћемо са том чињеницом? Аргументовано ми наведи,шта се десило са лешевима убијених? Где су ? Пусти те празне приче о урабној средини и сл.

Citiraj:

Већ смо имали тему о дотичном атласу и била су довољна два аргументована уписа па да исти изгуби сваки кредибилитет. Толико о атласу.

Citiraj:

А ти си био с њима тада заједно па знаш шта је Младић рекао и шта му је Караџић одговорио? Имаш неки доказ зато или ти машта опет бујно ради?

Citiraj:
Друго, што спомињеш да динар пада, очигледно си био беба кад је владао Милошевић кад је динар падао за милион посто дневно па се не сјећаш, док сад пада за мање од 2 посто мјесечно у просјеку.
Треће, исто важи и за плате које су сад у просјеку 350 евра а у вријеме твојих су биле 5 пута мање. Можда људи немају много али имају пуно више него кад сте ви били на власти.
Пето, укинуте су санкције и стране инвестиције су далеко веће него у вријеме ваше радикалске и лажно комунистичке и јулске владавине.
Ово су само неке важније ствари, а има их пуно још као поправљање односа са Хрватском и враћање Српске имовине итд. А ти пошто си био мали у вријеме диктатуре Милошевића и Караџића, не знаш какво су зло они донијели цијелом Српском и осталим народима, тако да је Тадић за њих геније. Али имаш право и даље вјеровати у њихове илузије и лажне идеале које су многе коштале, али овдје су ти чињенице, а свако нека вјерује у шта хоће, али то не мијења чињенице и дјела које су дотични урадили. Најбоље се види по резултатима. Радикални ставови су остављали пустош, док демократски доносе просперитет, какав такав али већи од оног прије, јер тешко је из пепела направити нешто али битно је да се не руши више као што су радили националисти, па уништили и оно што је било.

Прво, дискусија између мене и тебе је крајње упитна из простог разлога што ти имаш комплекс Радована Караџића а и интелектуално си инфериорнији од мене па не знам о чему нас двојица можемо да дискутујемо. О приликама у Србији немаш појма а ни о мојим ставовима немаш појма јер да имаш не би никада написао:

Citiraj:
Треће, исто важи и за плате које су сад у просјеку 350 евра а у вријеме твојих су биле 5 пута мање.

Којих мојих? ЈЕЛ СЕ ТИ МОЖДА ДРОГИРАШ?

Citiraj:

Дипломатска одрана КиМ је по Тадићу таква да се амбасадори повуку "на косултације" (читај на одмор) и онда после месец-два врате назад и пу-пике не важи.
Мислим, то је баш упалило, сви се укењали након тога од Тадића и Србије. Поготово Месић након њиховог последњег сусрета се сасрао начисто и тако сасран отишао у Приштину и позвао све да признају Косово а затим помиловао и убицу породице Зец. Извини, заборавио сам да је теби Стипе драг јер је прави демократа и пацифиста...

Citiraj:

Хипер-инфлација коју спомињеш је била у време санкција и не може бити поређена са овом сада. Ово сада је најнижа стопа динара из простог разлога што се динар мери поново од оног дана када је Србија постала поново чланица ММФ-а и Светске Банке.
Сада су укинуте санкције па су инвестиције далеко веће(наведено у петом), (онда их није ни било) и опет динар пада, пада и пада... И реално би већ било да иде на 120 динара у односу на 1 евро.
Динар пада, цене расту,плате стоје... Јел увиђаш ти нешто у овој констатацији?

Citiraj:

А како да путују грађани Србије из Куршумлије, Прибоја, Неготина,Крагујевца, Краљева, Ниша, Лознице, Бујановца, Медвеђе, итд. Како кад немају шта да једу?
Надовезао бих се још на ону тврдњу о страним инвестицијама. Ево падају ми неке на памет: ЈуЕС стил купио Сартид и упропастио већи део фабрике. Фиат ушао у Заставу, штанца аутомобиле за мале плате, не плаћа порез (ово је једини случај вероватно у свету да једна страна фабрика не плаћа порез у другој земљи), продаје кола по принципу узми кредит од банке и купи ауто и на тај начин задужује грађане Србије до максимума. Ту су још приватизација за 1 евро, масовни отказ, никад јача нарко-мафија, највећа фабрика наркотика на подручју Европе (Велики Трновац) и могао бих овако до сутра.

Citiraj:

И из тих поправљених односа произашло је признавање Косова, хапшења Срба (да би се што већи број истих одвратио од повратка), одузимање српске имовине (кад већ спомињеш исту), спречавање уласка српског капитала у Хрватску (док је хрватски ушао широко у Србију), пребијање Срба по Хрватској, лупање кола, и могао бих овако до сутра... Баш су нам напредовали односи.

Могуће је да су радикални ставови остављали пустош иза себе али тзв. "демократија" која је све само није то није донела никакав просперитет и могу слободно да кажем да ситуација у Србији није никада била гора. Чак и за време комуњара (СПС и ЈУЛ) је била боља јер је народ онда бар имао визију и наду да склоне исте и да ће онда да буде боље. Склоњени јесу а боље није а народ више нема никакву наду. Једини којима је добро су они који су се продали за страначку књижицу и сада прде околе како је супер. Кад смо већ код странака Тадићев успех је и васкрсавање мртвог СПС-а. То је заиста тековина демократије. Хвала му на томе што њега и Ивицу гледам сваки дан на дневнику у најмање по три прилога (о сваком појединачно).

Ево ти и поклон:

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

а и интелектуално си инфериорнији од мене па не знам о чему нас двојица можемо да дискутујемо.

Zanimljivo kako neko izvlaci zakljucke o intelektualnoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj inferiornosti, a da pri tom doticnog nikad nije ni vidio, niti upoznao. Obzirom na moju inferiornost mislim da nemamo o cemu diskutovati. Usput, kad dobijem takav "kompliment" od ljudi tvog kova onda znam da sam na dobrom putu. Pozdrav.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 17:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Presuda Haskoga suda o tuzbi BiH protiv Srbije je jasno ukazala da je pocinjen genocid u Srebrenici, Takode genarl Krrstice je osuden za pocinej genocid. Veca argumentacija nije moguca.

Naravno da je moguća.Svima je jasno da je MSP tako odlučio zbog pritiska SAD i Holandije. To što je sud (MSP) proglasio kao genocid treba ispitati SB UN i sve zemlje članice da li su one složne oko tog pitanja i da li se slažu da je izvršen genocid. To je pitanje od spoljno-političkog značaja jer će se, siguran sam i u 21 vijeku desiti negdje neki zločin koji će morati poprimiti obilježja genocida.
Mi koji živimo u ovoj napaćenoj zemlji znamo vrlo dobro da ono što se desilo u Srebrenici nije ni blizu genocida i to je vrlo argumentovano prezentovano od strane stranih vještaka koji nisu poprimili značaj svjetske javnosti "jer je to slučaj završen". Navodno su morali da ćute zato što im je to SAD naredio, a evo vidimo da nisu ćutali već da su to otvoreno rekli "Proces protiv Šešelja".
I ne može biti nikako isti zločin Srebrenica i Ruanda. U Ruandi 1994 godine pobijeno 1.074.000 Tutsa i ovo je samo suva grana koja je lebdila nad UN ?
U krajnjem slučaju,kada popusti uticaj zapada na UN (a popustiće) treba odmah postaviti pitanje "opravdanost navodnog genocida koji se desio u Srebrenici" i dozvoliti da strani vještaci obelodane sve moguće dokaze o "navodnom genocidu koji su počinili divljački Srbi"..

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
а и интелектуално си инфериорнији од мене па не знам о чему нас двојица можемо да дискутујемо.

Zanimljivo kako neko izvlaci zakljucke o intelektualnoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj inferiornosti, a da pri tom doticnog nikad nije ni vidio, niti upoznao. Obzirom na moju inferiornost mislim da nemamo o cemu diskutovati. Usput, kad dobijem takav "kompliment" od ljudi tvog kova onda znam da sam na dobrom putu. Pozdrav.

Нема потребе да те упознајем, закључак је изведен на основу твојих ранијих уписа где си се проваљивао за платинасту медаљу али и на основу твог уписа од јуче/прекојуче:
Citiraj:
. За улазак у нато сам искључиво зато што странке које подржавају улазак у ЕУ подржавају улазак у нато.

Када почнеш да мислиш својим мозгом а не да за тебе мисле Лагумџија, Тадић и остале странке јави се.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 17:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

FireKeyboard je napisao:

Naravno da je moguća.Svima je jasno da je MSP tako odlučio zbog pritiska SAD i Holandije. To što je sud (MSP) proglasio kao genocid treba ispitati SB UN i sve zemlje članice da li su one složne oko tog pitanja i da li se slažu da je izvršen genocid. To je pitanje od spoljno-političkog značaja jer će se, siguran sam i u 21 vijeku desiti negdje neki zločin koji će morati poprimiti obilježja genocida.
Mi koji živimo u ovoj napaćenoj zemlji znamo vrlo dobro da ono što se desilo u Srebrenici nije ni blizu genocida i to je vrlo argumentovano prezentovano od strane stranih vještaka koji nisu poprimili značaj svjetske javnosti "jer je to slučaj završen". Navodno su morali da ćute zato što im je to SAD naredio, a evo vidimo da nisu ćutali već da su to otvoreno rekli "Proces protiv Šešelja".
I ne može biti nikako isti zločin Srebrenica i Ruanda. U Ruandi 1994 godine pobijeno 1.074.000 Tutsa i ovo je samo suva grana koja je lebdila nad UN ?
U krajnjem slučaju,kada popusti uticaj zapada na UN (a popustiće) treba odmah postaviti pitanje "opravdanost navodnog genocida koji se desio u Srebrenici" i dozvoliti da strani vještaci obelodane sve moguće dokaze o "navodnom genocidu koji su počinili divljački Srbi"..

Kao prvo sud u Hagu je osnovao UN, tako bezpotrebno brkas pojmove. Najvece pravne i politicke ustanove su potvrdile da je u Srebrenici pocinjen genocid (Sud u Hagu, EU, Senat itd). Neznam zasto spominjes Ruwandu............

Mislim ta patetika oko zavjere, svi su protiv srba, ili klasika kako su samo srbi u pravu a ostali su izmislili sve da bi napravili zavjeru, je prica koju je poceo Milosevic, a zavrila je totalnim raspadom Srbije.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 203 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]