banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 09:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jan 2010, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
O ovom filmu i drugom

Srđan Dragojević: Srpski su filmovi loši

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 10:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Utopijo i snješko,

zašto mislite da je SVETI GEORGIJE loš i bezobrazan film?

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
sa jedne strane imas fantasticno napisanu dramu 'naseg najboljeg zivog dramaticara', imas abnormalan budzet sto ti obezbjedjuje tehnicku stranu filma, imas rezisera koji je savrseni spoj komercijalnog i intelekrualnog i onda dobijes ovakav film!

covjek je ima 17 asistenata rezije i izgleda kao da ga je svako pomalo rezirao na svoju ruku!
gluma je ogavna (izuzev glavne glumice), ristovski je dostigao nove horizonte iritantnosti, dok su ovu novu nadu srpskog glumista sinhronizovali kao prokletog shreka (covjek je glumio u dva 'blokbastera' i jos nije rijec progovorio)
prica, potpomognuta neshvatljivom montazom, je tako naivno razradjena. stvari koje su trebale biti akcentirane i koje su same mogle biti film za sebe su samo trivijalno spomenute, dok se stvari koje su trebale predstavljati 'spustanje lopte' u tempu filma postale glavnica. od spektakularnih borbi ostale su samo odvratne klishe scena sa sviranjem violine i onim malim sa ikonom.

sto se bezobrazne strane tice to je ismijavanje, trivijalizacija i simplifikacija istorije radi jeftinog zadovoljstva siroke publike

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 11:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U svom postu si više govorio o opštim, a manje konkretnim stvarima, tako da te i dalje ne razumijem. Jedino konkretno što si rekao, to je gluma, ali se tu nikako ne mogu složiti s tobom, bar kada je u pitanju Ristovski. Njegova uloga je odlična, bolja od Janjićeve koja je izvanredna. Cjelokupan utisak kvari, i tu se slažem s tobom, lik koji glumi Gavrila koji je o-č-a-j-a-n.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kako mislis nisu konkretne stvari? pa sta predstavlja dobar film nego skup stvari koje sam naveo!? ja sam stvarno ocekivao mnogo od tog filma...srdjan dragojevic je zavrsio prvo psihologiju pa reziju, snimio par odlicnih filmova, otisao u ameriku da se jos tehnicki potkuje, u medjuvremenu je izgubio veze i kredibilitet, otisao na noge zeljku mitrovicu, snimio 'andjele 2' koji ma koliko djubre da su, prvo to je PINK-ov film, je odradjen fantasticno sto se tice te tehnicke strane...nakon toga je snimio i treci nastavak zbog koga je, upravo da ogradi svoje dupe, voda onog klinca govoreci kako je to njegov film i svaka mu cast na tome. kao sto sam rekao na drugoj temi ovdje, koliko ga prezirem kao covjeka toliko ga postujem kao rezisera. i sada, imao je na raspolaganju SVE, od astronomskog budzeta koji podrazumjeva da mu je pri ruci bilo SVE, do genijalnog scenarija ali izgleda da neki ljudi rade dobro samo u losim uslovima. svi koji su imali veze sa filmom da su dali svoj prosjek,a ne maksimum ovaj film bi bio odlican,a ne ovakav kakav jeste

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
sve sto rece snjesko plus sto se filma ni ne sjecam osim glumice u sceni pored prozora. film je tanak, ljudi preglumljavaju, toliko na prvu.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ljudi covjek se navukao na dop, dobro sto ristovski ne jase jednoroga!

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 09:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja i dalje ne razumijem šta vama dvojici smeta u tom filmu, ali nema veze.
Stvar koja meni najviše smeta je u tome što je reditelj kroz čitav film definisao kao seoskog jebača jedino onog Rajka Pevca i nikoga drugog, pa tako ispade da su svi na kraju najebali zbog jednog jedinog čovjeka. Taj dio filma je trebao biti mnogo, mnogo razrađeniji...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 10:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
Ja i dalje ne razumijem šta vama dvojici smeta u tom filmu

ja ne znam da li mogu detaljnije da ti objasnim nego sto sam do sada

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 10:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Meni se generalno ne sviđa ni ubivanje aždahe a niti takođe mnogohvaljeni film "Čarlston za Ognjenku". :confused3:
Ovaj potonji pogotovo mi se ne sviđa.

Spoiler:
Ukratko:
Čarlston za Ognjenku (za strano tržište Charleston & Vendetta, a potom Tears for Sale) je visokobudžetni srpski blokbaster iz 2008. godine, koji je režirao Uroš Stojanović, a u kom glavne uloge tumače Sonja Kolačarić, Katarina Radivojević, Nenad Jezdić, Stefan Kapičić i Olivera Katarina. Trenutno nosi „titulu“ najskupljeg srpskog filma, sa budžetom od oko 4 000 000€[1] (iliti 6 miliona američkih dolara), kao i najgledanijeg filma 2008.

Film je u srpsku kinematografiju doneo izvesne novine, među kojima je svakako značajna česta upotreba specijalnih efekata. U filmu je čak 40 minuta specijalnih efekata! Takođe, iskorišćeno je i oko 100 000 metara filmske trake, što je oko 5 puta više nego za prosečan srpski film.[2] Takođe, poseduje mnoge fantastične i magične elemente, pa je došlo i do poređenja sa ostvarenjima poput Gospodara Prstenova. Muziku je uradio proslavljeni filmski kompozitor Šigeru Umebajaši, dok je za promociju filma na inostranom tržištu interesovanje pokazao francuski režiser Lik Beson. Pažnju je privukao i prvim pojavljivanjem Olivere Katarine na filmu nakon više od 30 godina pauze u karijeri.[2]

Premijera je održana 30. januara 2008. godine u Sava centru. Sam film je naišao na mlake kritike, dok je reakcija publike bila mnogo bolja, i gledanost još uvek raste.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 10:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pojasni mi, ako ti se da, ovo:

gnusni_snjesko je napisao:
prica, potpomognuta neshvatljivom montazom, je tako naivno razradjena. stvari koje su trebale biti akcentirane i koje su same mogle biti film za sebe su samo trivijalno spomenute, dok se stvari koje su trebale predstavljati 'spustanje lopte' u tempu filma postale glavnica. od spektakularnih borbi ostale su samo odvratne klishe scena sa sviranjem violine i onim malim sa ikonom.

sto se bezobrazne strane tice to je ismijavanje, trivijalizacija i simplifikacija istorije radi jeftinog zadovoljstva siroke publike

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 17:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

svaki film ima svoju dinamiku, tempo....imas stvari koje su bitne za pricu i stvari koje nisu....stvari moras razraditi da bih ih prikazao,a neke stvari su tu samo da povezu cjelinu....problem (izmedju ostalog) sa ovim filmom je razradjivanje tih nepotrebnih stvari dok recimo ta famozna ljubavna prica koja bi trebala biti centar tog filma izgleda kao da ju je rezirao neko ko salje pubertetska pisma tinejdzerskim casopisima....sa tim ti mogu i odgovoriti sto se ove trivijalizacije tice....uzmi za primjer nesto iz scenarija sto je zasnovano na istoriskim cinjenicama kao sto je to slucaj sa regrutovanjem hendikepiranih muskaraca za potrebe 'prve linije'....od necega tako stravicnog se mogao snimiti citav film, dok se ovdje na to osvrce u 5 minuta kada ovaj tulavi Stojkovic pokupi ljude i odvede ih na front....da bi to sasjekao sa onim copavim klocem koji svira violinu i oni klincem sa ikonom....jel gledam reklamu za margarin ili istoriski ep?!

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dabome, Dragojević je temu Prvog srpskog rata patetirovao do kraja, ali ja sam to i očekivao. Izuzmemo li lik kapetana Tasića i ono strijeljanje, koje je, uzgred, maestralno, sva priča koja se vrti oko rata je patetizovana. Sa druge strane, u drami rat uopšte nema toliki prostor koji se ovdje stalno pominje. Tako je bilo i u predstavni NPRS. To je priča o ljubavnom trouglu u čijoj se pozadini nalazi kolektivna sudbina jednog dijela srpskog naciona. NIje obrnuto...
A da Stojković i Šavija djeluju smiješno kada kupe bogalje - djeluju :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]