banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 00:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 116 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jan 2010, 01:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
udri muski je napisao:
Avinoam1 je napisao:
Trla baba lan da joj prodje dan.

Samo ti tralalalaj a Islam se siri bilo to tebi pravo ili ne

Na vr' brda vrba mrda.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2010, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
udri muski je napisao:
Ja kolko sam skonto na ovom forumu si samo ti krstjanin znaci sve vas je manje .A ako su svi ko ti mi cemo daleko dogurati

Manje nas je zato sto imamo pametnijih obaveza. Ne placa nas niko da lupamo gluposti po netu...imamo RL.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2010, 10:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Jan 2010, 13:30
ferdinand je napisao:
udri muski je napisao:
Ja kolko sam skonto na ovom forumu si samo ti krstjanin znaci sve vas je manje .A ako su svi ko ti mi cemo daleko dogurati

Manje nas je zato sto imamo pametnijih obaveza. Ne placa nas niko da lupamo gluposti po netu...imamo RL.

Vidis tu lezi zec nama je to glavna obaveza pa sve ostalo .Nije vas manje ali se smanjivate

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2010, 11:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Avinoam1 je napisao:
udri muski je napisao:
Avinoam1 je napisao:
Trla baba lan da joj prodje dan.

Samo ti tralalalaj a Islam se siri bilo to tebi pravo ili ne

Na vr' brda vrba mrda.

:lol: :lol: :lol:

koji ste vi.....

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2010, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
udri muski je napisao:
ferdinand je napisao:
udri muski je napisao:

Vidis tu lezi zec nama je to glavna obaveza pa sve ostalo .Nije vas manje ali se smanjivate

Pismenost na nivou.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 14:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:43
Oficir s ruzom je napisao:
Soki je napisao:
Samim tim sto je Isus polozio svoj zivot kao otkupninu za ljudski rod,ne postoji potreba ni za jednim drugim poslanikom(Muhamedom).
Bozije pismo se time i zavrsava do dolaska Krista.

Cim je Bog s.w.t. poslao jos jednog poslanika poslije Isaa.s., vjerovatno nesto nije bilo u redu s Isusovom smrcu, ili on nije umro, ili nije otkupio grijehe.

Zasto bi Bog slao jos jednog Poslanika ako je sve zavrseno ???

Odgovor je sasvim jasan:

Muhamed nije Boziji poslanik.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 14:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Citiraj:

Amin.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 14:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:43
Neki pripadnici islamske vjeroispovijesti smatraju da je sirenje islama i povecanje njenih clanova garancija njenim pripadnicima da su oni prava religija.
Ali,da li je tako,govori nam izvjestaj iz Biblije o Noi(Nuhu)kada je u potopu unistio citav tadasnji svijet koji je bio neposlusan .Jedino su Noa i njegova supruga, 3 sina i snahe,pokazali poslusnost njegovim zapovijedima,te bili spaseni-jedan izuzetno mali broj ljudi.
Izvjestaji o Sodomi i Gomori govore nam isto-samo je Lot sa njegove dvije kceri bio spasen.

(2. Petrova 2:5-8) 5 I nije poštedio drevni svijet, ali je sačuvao Nou, propovjednika pravednosti, sa sedmero drugih kada je naveo potop na svijet bezbožnički. 6 I osudio je gradove Sodomu i Gomoru i pretvorio ih u pepeo, postavivši ih bezbožnicima za primjer onoga što treba doći, 7 a izbavio je pravednog Lota, koji je patio zbog besramnih djela tih drskih bezakonika, 8 jer ono što je taj pravednik vidio i čuo dok je iz dana u dan živio među njima i promatrao njihova bezakonita djela mučilo je pravednu dušu njegovu.

Dakle,broj clanova neke religije ne govori nista o njenoj ispravnosti u bozijim ocima.

Biblija navodi da je u naraštaju Noinog vremena zlo bilo ukorijenjeno i jako rašireno. Ona kaže: ‘Zloća je čovjekova na zemlji bila velika i sve su misli srca njegova uvijek bile upravljene samo na zlo. Zemlja se ispunila nasiljem. Sav je ljudski rod iskvario put svoj na zemlji’ (1. Mojsijeva 6:5, 11, 12).
U takvom je svijetu živio Noa. Za razliku od ljudi koji su ga okruživali, “Noa je bio čovjek pravedan”, čovjek koji je “hodio s pravim Bogom” (1. Mojsijeva 6:9). Pravednom čovjeku nije lako živjeti u nepravednom društvu. Koliko je samo Noi bilo teško slušati što ljudi govore i gledati kako postupaju! Vjerojatno se osjećao poput Lota, još jednog pravednika koji je živio nakon potopa. Lot je živio među izopačenim stanovnicima Sodome i “patio je zbog besramnih djela tih drskih bezakonika”, a ono “što je taj pravednik vidio i čuo dok je iz dana u dan živio među njima i promatrao njihova bezakonita djela mučilo je pravednu dušu njegovu” (2. Petrova 2:7, 8). Noa se vjerojatno osjećao slično.

Isus je rekao da će vrijeme pred Harmagedon
biti slično Noinom:

(Matej 24:37-39) 37 Jer kao što je bilo u Noinim danima, takva će biti prisutnost Sina čovječjega. 38 Jer kao što su u tim danima prije potopa jeli i pili, ženili se i udavali, sve do dana kad je Noa ušao u arku, 39 i nisu obraćali pažnju dok nije došao potop i sve ih odnio, takva će biti prisutnost Sina čovječjega(...)

(Luka 17:26-30) 26 I kao što je bilo u Noinim danima, tako će biti i u dane Sina čovječjega: 27 jeli su, pili, ženili se i udavali sve do dana kad je Noa ušao u arku. I došao je potop i sve ih uništio. 28 Isto tako, bit će kao i u Lotovim danima: jeli su, pili, kupovali, prodavali, sadili i gradili. 29 A onog dana kad je Lot izašao iz Sodome, s neba su zapljuštali vatra i sumpor i sve ih uništili. 30 Tako će isto biti u dan kad se pojavi Sin čovječji.

Apostol Pavao je napisao: “Vjerom je Noa — nakon što ga je Bog upozorio na ono što se još nije vidjelo — pokazao da se boji Boga i sagradio arku za spasenje svojega doma” (Hebrejima 11:7).

Biblija kaže da je opći potop iz Noinih dana “primjer onoga što treba doći”. U kojem smislu? Ona kaže: “Sadašnja nebesa i zemlja (...) pohranjeni su za vatru i čuvaju se do dana suda i uništenja bezbožnika.”

Ipak, u tom će sudu biti preživjelih, baš kao što je bilo i u Noinim danima. Noa je bio čovjek odan Bogu, pravednik koji je živio među zlim ljudima. U svemu je bio poslušan Bogu. Imao je hrabrosti,iako je sa svojom porodicom bio u manjini, postupati ispravno iako je znao da će ga oni koji ne žele služiti Bogu zbog toga prezirati i mrziti. Ako oponašamo Nou, i mi ćemo naći milost u Božjim očima i preživjeti u novi svijet koji će uskoro doći

Psalam 37: 9 Jer oni koji čine zlo bit će istrijebljeni, a oni koji se uzdaju u Jehovu posjedovat će zemlju.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Soki je napisao:
Soki je napisao:
Samim tim sto je Isus polozio svoj zivot kao otkupninu za ljudski rod,ne postoji potreba ni za jednim drugim poslanikom(Muhamedom).

Cim je Bog s.w.t. poslao jos jednog poslanika poslije Isaa.s., vjerovatno nesto nije bilo u redu s Isusovom smrcu, ili on nije umro, ili nije otkupio grijehe.

Zasto bi Bog slao jos jednog Poslanika ako je sve zavrseno ???

Odgovor je sasvim jasan:

Zar oni cekaju da im meleki dodju, ili kazna Gospodara tvoga, ili neki predznaci od Gospodara tvoga? Onoga dana kada neki predzanaci od Gospodara tvoga dodju, ni jednom covjeku nece biti od koristi to sto ce tada vjerovati, ako prije nije vjerovao ili ako nije, kao vjernik, kakvo dobro uradio. Reci: "Samo vi cekajte, i mi cemo, doista, cekati!" (6, 158)

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 22:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Soki je napisao:
Odgovor je sasvim jasan:

Hm...pa ni zasto, a ni kako, samo onako. :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 22:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Soki je napisao:
Neki pripadnici islamske vjeroispovijesti smatraju da je sirenje islama i povecanje njenih clanova garancija njenim pripadnicima da su oni prava religija

Da, to doista neki misle. Medjutim to nije osnovni razlog.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 22:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Soki je napisao:
Dakle,broj clanova neke religije ne govori nista o njenoj ispravnosti u bozijim ocima.

Naravno, vidis generalno krscana ima vise nego muslimana...

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 04:49 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Soki je napisao:

Naravno, vidis generalno krscana ima vise nego muslimana...

Sto bi rekli u Bosni "i tu ti ga ja shuknem" :D :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 21:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Frisky_Dingo je napisao:
Kada cete skontati da Isus nije bio istorijska licnost...postoje dva izvora i oni su vrlo problematicni. Cijeli njegov zivot je kompilacija mitova koji su na tom prostoru postojali vijekovima.

Kao sto niko danas nece reci da je Sokrat istorijska licnost, to isto vazi za Isusa....I za Jetija i Bigfuta (doduse, ovoga su snimili :D kao i za Nesi)

Jesi li siguran?
Znas kad neko iznosi takvu tvrdnju u ovako sturom obliku, djeluje pomalo naivno.Postoje ljudi koji zastupaju i jedno i drugo, i jedni i drugi su uceni.Napisali su mnostvo knjiga, i potprosili citav svoj zivotni vjek, baveci se istorijom i licnoscu Isusa Hrista.Da je pitanje jednostavno ne bi im trebalo toliko vremena i papira.
Postojanje Isusa po meni nije upitno, kao ni Muhameda, Svetoga Save, Franje Asiskog, ili Napoleona.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 21:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Vjerujem da je Isus umro da bi platio svojom krvlju grijehe svih ljudi, onako kako je zapisano u NZ, kako je proreceno u SZ.Svako ko uzvjeruje u njega imace oprostenje grijeha, i bice novi covjek preporodjen Svetim Duhom, sto sam sam dozivio.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2010, 23:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Zasto je Isus morao umrijeti?

Isus uopšte nije MORAO umreti on je iz ljubavi prema svom stvorenju utelotvorio se i rodio kao čovek kojeg je načinio.
Bog je Duh. Bog je ljubav, Bog je svemoguć.
Prva žrtva je trinata zbog greha kao i zadnja. Isaija u 53 glavi najavljuje jagnje koje će biti rođeno od DEVOJKE što znači da nije spoznala čoveka i da će ga roditi u kući hleba Betlehemu i od roda Avramova.Kad kaže od roda Avramova to ne kaže od Josifa jer to nije Josifov sin po telu.
Nije ga Josif ni doneo na svet već ona DEVOJKA.
Islamska zajednica ne razume reč žena i devojka pa kad Isus kaže za Jovana krstitelja da nije veći od ŽENE rođen oni to vide kao kontradikciju jer zaboravljaju da Marija nije bila ŽENA već DEVOJKA zaručena-verena za Josifa ali muža nije spoznala zato je DEVOJKA.

Da li ste se nekad zapitali zašto Bog u početku nije reagovao i uništio prvog buntovnika ili mu razum promenio?
Zašto mi grešimo i onda treba da se mučimo dole...
Milošću sam dobio odgovor a vi prepoznajte.
Stvorio sam te iz ljubavi i dao ti slobodnu volju (izbor).Znao sam da će on gledati u sebe umesto u mene i poneti se.Znao sam da ćeš i ti grešiti i da će svi grešiti i pitaš se zašto sam te onda stvorio da bih svoj sud na tebi pokazao? Ne, ja dajem sebe i prinosim za njega i tebe i za sve.Dajem moju pravdu za tvoj greh,vršim zamenu ali je uslov da prihvatiš ponuđeno a on nije prihvatio i mnogi neće jer imaju izbor a to je odraz ljubavi.

Ko ima uši neka primi spoznanje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 116 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Sva vremena su u UTC [ DST ]