banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 15:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Biblija ateizma
PostPoslato: 02 Jan 2010, 18:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Jos jedan sveCki bestseler, novi Da Vincijev kod!
Isprazna tema sa dobrim zapletom!
Boksi je napisao:
Nije bog stvorio nas, već mi njega, kaže Hičens.

Revolucionarno, zaista!

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
mary juana je napisao:
citiraš mene i onda kažeš ono što sam ti boldovao i na kraju zaključiš da ne sudiš o mom moralu, znači citiraš me i cjelo vrijeme govoriš vi (drugo lice množine) da si govorio oni (treće lice množine) onda bi mogao reći da se tvoja moralna prosudba ne odnosi na mene. više bi te poštovao da si rekao ko te jebe ti si još najgori nego, što kenjaš da ne sudiš o mom moralu.

Mislim da svaciji postovi najbolje govore o njemu. Ja ako sam "nemoralan" nema veze jer se ne predstavljam kao moralni uzor i mislim da je moral kao i sve relativna stvar koja zavisi vise od drustvenih normi i kulture odredjenog naroda nego kao neko univerzalno pravilo. Ali za vas "moraliste" rijeci koje sam podvukao samo u ovom postu dovoljno govore, a u svakom drugom tvom postu nalazimo slicne stvari. Ponavljam, za mene to i nebi bilo cudno da napisem bilo sta, jer se ne predstavljam kao "moralista". Ali za nekog ko se predstavlja kao olicenje i uzor "morala" najbolje ga je analizirati kroz postove koje pise, pa sad neka ljudi sami prosude.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 19:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Elvis Presley je napisao:
Ma odgovarao sam mary juani, koji inace tvrdi da je naucno dokazano da je svijet nastao kao sto je opisano u Bibliji, a ja sam mislio konkretno na Isusa Hrista.

Sto se tice toga, da li je naucno dokazano ili ne, mislim da biblijski zapis u to uopste i ne ulazi. Mada maty juana ipak ima pravo kada govori o moralu i etici kod ateista. Na cemu je bazirana? Time ne zelim reci da jedino religiozni ljudi zive moralno, posto je jasno da postoje ateisti koji zive mnogo moralnije od nekih vjernika (ili takozvanih vjernika). Ipak smatram da je samo u religiji izvor svakog moralnog standarda i eticke vrijednosti. Ako ateista (onaj koji podrzava ne samo naucnu nego i filozofsku stranu evolucije) zeli biti konzekventan, onda je zacudjujuce zasto svojoj eksistenciji pridodaje bilo kakvu vaznost posto po evoluciji neki dublji smisao zivota uopste ne postoji, ili postoji samo u tom strogom smislu prenasanja gena (po Dawkinsu). Ako je zivot nastao slucajno, onda su svi vazeci zakoni, pravila, moral i etika besmisleni zato sto su izmisljeni od covjeka a covjek nije nista drugo nego razvijena zivotinja, prema tome zasto bi ja, kao razvijena zivotinja, respektirao zakon donesen od tamo neke druge razvijene zivotinje? Mnogi kazu da je to vazno zato jer drustvo kao drustvo ne bi opstalo, ali zasto jedno drustvo uopste mora da opstane?

Mislim da sto se tice toga teorija o evoluciji jos tapka u mraku. Postoje neki modeli na poljima kognitivne evolucije i socijalnih nauka da se taj fenomen objasni ali je on sa cisto filozofske strane apsolutno neobjasnjiv.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Ja smatram apsolutno suprotno.
Kod vjernika postoji moral u smislu ponasanja u okviru svoje religije, znaci moralno je ono sto ti nalaze tvoja religija (koja je opet nastala od strane ljudi) tako je u Islamu dozvoljeno tuci zene i to niko ne smatra za nemoralno dok to nijedan ateista nece uraditi. Ateisti jednostavno za kriterij moralnosti imaju razum pa i te zakone koje su donijeli da, ali nisu oni njih donijeli bezveze, kao sto ni vjernici tvrde da bog nije donio svoje zakone bezveze.
Vec sam to govorio, vjernik moze ciniti zlo, odnosno biti nemoralan ali on smatra da cini dobro, jer se njegovo djelovanje opravdava njegovom religijom dok ateista kada cini zlo on je toga svjestan i ne moze naci opravdanje za to svoje djelovanje.
Isto je i za cinjenje dobra. Malo pogledaj ove "vjernike", vidjeces da ta njihova moralnost ne dolazi iz njih samih, vec je ispoljavaju javno da bi ih drugi ljudi vidjeli.
Ateisti nemaju potrebu za tim, ateista kada cini dobro (a ne mozes mi sad reci da nevjernici nisu moralni) oni to cine zbog sebe jer jednostavno ne vjeruju ni u sta sto je hijerarhijski vise od samog njihovog bica, ne vjeruju ni u kakvu visu silu koja ih posmatra i broji njhova dobra i losa dijela.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 19:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
jellyfish je napisao:
mary juana je napisao:
citiraš mene i onda kažeš ono što sam ti boldovao i na kraju zaključiš da ne sudiš o mom moralu, znači citiraš me i cjelo vrijeme govoriš vi (drugo lice množine) da si govorio oni (treće lice množine) onda bi mogao reći da se tvoja moralna prosudba ne odnosi na mene. više bi te poštovao da si rekao ko te jebe ti si još najgori nego, što kenjaš da ne sudiš o mom moralu.

Mislim da svaciji postovi najbolje govore o njemu. Ja ako sam "nemoralan" nema veze jer se ne predstavljam kao moralni uzor i mislim da je moral kao i sve relativna stvar koja zavisi vise od drustvenih normi i kulture odredjenog naroda nego kao neko univerzalno pravilo. Ali za vas "moraliste" rijeci koje sam podvukao samo u ovom postu dovoljno govore, a u svakom drugom tvom postu nalazimo slicne stvari. Ponavljam, za mene to i nebi bilo cudno da napisem bilo sta, jer se ne predstavljam kao "moralista". Ali za nekog ko se predstavlja kao olicenje i uzor "morala" najbolje ga je analizirati kroz postove koje pise, pa sad neka ljudi sami prosude.

pa jedini ti ovde morališeš kažeš nešta pa poslije govoriš da nisi rekao, zato sam ti rekao da bi te više cjenio da si mi rekao ko te jebe, cijenim ljude koji stoje iza onog što kažu, a ne reći pa onda nisam rekao.
kažeš da si vjernik i da vjeruješ u boga ali ne vjeruješ u kreacionizam, kreacionizam nije ništa drugo do riječ koja objašnjava da je sve stvoreno od strane boga uključujući i život, ti tvrdiš da bog postoji ali da je opet sve produkt slučajnosti, "niđe veze" ili ni sam jednostavno nemaš stava pa lutaš i lupaš stvari koje ne možeš potkrijepit ni jednim argumentom.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 20:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@avinoam1
izgleda da si ti jedini ovde obrazovan, pa bio vjernik ili ne, ali tvoje razmišljanje je razmišljanje obrazovanog čovjeka.
dok većina ovde želi da sebe istakne lupajući stvari bez ikakve podloge i argumenta.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 20:06 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
jellyfish je napisao:
mary juana je napisao:
vidim da si prosvjećen i načitan, zadovoljstvo će biti čuti spoznaje o životu koje nam donosi slučajni produkt koji je slučajno nastao bez ikakvog razloga i razvio se od amebe preko majmuna i postao ti.
ako već znaš da si posljedica slučajne nekontrolisane explozije čije postojanje nema ni smisla ni razloga onda šta te briga za bilo šta, čemu filozofiranje, moral, kultura i bilo kakva priča kad si po svojoj suštini jednak sa pacovom onda te ne bi trebalo ni ljutit ako bi te neko i tretirao kao pacova, jer po vašoj ateističkoj filozofij nema razlike između ljudi pacova ili muha govnara,

Takvi sto nam popuju o moralu (razni religijski sluzbenici) su pokazali koliko su moralniji od ostalih. Dzaba vama sto ne vjerujete u evoluciju kad vam ste daleko nemoralniji od onih sto vjeruju. Htio ti priznati ili ne covjek je bioloski u sustini jednak sa pacovom. I po dnk, i po hemijskom sastavu i elementima od kojih je sastavljen, i po nacinu funkcionisanja, proizvodnji energije, po strukturi organa i skoro sve slicnost je nevjerovatna. S tom razlikom da su pacovi moralniji od vas vjernika koji se pravite sveti i propovijedate o moralu a gori ste od ateista i pacova po moralu.

jelly ko je tebe nagazio kad si ovako raspolozen....

da si religiozan sumnjam da bi napao mury juana i zapoceo opet pricu o kreacionizmu a to nije cilj teme koju je boski otvorio..

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

da si religiozan sumnjam da bi napao mury juana i zapoceo opet pricu o kreacionizmu a to nije cilj teme koju je boski otvorio..

A neces da opomenes mary juanu, koji je prvi poceo napadati, omalovazavati i skretati sa teme??

:roll:

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 20:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Ja smatram apsolutno suprotno.
Kod vjernika postoji moral u smislu ponasanja u okviru svoje religije, znaci moralno je ono sto ti nalaze tvoja religija (koja je opet nastala od strane ljudi) tako je u Islamu dozvoljeno tuci zene i to niko ne smatra za nemoralno dok to nijedan ateista nece uraditi. Ateisti jednostavno za kriterij moralnosti imaju razum pa i te zakone koje su donijeli da, ali nisu oni njih donijeli bezveze, kao sto ni vjernici tvrde da bog nije donio svoje zakone bezveze.
Vec sam to govorio, vjernik moze ciniti zlo, odnosno biti nemoralan ali on smatra da cini dobro, jer se njegovo djelovanje opravdava njegovom religijom dok ateista kada cini zlo on je toga svjestan i ne moze naci opravdanje za to svoje djelovanje.
Isto je i za cinjenje dobra. Malo pogledaj ove "vjernike", vidjeces da ta njihova moralnost ne dolazi iz njih samih, vec je ispoljavaju javno da bi ih drugi ljudi vidjeli.
Ateisti nemaju potrebu za tim, ateista kada cini dobro (a ne mozes mi sad reci da nevjernici nisu moralni) oni to cine zbog sebe jer jednostavno ne vjeruju ni u sta sto je hijerarhijski vise od samog njihovog bica, ne vjeruju ni u kakvu visu silu koja ih posmatra i broji njhova dobra i losa dijela.

Nije tacno da nijedan ateista nece tuci svoju zenu. Sigurno ti je poznato da cak i ateisti (svjesno ili nesvjesno opredeljeni) tuku ne samo svoje zene nego ubijaju i zene i djecu i sve zivo ako im je um dovoljno pomracen. Najveci ratovi u istoriji covjecanstva, znaci oni sa najvecim brojem civilnih zrtava, su vodjeni od strane ne-religijskih sistema, npr komunistickih, fasistickih ili cisto kolonijalno-ekspanzionalistickih sistema.

I jos nesto- vjernik u svome zivotu donosi na hiljade i hiljade odluka i sprovodi na hiljade aktivnosti cija moralnost u religiji nije uopste jasno definisana. Za sve te akcije vjernik takodjer treba da donese odluku na osnovu sopstvenog razmisljanja. On moze da pokusa da interpretira nesto na osnovu svoje dogme ali sama cinjenica da postoji na stotine raznoraznih denominacija i sekti govori u prilog tome da jedna jedina definicija nije moguca i da mnogi interpretiraju stvari na svoj nacin.

Za ateiste je problematicno da uopste donesu standard za dobro i zlo. Zasto je lose ubiti covjeka? Po evoluciji se tu radi o cistom opstanku, survival of the fittest, znaci ako sam ja jaci i ja ubijem tebe zato sto si ti slabiji (ili obratno) zasto je to lose? Priroda nikada nije uspostavila jedan zakon koji je opstevezaci za sve zivotinje. Postoje evolucionarni biolozi koji smatraju da je silovanje moralno neutralno. Radi se o opstanku vrste, i sirenju gena. Po evolucionarnim biolozima nase tijelo je samo predmet u kojima se nastanjeni geni. E sad sto je taj predmet razvio kobajage neku sposobnost za razmisljanjem o moralu, to nije problem prirode ili evolucije, niti ce ikada biti.

Jedina covjekova moralnost dolazi upravo iz religije. Znaci iz jednog shvatanja da hijerarhisjki postoji neko bice koje je vece od samoga covjeka i koje samo po sebi ima pravo da donese i sprovede zakon. Ako tako jedno bice ne postoji, ako smo svi mi ljudi (zivotinje) isti, onda tu nema dobra ili zla. Pogledaj kako stvari funkcionisu u prirodi, jaca zivotinja ubije slabiju i na taj nacin prezivljava. Tu nema nikakve moralnosti, u prirodi je to samo pitanje funkcionalsnosti i opstanka. Upravo to je Hitlerova ideologija zastupljena na socijalnom darvinizmu, samo onaj ko je jaci ima neko prirodno pravo da opstane. To je jedini prepoznatljiv zakon prirode.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 20:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

A neces da opomenes mary juanu, koji je prvi poceo napadati, omalovazavati i skretati sa teme??

:roll:

:lol: ti očito imaš komplekse mary juane.
ja nisam skretao s teme već obrazložio kontra stav, a onda je uletio nadrkani jelly, i počeo iznosit generalni stav za sve koji ne misle kao on, znači generalizovanje, koliko znam to je nešto što je svojstveno za one koji baštine jednoumlje da ne kažem grublju riječ.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Avinoam1 je napisao:
Nije tacno da nijedan ateista nece tuci svoju zenu. Sigurno ti je poznato da cak i ateisti (svjesno ili nesvjesno opredeljeni) tuku ne samo svoje zene nego ubijaju i zene i djecu i sve zivo ako im je um dovoljno pomracen. Najveci ratovi u istoriji covjecanstva, znaci oni sa najvecim brojem civilnih zrtava, su vodjeni od strane ne-religijskih sistema, npr komunistickih, fasistickih ili cisto etnickih sistema.

I jos nesto- vjernik u svome zivotu donosi na hiljade i hiljade odluka i sprovodi na hiljade aktivnosti cija moralnost u religiji nije uopste jasno definisana. Za sve te akcije vjernik takodjer treba da donese odluku na osnovu sopstvenog razmisljanja. On moze da pokusa da interpretira nesto na osnovu svoje dogme ali sama cinjenica da postoji na stotine raznoraznih denominacija i sekti govori u prilog tome da jedna jedina definicija nije moguca i da mnogi interpretiraju stvari na svoj nacin.

Za ateiste je problematicno da uopste donesu standard za dobro i zlo. Zasto je lose ubiti covjeka? Po evoluciji se tu radi o cistom opstanku, survival of the fittest, znaci ako sam ja jaci i ja ubijem tebe zato sto si ti slabiji (ili obratno) zasto je to lose? Priroda nikada nije uspostavila jedan zakon koji je opstevezaci za sve zivotinje. Postoje evolucionarni biolozi koji smatraju da je silovanje moralno neutralno. Radi se o opstanku vrste, i sirenju gena. Po evolucionarnim biolozima nase tijelo je samo predmet u kojima se nastanjeni geni. E sad sto je taj predmet razvio kobajage neku sposobnost za razmisljanjem o moralu, to nije problem prirode ili evolucije, niti ce ikada biti.

Jedina covjekova moralnost dolazi upravo iz religije. Znaci iz jednog shvatanja da hijerarhisjki postoji neko bice koje je vece od samoga covjeka i koje samo po sebi ima pravo da donese i sprovede zakon. Ako tako jedno bice ne postoji, ako smo svi mi ljudi (zivotinje) isti, onda tu nema dobra ili zla. Pogledaj kako stvari funkcionisu u prirodi, jaca zivotinja ubije slabiju i na taj nacin prezivljava. Tu nema nikakve moralnosti, u prirodi je to samo pitanje funkcionalsnosti i opstanka. Upravo to je Hitlerova ideologija zastupljena na socijalnom darvinizmu, samo onaj ko je jaci ima neko prirodno pravo da opstane. To je jedini prepoznatljiv zakon prirode.

Nisam ja rekao da ateista nece tuci svoju zenu vec da on nikada nece reci da to nije nemoralno, dok ce musliman reci da je moralno da tuce svoju zenu jer mu to religija dozvoljava.
Tu pricu sam vec cuo, da su najveci ratovi vodjeni od strane nereligijskih sistema ali to uoste ne znaci da je to krivica nevjernistva ili atezima vec je to krivica takvog politickog sistema.
Dok npr za krstaske ratove nema nikakvog drugog krivca do religije i crkve.
Kazes da postoji stotine sekti i raznih interpretacija moralnosti, tako postoji i ateisticka odnosno ljudska, ono sto je u prirodi svakog pojedinca.
I dokle vise izjednacavanje sa zivotinjama. Covjek nije zivotinja jer posjeduje razum. Ne mozete primjenjivati iste kriterije za zivotnje i ljude jer se oni razlikuju po pitanju upravo razuma i morala. A taj razum im je priroda podarila, ne bog. Kako to nije problem biologije i evolucije, naravno da jeste. Nije evolucija samo dnk, proteini i geni.
Ne moze biti u redu ako ja ubijem tebe da bih prezivio jer ti mi ne ugrozavas opstanak. Onda kad mi ti ugrozis opstanak onda cu da te ubijem (samoodbrana). Ali upravo zato sto posjedujemo razum, ne moramo se poubijati da bi se prehranili vec fino posijemo krompir.
Ni zivotinje se ne ubijaju bezveze vec ubijaju kad su gladne.

Citiraj:
Jedina covjekova moralnost dolazi upravo iz religije

Apsolutno netacno. To je i istorija pokazala. Imas Platona koji uopste ne definise pojam boga a ipak dize u visine ljudsku pravednost kao najvecu vrlinu covjekovu. Grcka religija nije bila dogmatska, nisi morao da vjerujes u Zevsa i kompaniju. To sto su Sokrata optuzili da nije postovao bogove je totalno neopravdano i bilo je cisto politicki uradjeno.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
dobro je da si to usporedio sa hari poterom jer otprilike to je isti nivo :roll:

Ovo je tvoj kontra stav??
Hajde cuti molim te.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 20:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
dobro je da si to usporedio sa hari poterom jer otprilike to je isti nivo :roll:

Hajde cuti molim te.

pa da šta je problem u tome :roll:
zašto misliš da je to djelo vrijednije od hari potera?
zašto nisi ostavio ostatak mog posta? to je samo dio mog komentara.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 21:00 
staromodan
Korisnikov avatar

pretjera i on, ali se pitam jel potrebno da napadamo jedni drugi...

jeli ko od vas otvorio link vezan za knjigu, pogledao ko je Kristofer...evo nesto malo sam procitao knjigu i covjek svoju teoriju bazira isto kao Fojerbah i Marks...naslov knjige nema veze sa onim o cemu knjiga govori...kroz knjigu kritikuje uglavnom religiju onako kako je mi vidimo danas kroz KC i SPC..kritikuje i Islam, ali kakve to veze ima sa Bogom...takodje nepoznavanje Boziji poteza i reci da On nije velik je bas zalosno..i ranije sam pisao da postoji mnogo osoba koji su otisli u svestenike zbog lagodnog zivota a da ti ljudi cak i ne vjeruju u Boga..postoje ljudi koji sa sobom nose Bibliju a u njoj svercuju drogu..kritikovati stil zivota religije nema veze sa Bogom jeli velik ili nije, da li postoji ili ne postoji...

moral, pa ljudi moji moral ne postoji ni kod ljecnika, i da ne nabrajam ostale institucije pa opet vjerujemo njima..

citam Bibliju i trudim se da budem moralan prema bliznjima...predsjednik moje Crkve sutra moze da napravi preljubu, ubije nekoga, opljacka postu i sta ti ja znam, al Bog i dalje postoji..ja radim na odnosu izmedju Boga i mene, a ne gledam Boga kroz predsjednika Crkve..

2 Korincanima 5:7

aj prvo cu morati procitati citavu knjigu, sad sam samo na kratko prosao kroz nju i podsjeca me na Marksovu kritiku religije, sto znaci nista novo..

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
mary juana je napisao:

Hajde cuti molim te.

pa da šta je problem u tome :roll:
zašto misliš da je to djelo vrijednije od hari potera?
zašto nisi ostavio ostatak mog posta? to je samo dio mog komentara.

Ne to je citav tvoj post i to je drugi post na ovoj temi.
Znaci nema tu nikakvog kontra stava, nikakvog tvog misljenja samo pljuvanje i omalovazavanje bez ikakve osnove a 99% sam siguran da knjigu koju je covjek postavio nisi ni procitao.
Tako da nemoj kolutati ocima vec se malo spusti na zemlju.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 21:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 17:45
Hmmmm, predsjednik crkve... Samo još jedan znak da je crkva ovozemljska institucija, i da nema ništa sa tzv. Božanskim.

Nije problem u ponašanju pojedinih predstavnika ove ili one vjerske zajednice, nego u samim postavkama religije kao takve. Nigdje opipljivih dokaza, nigdje konkretnog, samo naklapanje o imaginarnim i nedokazivim stvarima.

Poslednji put menjao Boksi dana 02 Jan 2010, 21:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 21:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Boksi je napisao:
Veoma moguće, jer i u Hariju Poteru ima više istine nego u "svetim knjigama".

daj dokaz ako istinu govoriš

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 21:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 17:45
114_AhmeD je napisao:

Od Adama i Eve do Muhamedovih "čudesa"... Izmišljotina do izmišljotine.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 21:41 
staromodan
Korisnikov avatar

Boksi je napisao:
Hmmmm, presjednik crkve... Samo još jedan znak da je crkva ovozemljska institucija, i da nema ništa sa tzv. Božanskim.

Nije problem u ponašanju pojedinih predstavnika ove ili one vjerske zajednice, nego u samim postavkama religije kao takve. Nigdje opipljivih dokaza, nigdje konkretnog, samo naklapanje o imaginarnim i nedokazivim stvarima.

ti cini mi se nemas pojma sta je funkcija Crkve...

koje postavke religije..ajd nabroj..

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 21:43 
staromodan
Korisnikov avatar

Boksi je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Od Adama i Eve do Muhamedovih "čudesa"... Izmišljotina do izmišljotine.

od praska do glista pa majmuna pa covjeka....a to nisu "cudesa ili izmisljotine"....

a da ne pricam sto Kristofer nema svoju zadnju rijec i ne zna na ciju stranu da stane...em alkoholicar...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]