banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 21:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Dec 2009, 07:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Oficir s ruzom je napisao:
Talija je napisao:
Božije kraljevstvo nije ni materijalno niti ovozemaljsko.

i materijalno i nematerijalno i ovozemaljsko i onozemaljsko :D

Sa tačke tvog poimanja vjerskih zapisa moguće, sa moje tačke poimanja vjerskih zapisa nije i ne može biti.

Tema je vjerske prirode i prema tome glupo je polemisati a imati neka druga predubjeđenja, npr. ateistička. Jer takve rasprave ne vode ničemu osim komplikovanju teme i odstupanju od osnovne teme.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2009, 08:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Elvis Presley je napisao:
spavac je napisao:
daj malo pogledaj o cemu je rijec...

otvarati 100 novih tema da bi dao do znanja da si ateista i td....takodje odgovarati na svaku duhovnu temu tipa "bajke, bajke , bajke"...

:roll:

Da nije zabranjeno?? :roll: :roll:

mary dragi, zar nisi vec uvidio da niko vise ne obraca paznju na tvoje glupave postove. Tako da mozes slobodno prestati da se trudis da omalovazavas i "spustas" nekoga jer si sebe vec do samog dna spustio svojim postovima da te niko na forumu uopste vise ne dozivljava.

Ograniceno znanje iz prirodnih znanosti :lol:
Da mi je to bilo ko drugi rekao, ali ti... :lol:

naravno da je sa mnom teško razgovarati, jer za to je potrebna snaga argumenata, tvoje ograničeno znanje dokazuje tvoj grohotan smjeh jer to neznalice rade kad im ne preostane ništa drugo.
svaki moj post podložan je argumentovanom demantu i kritici, međutim nasuprot mojih postova su samo ovakvi poput ovog tvog. napiši već jednom nešto suvislo ili idi postaj na podforum sport, zabavu, muziku ili kafanu jer ovo su prejake teme za tvoje intelektualne kapacitete.
ne znam odakle ti potreba da se sramotiš na temama kojima nisi dorastao. :roll:

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2009, 12:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Talija je napisao:
Tema je vjerske prirode i prema tome glupo je polemisati a imati neka druga predubjeđenja, npr. ateistička.

Dozvoljeno je polemisati,pa makar ubjedjenja bila i ateisticka. :wink:

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2009, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
mary juana je napisao:
božje kraljevstvo jeste na zemlji i bit će uspostavljeno na zemlji nakon harmagedona, odnosno uništenja zlih i sotone , smrti i svega onog što se protivilo bogu i njegovom pravednom naumu.
biblija veoma jasno govori o tim događajima.

Slažem se u potpunosti.

Božije kraljevstvo na zemlji je "Njegova stranka" u kojoj se nalaze poslanici i narod koji ih slijedi, bez obzira na rasu, nacionalnost itd.

I od kako čovječanstvo postoji borba je između pokvarenjaka i ovih prvih, i uvjek su pokvareni tlačili vjernike kroz povjest čovječanstva dok Muhammed a.s nije došao. Onda su vjernici bili gornji i vladali, što je i donijelo veliko dobro na zemlji.

U Damasku imaš muzej u kojem se nalazi plašt pšenice na kojem su zrna poput velike špice datule. Tamo piše " ovo je raslo u vrijeme pravednosti". Dakle, Allah je obasuo blagodat na zemlji kad je manje grijeha bilo

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2009, 14:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

božje kraljevstvo tek treba da dođe nakon "harmagedona" božijeg rata koji će okončati zlo. otkako su adam i eva zgriješili čovjek je nesavršen i kako biblija kaže čovjek nad čovjekom vlada na njegovo zlo.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2009, 17:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
mary juana je napisao:
Elvis Presley je napisao:
spavac je napisao:
daj malo pogledaj o cemu je rijec...

otvarati 100 novih tema da bi dao do znanja da si ateista i td....takodje odgovarati na svaku duhovnu temu tipa "bajke, bajke , bajke"...

:roll:

Da nije zabranjeno?? :roll: :roll:

mary dragi, zar nisi vec uvidio da niko vise ne obraca paznju na tvoje glupave postove. Tako da mozes slobodno prestati da se trudis da omalovazavas i "spustas" nekoga jer si sebe vec do samog dna spustio svojim postovima da te niko na forumu uopste vise ne dozivljava.

Ograniceno znanje iz prirodnih znanosti :lol:
Da mi je to bilo ko drugi rekao, ali ti... :lol:

naravno da je sa mnom teško razgovarati, jer za to je potrebna snaga argumenata, tvoje ograničeno znanje dokazuje tvoj grohotan smjeh jer to neznalice rade kad im ne preostane ništa drugo.
svaki moj post podložan je argumentovanom demantu i kritici, međutim nasuprot mojih postova su samo ovakvi poput ovog tvog. napiši već jednom nešto suvislo ili idi postaj na podforum sport, zabavu, muziku ili kafanu jer ovo su prejake teme za tvoje intelektualne kapacitete.
ne znam odakle ti potreba da se sramotiš na temama kojima nisi dorastao. :roll:

daleko je zdravije koristiti :lol: nego nadmeni :roll: probaj da shvatis zasto. hint

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2009, 17:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ooo javio se ponovo freud jung sa svoji projekcijama, to ti je ono kad drugima trpaš u usta ono što ti misliš da su rekli, dok je ono stvarno rečeno sasvim nešto drugo, nakon toga prelaziš na nešto treće da bi se zamaskirala vlastita slabost i neznanje :wink:

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2009, 18:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
mary juana je napisao:
ooo javio se ponovo freud jung sa svoji projekcijama, to ti je ono kad drugima trpaš u usta ono što ti misliš da su rekli, dok je ono stvarno rečeno sasvim nešto drugo, nakon toga prelaziš na nešto treće da bi se zamaskirala vlastita slabost i neznanje :wink:

yeah right :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2010, 12:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Božije kraljevstvo nije na zemlji, niti će biti, a pogotovo se neće niko materijalno povampiriti iz groba da bi "živio" u njemu.
Božije kraljevstvo nije materijalno. 8)

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2010, 17:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Božije kraljevstvo nije na zemlji, niti će biti, a pogotovo se neće niko materijalno povampiriti iz groba da bi "živio" u njemu.
Božije kraljevstvo nije materijalno. 8)

talija nije bitno šta ti ili ja kažemo, ali biblija jasno i nedvosmisleno govori o božijem kraljevstvu i ako je to izvor ove teme onda je rasprava suvišna, dovoljno je vidjet šta božja riječ biblija kaže.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2010, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Meni samo nije jasno odakle se stvara ogromna potreba za raspravljanjem o bilo cemu.. ovi forumi su postali bolesni...

Sto se tice teme.. Nisam procitala Bibliju pa se ne smatram kompetentnom, ali po meni je Bozije kraljevstvo sve, dokle nam um, duh i telo dopustaju da "pojmimo" isto. I lose i dobro je od Boga.. Bez loseg neces napredovati, a nasa nesavrsenost zahteva napredovanje.. i bla bla..
Dakle mislim da je SVE odgovor na SVE.. lol :D
aj da ne lupam vise.. posto me drma mladost.. poz :]

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2010, 12:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:43
U Bozjem kraljevstvu mogu boraviti samo oni koji promicu mir.

To nam potvrdjuje Biblija:

Psal. 46:8, 9: “Dođite, gledajte djela Jehovina, zapanjujuće stvari koje je učinio na zemlji! Prekida ratove do kraja zemlje.”
Iza. 2:4: “Oni će prekovati mačeve svoje u raonike i koplja svoja u srpove. Narod na narod više neće dizati mača niti će se više učiti ratu.”

Sa Zemlje će ukloniti pokvarene vladare i svaki oblik tlačenja:

Psal. 110:5: “Jehova je tebi zdesna i satrt će kraljeve u dan gnjeva svojega.”
Psal. 72:12-14: “On će izbaviti ubogoga koji u pomoć zove, nevoljnika i svakoga tko nema pomoćnika. Sažalit će se na siromaha i na ubogoga i duše će ubogima spasiti. Od tlačenja i nasilja otkupit će dušu njihovu, dragocjena će biti krv njihova u očima njegovim.”

Omogućit će svim stvorenjima da ujedinjeno slave pravog Boga:

Otkr. 5:13; 15:3, 4: “Čuo sam kako svako stvorenje na nebu i na zemlji i ispod zemlje i na moru — sve na njima i u njima — govori: ‘Onome koji sjedi na prijestolju [ Bogu] i Janjetu [Isusu Kristu] neka je blagoslov i čast i slava i moć u svu vječnost!’” “Velika su i čudesna djela tvoja, Jehova Bože, Svemogući! Pravedni su i pouzdani putevi tvoji, Kralju vječnosti! Tko da te se ne boji, Jehova, tko da ne slavi ime tvoje, jer si jedino ti vjeran! Jer svi će narodi doći i pokloniti se pred tobom, jer se očitovala pravednost odredbi tvojih.

Posvetit će Bozije ime i podržati njegovu vrhovnu vlast:

Mat. 6:9, 10: “Molite se, dakle, ovako: ‘Oče naš, koji jesi na nebesima, neka se sveti ime tvoje! Neka dođe kraljevstvo tvoje!’”
Ezek. 38:23: “Uzveličat ću se i posvetit ću se i objavit ću se pred očima naroda mnogih, i tada će znati da sam ja Jehova.”

Osigurat će obilje hrane za sve ljude:

Psal. 72:16: “Žita će u obilju biti na zemlji, po vrhovima gorskim bit će ga u izobilju.”
Iza. 25:6: “Jehova nad vojskama pripremit će svim narodima na gori ovoj [na nebeskoj gori Sionu, sjedištu Božjeg Kraljevstva, gdje će biti pripremljeni blagoslovi koji će se izlijevati na zemaljske podanike tog Kraljevstva] gozbu od jela biranih, gozbu od vina izvrsna, od biranih jela punih moždine, od vina dozrela, procijeđena.”

Odstranit će sve bolesti:

Luka 7:22; 9:11: “Idite, javite Ivanu što ste vidjeli i čuli: slijepi vide, hromi hodaju, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se objavljuje dobra vijest!” “On [Isus Krist] ih je ljubazno primio, govorio im o kraljevstvu Božjem i liječio one koji su trebali ozdravljenje.” (Tako je Isus pokazao što će kao nebeski Kralj učiniti za ljudski rod.)

Svakom će omogućiti prikladan dom:

Iza. 65:21, 22: “Oni će graditi kuće i stanovati u njima, sadit će vinograde i jesti rod njihov. Neće oni graditi, a netko drugi stanovati u njima, neće oni saditi, a netko drugi jesti rod njihov.”

Svojim će podanicima jamčiti sigurnost, uklonit će sve što bi moglo ugroziti njih ili njihovu imovinu:

Mih. 4:4: “Sjedit će svatko pod svojom lozom i pod svojom smokvom i nitko ih neće plašiti, jer to su riječi iz usta Jehove nad vojskama.”
Psal. 37:10, 11: “Još malo i zloga više neće biti. Pogledat ćeš na mjesto njegovo, a njega neće biti. A krotki će posjedovati zemlju i uživat će u obilju mira.”

Posvuda će provoditi pravdu:

2. Petr. 3:13: “Po obećanju njegovu očekujemo nova nebesa i novu zemlju u kojima će prebivati pravednost.”
Iza. 11:3-5: “Neće on [Mesijanski Kralj] suditi po onome što mu oči vide, niti će ukoravati po onome što mu uši čuju. Po pravdi će suditi siromasima, pravedno će ukoravati braneći krotke na zemlji. (...) Pravednošću će bedra svoja opasati, a vjernošću bokove svoje.”

Uskrsavat će mrtve

Ivan 5:28, 29: “Ne čudite se tome, jer dolazi čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas njegov [glas Isusa Krista] i izaći.”
Otkr. 20:12: “Vidio sam mrtve, velike i male, kako stoje pred prijestoljem, i svici su se otvorili. A otvorio se i jedan drugi svitak — svitak života. I mrtvima se sudilo prema djelima njihovim [učinjenim nakon uskrsnuća; usporedi Rimljanima 6:7] na temelju onoga što je napisano u svicima.”

U potpunosti će otkloniti smrt koju su ljudi naslijedili zbog Adamovog grijeha

Iza. 25:8: “Uništit će smrt zauvijek i obrisat će Svevišnji Gospodin Jehova suze sa svakoga lica.”
Otkr. 21:4: “Obrisat će svaku suzu s očiju njihovih i smrti više neće biti, ni tuge ni jauka ni boli više neće biti. Sve što je prije bilo nestalo je.”

Stvorit će ljudsko društvo u kojem će ljudi iskreno ljubiti jedni druge

Ivan 13:35: “Po tome će svi znati da ste moji učenici,ako budete ljubili jedan drugoga.”

Omogućit će da ljudi i životinje žive u miru jedni s drugima

Iza. 11:6-9: “Vuk će boraviti s janjetom, leopard će ležati s jaretom, tele i lav mladi i životinja uhranjena zajedno će biti, a malen dječak vodit će ih. Krava i medvjedica zajedno će jesti, a mladunčad će njihova skupa ležati. Lav će jesti slamu kao bik. Dijete koje sisa igrat će se nad rupom kobrinom, dijete od prsa odbijeno stavljat će ruku na rupu zmije otrovnice. Zlo se više neće činiti niti će se pustošiti na svoj svetoj gori mojoj.” (Vidi i Izaiju 65:25.)
Hoš. 2:18: “Sklopit ću u taj dan radi naroda svojega savez sa zvijerima poljskim, s pticama nebeskim i sa stvorenjima što po zemlji gmižu (...) i dat ću im da bez straha počivaju.”

Zemlju će pretvoriti u raj

Luka 23:43: “Zaista, kažem ti danas, bit ćeš sa mnom u raju.”
Psal. 98:7-9: “Neka huči more i sve što je u njemu, tlo i oni koji žive na njemu! Neka rijeke plješću rukama i sve gore neka kliču radosno pred Jehovom, jer je došao suditi zemlji! Sudit će svijetu u pravednosti i narodima po pravdi.”
Usporedi 1. Mojsijevu 1:28; 2:15; Izaiju 55:11.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]