Frisky_Dingo je napisao:
Ti kazes, ne znam, ali vjerujem…ja kazem, ne znam, ali sam spreman da prihvatim sve sto prodje naucnu metodu…
Ne, nego ja kazem vjerujem i spreman sam da prihvatim sve sto prodje naucnu metodu...
Frisky_Dingo je napisao:
Zato je najbolja stvar evolucije to da moze, a i funkcionise, bez icijeg upliva i sama od sebe. sve ide prirodno Kao savrsen kompjuterski program, algoritam koji ce u svojim beskonacnim krugovima i grananjima dati jedan konacan rezultat.
Pa prvo mislim da se uopste nismo slozili da evolucija postoji, a ti vec napravi njen pocetak, zaplet, rasplet i konacan rezultat, hrabro i naravno naucno
Frisky_Dingo je napisao:
Religija se shvata i tumaci vjerom, ne logikom
I vjerom i logikom.
Frisky_Dingo je napisao:
Zato ja ovo i shvatam kao razmjenu misljenja a ne kao prepiranje.
Razmjenjujemo misljenje evo vec godinu dana pa nista.
Nije ovo razmjena misljenja jer ti uradis klasicno kopiranje s par stranica koji blate religiju, ovo je upravo prepiranje i prepucavanje ciji je konjo brzi ili ko moze vise pljunuti.
Budici da si me izazvao ocekivao sam kvalitetnu raspravu ma u kojem smijeru ona isla.
To kazem iz razloga sto ne poznajes ono o cemu govoris i vrsis prepricavanje antiislamskih ili antireligijskih stranica koje nadjes na netu.
Vidjecemo na sljedecim odgovorima, poznavanja tvoje islamske istorije. Nemoj mi samoreci da te to ne interesuje buduci da nisi religiozan, ali ako te ne interesuje sto se latas nekih dogadjaja iz istorije ako ne znas njihov kontekst ili pozadinu.
Uvidjevsi stranicu koju ne zelim ovdje reklamirati ako hoces poslacu ti je na pp s koje si kopirao kompletan tekst i sve navedene licnosti.
I ne samo to kopirao si i žar antiislamizma koji je opisan na toj stranici.

to mi je doista i najsmjesnije ali eto takav si kakav si.
prijevod članka Davida Wooda...to si uradio, dakle nista originalno nisi smislio, nego klasicni plegijat, smjesno frisky smjesno.
Ali evo par pitanja za tebe u kozi Davida Wooda.
Zasto je Poslanik s.a.w.s. sve Jevreje protjerao... ukoliko govoris istinu???
Zasto je popustio zahtjevu Abdullaha Ibn Ubejja, da to ne ucini???
Ko je bio Abdullah Ibn Ubejj???
S kojim je jevrejskim plemenima u Jasribu imao ugovor o nenapadanju i uzajamnom pomaganju???
Ko je prekrsio ugovor i zasto ???
Kojem je plemenu pripadao tvoj famozni (Ka'ab Bin El-Esref)???
Koje je pleme opsjedano i zasto od sevala 2. g.p.h. pa do prvog zul-kadeta????
Objasni sam sebi pohod na Zi-Emr i Suvejk, i povode pohode, ko je bio Ebu Sufjan i gusarski napad na cetvrt Jasriba El-Arid???
Naravno Davidu Woodu to nece biti tesko, a da vidimo tebe...
Frisky_Dingo je napisao:
Muhameda Ibn Ishaqa u Sirat Rasul Allah kao najstariji Muhamedov biograf.
Posto spominjes Muhamed Ibn Ishaka, volio bih da nadjes njegovo djelo na koje se pozivas buduci da su sva djela izgubljena kako kaze encikopedia britanica
Dakle
Work
Ibn Isḥaq wrote several works,
none of which survive. His collection of traditions about the life of Muhammad survives mainly in two sources:
* an edited copy, or recension, of his work by his student al-Bakka'i, as further edited by Ibn Hisham. Al-Bakka'i's work has
perished and only Ibn Hisham's has survived, in copies. (Donner 1998, p. 132)
* an
edited copy, or recension, prepared by his student Salamah ibn Fadl al-Ansari.
This also has perished, and survives only in the copious extracts to be found in the volumimous historian al-Tabari's. (Donner 1998, p. 132)
* fragments of several other recensions. Guillaume lists them on p. xxx of his preface, but regards most of them as so fragmentary as to be of little worth.
Dakle da bi dalje diskutirali o Ibn Ishaku morao bih da znam koje od njegovih djela si koristio buduci da su sva ili izgubljena, ili dozivjela promjenu.
Ako hoces mozemo nastaviti razgovor na doticnoj stranici buduci da je i sam admin antiislamski raspolozen...Frisky_Dingo je napisao:
Ibn Sunayna je bio zidovski trgovac ciji je jedini zločin bilo to što se našao u gradu kada su muslimani krenuli ubijati:
Daj mi samo pravo ime Ibn Sunayne Dawide i nema problema nastavicemo s diskusijom.

jer vidis u Americi je svojevremeno ubijen Dzon, ubistvo je naredio izvjesni Dzek, a svirepo ga ubio poznati Bil....jako naucno Dawide, jako naucno
Abdullah Bin Katal...Dawide, da vidimo gdje kako i zasto, jer vidis Dawide s kojim razlogom je djevocica dobila imunitet, to ni pravi Dawid ne zna jel tako ...
A slucaj anonimnog jednookog pastira....ma daj Dawide, ko ti je to ispricao, da nije slucajno
ubijeni anonimni jednooki pastir inace star 1 400 godina????
Frisky_Dingo je napisao:
Kad smo kod Arabije, jel znas da je age of consent 9 godina???
U prevodu, dozvoljen je sex sa djevojcicama od 9 godina. i to zato sto je moralni temelj Islama Muhamed imao zenu od 9 godina.
Ne, sex nije dozvoljen od 9 godina niti je temelj tog brak Poslanika s.a.w.s. s Aisom r.a..
U tvojoj idealno ateistickoj drzavi je brak dozvoljen s navrsenih 18 godina, osoba se smatra "zrelom" medjutim tijelo osobe je davno zrelo i prije ovih 18 godina, nemoj mi samo reci da si ti usao u pubertet s 18 godina. Kad si ti skonto da mozes da imas familiju??? Dok si ti to mozda i konto, tvoje tjelo jeto skontalo davno i "reagiralo". to je dokaz da ti mozes da imas familiju (to bi bar ti kao vrsan poznavalac prirode i evolucije trebao da znas)...a sto se tice psihickog sazrijevanja vidimo da dosta budala ima i s 18 i sa 80 godina...Kad je po tebi covjek psihicki zreo, A kad fizicki da bi mogao da ima familiju.
U arapskom svijetu je dozvoljen brak i konzumacija braka a ne sex o kojem ti mastas.
Frisky_Dingo je napisao:
Sjecam se da sam svojevremeno cuo da je u Saudiskoj Arabiji zenama zabranjeno da voze auta, bilo mi je simpaticno
Jelde...a dal li si se zapitao da li je to ispravno??? Odakle se crpe izvor za zabranu voznje autom i dali oni uopste postoje???
Frisky_Dingo je napisao:
Inace, Kuran trazi da se biju zene:
4:34
Ljudi su poglavari ženama, zato što ih je odlikovao Allah jedne nad drugima, i što troše oni iz imetaka svojih. Zato su dobre poslušne, čuvarke nevidljivog, što čuva Allah. A one za koje se plašite nepokornosti njihove, pa posavjetujte ih, i ostavite ih u posteljama, i udarite ih.
komentar ajeta ti je ovdje pa bujrum Dawide
http://blog.magazin.co.ba/da-li-je-kura ... -zenu.htmlAjeti o ratovanju vrijede za stanje rata a ne mira, to ti je kao kad bi svakodnevno primjenjivao zakone i obicaje ratovanja u mirnodopskim uslovima, dali to cinis ???
Frisky_Dingo je napisao:
znas odakle je??? iz katolicke enciklopedije. to su ona vasa braca koju jako volite i priznajete.
Raspravu izmedju brace krscana ostavi tamo, izgleda da stvarno nemas originalnih ideja nego sve kopiras, i neces moci dobiti odgovor koji ocekujes od mene, jer je ova rasprava izmedju mene i tebe i nemoj govoriti kroz usta krscana kad to nisi niti kroz krscanske stranice kad opet nisi jedan od njih... budi ono sto jesi govori s aspekta svoje evolucije i ateizma, nemoj ni pokusavati da nas zavadis.
Jel u redu Dawide
Frisky_Dingo je napisao:
Dvostruki moral ne moze da postoji