banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 12:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Nov 2009, 23:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
Pančevka Nađa Higl ponovo je obradovala naciju!

Na Svetskom kupu u malim bazenima u Stokholmu, Nađa je osvojila prvo mesto u finalu trke na 200 metara prsno i postavila novi državni rekord!
Ona je plivala u vremenu dva minuta, 18 sekundi i 54 stotinki.
Srebrnu medalju osvojila je danska plivačica Moler-Rike Pedersen vremenom od 2:18.73, dok je bronza pripala japanskoj takmičarki Rie Kaneto sa 2:18.80.
Higl je pre podne u kvalifikacijama ostvarila drugo vreme (2:21,50 minuta), dok je "bronzana" Kaneto bila za 28 stotinki brža.
Na Svetskom kupu su u sredu nastupila još dvojica reprezentativaca Srbije. Ivan Lenđer je u kvalifikacijama na 100 metara leptir imao 16. vreme (51,20 sekundi), dok je Čaba Silađi diskvalifikovan na 100 metara prsno.

Bravo Nadja, svaka cast

Mislim da zasluzuje svoju temu ako ne onda prebacite u "Novosti iz sveta sporta"

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 00:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Svaka čast, ponos srpskog sporta.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 00:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Bravo za pjegavu ljepoticu :hello1: :hello1: :hello1: :hello1: :hello1:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 08:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
У каквим условима Нађа тренира, она је стварно чудо!

Згодна, пјегава, па још у овој црвеној хаљиници:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LZajqyOawdI[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 08:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tj1FYCPNf9M[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 15:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Bravo djevojko, samo polako, razmazices nas :wink:
Polako, ali sigurno, ova nacija u plivanju dobija jos jednu sportsku velicinu...

Citiraj:
Nađa Higl je prvih 50m isplivala kao peta, na 100m već je bila treća, dok je na 150m bila druga. Trku je završila kao najbrža – 19 stotinki iza nje stigla je Rike-Meler Pedersen, dok je Japanka Rie Kaneto, koja je bila najbrža u kvalifikacijama, do trećeg mesta stigla sa 2:18:80 minuta.

Nesto mi je poznata ova taktika... :) A jos se ni ovo nije zaboravilo, a vec novo zlato...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qF-ewplF4zM[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 20:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
Dvostruka pobeda Higlove u Zagrebu

Otkako je letos u Rimu postala šampionka sveta, Nađa Higl se na svakom takmičenju trudi da potvrdi stečeni ugled. I uspeva joj!

Ona je na 37. međunarodnom mitingu "Mladost 2009" u Zagrebu osvojila dva prva mesta i u obe trke postavila nove državne rekorde.

Posle trijumfa na 100 metara prsno u subotu, bila je najbrža i na dvostruko dužoj deonici, na kojoj je u Rimu iznenadila celu plivačku planetu.

Higlova je 200 metara prsnim stilom preplivala za 2:19,50 minuta, čime je za 2,12 sekundi popravila pobednički rezultat sa Svetskog prvenstva.

Iza sebe je ostavila Francuskinju Sofiju De Ronči (2:25,60), a na postolju se kao treća našla Tanja Šmid iz Slovenije (2:26,43).

Plivači Srbije su drugog dana takmičenja osvojili još po dve srebrne i bronzane medalje.

Ivan Lenđer zauzeo je drugo mesto na 100 metara delfin sa vremenom 50,67 sekundi. Pobedio je Slovenac Peter Mankoč - 50,38.

Srebro je pripalo i Anđelki Petrović na 100 metara slobodno (55,54 sekunde), iza Svetlane Fedulove (54,71) iz Rusije.

Bronzanu medalju osvojio je Boris Stojanović na 200 metara slobodno (1:47,31 minuta), iza Rusa Aleksandra Suhorukova (1:45,93) i Portugalca Adrijana Nica (1:46,89). Stojanović je na 50 metara slobodno bio sedmi sa vremenom 22,47 sekundi.

Listu osvajača medalja zaključila je Milica Ostojić, koja je bila treća na 400 metara slobodno (4:13,54 minuta), iza Anje Klinar (4:09,50) i Nine Cesar (4:12,39) iz Slovenije.

Pored Nađe Higl, prvog dana zagrebačkog mitinga su oduševili Milica Ostojić srebrom, a Ivan Lenđer i Stefan Šorak bronzama.

Na takmičenju je učestvovalo 400 takmičara iz više evropskih zemalja.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 16:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bravo, Nađa osvojila drugo mjesto u 200 m prsno na Evropskom šampionatu u Turskoj.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 00:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
filozof sa vrbasa je napisao:
Bravo, Nađa osvojila drugo mjesto u 200 m prsno na Evropskom šampionatu u Turskoj.

...i oborila drzavni reekord, a pilvala je i brze od dosadasnjeg evropskog rekorda.
Bravo Nadja
I ne zaboravimo Lendjera koji je bio treci na 100 delfin, svaka cast!

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 10:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
slatkiš mali, svaka joj čast 8)

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 11:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Bravo djevojko, samo polako, razmazices nas :wink:
Polako, ali sigurno, ova nacija u plivanju dobija jos jednu sportsku velicinu...

Citiraj:
Nađa Higl je prvih 50m isplivala kao peta, na 100m već je bila treća, dok je na 150m bila druga. Trku je završila kao najbrža – 19 stotinki iza nje stigla je Rike-Meler Pedersen, dok je Japanka Rie Kaneto, koja je bila najbrža u kvalifikacijama, do trećeg mesta stigla sa 2:18:80 minuta.

Nesto mi je poznata ova taktika... :) A jos se ni ovo nije zaboravilo, a vec novo zlato...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qF-ewplF4zM[/youtube]

hehe ko nije pustio suzu na ovo - nije čovek :cat:

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 11:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Nadja je carica!

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Svaka cast...idemo dalje nasa Nadja!!!

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2009, 10:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Plivačica Nađa Higl najbolji je sportista Srbije u 2009. godini u tradicionalnom 53. izboru dnevnog sportskog lista "Sport".

Titula svetske šampionke na 200 metara prsnim stilom, osvojena letos u Rimu, opredelila je žiri sastavljen od dosadašnjih osvajača laskavog priznanja da ubedljivo najviše glasova daruje pančevačkoj šampionki. Higlovoj je u četvrtak na svečanosti u hotelu "Kontinental" u Beogradu uručeno tradicionalno priznanje, Zlatna značka "Sporta".

way to go, girl! 8) :cat:

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 07:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nađa Higl na pripremama u Banjaluci: Doktoriraću, od plivanja se ne živi

Srpska plivačica Nađa Higl je sve oduševila kada je 2009. godine na Svjetskom prvenstvu u Rimu osvojila zlato i oborila svjetski rekord. Tu ne želi da stane, cilj su Olimpijske igre u Londonu 2012, ali ni to nije sve.

Slika

"Upisala sam master za diplomatiju i bezbednost, planiram i da doktoriram jer od plivanja definitivno ne može da se živi", istakla je dvadesetčetvorogodišnja Higlova.
Iako su joj kada je "osvojila" Rim obećani mnogo bolji uslovi za treniranje i pripreme za novi lov na medalje i rekorde, za nju se nije mnogo toga promijenilo.
"Ništa se nije popravilo. Bazeni se ne grade, i dalje plivamo u 25-metarskim bazenima. Meni je ovo prva nedelja u 50-metaraskom bazenu, a sezona se završava za tri meseca. Trebala bih minimum šest meseci da se pripremam u velikom bazenu kako bih sezonu odradila kako treba. Sponzora slabo ima. Svi te tapšu kada je medalja u pitanju, a čim se malo pogorašaju rezultati, niko neće ni za četvrto mesto da pomaže", dodaje Higlova.

Ona od ponedjeljka trenira na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci, gdje je bila i prošle godine.
"Poznato je da su u Banjaluci dobri uslovi. Ovde imam i dosta prijatelja, tako da su mi dobri uslovi i za druženje i za tu neku drugu atmosferu osim plivanja, pa smo brat Sebastijan (Nađin trener) i ja rešili da dođemo na 20-dnevne pripreme. Zasada je sve u redu. Uslovi su fantastični i doći ćemo opet", priča uz osmijeh Nađa.

Juli i Svjetsko prvenstvu u Šangaju su sve bliže i do tada bi Higlova trebalo da bude u top formi.
"Šangaj je glavni cilj ove sezone, ali usputna stanica do Londona 2012. Zasad pripreme idu dobro. Oporavljam se od prošlogodišnje povrede ramena. Sve je OK. Napredujem svakim danom sve više, a to je najbitnije", kaže srpska plivačica.

Kaže da na SP ne ide s ciljem da osvoji medalju i dodaje:
"Želim da otplivam najbolje što mogu u tom trenutku. Neka to i ne bude moje najbolje vreme, bitno je samo da pobedim sebe u toj trci. Ne očekujem ni polufinale, ni finale, ni medalju, možemo nas 10 da se 'naguramo' u jednu sekundu. Plasmani su nešto što ne treba predviđati."

Nađa nema normu za London. Pokušaće da je ispuni na mitingu "Banjaluka open 2011", koji je na programu 28. i 29. maja.
"Nemam normu, ali se ponašam kao da imam normu i spremam se za London jer to je moje dugo očekivano takmičenje. Za to se spremam četiri godine i Rim, Budimpešta i Šangaju su samo prolazne stanice do Londona", rekla je Higlova.
Nakon zlata na 200 metara prsno na Svjetskom prvenstvu 2009. godine, Nađa je iste godine na šampionatu Evrope u 25-metarskom bazenu bila druga. Naredne godine na Evropskom prvenstvu u 50-metarskom bazenu u Budimpešti bili su nešto lošiji plasmani, osmo mjesto na 200 metara prsno i 22. na 100 metara prsno.
"To je rezultat povrede ramena. Posle toga sam pokušavala da se vratim i vratila sam neki rezultat. Ovu sezonu sam krenula bez povreda i nadam se da će rezultati biti bolji", istakla je Higlova.

Imam koga da jurim
Na pitanje da li je teže osvojiti medalju ili odbraniti, Higlova je odgovorila:
"Lakše je kada nekoga juriš, nego kada tebe svi jure. Ali, ja to ne posmatram iz tog ugla, jer ima devojaka koje imaju bolja vremena nego ja. Nemam rezultat broj jedan u svetu, tako da imam koga da jurim. Jaka je konkurencija."

Travnik
Nađa je rođena u Pančevu, ali je vezana i za Bosnu i Hercegovinu.
"Moj otac je rođen u Travniku, ali je kao dete došao u Pančevo i tu ostao. Ja sam dva puta bila u poseti Travniku, ali sam bila toliko mala da se i ne sećam. Nisam dugo bila u Travniku, moj život je ubrzan i retko stižem da posetim rodbinu i u Srbiji", kaže Higlova.

http://www.nezavisne.com/sport/sportovi ... 86170.html

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2011, 23:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Najbolja srpska plivačica i svjetska rekorderka na 200 metara prsno iz Rima 2009. godine Nađa Higl doputovala je u Banjaluku na dvonedjeljene pripreme na Gradskom olimpijskom bazenu.

-Na Gradskom olimpijskom bazenu uslovi za pripreme su fantastični i svakako ću opet doći. Ovde mi se sve sviđa i sve je u najboljem redu. Svetsko prvenstvo u Šangaju je glavni cilj ove sezone, ali i usputna stanica za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine – kaže Higlova.

Ona je dodala da će učestvovati na Međunarodnom plivačkom mitingu „Banjaluka open 2011“, koji se krajem maja održava na Gradskom olimpijskom bazenu, u organizaciji PK „Olimp“, na kojem će pokušati da izbori plivačku normu.

Spoiler:
Slika

http://aquana.ba/category/novosti/

:)

Stvarno lijepa vijest.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]