drug je napisao:
BL Boy je napisao:
[Ova opaska oko FTV i slicno je cista glupost mislim da je ovdje sve ispolitizovano ali dobro.
A zasto mislis da je to glupost. Svako iole normalan bi bar razmislio koliko li je to puta kaznjena FTV za indijanski vokabular u svom programu. Ti ljudi jos zive u 1993. godini. Nevjerovatno, ali RTRS je po pristojnosti u eteru za njih izmislio svijet. Naravno, niko u RAK-u i ne pomislja kazniti FTV. Pitam se samo zasto. Toliko i ispolitizovanosti!
BL Boy je napisao:
Ja sam ipak za postovanje zakona, da bude jednak za sve, a ne ovako da se neko inati i nepostuje nadlezne institucije bez obzira sto i u njima ima dosta problema i loseg rada sl. to nije razlog da se one nepostuju.
Nebuloza nad nebulozama. Kao sto sam vec pisao a posto neko iz toga izlgeda nista nije naucio, da ponovim, prvo regulator treba da postuje pravila koja je sam postavio pa tek onda da ocekuje da ce ta ista pravila postovati i oni kojima oni nesto ko fol regulisu.
BL Boy je napisao:
. Ovo je svojevrsni test za CRA, ako sada popusti onda ce izgubiti svaki ugled i autoritet nad vrsenejm svojih funkcija pa bi i ostali mogli da po ugledu na RTRS pocnu sa nepostovanjem odluka i zakona sto bi moglo izazvati haos u medijima i telekomunikacijama.
Kakav crni test za CRA, pa oni su na svim mogucim testovima popadali. Procitaj malo temu o Tv Balkan, o Tv Slobomir, mozda ponesto i shvatis. Za haos koji trenutno vlada u eteru: od dodjeljivanja istih frekvencija istoj televiziji pa se ona sama ubija ( slucaj Vikom tv na 58.) dodjele frekvencija na kojima emituju program radio i tv stanice iz Hrvatske ( pa ih one koje emituju dosta jacom snagom ubijaju ), nemoći da izaberu sami sebi direktora, pa do korupcije u sopstevenim redovima, itd itd… Primjera je bezbroj a ti jos pricas o ugledu…cijem crnom ugledu, ziv bio?
Nego, na kraju da se prestanemo baviti glupostima, na ovom podforumu. U svim normalnim pa i nenormalnim zemljama poput nase, Javni servisi su nosioci procesa digitalizacije. Tako je bilo i u nasem okruzenju. Pojedini Javni servisi kako u zemljama EU tako i u regiji su testirali opremu jos mnogo prije bilo kakvih dokumenata koji bi regulisali process digitalizacije. Potez RTRS je potez vrijedan hvale, i kao sto sam vec napisao umjesto da dobiju bar tapsanje po ramenu neki kreteni udobnim foteljama u Sarajevu bi da klepaju po usima. Tuzno, zaista tuzno…

Potpis svega što je drug napisao! Od A do Ž!
Srećom RAK nije više CRA kojim su upravljali stranci.
Nije to k'o ranije da CRA šalje trupe SFOR-a da gase odašiljače.
Ima primejr kada su zbog "negativnih priloga o visokom predstavniku" SFOR-ovci ugasili odašiljače SRT-a kod Sarajeva. Ili primjer Svetog Georgija kada je CRA NELEGALNO ušla i ugasila signal
A raspored frekvencija je presmiješan. Kada je osnovana CRA (danas RAK) govorili su kako je u RS sve OK i da je problem Federacija, a onda su bukvalno ispremještali frekvencije skoro svih radio stanica u BL.
A slučaj "Oksigen" vs. "HR2" je za udžbenike. "Regulatori" im dali frekvenciju koju koristi HR2 (Hrvatski radio - 2. program) decenijama i pri tom izazvali međunarodni skandal.
A RAK ne može samovoljno ugasiti nečiji predajnik.
Nemaju ovlaštenja da uđu na tuđi posjed i pogase signal
Bez odluke suda - ništa

Il' možda mogu? Ko zna. Kakva je ovo zemlja sve je moguće

Kako ni sami ne poštuju propise, onda ovi iz RAK-a mogu i ući i fizički gasiti signal.

Naravno, ako prođu pored obezbjeđenja
Mislio sam da će ovaj RAK kada su ga preuzeli lokalci prije par godina biti bar malo pošteniji, ali...
ni sami ne djeluju legalno, a traže od drugih poštovanje zakona.
I što je najgore svojim odlukama sprečavaju tehnološki napredak, što je apsurd!
Možda se opamete i poprave. Nakon ovog gafa il' će bit' bolji, il' će bit'
deregulacija 
(Ono R u RAK-u je regulatorna).