banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 10:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Dec 2009, 11:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
cao,
mozda neko zna tj ima iskustvo..koje osiguranje uzeti za kucu/stan znaci ono protiv pozara, provale, razbijen prozor i slicno..koliko to kosta kod nas mjesecno/godisnje otprilike? ima li iko uopste ovakvo osiguranje?
hvalaa :cat:

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 11:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
https://www.allianz.com/en/index.html

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 13:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

hvala hertz, ali koliko sam skontala nema njih u BL tj generalno u Bosni? barem nema u listi zemalja..znam ja za ta veca osiguravajuca drustva, kojih ima i ovdje u AT..ali me zanima dole kod nas , mozda na osnovu necijeg iskustva, koje je dobro osiguranje ..kakva su domaca tipa Krajina, Jahorina ..kojih jos ima? sve kontam, bilo bi vjerovatno ok dok ne dodje nedaj Boze do toga da trebaju isplatiti neku stetu. A sta onda?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kakva je drzava, osiguranje nepokretne imovine i tako skupljih stvari je natezanje za izvuci pare prilikom neke stete... Bila su ta neka stranjska osiguranja ovde sto kao uplacujes, zivotno osiguranje i ta cuda, al ne mogu da se setim kako se zovu

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 13:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
grawe prekoputa pozorista, te osiguravajuce kuce to su sve lopovi, bolje je da platis komsiji, onako das mu krisom da ti vidi sise dok kacis ves na strik a on gleda preko plota :D i za dzaba dobijes psa cuvarkucu, tako moja komsinica radi komsi penzioneru, on se slomi za njom, a samo gleda u gozove nista ne pipa i ne pita, idila kod oboje :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 13:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Jahorina nesto reklamira 1 KM/m2 godisnje. Mada nisam siguran, licno ne placam te usluge :-?

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2009, 10:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

tns meni je nevjerovatno imati u vlasnistvu stan ili kucu (jos ako das grdne pare za to i odvajas od usta ko mi :D ) i onda nemas osiguranje na nedaj Boze pozar, eksplozija, vremenske nepogode, poplava, provalne kradje itd...mislim nedaj Boze da ikada zatreba ali zanimljivo je da te vrste osiguranja nisu tako ni skupe. evo mi ovdje imamo iako nije nase vlasnistvo (nakon sto smo vidjeli da je dobro imati jer su mojim roditeljima prije 5 godina ovdje u AT provalili stan i osiguranje je sve platilo..a da nisu imali to imali bi stetu od 10.000 evra)
A mi godisnje za nas stan sada placamo 180 eur..

ja sada samo ne znam koje osiguranje izabrati kod nas, da je sigurno, sto se tice cijene mislim da su svi slicni zbog konkurencije? a ovo za jahorinu bas zvuci povoljno

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2009, 14:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sve je to ok, ali jbg-a, sto je sudjeno da se desi... Sta mislis, da se u BL (daleko bilo) desi zemljotres kao onaj 1969.-te?

Da li ce to nasa osiguranja biti u stanju sanirati 8) Ne bi se reklo. Istina, nije ni nesto skupo.

A iz stana mi mogu odnijeti samo mikrovalnu i televizor... Jebem li ga koji ce nositi ormane, trosjed ili krevet, jos bih ga pocastio tako predanog svom poslu :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2009, 16:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Posto imam hipotekarni kredit pa moram osiguravati stan sa svom papirologijom ti izade oko 2.1KM M2 godisnje.
Kosig Dunav Osiguranje

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2009, 20:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

hvala vuk_samotnjak..bas cu pogledati kod njih..ne znam jel ima razlike izmedju kuce i stana, rekla bih da je kuca skuplja..ali ne mora da bude.
Tns pa ne mora biti samo provala i da ti neko iznese ormar :D nama je u stanu u Bl pukla cijev u kupatilu i napravilo poplavu dole kod komsinice,uglavnom morali smo komplet kupatilo stemati i renovirati.da je stari imao osiguranje, bilo bi mu placeno
ili nedaj boze odes iz stana a ostavis ukljucenu rernu ili peglu, dodje do spoja, pozara ma joj nikada se ne zna..iako kazem nedaj Boze da se desi, ali opet je lakse kada znas da si osiguran

a sto se tice zemljotresa 69 ,daleko bilo..o tome i ne razmisljam iskreno receno..a kada je kuca novogradnja puna betona i ukopana u sigurnom..to me malo tjesi :D a nedaj Boze da se desi to je kolektivna steta, i nisi jedini ,sta da se radi. Ali cak mislim da i u tom slucaju osiguranje mora da plati ako je dio ugovora. Ali kod nas malo ko da ima takvo osiguranje na imovinu jedino ako ne moras ko Vuk npr

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2009, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ako ostavis upaljenu peglu neces dobiti ni cvonjka od osiguranja :D Croatia osiguranje isplacuje brzo odstete i nisu cigani kao ovi nasi.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2009, 22:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ajkulo nemoj zezat, ako ostavim peglu nix? pa sta ce mi onda osiguranje..a sta ako mi neko provali stan , i sjeti se na brzinu opeglati majicu i ostavi peglu ukljucenu? :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2009, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Tom logikom mogla bi sama sebi zapaliti stan i dobila bi odstetu? :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2009, 22:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ma u stvari ja i ne peglam skoro nikada, tako da je rizik minimalan :D ili cu ici kod komsinice da peglam, ponesem ves i odem na kafu :D

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2009, 23:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
BSO nudi osiguranje stana/kuće za 1,5 KM/m2 godišnje... Tako barem reklamiraju na letku kojeg sam dobio...

http://www.bosna-sunce.ba/osiguranja/im ... vina2.html

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2009, 23:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Osiguranje mozes naplatiti jedino ako ti nedaj boze izgori stan/kuca preneseno sa drugog stana/kuce ili sumski pozar(ako se stambeni objekat nalazi na takvom mjestu), vjetar odnese crijep, poplava velike kise ili izlijevanje rijeke... to da ti izgori kuca zbog rerne, pegle,plina...ili ti pukne neka cijev zbog dotrajalosti i poplavi komsijin stan to nikad nece platiti.
E sad za obijanje stana/kuce ili lupanje prozora neke djecurlije u prolazu ja mislim da tu nema osiguranja vec to treba da snosi neka zastitarska kuca "Sector, Volf..." ako si zastitila stan/kucu.

Ja sam naplatio stetu kad mi je prokisao stan zbog nadogradnje u tom momentu je stan bio osiguran ja zovnuo osiguranje oni procijenili stetu i isplatili, jest da je manja cifra od realne al se ubio koji dinar. Naravno stan je renovirao izvodac radova posto je i inspekcija odradila svoje "komsija" me ne moze ocima gledati al i nije neki covjek :D

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2009, 16:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

onda mi nije jasno to osiguranje kod nas, pa ovdje je obijanje stana/kuce, znaci kradja/vandalizam broj 1 na listi osiguranih stvari (iako ima ograniceno koliko novaca se smije drzati u kuci, znaci ako je u stanu bilo 10.000 eur tokom provale, oni to naravno ne snose jer za takve stvari postoje banke sto je logicno, ili ako je u kuci slika vrijedna 100.000 euro naravno da se mora ekstra navesti pri sklapanju ugovora itd itd..) ..mislim vjerovatnost da ce kuca nedaj Boze izgoriti kroz sumski pozar ili slicno je zaista minimalna,a i ako vjetar odnese koji crijep za to mi ne treba osiguranje, ni poplava ili izlivanje rijeke se na nasem polozaju ne moze desiti..
a jos ako nije osigurano ni to ako se nedaj boze zaboravi rerna ili pegla (iako je to i ovdje osigurano!) kao i ako pukne cijev i napravi stetu u sopstvenom stanu ili kod komsije ..to je ovdje sve inkludirano u osiguranju
ne znam pricacu sa nekim zastupnikom osiguranja kod nas pa nek fino sve objasni sta i kako..

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 22:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ево да мало оживим тему, наиме требаи ми осигурање стана, а двоумим се између Јахорине и Бобара... Нисам још ишао ни код једних да се распитам али ћу ових дана.

Искуства, предлози, било шта, било ко?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2012, 14:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
imas jos kod neskovica i uniqa osiguranje.
U jahorini bar mene stan od 60m2 izadje nekih 96 KM godisnje a cujem da ima i jeftinijih gdje te ista kvadratura izadje 60 KM godisnje.
Najbolje je obici par osiguranja i vidjeti ponude.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2012, 15:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ма није то нека разлика, мене више интересује како стоје ствари у случају неке "тоталке" божемесачувај, а ово провална крађа, пуцање цијеви и тај рад, то је контам код свих мање-више исто. У сваком случају погледаћу, Нешковић има овде а мислим да је Уника везана за Рајфајзен некако? Или је била.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]