banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Dec 2009, 15:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2003, 13:27
Naime, radi se o grafickoj kartici firme Gigabyte, model Nvidia GF 7300gt sa pasivnim hladjenjem.
Racunar sam uzeo da formatiram i dignem novi windows. Odradio sve lijepo, usminkao ga, samo drajveri od graficke pravili problem. Losi drajveri koji dolaze na cd-u (prijavljivali SLI problem a kartica uopste nije u SLI niti je ploca SLI). Odem na sajt od gigabyta skinem nove zadnje drajvere za tu grafu i nece da rade. Hajde reko desava se, odem na sajt Nvidie i skinem zadnje njihove drajvere i sve fino sljaka. E sad, kad sam sve fino odradio sve je radilo ok. Ugasim komp iskopcam kablove i zovnem lika da dodje po njega. Kad je lik dosao ja ukopcam kablove ponovo da upalim komp, nece. E tu nastaju problemi. Grafa na izlazu davala na pocetku zelenu sliku a poslije par restarta nikakvu (napominjem ovo je prije ucitavanja windowsa prilikom samog butanja). Kontam riknula kartica jebga baksuzluk, reko liku kupicu ti novu, nije do mene al sta da se radi. Kasnije probam opet i uganjam je nekako. Kartica ima tri izlaza, svhs, dvi, i vga. Sad, ona ne daje izlaz ni na jednom konektoru, ali ako stavim prelaz za dvi na vga (d-sub) sve radi ok. Prijavljuje kao da su dva monitora ukljucena (dual view), ali ugasio sam jedan (onaj analogni) i sve sljaka ok. Hoce li mi neko objasniti taj fenomen. Ja sam prvo mislio da je do konektora ali kad sam sve pregledo, sve je ok. Mozda je jedino objasnjenje VGA bios oko cega se ne bih bas petljao. Ako se nekome deslilo slicno molim vas da mi javi.
Hvala.

p.s. izvinjavam se na poduzem tekstu, ali volim da objasnim tacno sta je u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Imao sam isti problem sa ASUS nVidia 8500GT Silent.

Ebat ga čim sam ubacio drugu grafičku kartu mašina upalila.

Crkla grafička karta. Ako kolega ima garanciju na nju nek je vraća, a ako nema :(

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Poslednji put menjao DELLBOY dana 08 Dec 2009, 18:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
e i meni je crkla ista takva!
kada podignem sistem šalje na monitor signal od 33, 34, 37 Hz, i naravno slike niđe :-(

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
to je najvjerovatnije riknuo neki čip na grafičkoj čim neće da prihvati drajvere...moze da bude problem i sa PCI-ex slotom ali sumnjam

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 21:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

PCI-ex slot je ok, jer sam karticu prebacivao u svoj komp, isti problem.
Meni samo nije jasno kako može da ne radi direktno kad uštekam dvi kabl a radi kad uštekam prelaz DVI>VGA (obicni mali šteker), inace svi kablovi su ok i monitor mi je ok (podržava i DVI i VGA)

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
warhead je napisao:
PCI-ex slot je ok, jer sam karticu prebacivao u svoj komp, isti problem.
Meni samo nije jasno kako može da ne radi direktno kad uštekam dvi kabl a radi kad uštekam prelaz DVI>VGA (obicni mali šteker), inace svi kablovi su ok i monitor mi je ok (podržava i DVI i VGA)

imaš li na monitoru neku opciju da odrediš koji ti je primarni ulaz: dvi/vga ???

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2009, 08:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Naravno, imam dugme za brzo prebacivanje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]