banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: BL rock open air
PostPoslato: 08 Dec 2009, 20:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2009, 21:11
zerocool je napisao:
A ne znam ni koja je poenta tog glasanja kad nece ni dovesti bend koji velika vecina publike hoce da vidi? :) Stvarno sam mislio da ce biti nesto od ROA ali izgleda da sam se zajebao.. Da je Coverdale dosao to bi bilo zlo, ali ovako..

Nije ni Exit na pocetku dovodio neke velike bendove, koliko znam bio je i losiji, pa je prerastao u najveci festival tog tipa u Evropi (bar mislim) :) Sve je do nas, ako nam je u interesu da imamo jak festival podrzacemo ROA...

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 21:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Whitesnake bez Coverdale i Vanderberga/Sykesa/Vai-a, bez Don Airey-a .... isto kao i one svabe tezgarosi "lafo Status Quo" ... Kao sto neko napisa, sa foruma se mozemo skupiti i tako nesto svirati ... blago receno, bezze ...

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ne znam, meni je taj Whitesnake malo dosadan pa me toliko ne pogadja sve to, ali ne slazem se da su isti kao Quo, oni su samo Satus Quo tribute bend, i tako se i predstavljaju. Ovi ljudi su ipak ucestvovali u osnivanju Whitesnake, napisali neke pjesme, nije isto. Sykes je dosao kasnije, Vandenberg jos kasnije, Vaia ni ne racunam, on im je ionako samo odsvirao album i turneju, nije ostavio neki narocit autorski pecat. Slazem se da Coverdale pravi razliku, ali ne i da su samo puki tezgarosi. Pa i Deep Purple je dozivio mali milion inkarnacija, ova danasnja postava jedva je blizu klasicne, pa ih niko ne zove tezgarosima i govori ''nije to pravi Purple" (mada ima onih koji smatraju da bez Richija to nije to, ma koliko Morse bio dobar gitaros). Zamislite da sada Richie oformi RB Deep Purple sa matorim Lordom i nekim novim likovima. Ko bi se usudio da kaze ''nije to pravi Purple, to su smecari''?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Odgovor je jednostavan - Deep Purple je u svim varijantama bio skup muzickih velicina i velikih individualaca,
sto ni u kojoj varijanti nije slucaj sa Whitesnake-om, koji je svima prepoznatljiv po Coverdaleovom pjevanju,
a tek nesto kasnije po sjajnim insrumentalistima (Sykes, Vanderberg, Vai te ritam sekciji Sarzo/Aldridge).

Za mene licno zvuk Purplea su svojevremeno vise cinili i zacinjavali Paiceovo sviranje bubnjeva i vriska Lordovih klavijatura,
plus tada mladi pastuvi Ian Gillan, a kasnije sjajna kombinacija Coverdale/Hughes, nego Ritchie i njegovo dzandrljanje po gitari.

Trenutnu postavu Purplea cine upravo Ian Gillan uz kombinaciju originalne i paklene ritam sekcije Paice/Glover,
a zivi nastupi i prepuni stadioni (plus kolega koji se skoro lud od odusevljenja vratio sa koncerta u Minhenu)
potvrdjuju da je rijec o sastavu koji je jos uvijek itekako u stanju pruziti vrhunska dva sata rock'n'rolla.

Takodje, Whitesnake u sadasnjoj postavi je pokazao kako na DVDu "Live in the still of the night" nevjerovatnu energiju
i prasenje za kakvo energije ne bi imala ni dvostruko mladja postava, tako i na cuvenom beogradskom koncertu,
na kojem je bilo prisutno i mnogo ljudi iz Banja Luke, pa mogu da potvrde "dal je sve bilo samo fol".

Sve postujem, ali lazni Whitesnake?...mislim stvarno... :confused1:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2009, 01:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Jamesdin Kurtovic je napisao:
Takodje, Whitesnake u sadasnjoj postavi je pokazao kako na DVDu "Live in the still of the night" nevjerovatnu energiju
i prasenje za kakvo energije ne bi imala ni dvostruko mladja postava, tako i na cuvenom beogradskom koncertu,
na kojem je bilo prisutno i mnogo ljudi iz Banja Luke, pa mogu da potvrde "dal je sve bilo samo fol".

Upravo, imao sam zadovoljstvo biti na tom koncertu i mogu reci da je koncert bio vrhunski. Coverdale pjeva sve bolje sto je stariji (to jedino jos Diu polazi a rukom, dok mu nije dijagnostifikovan rak) i mlatara stalkom za mikrofon kao da je stalak od papira, a Aldridge je pomahnitao na solo tacki, covjek koji je imao preko 55 godina tada. Savrseno.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2009, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
JK (joj, pazi mu inicijala :D) je napisao tacno ono sto mislim, samo sam bio lijen da to tako fino obrazlozim ...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2009, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Bio sam na Tashu i bilo je odlicno, mozda odem ove pogledati cisto da uporedim, ali samo dovodjenje raznih cover bendova nije neko rjesenje, uzimanje para na stare hitove i nesto slicno.
AQko su se vec okupili mogli bi i napraviti nesto novo pod novim imenom, a i svirati stare stvari na repertoaru.
Ovo je jos i dobro, ali BC Sweet, hej BC su inicijali Brzana Connelyia koji vise i nije ziv a nema ni originalnih clanova...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 03:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 13:36
U Banja Luci u zadnje vrijeme vidim sve vise desavanja. Da li je to samo zbog zimskog perioda pa ljudi nemaju gdje da idu pa u kafane i zato su tu desavanja ili je ovo prolazni period pa se na proljece vraca na normalu? Ja ipak mislim da je ovo prvo.

Jer zadnjih godina Banja Luka ima jako dobrih festivala samo treba vremena da oni predju u tradiciju i dobru zajebanciju jer kako sam upucen sljedece godine i demo fest prebacuju sa kastela na neku vecu lokaciju pa samim tim i festival dobija sire razmjere sto je uz BL Rock open air i ex-yu rocks(BANJALUCKA REGIJA) odlicna priliika da provedemo vrijeme na tim manifestacijama.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 04:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Ne bih ja volio da premjeste DemoFest sa Kastela. Nekako je sam festival prepoznatljiv po tome a i sigurno je i ljudima koji dolaze iz drugih gradova po prvi put u BL na taj fest (a bilo je takvih ove godine) veca atrakcija ako je festival unutar tvrdjave nego na nekoj livadetini.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 10:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 13:36
Elvis Presley je napisao:
Ne bih ja volio da premjeste DemoFest sa Kastela. Nekako je sam festival prepoznatljiv po tome a i sigurno je i ljudima koji dolaze iz drugih gradova po prvi put u BL na taj fest (a bilo je takvih ove godine) veca atrakcija ako je festival unutar tvrdjave nego na nekoj livadetini.

Znam na sto mislis i meni je kastel kao predstavnik Banja Luke veoma drag, ali prosle ove godine je bio mali prostor, na kastelu bilo je oko 5000 ljudi i bio je odlican fest jer sam bio sva 4 dana, ali malo nas jebe prostor. Organizatori smatraju da ce sljedece godine interesovanje biti jos vece pa zato je bila polemika za adekvatan prostor.

A ove godine nisam isao na Bl rock open air ali sljedece obavezno jer dolazi jedan od nasih bendova a dobar Ritam Nereda.

Gotovo je skupilo se....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]