banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 19:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Islam
PostPoslato: 12 Nov 2009, 11:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Citiraj:
Allah zna najbolje svoje robove cak i ono sto kriju u svojim grudima i glavama.Bog je stvorio covjeka on ga najbolje i poznaje.Mozes ti kriti sta hoces od ljudi ,ali od Boga nemozes nista sakriti. Bog sve vidi i sve zna !

Slazem se u potpunosti sa ovom izjavom.

Znaci li to onda da Bog ipak ne djeli ljude na one koje cine dobra i one koje cine losa djela?

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 18:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Avinoam1 je napisao:
Citiraj:
Allah zna najbolje svoje robove cak i ono sto kriju u svojim grudima i glavama.Bog je stvorio covjeka on ga najbolje i poznaje.Mozes ti kriti sta hoces od ljudi ,ali od Boga nemozes nista sakriti. Bog sve vidi i sve zna !

Slazem se u potpunosti sa ovom izjavom.

Znaci li to onda da Bog ipak ne djeli ljude na one koje cine dobra i one koje cine losa djela?

ne, oni se sami djele

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 17:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Švajcarska: Referendum o zabrani minareta

U Švajcarskoj se danas održava referendum na kojem će građani izjasniti o predlogu zabrane gradnje minareta u ovoj zemlji. Iako je predlog podržala Narodna partija, najveća stranka u parlamentu, švajcarska vlada apeluje na glasače da odbace zabranu.

U Švajcarskoj živi oko 400.000 muslimana, a u celoj zemlji ima četiri minareta. Islam je u Švajcarskoj najraširenija religija nakon hrišćanstva, ali i dalje ostaje relativno skrivena. Postoje nezvanične muslimanske sobe za molitvu, a planiranje izgradnje novih minareta skoro uvek je odbijano.
Pristalice zabrane tvrde da će dozvola gradnje minareta predstavljati rast jedne ideologije i pravnog sistema - šerijatskog zakona - koji su u neskladu sa švajcarskom demokratijom.

Prema istraživanjima javnog mnjenja, građani će odbaciti zabranu. To bi predstavljalo olakšanje za švajcarsku vladu koja strahuje da će zabrana gradnje minareta izazvati nerede u muslimanskoj zajednici i naneti štetu odnosima Švajcarske sa islamskim zemljama.
Grupa Amnesti internešenel upozorila da će zabrana predstavljati kršenje slobode religijskog izražavanja u Švajcarskoj.

Švajcarski musliman Elham Manea ističe nedavnu gradnju hrama Sika i Srpske pravoslavne crkve i kaže da je zabrana gradnje minareta diskriminatorska.
"Ako mi kažete da ćete zabraniti sve religijske simbole svih religijskih objekata ja sa tim nemam problem. Ali ako mi kažete da se zabrana odnosi samo na muslimane, a ne na Jevreje, Sike i hrišćane onda imamo problem jer je to diskriminacija", kaže Manea.

Većina švajcarskih muslimana dolazi sa prostora bivše Jugoslavije i ne postoji istorija islamskog ekstremizma, ali pristalice zabrane kažu da su minareti daleko više od religijske arhitekture. Oni tvrde da će to značiti da se islamski zakoni prihvataju u Švajcarskoj.
Poslanik u parlamentu Oskar Frejsinger odbacuje optužbe za diskriminaciju.
"Muslimani kao normalna ljudska bića zaslužuju moje poštovanje i to nije problem. Ali ja imam istinski problem sa islamom, sa islamskim pravom i zakonima, sa političkim i pravnim aspektom ove religije", kaže Frejsinger.

Poslednjih godina mnoge zemlje u Evropi raspravljaju o odnosima sa islamom i na koji način da najbolje integrišu svoje muslimanske populacije.
Francuska se fokusirala na muslimanske marame, dok je u Nemačkoj i dalje kontroverzno pitanje planova izgradnje jedne od najvećih džamija u Evropi u Kelnu.
http://www.blic.rs/svet.php?id=122995

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zavrsen je referendum, zabranili su gradnju minareta iako je vecina odbacila zabranu. Eto im demokratija :)

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
114_AhmeD je napisao:
Zavrsen je referendum, zabranili su gradnju minareta iako je vecina odbacila zabranu. Eto im demokratija :)

Nije istina nego je vecina (istina tek nesto vise od 50%) bila za zabranu.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 20:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ferdinand je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Nije istina nego je vecina (istina tek nesto vise od 50%) bila za zabranu.

koliko je izislo ljudi na izbore ? :)

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 20:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Od onih koji su glasali je 57.?% glasalo za zabranu... Gdje tu problem? :oops:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 20:55 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Hoces li aplaudirati, skakati od dragosti, castiti raju oko sebe itd. od srece Hristov?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vec obavljeno :D Salim se.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 21:04 
Majstor
Majstor

Super, drago mi je "Hristov" da se radujes tudjoj tuzi.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Dust je napisao:
Super, drago mi je "Hristov" da se radujes tudjoj tuzi.

Tuzi? Sto je tuga? Ne cini materijalizam vjeru. Ili mozda cini... sto vise materijalizma-veca vjera ili sta... Pretjerujete, ali stvarno. Ko se moli od srca njemu ne trebaju cigle.

btw. Hristov ti je covjek koji ne bi ni skakao od srece da mu se pravi manastir pred vratima....

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 11:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja ne dižem svoj glas protiv švicaraca jer nisu zabranili gradnju džamije već minareta. Minaret manje više, daje samo okolini taj islamski izgled a to i nije toliko važno. Ali, ezan ( poziv na molitvu jest) i mislim da se ta stvar ne bi trebala zabraniti jer je baš dio Islama.

Kad je poslanik salallahu alejhi ve sellem napravio dzamiju u Medini sa ashabima isto nije bilo minareta. Ko će ga znati, možda samo ljudi prkose jedni drugima tornjevima crkvenim i minaretima pa daju po milione u izgradnju dok okolo ljudi nemaju ni kruha da jedu.

Švicarska je zemlja švicaraca i ako neće minaret ne moraju, nećeš sad konflikt praviti zbog tog. Ok je...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
Par slicica iz reklamne kampanje, vidi se da su ucili od Gebelsa:
Slika

Slika

Slika

(schaffen = ciniti, ali i ovca, sicherheit = sigurnost)

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 11:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ahmede, glas razuma govori iz tebe.
Moj stav je da niko nikome ne treba uskracivati da vrsi vjersku praksu, nemam apsolutno nista protiv nijedne religije. Znam da se vecina muslimana ovdje
nece sloziti sa mnom vise iz principa, ali ja sam svaki dan okruzen sa 30-ak Njemaca i Austrijanaca i znam kako razmisljaju, znam u bocu sve probleme sa
Turcima kao najbrojnijim predstavnicima islama u Evropi. Tu cinjenicu ne moze niko poreci koliko god pristrasni bili. Navescu nekoliko primjera: u gradu u
kojem ja zivim, prije par godina se pokrenula inicijativa da se u samom centru grada jedna ulica nazove Mala Ankara, Turci zahtijevali. Kad je bilo odbijeno
krenuli oni da protestuju. Na kraju je taj slucaj dospio do parlamenta i htjeli su uskratiti i druge pogodnosti koje Turci kao najveca manjina imaju. Dalje:
cim se desi neki delikt i dospije u novine, vjerovatnoca da je to uradio Turcin, neki azilant iz islamskih zemalja, Albanac ili Jugo je 95%. Iako su svi ti ljudi
manjine, u zatvorima ih ima u ogromnoj vecini (a zamisli, manjina su u drzavi!) U pojedine kafice i diskoteke su upravo tim grupacijama zabranjeni
ulasci, zbog izrazito nasilnog ponasanja (meni je takodjer zabranjen ulaz). Nece ljudi da rade, zive od socijalne pomoci, znas li koliki je to teret za drzavu?
Imaju po petoro djece a nece da rade, zive od djecijeg doplatka. Svake godine se uvodi zbog njih ostriji zakon, od nedavno se za drzavljanstvo mora imati
polozen kurs njemackog jezika, nece ljudi da uce jezik, zatvore se u svoje getoe i zive, bolje im je nego tamo odakle su dosli, svaki dan na dnevnom redu
problemi sa imigrantima. Nedavno izbila afera sa 200 porodica iz Turske, imaju 5 djece, nece da rade, nece jezik da uce, nece drzavljanstvo, ali hoce
socijalnu pomoc. U Njemackoj su Libanci poznati kao narod sa izrazitom sklonoscu nasilju, prije par godina njemacki predstavnik muslimana pozvao muslimane
muskarce da zive od socijalne pomoci a da njihove zene rade. Dolaze u tudju zemlju a nece da prihvate tudja pravila. Itd.. itd.. itd... Znas li sta kazu na
to sve oni sami? Kazu: diskriminacija!
Znas li koliko puta sam se ja crvenio kad sam dolazio na posao ovdje zbog nasih sunarodnjaka?
Ja ponavljam, apsolutno nemam nista protiv bilo koje religije niti protiv dobrih vjernika, ali imaju ti ljudi itekako dobre razloge da glasaju protiv minareta i
protiv stranaca. Nemaju oni mozda nista direktno protiv minareta, sve se to moze regulisati sa glasnocom itd, ali imaju itekako problema sa strancima. Ne
kazem da su svi losi, ali slika koju imaju o strancima je veoma losa, i to krivicom stranaca samih. Meni je zao zbog onih iskrenih vjernika, ali i ja sam uskracen
za mnogo toga zbog svega sto cine moji sunarodnjaci pa opet ne kazem da se radi o diskriminaciji jer sam svjestan cinjenica, nazalost zakon ne pravi razliku
izmedju pozitivaca i negativaca.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 20:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo sada citam da Turska i Sirija pozivaju na bojkot robe iz Svajcarske i da se povuce novac iz njihovih banaka. Medjutim S. Arabija se nije jos javila, ne bi bilo sportski jer su i oni sami zabranili gradnju crkava u Arabiji....

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 21:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
Hristov je napisao:
Evo sada citam da Turska i Sirija pozivaju na bojkot robe iz Svajcarske i da se povuce novac iz njihovih banaka. Medjutim S. Arabija se nije jos javila, ne bi bilo sportski jer su i oni sami zabranili gradnju crkava u Arabiji....

Ma neka ionako samo steta od njih i dugorocno i kratkorocno.Treba tako kom se ne svidja neka ide gdje mu je bolje.Napravili su dzamahiriju kod sebe sad bi htjeli i u evropi i svijetu.Treba s tim rasciscavati dok je vrijeme.Sto im vise evropljani popustaju oni su bezobrazniji i vise traze a drugima ne daju osnovna prava a za sebe bi htjeli sve.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 21:56 
Majstor
Majstor

Wildernes, evo dzamahirije tamo "kod njih". Mislis li i dalje da treba rusit?

Crkva u Kuwaitu
Slika

Jedna od najstarijih crkava u svijetu..... u Siriji

Slika

Crkva u Dubaiu

Slika

Crkva u Tunisu

Slika

Crkva u Jordanu

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka

http://de.wikipedia.org/wiki/Liste_von_ ... iz#Schweiz

Prelistaj malo gore pa vidi u DE koliko ima. 206 dzamija i 2600 "kuca za moljenje" , i jos je u planu 120 dzamija... Nije dosta? Koja "diskriminacija" ...

I u Evropi http://de.wikipedia.org/wiki/Liste_von_ ... _in_Europa

Pa barem jedno malecko "hvala"... a ni to... nego samo "daj daj, daj jos...".

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 22:31 
Majstor
Majstor

Leona, naravno dusho, jos i jos. Krivo ti, zali se upravi vodovoda i kanalizacije.

btw. nemoj da me pratis, pomislit ce neko da si zaljubljena u mene.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka

Ma nije mi krivo nego mi drago. Hriscanstvo je vjera davanja, a ne primanja. I tako treba i postupati. :angel: :fadein: Zao mi je samo sto se to ne cijeni.

Ko daje taj i dobija. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]