goci master je napisao:
Odigrao freelancera, i kontao da ostanem u fazonu sa letenjem ali igrala mi se igrica na fazon WWII i drug mi predlozio IL-2 Sturnovik i bio sam nevjerovatno zagrijan za igranje, ali je to sve splasnulo kada pola sata nisam mogao da uzletim sa piste. Treba zapamtiti komande za pola tastature. Borba mi ne ide jos nikako, avioni su tromi, spori, tacno nisam trebao igrati freelancer, tamo mozes raditi sta hoces. Imas radar imas sve....jeli igrao iko ovo, hebote ima samo instrukcija gledati jedno 2 sata. Za borbu, uzlijetanje, slijetanje, mnogo komplikovano.
Sto rece drug, ko ovo savlada dobija certifikat da je pravi pilot

Uff... Gdje ces IL-2... Igrao sam to i mogu reci samo da je igra brutalno realna i teska. Znam da su mnogi imali problema i sa samim poletanjem, ali uspio sam to da svladam. Evo ti hint za uzletanje: Kada krenes, das maksimalan "gas" i nakon malo vremena zadnji dio aviona ce sam uzletiti, a i prednji dio ce poceti da skakuce pomalo. U ovom trenutku niposto ne pomjeraj palicu unazad(ukoliko igras sa invertovanom Y osom, sto mi je prirodnije za sim. letenja), tj. nemoj poceti sa uzletanjem, vec samo veoma lagano pomjeri palicu prema naprijed, tako da odrzis avion jos malo na pisti da dobijes jos ubrzanja. Nakon jos nekih 3-5 sekundi, mozes polako poceti sa uzletanjem, ali veoma lagano, jer ces u protivnom izgubiti kontrolu i avion ce samo da se prevrne na jednu stranu i slupa.
Ako mislis da je uzletanje zaj3bano, vidjeces tek sta te ceka u borbi

A evo ti i jedan hint za slijetanje: Sretno!
Moj savjet, vrati se Freelanceru

Presao sam ga par puta, a jos ti je fazon u tome sto i kad ga predjes ne dobijes ni priblizno najjace oruzje i brod, vec imas jos mnooooooogoooooooo istrazivanja. A ako ti se svidjela igra, imas i Crossfire mod za Freelancera, da igras preko neta. Samo sto je taj mod toliko komplikovan i opsiran da ti dodaje jos vise desetina sistema i sepet novih brodova, a medju njima mozes da kupis i velike battleship-ove. I da, taj mod se dijelom i nastavlja na kampanju, posto se tu pojavljuju pored Nomada, likovi koji su ih napravili i naspram kojih napadi Nomada izgledaju kao da te neko gadja kovanicama od 5pf