banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Nov 2009, 16:17 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Nov 2009, 16:02
eee....ljudi treba mi jedna mala pomoc.....vec duze vrijeme zelim da sebi kupim akusticnu gitaru....al posto nemam pojma o njima...pa da ne bih bacala pare bzvz....moze li mi neko reci gdje mogu naci jeftinu gitaru....ili polovnu.... :roll:

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
U oglasima ....
I, naravno, nadji nekog ko se razumije da ti pomogne u kupovini (pogleda da li je gitari ispravan vrat, masinice, da li su izlizani pragovi i sl.)

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 01:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
NiZ je napisao:
2. Ars music (ulica od Venecija mosta ka Castri)

Ars uopste nema akusticnih gitara...Bar tako njihov sajt kaze...

A sto se tice akusticne za Lamparda.. Ako si pocetnik, kupi si u fisu, za 80KM extra gitara... A imas i onaj paket od 199KM i to je solidno... to je sve za pocetnika...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 08:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ars ima dosta akusticnih gitara al treba protegnut noge do njih....sajt nisam ni gledao....

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 09:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Onda cu ipak otici danas... Ja sam gledao na sajtu, i pise Akusticne Gitare (0).... :D

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 23:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bio jutros u Arsu i ima finih gitarica... Ali sam veceras nasao jos jedno pitanje za vas :D Ima li iko u BL da radi sa Ibanez gitarama?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 00:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Što se tiče akustičnih gitara jako dobre su one u Music No 1. u Rosuljama.....bio sam nedavno (doduše gledao sam bass gitare i nije im baš neki izbor) ali akustičnih ima.....

P.S U Artistu imaš Ibaneza........

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 00:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ni na artist.ba, ni na artistsystems.net, nema nijedne Ibanez akusticne gitare... Izgleda da samo rade sa elektricnim Ibanez gitarama...

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 00:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa ja sam u Ars-u sa drugovima kupio dvije Ibanezove akusticne gitare prije pola godine i imali su ih bas puno, od 210KM (smece), preko 247KM (vrijedi tih para) pa nadalje ........... A ne znas sta imaju u Artistu dok ne odes i pogledas. Nije preko svijeta ;)
No.1 mozda zalomi nesto ok, ali meni se nije svidio ni izbor ni ono sto imaju ... Otici tamo mi je kao otici na kiosk i traziti knjigu ... mozda se zalomi neka, ali ipak to nije knjizara ...

P.S. one Hohnerove gitare u Fis-u od 80 KM su veze s vezom ... Ako nista drugo, premale su za svakog ko ima vise od dvanaest godina ...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 00:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eh ovako... Malo sam razgledao, i odluka je na dvije gitare:

Takamine EG321C BK
Acoustic Steel Guitar.
Dreadnought Form,
Cutaway,
Spruce Top,
Back & Sides Mahogany,
Rosewood Fretboard,
Pickup, with TP4 Preampsystem,
Color Piano Black Gloss .......

ili

Washburn D10SCEB
# Solid Spruce Top
# Mahogany sides/back
# Mahogany neck with trussrod
# Rosewood fingerboard and bridge
# Natural/buffed gloss body
# Black pickguard
# Stained mahogany/buffed gloss neck
# Chrome die cast Grover style tuning machine
# Multi lam top binding
# Neck binding
# New diamond inlaid marquetry rosette
# Fishman Isys+ Tuner/Preamp System

E sad me jos interesuje elektronika, posto se u to slabije razumijem... Znam da je Fishman dobar, ali ne znam kakav je ovaj TP4T... Pa ako neko ima iskustva ili sl... Gitaru cu uglavnom svirati bez pojacala, ali bice tu sviranja i sa pojacalom... I ako moze neka skromna ocjena za jednu i drugu gitaru uopste... Cijene su: EG321C za 550KM (ako se dobro sjecam), D10SCEB za 620KM... Ovo mi je prva ozbiljnija gitara, pa zato malo ozbiljnije i razmisljam...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 09:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Moje misljenje (a sacekaj jos neko):
Sa gitarama kao i sa zenama ... Mozda je jedna pametnija, ljepsa, bolje kuva i sl. ali ces ipak ozeniti onu drugu ako se u nju zaljubis. Dakle, uzmi obe gitare u ruke, sviraj ih i kupi onu koja ti se vise svidja. Ipak to nije komp ili frizider pa da je najvaznija gomila cifara i simbola ;)

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 11:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Obavezno probaj gitaru! Pošto se radi o instrumentima skupljim od 500 KM, ne preporučujem nikom da je kupi online ili da je poruči na drugi način a da je prije "u živo" ne proba, bez obzira na marku. Ako imaš mogućnost, odi u prodavnicu, probaj prvo "unplugged" a onda prikopčaj na pojačalo (koje moraju imati tamo), sve će ti se samo kazati.
Inače, Takamine pravi sjajne gitare...ali opet,...probaj!

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 12:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Probao sam ja gitaru malo (icu danas-sutra da je probam malo vise), ali onaj mi rece da nema gdje ustekati (ne znam na sta je mislio)... Zato me interesuje kakva je ova elektronika u odnosu na Fishmana (posto sam nju probao)... Mislim, pretpostavljam da je Fishman bolja, ali ako je TP4T bar priblizna njemu, super... I jos nesto... Da li je moguce da je tolika razlika u cijeni gitare koja ima gornju plocu od meke i gitare koja ima gornju plocu od tvrde smreke?? Mislim, razlika je oko 150-200KM... Nisam mogao vjerovati...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 12:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Zao sto znas da za takvu gitaru trebas izdvojiti prilicnu svotu

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
...moj izbor bi bio Tekamine!

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
NiZ je napisao:
Moje misljenje (a sacekaj jos neko):
Sa gitarama kao i sa zenama ... Mozda je jedna pametnija, ljepsa, bolje kuva i sl. ali ces ipak ozeniti onu drugu ako se u nju zaljubis. Dakle, uzmi obe gitare u ruke, sviraj ih i kupi onu koja ti se vise svidja. Ipak to nije komp ili frizider pa da je najvaznija gomila cifara i simbola ;)

Zato ces cijeli zivot i imati 60 kila...najvaznije je da je lijepa i da dobro kuva, zaljubljenost je prolazna :D

@Archangel

Da ja kupujem akustaru, prvo bih sve te specifikacije na trenutak zaboravio ili zanemario (za pola tih stvari nemam pojma sta prakticno znace, mada sam milion puta naisao na njih po katalozima i sl.). Dvije potpuno identicne gitare, iz iste serije, nece zvucati isto, sto znaci, probati sve koje ti se svidjaju, do te mjere da smoris prodavca i da te mrko gleda kao da si mu din-dusmanin :D

Takodje, ne bih se previse zamarao elektronikom, osim ako ne namjeravas tezgariti. Kupujes akustaru, znaci da je najbitnije kako zvuci bez pojacala. A isto tako, ma kakav da je pickup, ako ti ne valja prirodni ton gitare, dzaba sve. S obzirom da su obe te gitare koje kupujes u rangu 550-650 KM, ne vjerujem da mozes nesto silno fulati (ja imam Washburn Oscar Schmidt akusticnu gitaru, prije nekih 4-5 godina je kostala oko 500 KM, nisam je cesto stekao u pojacalo, ali pickup sasvim solidno radi, uz malo vrtenja onih EQ tockica dobijes zvuk koji zadovoljava, posto su te dvije tu negdje sa cijenom, ne vjerujem da moze biti drasticne razlike).

Ovo je moje misljenje, a sigurno da ima ljudi koji znaju i bolje. Ali pored svega, najvise vjeruj svom uvetu i osjecaju.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kao sto rekoh, probacu ja to vec malo bolje... Sutra idem probati ovu Takamine, a usput pogledat da nema EG341SC, posto ona ima tvrdju mreku, pa sigurno ima jaci zvuk, pa da vidim njenu cijenu.... Ja bih najradije uzeo Takamine, ali me zeza sto ne mogu probati jednu naspram druge gitare (jedna je u Musin Instruments no1 a druga u Artistu), ali probacu koliko toliko i odluciti... Mozda budem tezgario, ali ne uskoro... Zasad ce to biti normalno sviranje, bez pojacala, eventualno malo sa drugovima, neka zezancija u nekom prostoru (ako nadjemno nesto fino), pa cu to koristiti pojacalo, ali inace.... Razlika u cijenama ove dve gitare je 90% zbog gornje ploce, ali ako mi se sutra bude svidjela, necu bas puno to gledati....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]