banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 14:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Nov 2009, 21:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
Citiraj:
TУЗЛА: ПРЕТУЧЕН СРПСКИ ПОВРАТНИК

Србин Михајло Стојановић (62) из Шпионице код Сребреника тешко је претучен након што му је раније запријећено да "неће носити српски барјак у Федерацији БиХ", јавља дописник Срне.
Инфо | 14:35 26/11/2009 | Извор: СРНА

Стојановић, који је инвалид без десне шаке, данас је изашао из болнице у Тузли у коју је био смјештен након што га је пет маскираних наоружаних лица претукло у његовој штали 22. новембра.
"Немам дилему у вези са разлогом напада, јер сам неколико дана раније имао телефонски позив у коме ми је запријећено да нећу више носити српски барјак у Федерацији. То се десило након што сам носио литију за освештање цркве Успенија Пресвете Богородице у Тузли, што су телевизије преносиле", рекао је Стојановић.
Федерални медији су објавили да је повод напада на њега била материјална корист, а Стојановић тврди да је претучен због националне нетрпељивости.
У нападу је задобио тешку повреду ока, напукнуће ребара и ударац у кичмени пршљен, један зуб му је избијен и ишчашена вилица.
"Борио сам се колико сам могао, али ништа није помогло. На крају су ми завезали љепљиву траку око уста и главе, на руке ставили полицијске лисице и тукли ме. Након пребијања, један од њих се вратио покушавајући да ме угуши, стискајући ми врат и нос, а други је говорио да ме убије. Спасиле су ме комшије које су прије тога чуле запомагање и окупиле се па су се нападачи разбјежали", испричао је Стојановић.
Он сматра да полиција није професионално одрадила свој посао, иако је дошла пола часа након позива.
"Пошто је једна метак испаљен у ваздух, полицији је одмах јављено да се ради о оружаном нападу и да је један живот угрожен. Али чудно је да нису успјели да пронађу чауру", рекао је Стојановић.
Према његовим ријечима, за његову породицу је додатни ударац то што је полиција одмах почела са претпоставкама да је мотив за напад материјални, односно крађа стоке.
Стојановић каже да је ово други напад на њега, подсјећајући да је први био у јуну. Он истиче да ће, без обзира на то, остати да живи у Шпионици.
"Добро је, остао сам жив, али остаћу овдје јер немам гдје. Не осјећам се сигурно, када вас нападају у вашој кући. Поготово зато што је полиција након првог пута нашла нападаче, али ништа није предузето. Бар ја нисам обавијештен", рекао је Стојановић.
Он је рекао да Србе у овом селу стално застрашују и да су раније претучене три жене и отац свештеника.
Стојановић је нагласио да се добро слаже са комшијама Бошњацима, али да је то у овом тренутку слаба утјеха.
В.Ч.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2009, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Previse je ovoga da bi se moglo nazvati pojedinacnim ispadima...

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2009, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ma jok, on je u stvari prebio sam sebe, isto kao o.Vanja (svestenik na Bascarsiji),
isto kao i svestenik iz Sanskog Mosta sto je pokusao da sam sebe digne u vazduh, isto kao........u negodled.
Bezbroj je primjera iz negenocidne Federacije u kojoj nikada nisu ubijani ljudi, silovane zene i premlacivani i zastrasivani svim sredstvima jer su druge vjere ili nacije.

To je nemoguce i nije se desilo, to je neka zavjera, to je Mile potplatio novinare da lazu,
tuzlanske bosnjake da rade na otcjepljenju, policiju da pokaze neprofesionalnost...sve je to klasicna zavjera srba da se poljulja ugled federacije.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2009, 23:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

и што је најгоре ово ће се заборавити за три дана...
иначе, ово ме посебно погодило јер човјек је инвалид, нема шаку... :(
па који монструм може тући инвалида???? :angry4: :angry4: :angry4:
само нека ми то неко објасни... :confused2:

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2009, 23:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ma kakva tri dana pretukli "covjeka" i gotova prica zivot ide dalje ko jos prica o postavljenoj bombi u Sanskom Mostu NIKO.
Sami smo tome krivi u BL kad neko pisa pored Dzamije kad krene kuci o tome se prica duze nego kad neko postavi bombu na vrata Pravoslavne crkve.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 00:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Ma kakva tri dana pretukli "covjeka" i gotova prica zivot ide dalje ko jos prica o postavljenoj bombi u Sanskom Mostu NIKO.
Sami smo tome krivi u BL kad neko pisa pored Dzamije kad krene kuci o tome se prica duze nego kad neko postavi bombu na vrata Pravoslavne crkve.

управо тако... :(

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 06:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Sta reci :angry4: . Unaprijed se izvinjavam, ali j...m ja sve ovim politicarima ,koji izludjuju narod , te svoje strahove i bijesove istjeruju ovako... Upravo zbog toga sto se ove stvari pocinju malo cesce desavati u zadnje vrijeme , samo jos fali da se podje "vracati" , na svaku, naravno preko ledja neduznih, opet, i zna se cemu to vodi...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 10:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Nov 2009, 10:54
jadni starac.svi ovakvi ili slicni događaji u federaciji nemaju nacionalističku pozadinu.u rs ima... :angry1:

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2009, 15:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Blago njemu kada strada zbog Gospoda Isusa Hrista.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]