možeš moju priču shvatiti kako hoćeš, samo ne znam šta ti nije jasno u izjavi"ako je most služio za prebacivanje boraca i ratnog materijala, sasvim opravdavam rušenje istog", nego da su most koristili vojnici hvo-a za napade na istočni mostar, vjerojatno vojnici armije bih, ne bi ni pucali na njih da ne oštet "starog", hajde ne pretjeruj.[/quote]
Da,razumijem sta si htio reci.Ta izjava ima prolaza kada bi se ti nalazio u sudu i bio odgovoran za rusenje Starog mosta.Ko zna,mozda si je cuo od odgovornih za rusenje mosta.Ali ti nisi u sudu i pitao sam te jednostavno ljudsko pitanje.Posto ne smijes odgovoriti na to pitanje,postavicu ti drugo.Da li ti je drago sto Stari most ponovNo

spaja dvije obale?
btw Stari most vise nikada pa ni tada nece koristiti vojnici hvo-a.Ne znam kako ti je takva misao mogla pasti na pamet.

[/quote]
pomalo ostrašćeno ulaziš u rasprave, mislim nacionalno ostrašćeno, svaki normalan čovjek i normalan vojnik bi postupio onako kako sam ja rekao, sve ostalo su obične floskule i priče za naivce, što se tiče pitanja, naravno drago min je da je ponovo sagrađen, samo to nema nikakve veze s onim što sam ja tvrdio.[/quote]
Mozda tema nema nikakve veze sa onim sto si tvrdio.Ali bode u oci tvoja ravnodusnost prema cinu rusenja i pokusaj pravdanja rusenja Starog mosta.I to na nacin koji si rekao.Kao da je preko mosta prelazila kompozicija vozova sa tenkovskom divizijom.Da je Stari most bio vojno strateski cilj srusila bi njega veoma pedantna JNA i mnogi prije.Kao da ratova nije prije bilo i cekalo se na hvo ili HV,svejedno, da na maestralan nacin shvate da je most vojno strateski cilj, a ne spomenik pod zatitom UNESCO-a.I sta je poslije rusenja bilo?I dalje rat,sa jos vecom dozom mrznje sto je mozda i bio cilj.Eto, ti i dalje pravdaj cin rusenja ili one koji su ga srusili, necu ti vise odgovarati.btw poslusaj Tifu kada pjeva o Starom mostu.