banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 08:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 983 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Nov 2009, 18:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 13:08
Ja da ubjedjujem dokazima!?
Pa koji su "njihovi" dokazi? Nisam ja taj koji tvrdi nesto za sta nemam dokaze. Evo, bio sam slab iz fizike, hemije, matematike. Molio bih da mi svi koji shvataju to, objasne problem zastave na Mjesecu.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 18:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
@sky @polaris
:-? po vama stručnjacima samo su pare problem i ništa više, znači bush je u biti najavio 2006 da će do2020 skupljat pare i onda se zaletit do gore to mi želite reći
:D možda su otvorili neku liniju ili račun za dobrotvorne priloge, rado bi ih i ja pogurao s nekom markom
ne sumnjam u vaše poznavanje materije ali argumenti su vam smješni :roll:
btv
što je nike već rekao, ne samo coca cola već stotine drugih firmi bi dalo pare za taj uvijek aktuelni projekat, i ovako daju za neke glupe kampanje koje nisu medijski ni blizu kao odlazak na mjesec

Stotine drugih firmi bi dalo novac za reklamu kad bi neko na Mjesecu kupovao njihove proizvode. Zasto potrositi na Mjesecu nekoliko desetina milijardi dolara kad na Zemlji mozes potrositi 10 milijardi?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 18:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nedavno sam gledao kako smisljaju neki novi sistem reklamiranja BAS na Mesecu... naime radili bi ga na fazon oranja (da se tako izrazim) gde bi brazadam pravili slike ili logo zeljene kompanije koje bi se videle sa Zemlje...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 18:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pa prodaju zvijezde i placeve na Mjesecu. Ali sa Zemlje! Pitam se, kako ce izvesti to sto su tako fenomenalno isplanirali i koliko ce kostati ako se samo jedna companija odluci za to? Kakvi bi roveri i koliko njih bi morali poslati da se nacini logo koji ce se vidjeti sa Zemlje (bez teleskopa)?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 18:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne bih znao kasti :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 18:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
Polaris Ursa je napisao:
kim deal je napisao:
@sky @polaris
:-? po vama stručnjacima samo su pare problem i ništa više, znači bush je u biti najavio 2006 da će do2020 skupljat pare i onda se zaletit do gore to mi želite reći
:D možda su otvorili neku liniju ili račun za dobrotvorne priloge, rado bi ih i ja pogurao s nekom markom
btv
što je nike već rekao, ne samo coca cola već stotine drugih firmi bi dalo pare za taj uvijek aktuelni projekat, i ovako daju za neke glupe kampanje koje nisu medijski ni blizu kao odlazak na mjesec

Stotine drugih firmi bi dalo novac za reklamu kad bi neko na Mjesecu kupovao njihove proizvode. Zasto potrositi na Mjesecu nekoliko desetina milijardi dolara kad na Zemlji mozes potrositi 10 milijardi?

:D analogija ti je do jaja pa ne reklamiraju se proizvodi na stadionima da bi ih ljudi kupovali na utakmicama i bitna je gledanost i medijsko praćenje događaja, a taj događaj bi bio po gledanosti i izazivanju pažnje bez presedana.
8) zamisli koliko kompanije daju para za jedan natpis na nekoj krivini utrke f 1, a koliko bi para tek dali da budu sponzori takvog medijskog spektakla.
kad nemaš argumenata bolje je ništa ne reći nego lupat glupost. :wink:

a ono šta rade moderatori ti je najjače, "ko uvrijeđeno dijete na tuti" :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 18:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
kim deal je napisao:
@sky @polaris
btv

Који су твоји аргументи? Чуо си да је неко рекао да би то могла бити лаж, па си повјеровао? :lol:

Нису само паре проблем, Мјесец као објекат истраживања је "застарио", нема разлога да се иде горе и да се понавља ствар која је шест пута направљена(откриће воде за коју се сматра да постоји горе би могла поново "оживјети" Мјесец). Следећа станица је Марс, и то ће се сигурно догодити за нашег живота(осим ако ниси стари деда :D ).

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 19:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Interesantno.
Prvo sto ce ljudi videti na Mjesecu je reklama.....
Za relativno malo novca kompanije na Zemlji mogu biti sveprisutne, kao sto neke i jesu.

edit: i da, smeta mi sto moderator dopusta ovakve teme.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 19:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Ne bih znao kasti :D :D :D

Ne bih ni ja :D

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 19:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
kim deal je napisao:
@sky @polaris
btv

Који су твоји аргументи? Чуо си да је неко рекао да би то могла бити лаж, па си повјеровао? :lol:

Нису само паре проблем, Мјесец као објекат истраживања је "застарио", нема разлога да се иде горе и да се понавља ствар која је шест пута направљена(откриће воде за коју се сматра да постоји горе би могла поново "оживјети" Мјесец). Следећа станица је Марс, и то ће се сигурно догодити за нашег живота(осим ако ниси стари деда :D ).

:D ja nemam argumenata, niti sam bilo šta čuo ni gledao niti išta tvrdim, neka pitanja mi se sama od sebe nameću, i ja razmišljam na glas ne bi li čuo neki odgovor i to je sve.
odgovori koje čujem su mi prilično neuvjerljivi i neargumentovani, kao i ovaj da je projekat zastario i da je slijedeća stanica mars.
kad je zastario zašto ga bush vraća na tapet sa rokom 2020, i ako je slijedeća stanica mars, zar ne bi mjesec bio logičan izbor kao poligon za ispitivanje ljudi, opreme, vježbamje astronauta, i ostale tehničke pripreme ili kako se to već zove :-?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 19:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
skypostman je napisao:
kim deal je napisao:
@sky @polaris
btv

:D ja nemam argumenata, niti sam bilo šta čuo ni gledao niti išta tvrdim, neka pitanja mi se sama od sebe nameću, i ja razmišljam na glas ne bi li čuo neki odgovor i to je sve.
odgovori koje čujem su mi prilično neuvjerljivi i neargumentovani, kao i ovaj da je projekat zastario i da je slijedeća stanica mars.
kad je zastario zašto ga bush vraća na tapet sa rokom 2020, i ako je slijedeća stanica mars, zar ne bi mjesec bio logičan izbor kao poligon za ispitivanje ljudi, opreme, vježbamje astronauta, i ostale tehničke pripreme ili kako se to već zove :-?

Знаш ли енглески бар? :D

Citiraj:
Splash! NASA moon crash struck lots of water
By ALICIA CHANG (AP) – 45 minutes ago
LOS ANGELES — The lunar dud for space enthusiasts has become a watershed event for NASA.
Spacecraft that crashed into the moon last month kicked up a relatively small plume. But scientists have confirmed the debris contained water — 25 gallons of it — making lunar exploration exciting again.
Experts have long suspected there was water on the moon. So the thrilling discovery announced Friday sent a ripple of hope for a future astronaut outpost in a place that has always seemed barren and inhospitable.
"We found water. And we didn't find just a little bit. We found a significant amount," Anthony Colaprete, lead scientist for the mission, told reporters as he held up a white water bucket for emphasis.
He said the 25 gallons of water the lunar crash kicked up was only what scientists could see from the plumes of the impact.
Some space policy experts say that makes the moon attractive for exploration again. Having an abundance of water would make it easier to set up a base camp for astronauts, supplying drinking water and a key ingredient for rocket fuel.
"Having definitive evidence that there is substantial water is a significant step forward in making the moon an interesting place to go," said George Washington University space policy scholar John Logsdon.
The October mission involved two strikes into a permanently shadowed crater near the south pole. First, an empty rocket hull slammed into the Cabeus crater. Then, a trailing spacecraft recorded the drama live before it also crashed into the same spot four minutes later.
Though scientists were overjoyed with the plethora of data beamed back to Earth, the mission was a public relations dud. Space enthusiasts who stayed up all night to watch the spectacle did not see the promised giant plume of debris.
NASA scientists had predicted the twin impacts would spew six miles of dust into the sunlight. Instead, images revealed only a mile-high plume, and it was not visible to many amateur astronomers peering through telescopes.
Members of the blue-ribbon panel reviewing NASA's future plans said the discovery doesn't change their conclusion that the program needs more money to get beyond near-Earth orbit. The panel wants NASA to look at other potential destinations like asteroids and Mars.
"This new and terrific result reassures us about lunar resources, but ... the challenges currently facing the human spaceflight program remain," Chris Chyba, a Princeton astrophysicist who is on the panel, said in an e-mail.
President George W. Bush had proposed a more than $100 billion plan to return astronauts to the moon, then go on to Mars; a test flight of an early version of a new rocket was a success last month. President Barack Obama appointed the special panel to look at the entire moon exploration program. The decision is now up to the White House, and NASA's lunar plans are somewhat on hold until then.
As for unmanned exploration, previous missions had detected the presence of hydrogen in lunar craters near the moon's poles, possible evidence of ice. In September, scientists reported finding tiny amounts of water in the lunar soil all over the moon's surface.
But it was NASA's Oct. 9 mission involving the Lunar Crater Observation and Sensing Satellite, LCROSS, that provided the stunning confirmation announced Friday — water, in the forms of ice and vapor.
"Rather than a dead and unchanging world, it could in fact be a very dynamic and interesting one," said Greg Delory of the University of California, Berkeley, who was not involved in the mission, led by NASA's Ames Research Center in Mountain View, Calif.
The LCROSS spacecraft only hit one spot on the moon and it's unclear how much water there is across the entire moon.
Scientists spent a month analyzing data from the spacecraft's spectrometers, instruments that can detect strong signals of water molecules in the plume.
"We've had hints that there is water. This was almost like tasting it," said Peter Schultz, professor of geological sciences at Brown University and a co-investigator on the LCROSS mission.
Astronaut Buzz Aldrin, who in 1969 made his historic Apollo 11 moonwalk with Neil Armstrong, was pleased to hear the latest discovery, but still believes the U.S. should focus on colonizing Mars.
"People will overreact to this news and say, `Let's have a water rush to the moon,'" Aldrin said. "It doesn't justify that."
Mission scientists said it would take more time to tease out what else was kicked up in the moon dust.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 19:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Hertzog je napisao:
Pa ti zaobidji raspravu ili ubedi ljude dokazima da je to tako... sta je problem sto covek spori ovu pricu, zato je i postavljena

Zasto da zaobilazi raspravu kada samo demantuje ono sto je onaj neznalica napisao. Kao sto je demantovo tebe kada si rekao da Mjesec nema gravitaciju i to da je Apolo 11 bio jedina misija na Mjesecu.
Ako neko vec zeli da nesto demantuje, onda bi bio pozeljan bar minimum poznavanja materije, a ne naglabanje o tome kako prica o slijetanju pada u vodu jer koka kola nije nesto finansirala. Stvarno jedan od bisera foruma.
Ne znam da li u krugu 500 km ima ijedan teleskop koji moze uopste da prikaze povrsinu mjeseca donekle priblizeno i sada na tome da se zasniva nekakva kampanja nekakve korporacije.

Kim, taj tvoj nastup "vi nemate argumente, vi nista ne znate", koji koristis i na drugim pdf. ti je stvarno glup. Ako neko negdje govori sa argumentima onda je to uglavnom ovdje. :D Ljudi koje prozivas znaju o astronomji vise nego nas 10 ovdje.

Polaris Ursa je napisao:

Meni ne, ali mi malo smeta sto podrzava ove koka kola price

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

goci master je napisao:
Hertzog je napisao:
Pa ti zaobidji raspravu ili ubedi ljude dokazima da je to tako... sta je problem sto covek spori ovu pricu, zato je i postavljena

Zasto da zaobilazi raspravu kada samo demantuje ono sto je onaj neznalica napisao. Kao sto je demantovo tebe kada si rekao da Mjesec nema gravitaciju i to da je Apolo 11 bio jedina misija na Mjesecu.
Ako neko vec zeli da nesto demantuje, onda bi bio pozeljan bar minimum poznavanja materije, a ne naglabanje o tome kako prica o slijetanju pada u vodu jer koka kola nije nesto finansirala. Stvarno jedan od bisera foruma.
Ne znam da li u krugu 500 km ima ijedan teleskop koji moze uopste da prikaze povrsinu mjeseca donekle priblizeno i sada na tome da se zasniva nekakva kampanja nekakve korporacije.

Kim, taj tvoj nastup "vi nemate argumente, vi nista ne znate", koji koristis i na drugim pdf. ti je stvarno glup. Ako neko negdje govori sa argumentima onda je to uglavnom ovdje. :D Ljudi koje prozivas znaju o astronomji vise nego nas 10 ovdje.

Polaris Ursa je napisao:

Ova je dobra sto jes' jes' :lol: :lol: :lol:

Sto se tice gravitacije ja sam se pogresno izrazio, nisam mislio da nema gravitaciju, ali ne vidim zasto toliko insistria da se tema zakljuca ili obrise... Ako mu je objasnio da su ljudi sleteli na mesec, a ovaj nije shvatio, onda je to kim-ov problem, jer ne zeli da promeni svoje uverenje u to... Brisati temu jer se neko ne slaze sa njom je smesno i ne vidim razlog tome... Zato sam rekao ako ti smeta ti je zaobidji, svako je dovoljno pametan da shvati kada je nesto uzaludno, pa ako on misli da je uzalud objasnjavati coveku stanje u kosmosu onda se nemoj dalje truditi :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 20:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2009, 18:15
ocigledno neki ljudi na ovom forumu neznaju sta je marketing...
a logicki gledano 30 godina niko nije sletio....aloooo...e eri teleskopa koji bi mogli sa balkona da prate sletanje...eto zasto...zato sto ne mogu...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 20:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

goci master je napisao:

Polaris Ursa je napisao:

pročitaj moje postove na ovoj temi nigdje nisam rekao da neko ne poznaje materiju ili da ništa ne zna samo sam postavio par dilema i možda se malo našalio i to je sve. a kad dobijem odgovor čij me sadržaj ne impresionira i ne odgovori argumentima na postavljenu dilemu to i kažem.
ti si očito stekao neko predubjeđenje o meni i to me se ne tiče

@sky ono je novijeg datuma koliko mi se čini, i to je kao članak nekog novinara koji u kontekstu ove priče ne znači ništa, a bush je plan aktivirao2006.
i da dodam ne mora niko ni stavit reklamu na mjesec dovoljno je bit sponzor pa da kompanija ima publicitet, a da ne govorim o autentičnim snimcima koji bi se gore snimili na kojim bi se istakli sponzori i još mnoge mogućnost današnje tehnologije koje pružaju pogled na mjesec putem interneta

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 20:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pokazi mi teleskop kojim cu sa balkona pratiti sledece sletanje, molim te.
Ako mislis na mene kad pominjes marketing... hm... izgleda da stvarno nisam nista naucio...
Sad sam zabrinut :D Kako da kazem sefu da nemam pojma :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 20:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E moja Severnjaco tesko ces ti nekoga ovde izvesti na pravi put :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 20:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
goci master je napisao:

Polaris Ursa je napisao:

pročitaj moje postove na ovoj temi nigdje nisam rekao da neko ne poznaje materiju ili da ništa ne zna samo sam postavio par dilema i možda se malo našalio i to je sve. a kad dobijem odgovor čij me sadržaj ne impresionira i ne odgovori argumentima na postavljenu dilemu to i kažem.
ti si očito stekao neko predubjeđenje o meni i to me se ne tiče

@sky ono je novijeg datuma koliko mi se čini, i to je kao članak nekog novinara koji u kontekstu ove priče ne znači ništa, a bush je plan aktivirao2006.
i da dodam ne mora niko ni stavit reklamu na mjesec dovoljno je bit sponzor pa da kompanija ima publicitet, a da ne govorim o autentičnim snimcima koji bi se gore snimili na kojim bi se istakli sponzori i još mnoge mogućnost današnje tehnologije koje pružaju pogled na mjesec putem interneta

Као што видиш спомиње се цифра од 100 милијарди, ко је луд да плати толике паре ради рекламе која ће повећати продају за неких 5-10% и питање хоће ли толико? И ко то има толику зараду да себи може платити 100 милијарди за маркетинг?

Извини али овакву глупост ја још нисам чуо, људи су на све начине покушали оспорити одлазак на мјесец и све се показало као нетачно. А ова "теорија реклама" да је тако назовем је смјешна. 8)

Да ли си гледао митбастерсе и њихову појашњење неких ствари везаних за ово?

http://www.youtube.com/watch?v=mefEKqzq8cg

Само прати остале дијелове...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 20:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Polaris Ursa je napisao:
Pokazi mi teleskop kojim cu sa balkona pratiti sledece sletanje, molim te.
Ako mislis na mene kad pominjes marketing... hm... izgleda da stvarno nisam nista naucio...
Sad sam zabrinut :D Kako da kazem sefu da nemam pojma :wink:

:roll: ako već nije biće vrlo brzo omogućeno preko interneta, da gledaš šta poželiš i u rezolucij koju poželiš, ne znam šta ti je sporno, a i teleskop odnosno optika sa velikim uvećanjem nije sporna, možda kod nas ali ne i u svjetu, ko da je to danas neka fora.
@sky
ta priča o reklamama je počela kao produkt priče da se nema para, pa je to bio mogući način da se nađu pare.
cifra koja se navodi i nije neka cifra kad znamo koliko moćne kompanije troše na reklamne kampanje, a i bez njih za USA to nije neki problem, kad je čast najmoćnije nacije u pitanju, saznaj koliki je samo vojni godišnji budžet i sve će ti biti jasno.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 20:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
E moja Severnjaco tesko ces ti nekoga ovde izvesti na pravi put :lol: :lol: :lol:

A pogresan pristup izgleda hehehe
...i ne trudim se puno :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 983 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 50  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]