Citiraj:
Ја познајем велики број људи из Србије и ови твоји покушаји да неке наивне ликове увјериш како нас Срби из Србије не воле је јадно.
Ne da nas ne vole, ali iz mog iskustva, ljudi 'sa ove strane Drine' itekako osjecaju vecu privrzenost Srbiji i ljudima tamo nego obratno. Za 90% ljudi koje sam ja upoznao iz Srbije, ja sam bio 'boske' ili u najboljem slucaju Srbin iz Bosne, gdje je ovo drugo poprilicno naglaseno (iskreno, meni ni jedno ni drugo smeta, niti mi treba necije prihvatanje da bih znao ko sam i sta sam). Na stranu sto je nekima od njih trebalo crtati gdje je Banjaluka
Da li je to do neinformisanosti ili do licnog stava - ne znam, ali nije ovo sto je ajkula napisala izolovan slucaj niti je situacija samo sa neta. Najskoriji i poprilicno ruzan primjer se tice dvoje mojih prijatelja (od kojih je jedno citavog zivota zivjelo u Beogradu, do studija, naravno) koji su u Banjaluci zavrsili arhitekturu, a potom otisli u Beograd na master studije - Na spisku studenata, pored imena i prezimena studenta pise i fakultet na kojem su doticni diplomirali (u ovom slucaju AGF Banjaluka) - 3 ili 4 momka iz Srbije su to procitala i neznajuci da ovo dvoje stoje iza njih komentarisali: "Vidi ovo dvoje bosanaca iz Banjaluke, dosli ovde da nama kradu mjesta, pun nam ih je qrac .. nije dovoljno bilo 500 godina pod turcima sto smo bili, nego jos i ovo" (oboje mojih prijatelja su Srbi).
Citiraj:
Како на мом фејсбуку нико не води сличне расправе и не потеже тако глупава питања?
Zato sto su na tvom fejsbuku, vjerovatno ljudi koncepcije slicne tvojoj
Kako patriotizam iz dijaspore? Hladno .. al' standard jebiga
Citiraj:
Мој аватар и мој потпис говоре да волим своју земљу, свој народ и његову славну историју.
То значи бити родољуб и патриота.
Pa malo do Ceske .. ovo ono .. po Ojrice .. jel' ?

Lijepo je sto se narod zainteresovao za pokojnog patrijarha, lijepo je to sto zele da cuju neke od njegovih mudrosti. Bio je veliki covjek i mnogo se od njega moglo nauciti. Medjutim, odjednom svi glumimo mecene SPCa i srpstva, a za 2 godine koliko je ovaj veliki covjek bolovao, na forumu njegovo ucenje nije posteno spomenuto, napredak njegove bolesti jos manje. I sada su odjednom veliki Srbi i vjernici onih 100 000 koji su kliknuli "become a fan" na neku grupu vezanu za Pavla (a 95% ih nije uslo u istu niti procitalo poruku koju ona nosi) i na forumu napisalo "slava mu", a djubrad su oni koji kritikuju sto sutra u RS vrijeme staje (da vidim samo koliko ce onih koji ne odu na posao zaista uciti o Pavlu i posvetiti se Bogu, a koliko ce ih sjediti u kafani

), a mozda su istog u privatnom zivotu postovali i vise od ovih galamdzija.