banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 21:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Nov 2009, 09:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
ajkula je napisao:
Forum je mjesto za diskusije, ne mozes to zabraniti ljudima a umjesto da se otvara jos koja tema, zasto ne na ovoj da se iskazu misljenja.
Meni bode u oci sto su se sada svi sjetili biti vjernici i Srbi a dok je bio bolestan, ko li ga od vas spomenu? Pomoli se za njegovo zdravlje? I nadasve, ispadosmo veci Srbi od Srbijanca kojima je ovaj dan dan zalosti ali i te kako radan dan.

Patrijarh Pavle je bio fin i skroman covjek, Boziji sluga.

ne postoje Srbi i Srbijanci nego jedan srpski narod! ne siri gluposti, samo se provaljujes bezveze. Kakve mi veze imamo sa "Srbijancima" zar kod nas nema Srpske pravoslavne crkve? Sam Patrijarh nije bio "Srbijanac" nego je Srbin rodjen u Slavoniji, bila sam u njegovom rodnom selu, jer je moj muz iz tog kraja. Kada sam stigla u selo i vidjela staru srusenu srp. pravoslavnu crkvu, ne mogu opisati tugu koju sam osjetila, a istovremeno i ponos sto se tako veliki covjek i licnost, a opet tako uzoran i skroman, tu rodio.Ali to sada nije tema..Zalosno je sve ovo. Jadni su neki ljudi i njihovi komentari, duhovno siromasni nista drugo.
To dal se neko molio dok je bio bolestan, mislim kakav je to argument? Ko ste vi da osudjujete i stalno kritikujete nesto? Bilo je jasno da ce umrijeti, imao je 95 godina! Za mene on se sada rodio a ne umro. Patrijarh je zasluzio ovakvu pocast, zasluzio je da njegov narod tuguje za njim i da ga slavi vjecno .. njegova smrt zblizava nas narod, okrece ga Bogu i navodi na razmisljanje. Sto je pozitivno u svemu ovome.

Nego evo jedne "lijepe" udarne vijesti:
http://www2.pressonline.rs/sr/vesti/rep ... ca%21.html

divna je nasa zajednicka drzava i sunarodnici, koja je sigurno osudjena na mir i opstanak

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 10:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Vuk_samotnjak je napisao:
Upropastiste jednu temu na kojoj su ljudi vecinom pisali "slava Mu " i nek mu je laka crna zemlja"...
Mnogi ljudi na ovom forumu su i Papi pisali iste te rijeci isto se to pisalo i pokojnom Tosetu... ali niko nije povukao pitanje ko slusa Tosu ko postuje Papu vec se jednostavno pustilo da to ide par dana i naravno poslije nekog vremena tema ode u zaborav samo se o Patrijarhu govori u negativnom kontekstu.
Da mi je samo znati zbog cega, kasnije se pitamo zasto Srbe niko ne postuje pa ne postujemo se sami kako ocekivati da nas postuju drgi.

A ko je i gdje o pokojnom Patrijarhu govorio u negativnom kontekstu?U negativnom kontekstu se govorili samo o ovima koje je njegova smrt "strašno" pogodila,a za njegovog života ih je bilo baš briga i za njim i za njegovim djelom.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 10:33 
meni je tako odvratno komentarisati da li neko i koliko zali. slozicu se sa breskvicom u jednom dijelu, za divno cuda da se slozimo :) , ali da li je bitno ko je isao u crkvu ko se molio za njegovo zdravlje.. bitno je da sam ga voljela i postovala za njegovog zivota i da mi je ta vijest stvarno tesko pala, bas sam osjetila tugu za tim covjekom... zal za nekim i osjecaju su unutrasnji dio svakoga, i manifestuju se razlicito od osobe do osobe, tako da nemate pravo komentarisati ko je zalio vise, i ko ce prije zaboraviti.. strasno

btw, breskvice pa nismo valjda OSUDJENI na mir i opstanak, nije to osuda..

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 10:34 
i da , sta je to strasno sto je prodaja knjiga o njemu porasla, pa ako je neko i ovim nesretnim dogadjajem ponukan da procita jedno takvo stivo, to nije za osudu

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 11:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
majlili zar nisi pogledala onaj link sto sam postavila? onda bi shvatila ironiju u onome "osudjeni" na mir i opstanak jer mislim sasvim suprotno, tj. da mira i opstanka nema u ovoj sugavoj drzavi, ne dokle kod nasih komsija tj. susjeda vlada tolika mrznja i opsjednutost svemu sto je "cetnicko" tj srpsko. A to pokazuju stalno
nebitno, i ja ne bih da se kvari ova tema koja je posvecena nasem Patrijarhu. trebamo se ugledati na njega i njegove rijeci sprovoditi u djela..sto u ovom vremenu i nije tako lako, ali nije ni nemoguce

nego zoka imas svoj zivot i odgovaraj za svoje postpuke, sta tebe zabole koliko je koga pogodila smrt Patrijarh, koliko tuguje i zasto?? Ako je nekog njegova smrt dovela do razmisljanja i probudila zelju da se vise posveti vjeri, Bogu, njegovom zivotu i djelima (sto smatram pozitivnim) sta tebi tu ne pase?

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 11:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Zakljucavajte ovo ili brisite rasprave, na ovoj temi toga ne bi trebalo da bude

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ААронов пост нећу прокоментарисат..
Бресквице свака ти част на оном горе.
Ајкула, ако ти не припадаш СПЦ онда не мораш да пишеш тако као да осуђујеш све које је смрт Патријарха навела да нешто ново прочитају и сазнају о његовом лику и дјелу.

И да, НЕ ПОСТОЈЕ СРБИ И СРБИЈАНЦИ. ЈА САМ СРБИН КАО ШТО ЈЕ СРБИН ИЗ СРБИЈЕ И СРБИН ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ И СРБИН ИЗ ХРВАТСКЕ или БИЛО КОЈИ СРБИН ИГДЕ ДРУГО НА СВИЈЕТУ!!

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ako laze koza ne laze rog.

Prikačeni fajlovi:
Komentar fajla: I ovo su Srbi :)
Untitled.jpg
Untitled.jpg [ 51.99 KiB | Pogledano 235 puta ]

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.
Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

И шта сад ово показује?
Пар глупих људи како се дописују на ФБ?

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mlad si sinko.. kazace ti se puno toga cim malo poodrastes.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Ти си одрасла. Шта се теби казало?

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
Ти си одрасла. Шта се теби казало?

И ја бих то волио да знам?
Дођеш ту и ставиш неке ликове са ФБ-а који се питају да ли је нерадни дан или дан жалости?

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
ima tu još stvari koje mi smetaju, ali ajde....

ijekavica

Citiraj:
Potpis.
Ako me zanima da cujem te "nove" jezike, otici cu iz Srbije.
Iako je ijekavica delo cenjenog Vuka Karadzica, za svojih 40 godina u Beogradu nikad je nisam cula koliko u poslednje vreme.

Citiraj:
Toliko o majci Srbiji i braci preko Drine

E Srbijo, Srbijo

Citiraj:
Izuzetno mi smeta kad mi konobar u Beogradu kaze da kao prilog uz jelo mogu da biram, krompir ili riza. Ako se on pravi da ne zna da izgovori rec "pirinac", sa istim pravom ni ja nemam pojma sta je "riza". Tamo negde daleko bi rekli "rice" i razumeli se, stvar postovanja zemlje u kojoj zivis je i koriscenje njenog sluzbenog jezika. Kad si u Rimu ponasas se kao Rimljanin, osim onih sto ne misle tako.

Citiraj:
Nisam pominjala Hrvate i netrpeljivost, pomenula si bracu preko Drine citirajuci moj post, ja ih tamo nemam, vrlo jasno
.

Ovo je samo dio prepiske.. Pa vidi hoce li se i tebi sta kaz'ti :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
ma manite se optuživanja, nije ni vrijeme ni mjesto, samo hranite sujetu drugih samim tim, sada je na sceni sve ono čega se patrijarh bojao za života, i što je svojom misijom spriječavao! nažalost dok je još bio živ pojedine vladike su ga sahranjivale... tačno je, mi srbi, odavde jesmo, veće patriote nego srbi u srbiji, i to je njima jasno kao dan, jer preko 60% srba u srbiji je postalo sve osim ono što jesu, zapad je u srbiju ušao u velikom stilu... holivudski mit je zakletva, ubistva na svakom ćošku, muškarci i žene nedojebani, jedina zemlja u kojoj ako kažeš volim srbiju ti se podsmijavaju, izrugljuju nam se u tom fazonu vi ste iz bosne, a to je ružno, ismijavaju nam se i ove naše domaće nevjere i katolici hrišćani sa kojima gradimo kao neki suživot, a svi znamo da je to utopija i davno prošlo vrijeme! ponekada se uhvatim u mislima da smo mi bili samo štit srbiji u sumraku civilizacije koji se dogodio na ovim prostorima, a opet, sa druge strane srbija da nije kupila telekom srpske, ne bi postojala varijanta pomoći nama ovdje, bila bi optužena da se miješa u unutrašnje poslove bih, telekom je precjenjen, ali ta kupivina ima za pozadinu pomoć srpskoj, nažalost lopovi pokradoše sve ništa se ne izgradi...ali ovo je za neku drugu temu...

angdota o internet zavisnicima:
Pošto je bio poznat da ide kroz Patrijaršiju i gasi sijalice kako se “uzalud ne bi trošila struja”, jednom je uhvatio mladog činovnika da posle radnog vremena na kompjuteru gleda zabavne sajtove. Kad je čuo patrijarhov glas iza leđa, sledio se, a Pavle mu je rekao:
- A ti na to trošiš struju?

:D

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ајкула, наводиш глупе коментаре неких изрода који нису ни вјерници СПЦ сигурно нити Срби.
Не знам шта хоћеш да кажеш са тим.
Непримјерно је да квариш ову тему са тим.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa neka odvoje moderati ovo par postova pa nek' naprave novu temu :roll:

Citirani komentari tebi zvuce kao glupi ali su napisani od strane odraslih osoba, vjernika SPC i gradjana Srbije tj Srba. To, sto se samo mi, sa ove strane Drine, lozimo na pricu o velikoj Srbiji i mislimo da smo jedno.. to je nas poraz. Primjera ima i previse o tome kako nas "prihvataju" samo kome nisu zacepljene usi da to sve cuje..

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Xentonix kvariš duh hrišćanski sa raspravljanjem ko je kakav, pusti je kraju, ona zna ko je i kakva je i to je njen krst koji mora nositi do kraja života, izdigni se iznad tih primitvnih rasprava, dan je prelijep, trebamo se radovati lijepom danu, patrijarh nam se kod gospoda upokoji, vječnost dobi, a živ medju nama ostade! a te rabote svadje, raspravljanja nije im sada ni vrijeme ni mjesto...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:

Citirani komentari tebi zvuce kao glupi ali su napisani od strane odraslih osoba, vjernika SPC i gradjana Srbije tj Srba. To, sto se samo mi, sa ove strane Drine, lozimo na pricu o velikoj Srbiji i mislimo da smo jedno.. to je nas poraz. Primjera ima i previse o tome kako nas "prihvataju" samo kome nisu zacepljene usi da to sve cuje..

Немам се ја на шта ложит.
Као што рекох, има изрода свакаквих.
У Војводини је 85 % Срба па опет има оних који су за отцепљење Војводине. Има и муслимана који би са Србима.
То је све нормално.
Већина становништва је за идеју "Један народ, једна држава".
Ја познајем велики број људи из Србије и ови твоји покушаји да неке наивне ликове увјериш како нас Срби из Србије не воле је јадно.

@буђав лебац
Овакве ствари ми дижу живац. Не могу трпит небулозе које је неко узео са нета и онда их шаље даље по нету.
Нека модератори пребаце постове на другу тему и то је то.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tvoj avatar i tvoj potpis i te kako govore na sta se lozis :D

Budjavi, kako si ti meni? :D

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 13:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

XentoniX je napisao:
ajkula je napisao:

Немам се ја на шта ложит.
Као што рекох, има изрода свакаквих.
У Војводини је 85 % Срба па опет има оних који су за отцепљење Војводине. Има и муслимана који би са Србима.
То је све нормално.
Већина становништва је за идеју "Један народ, једна држава".
Ја познајем велики број људи из Србије и ови твоји покушаји да неке наивне ликове увјериш како нас Срби из Србије не воле је јадно.

@буђав лебац
Овакве ствари ми дижу живац. Не могу трпит небулозе које је неко узео са нета и онда их шаље даље по нету.
Нека модератори пребаце постове на другу тему и то је то.

upravo je i poenta hrišćanstva praštanje i izdizanje iznad svega što te muči na ovom svijetu, nije u njoj problem, ona je nebitna, niti je znaš niti je poznaš, a ako ti može sa ovim postovima izvući živac... ma nasmij se samo, u tebi demon čuči... ajde bogati, premalo li ti je dušmana pored tebe pa da se još opterećuješ sa virtuelnim...

ajde bogati ajkula, tebi obaška stalo do mene i kako sam ja, ajde bogati :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]