banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 18:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: OBN rat bendova
PostPoslato: 16 Nov 2009, 01:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Ispadoše naši :(
kim deal je napisao:
black box je ispao ali mogle su komotno i one peglačice iz mostara, ili oni fanki bišćani kojima je svaka stvar ista, isti zvuk, isto odsvirano postaju prava dosada tipični parti bend

Jes' da je uvijek lijepo gledati žene, pogotovo u 100% ženskom bendu :D , ali mislim da su one trebale ispasti ranije, ali ovo je...kao neki reality... pa bi mogle i do finala :wink:

Rocker je napisao:
Inace, ako ste primjetili, sve je vec bilo dogovoreno, greskom su u reziji pustili ton iz zirija kad govore ko sta da digne i ko za koga da glasa. Po meni Black Box je trebao ispasti jos u drugom ili trecem krugu, ne zbog momaka (koji inace sasvim ok sviraju) nego zbog Mione koja stvarno ne zna da pjeva.

Ona se zasigurno nece "leba najesti od pevanja".

Hm, možda su je mogli zamijeniti... eto već se žalila da ima problema sa grlom/glasom :wink:
Mada, da budem iskren ranije mi je djelovala nekako nerazumljivo, možda je i tada imala problema sa glasom...
Definitivno nisu loš bend,čak naprotiv.
Onu 3. pjesmu su baš energično odsvirali! Možda recept za takv šou :wink:

Rocker je napisao:
Inace, ako ste primjetili, sve je vec bilo dogovoreno, greskom su u reziji pustili ton iz zirija kad govore ko sta da digne i ko za koga da glasa.

Misliš ono: "Ti digni za Atlantidu, a ti za Black box" :lol:
Ipak se izgleda u tom šou pita samo jedna osoba - ona koja je presudila na kraju.
A i voditelj ("onaj" u žiriju) je neki vrsni poznavalac muzike :lol:

Ona dječurlija iz Santosa zaslužuje bar 1. mjesto :D ! Definitivno.

ignjholio je napisao:

ahahahahaha
E baš mi popravi veče i nasmija me do suza! Koja grupa. :lol: I već se namnožilo članova :lol: Izgleda da će ta grupa rasti...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 13:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
:cry:
Are you gona go my way je bas bila bezzveze izabrana pjesma, kao fatanje za zadnju slamku... i pokazivanje javno da ste se vec pomirili sa tim da ispadate ... bas je glupo to gledat uzivo na TVu... ne znate se zajebavat, samo ozbiljusa neka i depresija ... napeti ste previse .. niste valjda pomislili da ste dosli da pobjedite bez sanse da ne uspijete u tome?
Mislim da je sitnicavi Zele uzeo u obzir u fulanje u aranzmanu na kraju jedne od dopunskih pjesama koji je bio bas rezultat pritiska vjerovatno ... ili pjesma nije bila uvjezbana do kraja. U svakom slucaju, Zeletu to Nije promaklo vjerovatno..

Necu vise komentarisati .. al mi je svarno bilo zao ....

PS Venus nije mogao ispasti sinoc jer su stvarno imali najbolji nastup do sada ... pratim bas detaljno pa sam upratio.

Last Location je dobar bend, ufatili su se svog fazona i pice. Samo je glupo sto se ziri pali na sviranje obrade, obrade?
Veceras su svi osim scripte i venusa malo bili slabiji nego inace ....

Ja pomisljam da bi mogao pobjediti iz NS bend Nasty Michelle ....
Mladi Santosi su kul, ali mislim da nemaju oni energije nit ideja da izdrze do kraja kao favoriti ... mladi su i treba tu pure da se jede .... nije samo svirka bitna u muzici.

Atlantida .... stvarno ne znam sta bih rekao za njih. Njihova muzika je za mene vanzemaljska. U mom drustvu se se uglavnom smijali ljudima koji slusaju Motore i Jagode, pa sam ja odrastao u strahu da me neko ne obiljezi kao madjara i stoga izgradio svoj muzicki stil daleeeekoooo od motora, kerbera i bilo cega slicnog..

I jos nesto, Rat Bendova traje dok traje ... nema nikakvog tretmana poslije, pa ni za vrijeme Rata Bendova. Sve se desava za popunjavanje programa nedeljom od 8 pa + par sati ... Bendovima je mozda tesko skupiti energiju i ostale resurse da se posvete maksimalno show-u koji im nista ne obecava nit pokazuje da ce bilo kakve konkretne koristi imati od njega... mozda vise negativnog nego pozitivnog ce pokupiti od ovoga .... Ako kazes nesto pogresno i to vidi milion ljudi, jebga, onda si zasro ... ispadnes glupan uzivo! uzas...

Mislim da je Rat Bendova zabavan gledaocima i to je sve ...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Molotov je napisao:
PS Venus nije mogao ispasti sinoc jer su stvarno imali najbolji nastup do sada ... pratim bas detaljno pa sam upratio.

Slažem se. Mene su baš prijatno iznenadili. Inače, uvijek su mi bili najlošiji.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Pjevačica Black Boxa mi ne leži, al nikako...hard and heavy fazon joj stoji ko kravi sedlo...ostala ekipa nije loša, ali mi je ona tu kao da gledam Zmaja od Šipova u nekoj glavnoj ulozi u CSI N.Y.
Sorry na oštrim riječima, vjerovatno se ona trudi, ali...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 17:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
uzasan rat, uzasni bendovi... atlanditu treba izbaciti zbog sirenja gluposti... one sarajlije koje gura zele gurnuti zajedno sa zeletom u miljacku... mostarke nit jebati nit voditi kuci... one pjevace koje biraju pjesme koje ne mogu ni u snu otpjevati prebiti najstrasnije... dati klincima 1 mjesto a onim biscanima dildo pa da zabavljaju publiku nabijajuci se na isti 8)

BB sinoc definitivno nije trebao ispasti... a sto se mione tice bolje se prilagodjava pjesmama koje pjeva od pola onih vudu vraceva, glupo je reci da miona lose pjeva a ne spomenuti druge koji to rade jos i gore 8)

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 18:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
:D zele sinoć imao odlične analize i recenzije izvedenog, mostarke garant lete u idućoj, atlantida je dobila šta je htjela predstavili i sebe i svoj album, fanki bišćani ništa novo, jedno te isto te isto isto, last lokation sve bolji po meni najsvježija i najorginalnija muzička pojava u bih, sabatka pitam se šta rade na ovoj manifestacij, nasty isto tako, alieni iz b. palanke tek treba da se najebu majke, vidi se da klinci imaju još puno za pokazat.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
'Ajd sve da ti i priznam, al' po cemu je to LL ''najsvjezija i najorIginalnija muzicka pojava u BiH"? Zato sto je Zele tako rekao? Oni su po mom misljenju prilicno limitiran bend. Slusao sam njihovu autorsku mjuzu, i nije pretjerano impresivna. Ovo sto su radili u RB je klimavo. O kvalitetima njihovog vokala je bilo rijeci, dijeli mjesto najlosijeg sa likom iz Atlantide. Gitarista mi je takodje zanimljiva pojava, momak je vidno tehnicki nabrijan, i to je dobro. Medjutim, moj utisak je da nema svoje gitarsko "ja". Zele ga je jednom, dvaput klepio po usima sto pila skale u solazi, i covjek se toliko prepao, da je zadnji put sve vrijeme vrtio glavnu vokalnu temu u solu. Bar sam ja stekao takav utisak, da je bio sav u fazonu "sta ce sad Zele rec', 'ocel' valjat'". Tako da, ne bih se slozio po pitanju "sjajnosti" LL.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 20:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

8) što se tiče LL još u prvoj epizodi sam ih zapazio prije nego ih je zele spomenuo,moj komentar nema veze s zelom. istina malo im je pjevač tanak,ali studijski se to da sredit, a na koncertu one koji preferiraju njih ionako nije briga, zašto sam rekao osvježenje upravo žanrovski sve do sada je na neki način ponavljanje ponovljenog, u tom smislu oni su prvi šminkerski bend koji usput zna da svira, a nije seljački, jednostavno su matrijal koji se da obrađivat za razliku od nekih koji imaju sve pjevača svirku sve za 10, ali od njih u komercijalnom smislu neće nikad biti ništa.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 02:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Popokatepetl je napisao:
'Ajd sve da ti i priznam, al' po cemu je to LL ''najsvjezija i najorIginalnija muzicka pojava u BiH"? Zato sto je Zele tako rekao? Oni su po mom misljenju prilicno limitiran bend. Slusao sam njihovu autorsku mjuzu, i nije pretjerano impresivna. Ovo sto su radili u RB je klimavo. O kvalitetima njihovog vokala je bilo rijeci, dijeli mjesto najlosijeg sa likom iz Atlantide. Gitarista mi je takodje zanimljiva pojava, momak je vidno tehnicki nabrijan, i to je dobro. Medjutim, moj utisak je da nema svoje gitarsko "ja". Zele ga je jednom, dvaput klepio po usima sto pila skale u solazi, i covjek se toliko prepao, da je zadnji put sve vrijeme vrtio glavnu vokalnu temu u solu. Bar sam ja stekao takav utisak, da je bio sav u fazonu "sta ce sad Zele rec', 'ocel' valjat'". Tako da, ne bih se slozio po pitanju "sjajnosti" LL.

kao da si iscupao misli iz moje glave! hahahah (osim dijela da se gitarista prepao, mislim da je ok sto je poslusao savjet, al i dalje je baaas dobar!) a dodajem da mislim da je pjevac pokritican da ne vidim nijedan razlog da oni pobjede i nije mi jasno zasto se zele lozi (osim zbog gitariste valjda al nije gitarista cijeli bend/??)

moj komentar u vezi bendova ukupno:

bb (iako su ispali-da ih ne zaobidjem)- najveci problem pjevacica, neoriginalna od prve do zadnje, glas tonalitet tj apsolutno sve u svakoj pjesmi joj je isto// i mislim da su da kazem nekako stvarno 'osramotili bl' pojedinim izvedbama a i izjavama...bezveze

scripta- po meni vrlo kvalitetno, ljudi imaju i neki pravac koji ganjaju, vidi se da im bas to sve lezi i da uzivaju, onaj pjevac je frik na momente i bas mu stoji to, prirodno.

nasty mishelle-- bubnjar jako zestoko udara za obrade kakve oni sviraju to mi se mnogo svidja! svi su solidni a pjevac je bas lik, odlicno pjeva moze pjevati sta i kako god hoce, a ono sto me posebno odusevljava kako zvuci to sto oni odsviraju jer taj neki fazon na koji se oni loze budimo iskreni vuce teski rizik da ispadnes smijesan i presmjesan! da je to sve samo sekundicu losije bila bi komedija teska ovako je bas super!

aaa klinci--- definitivno trebaju pobjediti! zasto?
najmladji su a toliko su iznad 'prosjeka' i 'solidnog' tj i da ima tona slike nema opet bih mislila isto!
ono sto je naociglednije kod njih da uopste nisu nikakva razmazena djecica s napucanim instrumentima nego da su skroz ok, vidis da nisu DJECA uopste, nego su nekako normalni i pametni ;) rad disciplina cvrstina I sigurnost neka izbijaju iz njih a to se ne moze ni odglumiti ni sakriti! (kao sto je npr za pjevaca atlantide jasno kao dan da je bas sve gore opisano u negativnom smislu brr) SVAKA CAST za klince!

o ostalima nemam nikakvo posebno misljenje..

a inace, cula sam neke price da je sve namjesteno da se unapred zna ko ispada ko pobjedjuje, ne znam sta da mislim, jbg ne bi bilo prvi put al opet se nadam da nije. (/?)

u svakom slucaju bas mi je drago sto postoji ovakva emisija koja popunjava toliko televizijskog vremena, ako odvrate jednog tinejdzera od glupanizama i cajki - uspjeh!

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hard rockeri su mi dosadni, dosadan imidž, dosadna muzika, već viđeno, prožvakano još od prvog albuma Bon Jovija prije 25 godina.
Kad vidim da mladi ljudi robuju tome bude mi žao skoro kao kad vidim robove narodnjaka...da su neki Metal ili nešto još ekstremnije pa hajde, ali ovako...boring...

Venus, hvala Bogu što su ženski bend, da nisu, davno bi ispale, ali pjevačica im je interesantna izgleda kao da "ima muda" pred publikom i ima nekakav pozitivno nametljiv stav.

The "LL" ima najšareniji izbor pjesama koje obrađuju i to bi mogao biti dobar bend, ali pjevač je loš. Jest on pojava sa svojim narukvicama i rukavicama bez prstiju, ali treba dosta rada s njim. Klavijaturista im je dobar, na mjestu, propisno odrađuje posao. Gitarista dobro svira i biće od njega nešto sa LL ili bez njih.

Šteta što nema nekog melody punk benda od toga bi se dao napraviti komercijalno popularan bend.

Santos bros. treba da se otkinu od uticaja starih prdonja koji im drobe o imidžu i "Zaostrogu kampu"...dobri su, ali trebaju posebnog pjevača...

Generalno, nisam primjetio ni jedan izrazito prepoznatljiv vokal ni kod jednog od bendova, a to je ono na što se raja loži ako se hoće ići na komercijalni projekat, al opet studio, kompjuteri...

P.S. Ne daj Bože da im je Tiki the Boyler u žiriju, obrali bi bostan! :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2009, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
dzabaleban je napisao:
Hard rockeri su mi dosadni, dosadan imidž, dosadna muzika, već viđeno, prožvakano još od prvog albuma Bon Jovija prije 25 godina.
Kad vidim da mladi ljudi robuju tome bude mi žao skoro kao kad vidim robove narodnjaka...da su neki Metal ili nešto još ekstremnije pa hajde, ali ovako...boring...

Iz ovog imam osjecaj da volis metal, a ako je to istina, gornji dio recenice ti otpada... Mislim, to jeste tvoje subjektivno misljenje, ali ako volis jednu vrstu muzike, ne moras blatiti drugu (pogotovo ne izvodjace)... Ja npr, slusam skoro sve (ne volim trance, techno, narodnjake i sl), ali nikad necu reci TAJ je idiot, ili nema pojma, ili bilo sta drugo... Ovo govorim, jer slusam Bon Jovija od svoje 7-8 godine, i stvarno mi se ne svidja kad ga neko blati... U redu je ako ne volis HR, ali nemoj govoriti lose o izvodjacima...

Sto se tice grupa u RB...

Meni su gotivni Atlantida, Nasty Michelle i Santos Brothers... ovo ostalo manje vise... Ali ove tri grupe mi se onako dopadaju... Atlantida i Nasty jer sviraju tu neku muziku koja meni odgovara, a Santos jer su najmladji a veoma talentovani.... Sto se tice onih Venus, jedino kod njih mi se svidja izbor instrumenata... Tj, spoj akusticne gitare i violoncela mi se toliko svidja... Ali jbg, kad im ostalo ne valja :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Iz vrlo subjektivnih razloga razdvajam Hard Rock i Metal.
Znam da je u pitanju ukus, ali znam i da nisam jedini.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 20:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
kim deal je napisao:
:D zele sinoć imao odlične analize i recenzije izvedenog, mostarke garant lete u idućoj, atlantida je dobila šta je htjela predstavili i sebe i svoj album, fanki bišćani ništa novo, jedno te isto te isto isto, last lokation sve bolji po meni najsvježija i najorginalnija muzička pojava u bih, sabatka pitam se šta rade na ovoj manifestacij, nasty isto tako, alieni iz b. palanke tek treba da se najebu majke, vidi se da klinci imaju još puno za pokazat.

Jel mi uopste gledamo isto takmicenje????? sabatka i nasty mishelle sta rade ne takmicenju??? O Boze....

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 20:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:

potpisujem...

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 21:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Jel mi uopste gledamo isto takmicenje????? sabatka i nasty mishelle sta rade ne takmicenju??? O Boze....

mislio sam na to da su profići i da im nije mjesto na takvoj manifestacij i da svoju afirmaciju treba da grade na drugi način,a ne ko oni jebeni instant rokeri poput onih oper. triumf likova.

ovo se ne odnosi na djecu "santos brothers",oni treba da su tu da se ostali postide.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 21:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ma sabatka i nije tako profesionalna al trude se momci... :D .....

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 21:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
skeva je napisao:
ma sabatka i nije tako profesionalna al trude se momci... :D .....

Oni su bend koji dolazi :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2009, 00:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
dzabaleban je napisao:

Ma slobodno razdvajaj, ali ne volim da neko omalovazava BJ :D :D

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2009, 00:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Archangel je napisao:
dzabaleban je napisao:

Ma slobodno razdvajaj, ali ne volim da neko omalovazava BJ :D :D

Naprotiv.
Ja sam rekao da je Bon Jovi zadnji pravi the real thing....

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2009, 00:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
Naprotiv.

Evo adekvatne zamene i današnjeg udarca kad je hard rock straight-from-the-80's u pitanju:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w_r7ZxigS0g[/youtube]

Bon Jovi je prošlost, iako legenda žanra :)

A razdvajati metal i hard rock nema smisla. Tačnije, heavy metal i hard rock su i te kako isprepleteni žanrovi, i nikad nisu prestali biti aktuelni. Sve je to oko sexa, droge, alkohola i rock'n'rolla, one way or another. I to su večni pojmovi.

p.s. Autorske pesme Last Locationa su super. Znatno su bolji na tom polju nego na obradama, iako su poslednji put baš dobri bili, gitarista se smirio, ima najbolji ton tamo, i znaju odabrati obradu shodno svom muzičkom stilu.

Klinci udaraju za svoje godine, nema se tu šta dodati. Sabbatka je sasvim prosečan bend, jedino što je baš fino ispalo je Skid Row, 18&Life. Ostalo prosek, ne znam kako su opstali toliko dugo. Skripta je super navežbana, i mislim da su u pitanju prekaljeni tezgaroši kojima nije mesto na ovakvom jednom takmičenju. Nasty Michelle dođe nekako kao logičan favorit, uz pomenute Santose i LL.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]