banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 19:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 984 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Sep 2009, 00:47 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
"I don't need a friend who changes when I change and who nods when I nod; my shadow does that much better."

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2009, 12:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41

Idi smireno kroz buku i uzurbanost i sjeti se mira koji se moze naci i u tisini.
Koliko je to moguce, budi u dobrim odnosima sa svim ljudima.
Govori svoju istinu smireno i jasno i slusaj druge, cak i glupe i neuke, i oni imaju svoju pricu.
Izbjegavaj bucne i agresivne osobe, one su teret duhu.
Ako uporedjujes sebe sa drugima, mozes postati ogorcen ili ponosan, jer uvijek ce biti vecih i manjih od tebe.
Raduj se svojim dostignucima kao i svojim planovima.
Odrzi entuzijazam za svoj vlastiti poziv; ma koliko on bio skroman, to je pravo blago u promjenljivim vremenima.
Budi obazriv u svojim poslovima, jer svijet je pun prepredenjastva.
Ali neka te to ne zaslijepi za prave vrline; mnoge osobe streme visokim idealima i svuda je zivot pun junastva.
Budi ono sto jesi - budi svoj.
Pogotovo nemoj glumiti ljubav.
A nemoj biti ni cinican prema ljubavi, jer uprkos svoj ogranicenosti i svim razocarenjima, ona je vjecna kao i trava.
Spokojno primi iskustvo godina, skladno napustajuci stvari iz proslosti.
Gaji duhovnu snagu da te stiti od iznenadne nesrece, ali ne zalosti sam sebe izmisljanjima. Mnoga strahovanja nastaju iz umora i usamljenosti.
Osim odrzavanja zdrave discipline, budi blag prema sebi.
Ti si dijete svemira, nista manje nego sto su to drvece i zvijezde.
Imas pravo biti ovdje, i bilo ti to jasno ili ne, nema sumnje da se svemir razvija kao sto bi i trebalo.
Dakle budi u miru s Bogom, ma kako Ga zamisljas, i bez obzira kakav ti je posao i kakve aspiracije u bucnom komesanju zivota, zadrzi mir u svojoj dusi.
Pored sve prljavstine i jadikovanja i porusenih snova, ovo je ipak divan svijet.
Budi pazljiv. Tezi da budes sretan.

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 03 Okt 2009, 07:48, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Kad zapalimo svijeću, sjena se stvara iza nas. Što više stremimo ka svjetlosti, sve je veća i veća sjena što ostaje za nama. U tami sjene prebiva strah. Suočavajući se s tamom, mi se suočavamo s strahom, i samo na taj način ga se možemo osloboditi. Ako nastojimo da pobjegnemo od tame, strah od onoga što je u tami će samo nastaviti da raste.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 13:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
"Dolaze nam mračna i teška vremena. Uskoro će svako od nas morati da napravi izbor između onoga što je ispravno i onoga što je lako."
Prof. Albus Dumbledore, iz knjige Harry Potter i Vatreni Pehar

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
PUT HRISTU

Kad na jutro bela zora svane
zarko sunce sa istoka grane,
prvo Hrista u srcu proslavi,
onda delo njegovo nastavi

A sudis li u scom srcu koga
ti za njega odmah moli Boga

Ko za tebe nesto zlo govori
ti molitvom njemu odgovori

Ko te grdi usta ne otvaraj
no cutanjem njegova zatvaraj

Ko te vredja ili te zalosti
Hrista radi odmah mu oprosti

Nemoj hvalu od sveta primati
no Gospoda cekaj da ti plati

Ko kamenom a ti njega hlebom
nema boljeg spasenja pod nebom

Nemoj prazne reci govoriti
pa ce s tobom uvek Gospod biti

Pre obeda Bogu se pomoli
a molitvom glad duse utoli,
kad ko dusu molitvom nahrani
malo gladan s trpeze ustani

Kad se patis, kad te muke more,
kad tugujes, kad se misli bore,
kad podnosis teska iskusenja
znaj, tada si na putu spasenja.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2009, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Oče naš

Čovjek: Oče naš koji jesi na nebesima... Bog: Da?
Čovjek: Ne smetaj me. Vidiš da molim.
Bog: Ali zvao si Me.

Čovjek: Zvao? Nikog ja nisam zvao. Samo molim: 'Oče naš koji jesi na nebesima'
Bog: Evo opet!

Čovjek: Opet što?
Bog: Pa zvao si Me. Rekao si: Oče naš koji jesi na nebesima' Evo Me, što hoćeš?

Čovjek: Ali ja nisam ništa time mislio. To je samo svakodnevna molitva, shvaćaš? Ja redovito molim 'Oče naš'. Od toga se osjećam bolje. To je kao kad obaviš neku dužnost pa se bolje osjećaš.
Bog: No dobro, nastavi.

Čovjek: Sveti se ime Tvoje
Bog: Čekaj! Stani! Što si time mislio?

Čovjek: Mislio čime?
Bog: Pa s tim 'Sveti se ime Tvoje'

Čovjek: Pa to značito znači Bože, ja ne znam što to znači. Otkud bih ja to znao? Pa to je samo dio molitve. Nego, daj mi reci što to znači.
Bog: Budi svet, uzvišen, štovan

Čovjek: Čuj, to ima smisla. Zapravo nikad prije nisam o tome razmišljao
Bog: Dobro, nastavi.

Čovjek: Dođi kraljevstvo Tvoje. Budi volja Tvoja, kako na nebu, tako i na zemlji
Bog: Ti to stvarno misliš?

Čovjek: Naravno, zašto ne?
Bog: A što poduzimaš u tom pogledu?

Čovjek: Poduzimam? Pa ništa valjda. Ja sam mislio da bi bilo lijepo da ti imaš sve pod kontrolom tu dolje kao što imaš tamo gore.
Bog: A da li imam pod kontrolom tebe?

Čovjek: Pa, ja idem u crkvu.
Bog: Ne pitam te to. Nego, što ćemo s tvojim pljuvanjem po bližnjima? To ti je ozbiljan problem, znaš. Pa onda, način na koji trošiš novac: samo na sebe! A da ne govorim o filmovima koje gledaš

Čovjek: Čekaj, stani malo! Što si se okomio na mene? Nisam ja ni bolji ni gori od drugih koji idu u crkvu.
Bog: Oprosti, mislio sam da hoćeš da 'bude volja Moja'. A ako je to cilj, onda treba početi od onih koji to mole. Kao npr. od tebe.

Čovjek: Slušaj Bože, moram završiti s ovim. Ionako traje duže nego inače.
Bog: No dobro, hajde dalje.

Čovjek: Kruh naš svagdanji daj nam danas
Bog: Trebao bi malo popustiti s tim kruhom. Predebeo si!

Čovjek: Ma čekaj malo, što je ovo? Dan za kritiku? Ja lijepo krenem obaviti svoje svakodnevne vjerske dužnosti a Ti iz čistog mira ovako baneš i počneš me podsjećati na moje manjkavosti.
Bog: Molitva je opasna stvar. Mogao bi se zbilja promijeniti. To ti cijelo vrijeme pokušavam objasniti. Zvao si me i evo Me. Tu sam. Nastavi moliti. Da čujem sljedeći dio molitve.

Čovjek: Strah me je.
Bog: Strah? Od čega?

Čovjek: Znam što ćeš reći.
Bog: Hajde, provjeri me!

Čovjek: Oprosti nam duge naše, kao što i mi opraštamo dužnicima našim
Bog: A što je bilo s Ivanom?

Čovjek: Evo, vidiš! Znao sam da ćeš i njega odnekud izvući. Bože, zašto govori laži o meni? Zašto širi priče lažne o mojoj obitelji? Nikad mi nije vratio dug. Zakleo sam se da ću s njim izravnati račune.
Bog: A tvoja molitva? Što ćemo s tvojom molitvom?
Čovjek: Pa Nisam mislio ozbiljno.
Bog: No, bar priznaješ. Ali nije ti baš neki štos vući okolo taj teret u sebi, zar ne?
Čovjek: Ne, ali osjećat ću se puno bolje kad izravnam račune s tim susjedom.
Bog: Nećeš se osjećati bolje nego gore. Osveta nije slatka. Pomisli samo kako si već nesretan. No, Ja to mogu promijeniti.
Čovjek: Kako?
Bog: Ti oprosti njemu, a Ja ću onda oprostiti tebi. Tada će mržnja i grijeh biti njegov problem a ne tvoj. Ti ćeš naći mir u srcu.
Čovjek: Ma da, u pravu si. A i više nego što se želim osvetiti njemu, želim biti OK s tobom (uzdah) no dobro, opraštam mu.
Svakome tko ide i naokolo radi ljudima svinjarije kakve on radi treba pomoći da se izvuče iz tog. Pokaži mu nekako pravi put.
Bog: Evo vidiš. Super. Nisi još gotov sa svojom molitvom. Nastavi.

Čovjek: I ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od zla.
Bog: Dobro, dobro, učinit ću to. Samo se ne dovodi u situacije u kojima možeš pasti u napast.
Čovjek: Što s time misliš?
Bog: Pa recimo, ne pali TV kad znaš da trebaš obaviti još neke druge stvari. Isto tako, što se tiče vremena koje provodiš s prijateljima u kafiću, ako ne možeš utjecati na razgovor da ide u pozitivnom smjeru, možda bi trebao još jednom razmisliti o vrijednosti tog prijateljstva Također, ne bi se trebao 'natjecati' i uspoređivati sa susjedima i prijateljima. I molim te, nemoj Me koristiti kao izlaz za nuždu.

Čovjek: Ne razumijem ovo zadnje.
Bog: O znaš, ti, znaš! Učinio si to već sto puta. Uvališ se u neprilike i onda dotrčiš k Meni vičući 'Bože pomozi mi da se izvučem iz ove frke i obećavam Ti da to više nikad neću učiniti!' Sjećaš se nekih takvih nagodbi koje si pokušao sklopiti sa Mnom?

Čovjek: Da, sjećam se. Zbilja se sramim.
Bog: No hajde, završi s molitvom.
Čovjek: Amen.
Bog: Znaš li što to znači?
Čovjek: Ne, ali volio bih znati. Želio bih Ti ugoditi. Vidim kakvu sam zbrku napravio od svog života. I vidim kako bi bilo super da postanem jedan od tvojih sljedbenika.

Bog: Upravo si odgovorio na svoje pitanje. E pa sad, kad su neki od starih grijeha izvučeni na površinu i uklonjeni, teško je naći riječi da se opiše što sve možemo zajedno.
Čovjek: Bože, hajde da učinimo nešto od mene, je li dogovoreno?

Nepoznat autor

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 00:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sufizam u svojoj esenciji :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZFZVyMsXOkE[/youtube]

..It is time to stop the aimless running
Peel off your clay

Cling to the lights.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 15:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IZqAnIp5dMQ[/youtube]

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nLnN-rXYLZ4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka

Faisal Malick – Božji plan ljubavi za muslimane

Faisal Malick rođen je u Pakistanu i odgojen kao predani sunitski musliman. U djetinjstvu je s obitelji emigrirao u Kanadu gdje je postao uspješan poslovan čovjek. Od malena je Kur'an proučavao tri, četiri sata dnevno. Smatrao je da je Isus samo jedan od proroka, Bibliju netočnom, a obožavanje Isusa neoprostivim bogohuljenjem. Uživao je u raspravama sa kršćanima, namjeravajući ih zadobiti za Islam. No iznenadan susret sa živim Bogom u potpunosti ga je promijenio i donio mu otkrivenje da Isus jest Sin Božji.

Kur'an ili Biblija?

Preokret se dogodio kada je prisustvovao jednoj velikoj poslovnoj konferenciji. Organizatori konferencije u program predavanja su uključili i neobavezne kršćanske sastanke, te su Malicku predložili da ukoliko dođe na jedan kršćanski sastanak i sjedne u prvi red, da će na svim predavanjima moći ostati tamo sjediti. On je prihvatio ponudu i došao na službu. Na službi je počeo govoriti neki poslovni čovjek. Govorio je o tome da je Isus Sin Božji i da ukoliko je Biblija istinita, Kur'an ne može biti. To je Malicka jako naljutilo i uznemirilo. Kada je taj čovjek pozvao ljude da iziđu naprijed kako bi primili Isusa, Malick je izašao naprijed ali sa namjerom da porazgovara s tim "prevarenim" čovjekom te ga razuvjeri. Ali nije uspio jer osim njega, stotine drugih ljudi je izašlo naprijed te je bio okružen s mnoštvom ljudi koji su suznih očiju pozivali Isusa u svoje srce.

Susret sa Živim Bogom

Naposljetku mu je prišao jedan poznanik te mu čestitao što je postao kršćanin. On mu je uznemireno odgovorio: „Planine se mogu pokrenuti, zemlja protresti ali ništa me ne može prisiliti da priznam da je Isus Sin Božji.“ Pa ipak, otišao je i na slijedeću službu kako bi potvrdio i oblikovao svoju tezu da ovi ljudi koriste poslovne konferencije kao platformu za pridobivanje ljudi za kršćanstvo. Tada je donio odluku da on čini isto – propovijedati iz Kur'ana i govoriti o Islamu sa svrhom da obrati kršćane na Islam jer je bio uvjeren da su prevareni. Došao je i na treću službu i kada je na kraju čovjek pozvao ljude da ustanu, Malick iako nipošto nije namjeravao otići naprijed i pozvati Isusa u svoj život, odjednom se našao u prisutnosti Živoga Boga. Božja prisutnost je prožela čitavo njegovo biće i našao se sâm sa Bogom Stvoriteljem. Glavom mu je prolazilo mnoštvo pitanja. Pitao je Boga: "Zašto se pojavljuješ i očituješ na ovako nesvetom mjestu gdje te ljudi hule štujući Isusa Krista? Pa ovo su zli, prevareni ljudi..." Bog mu je tada čujnim glasom progovorio: "Ne ovo su moja djeca". Nakon što mu je Bog to tri puta ponovio, sa Malickovih očiju je pao veo i on je spoznao da je Isus Sin Božji. Svaki djelić njegova bića znao je da Isus Krist jest Sin Božji.

Oaza Božje ljubavi usred pustinje progonstva

Kada je to rekao svojima, spletom okolnosti postao je beskućnik. Neko vrijeme je živio u autu. Ali umjesto da bude zabrinut i izgubljen u sebi je imao radost i neopisiv mir. Bog je imao plan za ovog čovjeka i nije ga napustio. Uskoro je počeo živjeti u nekom podrumu gdje ga je Bog ponovo posjetio. Kao da se našao usred nadnaravne rijeke života i ljubavi. To iskustvo je potrajalo oko tri sata. Nikada u životu nije doživio toliko života, sile, slave, radosti i ljubavi. Tada je čuo Očev glas: "Volim te sine! Volim te sine! Volim te sine!" Kao musliman nije mnogo slušao o ljubavi i kada je čuo te riječi, bio je preplavljen neopisivom ljubavlju i zauvijek promijenjen. Nakon toga u njemu je porasla ljubav prema Bogu Ocu, prema drugim ljudima te je u njega usađena ogromna glad za Božjom Riječi. Trideset i šest sati nije mogao odložiti Bibliju. Riječi iz Biblije ulazile su u njega i kao da bi eksplodirale u njemu, dobivao je otkrivenja. Kao da je jeo sam Život. Naravna hrana mu nije bila potrebna. No sva ta iskustva Bog mu nije dao samo radi njega, već se ta rijeka ljubavi počela pretakati u druge, tako da je preko tisuću i petsto ljudi kroz njegovo spontano svjedočenje bilo transformirano Božjom ljubavlju. Muslimani, Židovi, ateisti, hindusi i ljudi iz drugih pozadina u Božjoj snazi bili su zadobiveni za Krista.

Dvadeset pitanja na koja kršćani ne znaju odgovor

Posebna je priča o obraćenju jednog vatrenog muslimana koji je Malicka izazvao da mu odgovori na dvadeset pitanja na koja kršćani "ne znaju" odgovor. Malick je pristao i kada ga je ovaj pitao prvo pitanje, isprva se pobojao da se ovaj čovjek neće obratiti jer mu nije znao odgovoriti ni na prvo pitanje, odjednom je iz njegovog srca potekao odgovor. I tako do dvadesetog, odgovarao je na teška pitanja. Musliman koji ga je izazvao, nakon odgovora na dvadeseto pitanje pitao ga je kako primiti Isusa. Tu večer je primio Isusa u svoje srce i Bog ga je iscijelio od astme. Sutradan je nazvao Malicka i rekao mu kako nikada u životu nije tako dobro spavao i pitao ga je kakav je to mir što ga ima u sebi. Malick mu je rekao da je taj mir Isus.

Obračun s vračarom

Kada se vratio u Pakistan s namjerom da posvjedoči svojoj obitelji o svemu što je Isus za njega učinio, Bog mu je nadnaravno otkrio da je njegova obitelj bila kod vračare kako bi proklela Malicka. Obitelj je bila začuđena kako je Malick za to već znao. Prošao je kroz ovo iskustvo kao pobjednik. Bog ga je nadnaravno zaštitio. Dva puta po tri sata je Božja slava bila na njemu te je vidio kroz zidove, i u duhovni svijet. Vidio je kako demoni bježe od vračare te kako ona gubi svoju moć. Drugi put kada je Božja slava sišla na njega, posjetio ga je Božji anđeo i Malick je dobio otkrivenje Božjeg plana za muslimane u posljednjim vremenima.

Božji plan ljubavi za muslimane
Povijest Jišmajelovih potomaka stara je oko četiri tisuće godina dok je Islama svega oko tisuću i četiristo godina. Dok mnogi muslimane gledaju kao na pripadnike religije, Bog na njih gleda kao na narod, Jišmajelovo potomstvo. Samo su četiri čovjeka u Bibliji dobila imena od Boga prije svog rođenja: Jišmael, Izak, Ivan Krstitelj i Isus. Svako od tih imena dano je sa svrhom, ima svoje značenje i povezano je sudbinom onih koji nose to ime. Jišmael tako znači: "Bog čuje". Postoji duboki vapaj u srcima muslimana koji Bog u ovim posljednjim vremenima čuje i uslišava. I kao što je Hagara vapila Bogu kada je bila u pustinji kraj izvora i Bog joj je poslao anđela da je spasi, Bog to i danas čini objavljujući se nebrojenim muslimanima diljem svijeta. Otvara im oči da spoznaju da Isus Krist jest Sin Božji kako bi pili sa Izvora žive vode koji je čitavo vrijeme bio u njihovoj blizini ali ga oni nisu prepoznavali. (Postanak 16, Ivan 4:10-16; 7:37)

Isto otkrivenje koje je Bog Otac dao apostolu Petru – da je Isus sin Božji, a to otkrivenje je Stijena na kojoj Isus gradi svoju Crkvu, Bog daje ljubljenima muslimanima. (Matej 16:13-18) Dok se muslimani često povezuju sa duhom Antikrista (1 Ivanova 2:22; 4:23), a time i vratima pakla, Bog u njihove vlastite redove ugrađuje moćnu Stijenu otkrivenja da Isus jest Sin Božji i tako podiže i osnažuje svoju Crkvu koju uistinu ni vrata pakla neće i ne mogu nadvladati. To nije djelo čovjeka već djelo Živoga Boga.

Otac vjere – Abraham bio je čovjek koji je svim srcem ljubio Boga. To je pokazao svojom spremnošću da žrtvuje vlastitog sina Izaka na koga je čekao preko dvadeset godina. Bog je tada vidio da mu je Abraham spreman dati sve. Biblija nam govori kako "Bog čini da sve pridonosi dobru onima koji ga ljube" (Rimljanima 8:28). U ovim posljednjim vremenima privilegirani smo gledati kako Bog izvodi na dobro Abrahamov pokušaj da u svojoj snazi postigne Božje obećanje. Bog to čini na način od kojeg zastaje dah. Neke stvari koje Bog čini privilegirani smo gledati, u drugima sudjelovati! Bogu hvala za oboje!

http://www.rijeczivota.hr/novost/articl ... ckPid%5D=7

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka

Bivši gitarist rock grupe Korn obraćen

Svega tjedan dana nakon objavljivanja, biografska knjiga Briana Head Welcha dospjela je na NewYork Times-ovu listu dvadeset najčitanijih knjiga u Americi. Save me from Myself Brianovo je svjedočanstvo o Božjem djelu u njegovom vlastitom životu, ispovijest osobe zarobljene u ovisnostima i oslobođene snagom Isusa Krista.
Brian Head Welch, rođen 1970 godine, osnivač je i bivši gitarist slavnog i multi-platinastog rock benda Korn. Godine 2005. napušta Korn kako bi život posvetio Kristu. Ta je njegova odluka šokirala svjetsku glazbenu javnost s obzirom da je bend bio na vrhuncu slave s više od jedanaest milijuna prodanih ploča u Americi.

U knjizi je Brian, između ostalog, iskreno progovorio o svom najvećem problemu – ovisnosti o teškim drogama, alkoholu i sedativima koja ga je dovela na samo dno, pomišljajući čak i na samoubojstvo. No, Bog mu je donio oslobođenje i pokazao mu da je stvaran. Na pitanje koja je glavna poruka njegove knjige, u nedavnom intervjuu za ChristianPost Brian je izjavio: ''Prije svega, ne želim da ljudi nakon što pročitaju knjigu odmahnu:'Super ako on misli da ga je Krist spasio, pa to je baš dobro za njega!' Molim da Bog svima otvori oči kako bi vidjeli da je On stvaran i shvatili da ne mogu ništa učiniti svojim vlastitim sposobnostima. Želim da ljudi postanu gladni Boga više od ičega na ovome svijetu!''

Brian uskoro objavljuje solo album temeljen na svome osobnom svjedočanstvu, borbi s ovisnošću i novom životu u Kristu.

-.................

Reginald "Fieldy" Arvizu - Još jedno "dijete kukuruza" pronašlo Isusa

Sjećate li se vijesti koja je prije tri godine šokirala glazbenu javnost – Brian Head Welch, osnivač i gitarist benda Korn, upoznao Boga i napustio grupu na vrhuncu slave. Tada je u svojoj autobiografiji naveo kako mu je jedan od ciljeva da propovijeda Krista prijateljima iz svog bivšeg benda. U tom trenutku svi su mu okrenuli leđa, ni jedan od trojice kolega s kojima je do tada bio u bliskom odnosu nije ga želio saslušati. Danas, nakon tri godine, čujemo da je i basist Reginald "Fieldy" Arvizu krenuo Brianovim putem.

Brianove molitve za prijatelje urodile su plodom. Još se jedno "dijete kukuruza" istrgnulo iz vlasti tame, alkohola, droge i auto-destrukcije. Fieldy o tome svjedoči u nedavno objavljenoj knjizi Got The life. Fieldy je napokon ušao u pravi život, onaj s Bogom. Vjerujemo da nastavak ove priče slijedi...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Kako ona prica o primanju Hrista zvuci poznato.. Hvala Leona, ti ko mala krtica kopas i nadjes :D :)

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka

Bubnjar Iron Maidena se obratio

Nicko McBrain, koji je nedavno završio 18-mjesečnu svjetsku turneju u podrški bendova najnovijeg albuma ''Brave New World'', sada je član tima za slavljenje crkve «Spanish River Church» u Floridi u SAD-u. 48-godišnji glazbenik je postao kršćanin kroz svjedočenje i molitvu svoje supruge Rebecce. McBrain, tijekom posjeta crkve ''Spanish River Church'', se našao u jecanju. ''Samo sam stajao tamo misleći, 'Ništa nisam sinoć pio… kako onda ne mogu stajati na nogama?''.

To su bile njegove riječi '' Willow Creek Association News-u''. Nakon što je molio da primi Isusa u svoje srce, počeo je gladno čitati Bibliju. ''U mom srcu proživljavam ljubavnu aferu s Isusom.''

Jedan fan Iron Maidena je postao kršćanin nakon što je McBrain podijelio svoje svjedočanstvo u crkvenom kafiću. ''Način na koji je Duh Sveti dotaknuo ljude u toj prostoriji bio je neopisiv,'' rekao je McBrain. ''Nikad nisam tako nešto doživio, ni prije ni poslije.''

Iako je prije svirao pred 250 tisuća ljudi, McBrain kaže da je imao veću tremu kada je počeo svirati s crkvenim timom za slavljenje.

McBrain je izjavio novinama da je nakon što se pomolio, osjetio da bi trebao ostati u Iron Maidenu, ali je i rekao ''veći je poziv nad mojim životom.''

Razmatra upis na seminarsku nastavu. ''Bez ove crkve i zajedništva sa Bogom, ne znam gdje bih sada bio. Samo znam da želim živjeti svoj život za Boga.''

Urednik ''Cross Rhythmsa'' Tony Cummings komentirao je, "Predivna je vijest o obraćenju Nicko McBraina ali istovremeno nekako ironična. Natrag u 80-im i 90-im sve knjige evanđeoskih kršćana proglašavale su muziku heavy rock bandova poput Iron Maidena, Anthraxa i Megadetha 'sotonističkom.' A sada u proteklih nekoliko godina vidimo kako su Nicko McBrain iz Iron Maidena, Daniel Spitz iz Anthraxa i Dave Ellefson iz Megadetha svi postali kršćani! Hvala Bogu, da su neki kršćani radije molili nego glumili farizeje."

Prevedeno sa http://www.godscare.net/witness/Iron%20Maiden.htm

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 22:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Nov 2008, 20:27
„...На гитаријади сам срео једног старог рокера, са којим сам се знао још из студентских дана. Изгледао је исто као и некада. Дуга коса, рокера, хард-хеви ознаке, каубојке, прстење...били су још увијек његов имиџ. Пошто смо се испричали о свему и свачему, упитах га како он гледа на све ово око нас(гитаријаду).

М.С. Од ових људи нема десет људи који су овде дошли због музике, нити о музици ишта озбиљно знају. Сва ова маса људи дошла је овде да пије, дува траву, да бесни, да се дрогира, да блудничи. Оне који се праве важни чека милиција да им изломи кости и врате их одакле су дошли. Од свега овога нико никакве користи неће имати. Никакве користи нема ни друштво. Нема је исто као што нема ни од сабора у Гучи. Све је ово претворено у саборе разврата и масовног подстицања неморала. Музичари који овде свирају све то знају и долазе овамо само да дигну лову, а милиција је овде идеална прилика за прикупљање података о свима онима који јој стварају проблеме.
М.Р. Па зашто си онда овде?
М.С. Ја припадам овом свету и пропадам са њима!
М.Р. Шта причаш човече, к`о од брега си одваљен, жени се, гаји децу, у најбољим си годинама, одлично изгледаш!
М.С. Не брате, ја сам пропао начисто! Низашта нисам! Која ће мене оваквог да прихвати за мужа? Смуцам се по местима где се пије, пуши, дува трава, и слуша рокенрол. Долазе неке нове генерације, а ја остајем исти... за тренутак се окрену и рече: погледај ове нове девојчице које су дошле на стадион. Могу отац да им будем. Све оне су већ спавале са ко зна колико мушкараца. Неке се шминкају, носе кратке сукње и шорцеве, неке су дотеране као даме, а неке иду скоро голе. СВЕ ОНЕ СЕ ПОНАШАЈУ КАО ПРЕДМЕТИ, А УМИШЉАЈУ ДА БИ МУШКАРЦИ ТРЕБАЛИ ДА ИХ ПОШТУЈУ, ПА ЧАК И ДА ИХ ВОЛЕ КАО ТАКВЕ. Страшно је то што не виде да су од себе створиле мртве ствари, да им је дух мртав и да их мушкарци и околина једино и могу доживљавати као мртве ствари. Жалим их јер су жртве наопаког друштва, школе и родитељског (не)васпитања. Живе у свету без љубави...
М.Р. Ја на то помислих: ЖИВЕ У СВЕТУ БЕЗ БОГА. ЗАТО ИМ ЈЕ ТАКО КАКО ЈЕСТЕ, али не рекох то већ рекох следеће: ``Добро брате, има и других девијака!``
М.С. Има али ја нисам за њих. Такве девојке не можеш овде срести, ни у дискотекама, ни у кафићима, а ни на улици у три по поноћи. Такве девојке се стиде, неће да разговарају са мушкарцима које не познају и са онима којима не могу веровати. То су девојке које хоће да имају верног мужа и примерног оца своје деце. Личим ли ти ја на таквог?
М.Р. Па што се не промениш, млад си?
М.С. Човече! У року сам од дечачких дана, а сад ми је скоро 30 година. Уз рок сам одрастао, проживео много година. Знам да постоји други свет ту, поред мене, знам да то није свет ни новокомпонованих народњака ни политике, већ чистоте живота и љубави, по коме су наши стар живели, али то значи да све ово треба да напустим. Све ове године су практично биле заблуда, а ја то себи не могу да признам. Како да то учиним?
М.Р. Крсти се! Знам да ниси крштен. Иди у цркву, моли се Богу,а онда ће ти се све само рећи како и шта треба. Онда је настала кратка пауза у разговору.
М.С. То су ми рекли и неки други људи. Али како ћу ја то да урадим, кад не знам ништа о вери? Срамота ме да уђем у цркву!
М.Р. Брате, док год осећаш срамоту и стид добро је. Ближи си ти Богу и својим прецима него многи што се крстише, а сада их нема нигде у цркви, чак ни да прецима свећу запале.
С тим речима смо се растали, обојица носећи у себи горчину истине. Докле смо стигли брате Србине!!!“
Михајло Радојевић

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka

Hristov je napisao:
Kako ona prica o primanju Hrista zvuci poznato.. Hvala Leona, ti ko mala krtica kopas i nadjes :D :)

Vjerujes mi da nisam nista "kopala" niti sam sta posebno trazila. Igrom slucaja sam dospjela na ove informacije. :oops:
:)

Evo jos nesto (Isus ujedinio židovku i arapkinju) [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PdW-g8h_5R4[/youtube] :angel:

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 23:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Odlicne price, uzivam ih citati, pravo su osvjezenje. Zadnjih dana je na DiR bas bila losa atmosfera, dobro dodju ovakve price da se malo prolufta podforum :D a i da se mi oslobodimo losih misli.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka

Biblija protiv vjerojatnosti

Stari zavjet sadrži 60 opširnijih mesijanskih proročanstava i približno 270 manjih koja su se obistinila u jednoj osobi, Isusu Kristu. Dobro je pogledati sva ta proroštva! Isus se stalno pozivao na starozavjetna proročanstva kojima je potvrđivao svoje tvrdnje da je Mesija. U Posl. Galaćanima 4.4 piše: "Ali kada dođe punina vremena, posla Bog svoga Sina, rođena od žene, rođena pod Zakonom." Ovdje se spominju proročanstva koja su se obistinila u Isusu Kristu.

"I poče od Mojsija te, slijedeći sve proroke, protumači im što se na njega odnosilo u svim Pismima" (Luka 24.27). Isus im je rekao: "Ovo je ono što sam vam govorio dok sam još bio s vama. Trebalo se ispuniti sve što je o meni pisano u Mojsijevu zakonu, u Prorocima i Psalmima" (Luka 24.44). Rekao je i ovo: "Jer kad biste vjerovali Mojsiju, vjerovali biste i meni. On je, naime, o meni pisao" (Ivan 5.46,47). "Abraham, otac vaš, treptio je od radosti u želji da vidi moj Dan" (Ivan 8.56). Apostoli i novozavjetni pisci stalno su govorili o ispunjenim proročanstvima da podupru Isusove tvrdnje da je Božji Sin, Mesija, Spasitelj. "Ali Bog je tako ispunio što bijaše unaprijed navijestio preko svih proroka, da će njegov Mesija (Krist) trpjeti" (Djela ap. 3.18). "Pavao, po svom običaju, uđe onamo te je tri subote raspravljao s njima na temelju Pisama, tumačeći i dokazujući kako je trebalo da Mesija trpi i uskrsne od mrtvih. A taj Mesija - govorio je - jest Isus koga vam ja navješćujem."(Djela ap. 17.2,3) "Predao sam vam najprije ono što sam primio: da je Krist, suglasno Pismima, umro za naše grijehe (drugim riječima, Kristova je smrt prorokovana u Starome zavjetu), da je pokopan, da je treći dan, suglasno Pismima, uskrsnuo" ( 1 posl. Korinćanima 15.3,4).

Stari zavjet sadrži 60 opširnijih mesijanskih proročanstava i približno 270 manjih koja su se obistinila u jednoj osobi, Isusu Kristu. Dobro je pogledati sva ta proroštva koja su se ispunila u Isusu kao dio njegova imena i "adrese". Možda nikad niste shvatili koliko su važne pojedinosti vašeg imena i "adrese" - a ipak vas te pojedinosti razlikuju od šest milijardi ljudi koji nastanjuju ovaj planet.

Adresa u povijesti

Bog je s najvećom preciznošću i napisao u povijesti "adresu" svojega Sina kako bi ga izdvojio kao Mesiju, Spasitelja čovječanstva, od bilo koga tko je ikad živio na ovom planetu - u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Ta "adresa" može se naći u Starome zavjetu, u dokumentu pisanome u razdoblju dužem od 1000 godina, koji sadrži više od 300 navoda u vezi s Isusovim dolaskom na zemlju. Prema računu vjerojatnosti, šanse da se u jednoj osobi ispuni svih 48 proročanstava su svega jedan naprema deset na 157 potenciju (ili 1:10157)

To je još složenije ako se uzme u obzir činjenica da su sva proročanstva o Mesiji iznesena najmanje 400 godina prije nego što se on pojavio. Neki će prigovoriti da su ta proročanstva napisana nakon Kristova doba i tako prilagođena da se čini kao da se poklapaju s njegovim životom. To bi moglo zvučati logično, sve dok ne shvatite da je Septuaginta, grčki prijevod Staroga zavjeta s hebrejskoga, a nastao oko 150-200 godine prije Krista. Taj grčki prijevod pokazuje da je postojao vremenski razmak od najmanje 200 godina izmedu zapisanog proročanstva i njegovoga ispunjenja u Kristu.

Možemo sa sigurnošću reći da je Bog napisao tu "adresu" u povijesti koju je mogao ispuniti jedino Mesija. Bilo je oko četrdeset pretendenata na ime židovskog Mesije. Ali samo jedan - Isus Krist - pozvao se na ispunjeno proročanstvo kako bi potkrijepio svoje tvrdnje, jedino njegove vjerodajnice podupiru proročanstva.

Koje su pojedinosti spomenute u proročanstvima? Koji su događaji morali prethoditi pojavi Božjega Sina?

Na početku moramo zaviriti unatrag, u Knjigu Postanka 3.15. Tu nalazimo prvo mesijansko proročanstvo. U cijelome Svetom pismu samo je jedan Čovjek rođen od "sjemena ženina" - svi su drugi rođeni od sjemena muškarčeva. Tu se spominje Onaj koji će doći na svijet i razbiti djela Sotone ("glavu satirati") .

U Knjizi Postanka u 9. i 10. poglavlju ta se "adresa" još više suzuje. Noa je imao tri sina, Šema, Hama i Jafeta. Danas svi narodi mogu tražiti svoje korijene u toj trojici. Ali, tom izjavom Bog je uspješno izbacio dvije trećine ljudi iz mesijanske linije. Mesija će doći izmedu Šemova potomstva. Slijedeći dalje, dolazimo do godine 2000. prije Krista. Tu nalazimo kako Bog poziva čovjeka imenom Abraham da ode iz Ura kaldejskoga. S Abrahamom je Bog bio još određeniji izjavljujući da će Mesija biti jedan od njegovih potomaka (Postanak 12; 17; 22). Svi će narodi na zemlji biti blagoslovljeni kroz Abrahama. Kad je Abraham dobio dva sina, Izaka i Jišmaela, mnogi su Abrahamovi potomci bili isključeni kad je Bog odabrao njegova drugog sina Izaka (Postanak 17; 21).

Izak je imao dva sina, Jakova i Ezava, i zatim je Bog odabrao Jakova (Postanak 28; 35.10-12; Brojevi 24.17). Jakov je imao dvanaest sinova od kojih je nastalo dvanaest Izraelovih plemena. Zatim je Bog izdvojio Judino pleme za svoj mesijanski cilj i isključio jedanaest dvanaestina Izraelovih plemena. I od svih obitelji u Judinom plemenu samo je Jišajeva obitelj bila Božji izbor (Izaija 11.1-5). Tu se već nazire složenost te vjerojatnosti. Jišaj je imao osmero djece i kako čitamo u 2 Samuelovoj 7.12-16 i u Jeremiji 23.5, Bog je isključio sedam osmina Jišajeve obitelji iz mesijanske loze: čitamo da će Božji čovjek biti ne samo rođen od ženina sjemena, potjecati od Šema, od židovske rase, od Izaka, Jakova, iz Judina plemena, nego će biti i iz Davidova doma.

Proročanstvo iz 1012. godine prije Krista (Psalam 22.6-18; Zaharija 12.10; usporedi s Posl. Galaćanima 3.13) također pretkazuje da će ruke i stopala tog Čovjeka biti probodene (tj. bit će raspet). Taj opis napisan je 800 godina prije nego što su Rimljani izvršili taj okrutan čin.

Izaija (7.14) dodaje da će biti rođen od djevice: prirodno rođenje, ali nadnaravno začeće, postupak izvan moći ljudskog planiranja i upravljanja. Nekoliko proročanstava u Izaiji i Psalmima (Izaija 8.14; 28.16; 49.6; 50.6; 52.53; 60.3; Psalam 22.7,8; 118.22) opisuje društvenu klimu i način na koji će se ljudi suočiti s Božjim čovjekom. Njegov narod, Židovi, odbacit će ga, a pogani će povjerovati u njega. Doći će i njegov preteča (Izaija 40.3; Malahija 3.1), glas u pustinji, onaj koji će pripremiti put Gospodinu, Ivan Krstitelj.

Trideset srebrnjaka

Uočite takoder i sedam ogranaka tog proročanstva (Zaharija 11.11-13; Psalam 41; usporedi s Jeremija 32.6-15 i Matej 27.3-10) koji još više suzuje cijeli slučaj. Bog ističe da će Mesija biti (1) izdan, (2) od prijatelja, (3) za trideset (4) srebrnjaka bačenih (5) na pod (6) Hrama da se njima (7) kupi lončarova njiva.

U Miheju 5.2 Bog je isključio sve gradove svijeta i izabrao baš Betlehem, s manje od 1000 stanovnika, kao rodno mjesto Mesije.

Zatim je nizom proročanstava odredio i vrijeme pojave tog Čovjeka. Na primjer, u Malahiji 3.1 i ostalim četirima starozavjetnim navodima (Psalam 118.26; Daniel 9.26; Zaharija 11.13; Hagaj 2.79) Mesija će se pojaviti dok još bude postojao Hram u Jeruzalemu. To ima veliko značenje kad shvatimo da je Hram razoren 70. godine poslije Krista i otada još nije obnovljen.

Točna linija, mjesto, vrijeme i način rođenja; odnos naroda prema njemu i izdaja; način njegove smrti. To su samo djelići stotina pojedinosti koje čine "adresu" koja obilježava Božjega Sina, Mesiju, Spasitelja svijeta.

Prigovor: takvo ispunjeno proročanstvo je samo slučajno

"Pa ispunjenje tih proročanstava možete naći u slučaju Johna Kennedyja, Martina Luthera Kinga, predsjednika Nasera i drugih", odgovara kritičar.

Da, jedno ili dva takva proročanstva možda se mogu primijeniti i na druge osobe, ali ne svih 60 glavnih proročanstava i 270 sporednih. Zapravo, nađete li koga, osim Isusa, živoga ili mrtvoga, na kojega bi se mogla odnositi barem polovica tih proročanstava u vezi s Mesijom, objavljena u knjizi Freda Johna Meldaua, "Messiah in Both Testaments" (Mesija u oba zavjeta), izdavačka kuća Christian Victory Publishing, dat će vam nagradu od 1000 dolara.

Harold Hartzler, član Američke znanstvene udruge (American Scientific Affiliation), u predgovoru knjizi Petera W. Stonera piše: "Rukopis ove knjige Science speaks (Znanost govori) pomno su pregledali članovi Odbora Američke znanstvene udruge i Izvršnog odbora te udruge koji su ustanovili da je, općenito uzevši, pouzdan i točan glede znanstvenih podataka. Matematičke analize koje sadrži temelje se na načelu računa vjerojatnosti, što je potpuno točno, a profesor Stoner primijenio je ta načela na pravilan i uvjerljiv način".

Navedene su vjerojatnosti uzete iz te knjige da pokažu kako nije moguća nikakva slučajnost prema načelima računa vjerojatnosti. Stoner kaže, primjenjujući suvremenu metodu računa vjerojatnosti na osam proročanstava, "kako je mogućnost da bi neki čovjek mogao živjeti do današnjeg dana i ispuniti svih osam proročanstava 1:1017". To bi bilo 1 naprama 100, 000, 000, 000, 000.000. Da bi nam pomogao shvatiti tu klimavu vjerojatnost, Stoner je to slikovito prikazao ovim primjerom: "Uzmimo 1017 srebrnih dolara i rasprostrimo ih po cijeloj državi Teksas. Njima bi se prekrilo cijelo to područje u visinu veću od pola metra. Označimo sada jedan srebrni dolar crvenom bojom i temeljito izmiješajmo svu količinu na cijelom području. Zavežite oči čovjeku i recite mu da se kreće kuda god želi, ali mora pronaći označeni srebrni dolar i reći da je to onaj pravi koji se traži. Kakve su šanse da pronade upravo taj dolar? Iste kao i proroci kad su napisali tih osam proročanstava, koja su se obistinila u jednom čovjeku, od njihova doba do današnjeg dana, s time da su ih oni pisali nadahnuti samo vlastitom oštroumnošću.

Ta su proročanstva bila ili nadahnuta Bogom ili su ih proroci pisali prema vlastitom nadahnuću. U zadnjem slučaju imali bi samo jednu šansu i 1017 da se ona ispune u bilo kojem čovjeku, ali ona su se ispunila u Isusu Kristu. To znači da ispunjenje tih osam proročanstava već samo po sebi govori kako je Bog nadahnuo pisanje tih proročanstava kojima nedostaje jedna mogućnost naprema 1017 da budu apsolutna.

Još jedan prigovor

Kritičari iznose i ovaj prigovor i kažu da je Isus svojevoljno nastojao ispuniti židovska proročanstva. Taj se prigovor čini uvjerljivim sve dok ne shvatimo da su mnoge pojedinosti u vezi sa Mesijinim dolaskom bile izvan domašaja ljudskog nadzora. Na primjer, mjesto rođenja. Kao da čujem Isusa u Marijinoj utrobi dok jaše na magarcu: "Mama, nećemo uspjeti..." Kad je Herod upitao književnike i glavne svećenike: "Gdje se treba roditi Krist?" oni su odgovorili: "U Betlehemu judejskome, jer je ovako pisao prorok..." (Matej 2.5) Vrijeme njegova dolaska. Način njegova rođenja. Judina izdaja i cijena izdaje. Način njegove smrti. Ponašanje naroda prema njemu, ruganje, pljuvanje, promatranje. Bacanje kocke za njegovu haljinu. Haljina koja nije bila rastrgnuta, itd. Polovica proročanstava bila je izvan dosega njegova izbora. On nije mogao planirati da se rodi u Šemovoj lozi, da bude Abrahamov potomak itd. Nije onda ni čudno da su se Isus i njegovi apostoli pozivali na ispunjenje proročanstava kako bi potkrijepili svoje tvrdnje.

Zašto se Bog upetljao u sve te nevolje? Smatram da je htio da Isus ima sve moguće "potvrde" koje su mu bile potrebne kad je došao na ovaj svijet. A ipak nas najviše oduševljava činjenica da je došao promijeniti ljudske živote. On je sam dokazao ispravnost stotina starozavjetnih proročanstava koja se odnose na njegov dolazak. Jedino on može ispuniti najveće proročanstvo onima koji će prihvatiti obećanje novoga života: "Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas!" (Ezekiel 36.26-28) "Dakle, ako je tko u Kristu, on je novi stvor; staro je nestalo, novo je, evo, nastalo" (2 posl. Korinćanima 5. I7).

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PdW-g8h_5R4[/youtube] :angel:

HAHAHA Suze mi idu na oci! ALELUJA ALELUJA!!!! Kako je samo dobar nas Gospod! Nema vjere bez ljubavi, nema ljubavi bez Hrista, jer Hrist je ljubav. Dabogda nam svima dao Bog da osjetimo barem tracak te ljubavi pa da budemo zedni za vise.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 01:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2009, 22:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CoeDcB_ia_w[/youtube]

Poslednji put menjao Aurrora dana 03 Dec 2009, 14:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 984 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 50  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]