banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 19:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 13 Okt 2009, 18:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2009, 18:37
Pozdrav

Evo i ja pre par dana poceo da koristim ebay iako inace nevolim da ostavljam broj kartice po netu iako je to prilicno sigurno,ali eto,malo sam staromodan i nepovjerljiv. :roll:
Inace imam Visa debitnu karticu Rajfajzen banke i preko nje sam otvorio paypal.
Cudno mi je samo sto su mi skinuli onih 1.95$ za verifikaciju a danas sam izvadio izvod iz banke i nema jos te transakcije a registrovao sam se 08.10.
E sad da li ima veze sto je bio vikend pa malo kasne nemam pojma a jos cudnije mi je sto sam sinoc kupio tastaturu za laptop iz hong konga i dobio mail od prodavca da je sve uredno proslo i da je danas poslao posiljku.
Cak mi je poslao link za pracenje robe.

Kako sam mogao da platim tu robu ako nisam verifikovao paypal?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Ma verifikovao si ga, inace nebi mogao da ga koristis. A ono ti je bio automatski mejl, meni se desi da posalju tek za nekoliko dana.

Dobrodosao u klub...i pazi se, moze da bude zarazno :D

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 20:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Da bi verifikovao karticu, moraš ukucati kod koji dobiješ, ako si to uradio, onda je to moguće. Inače, ne znam kako ti je moglo biti naplaćeno ako kartica nije verifikovana.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 20:41 
Početnik
Početnik

Ponavljam da nisam verifikovao paypal zato sto mi na izvodu sa kartice nema jos te transakcije (a u transakciji se nalazi kod koliko sam shvatio).
Znaci,nisam mogao da ga verifikujem kad nemam nigde te 4 cifre (kod).
Na paypal-u mi stoji da treba da verifikujem karticu (da upisem 4 cifre koda) a uplata je prosla.
Ni meni nije jasno kako ali eto da znate da moze.
Zaboravih da kazem da mi je dostupni iznos na kartici umanjen za cifru koju sam potrosio ali nema transakcije na izvodu.
To mogu da shvatim da nije jos proknjizeno ali kako bez verifikacije...
A sto se tice zaraze nadam se da necu pasti na to a i ovo sam bio primoran da narucim tastaturu posto nemoze nigde kod nas da se nadje i kad bi nasao ko zna koliko bi bila para a ovako ce me izaci 8$+9$ shipment.
Bio bi fazon da me ovi nasi baksuzi u posto rebnu jos toliko. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 21:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Na novom paypal nalogu mozes da potrosis 100eu ili $ (ne sjecam se vise) bez verifikacije. Kad dodjes do te cifre, ne mozes koristiti dok ne verifikujes.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 17:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
tox master je napisao:
Ponavljam da nisam verifikovao paypal zato sto mi na izvodu sa kartice nema jos te transakcije (a u transakciji se nalazi kod koliko sam shvatio).
Znaci,nisam mogao da ga verifikujem kad nemam nigde te 4 cifre (kod).
Na paypal-u mi stoji da treba da verifikujem karticu (da upisem 4 cifre koda) a uplata je prosla.
Ni meni nije jasno kako ali eto da znate da moze.
Zaboravih da kazem da mi je dostupni iznos na kartici umanjen za cifru koju sam potrosio ali nema transakcije na izvodu.
To mogu da shvatim da nije jos proknjizeno ali kako bez verifikacije...

Ma ima sigurno, samo je ta transakcija na cekanju tj. pendingu. Trazi u banci da ti vide da li imas neku transakciju na pendingu. Tako je bilo i kod mene.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 21:04 
Početnik
Početnik

Citiraj:
Ma ima sigurno, samo je ta transakcija na cekanju tj. pendingu. Trazi u banci da ti vide da li imas neku transakciju na pendingu. Tako je bilo i kod mene.

U pravu si.
Kada sam bio pre par dana u banci sluzbenica mi je rekla da ima neka transkacija koja citiram: "visi" ,ali nije mogla da mi kaze o cemu se radi a verovatno je to to.
Nisam danas bio da proverim ,mozda je vec proknjizeno.
A uostalom neverujem da cu nesto puno kupovati preko ebay-a tako da mi i netreba ta verifikacija a opet ako bude trebalo odradicu to.
Citiraj:
Na novom paypal nalogu mozes da potrosis 100eu ili $ (ne sjecam se vise) bez verifikacije. Kad dodjes do te cifre, ne mozes koristiti dok ne verifikujes.

A i ovo je tacno.
Posto sam sad narucio samo tastaturu koja je sa shipmentom oko 17$ imam jos fore da kupujem bez verifikacije. :wink:

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2009, 22:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Da li je neko naručivao nakit ili slično, pošto trebam naručiti sad neku narukvicu koja je srebro+swarovski kristali pa me zanima da li tu ide neka posebna carina jer je malo luksuznija roba ili za sve vazi da ide do određene vrednosti robe?

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2009, 15:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
stormbringer je napisao:
Da li je neko naručivao nakit ili slično, pošto trebam naručiti sad neku narukvicu koja je srebro+swarovski kristali pa me zanima da li tu ide neka posebna carina jer je malo luksuznija roba ili za sve vazi da ide do određene vrednosti robe?

ppocitaj ponovo zadnjih par strana, vjerovatno nece ni otvarati paket, mozda da zamolis prodavca da na carinsku deklaraciju upise neku nisku vrijednost, do 50tak maraka u lokalnoj valuti.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 10:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
Posto sam pocetnik na pitanje e-bay-a, hajde molim vas pomozite mi da pronadjem nesto:
Otvori sam vec temu na drugom mjestu viewtopic.php?f=25&t=45651
Da se ne petljam sa paypal-om (a vjerovatnije cu kasnije i morati :D ), javio mi se jedan dobronamjerni covjek (Frenki), koji ce mi sada pomoci kod kupovine, dakle ostaje samo da uz vasu pomoc pronadjem ono sto mi treba.
Evo ponovo, u pitanju je neon string PLAVE boje duzine 1,5m

Slika

the_grunf mi je ponudio jednu varijantu, ali taj ide u auto (meni treba za racunar) i ne mogu vidjeti kakav je konektor, dali radi sto na 12v i koje je duzine.
Unaprijed hvala!
Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 17:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Moze se skopcati na PC. Ti za auto rade na 12V i spojis ga na molex konektor, mozes koristiti i ove kojima se inverter napaja sa 5V (isto spojis na molex). Neces dobiti odgovarajuci prikljucak, ali mozes ga sam napraviti od molex>sata adaptera.
Slika
Precvikas kablove do sata konektora i spojis sa kablom sa invertera (na kom skines onaj jack za upaljac). - pol (masu) spojis na crnu zicu molexa, a +12V na zutu zicu na molexu (ako je napajanje invertera 5V, onda +5V na crvenu zicu na molexu). Izoliras sa izolir trakom ili, jos bolje, termoskupljajucim buzirom. Zice koje ti nisu potrebne mozes izvuci iz molex konektora.
Evo ti link sa vecim izborom, imas kracih i jeftinijih modela (1,5 m je 5 funti sa slanjem):
Kod:
http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=Neon+wire+Blue&_sacat=0&_trksid=p3286.m270.l1313&_odkw=Neon+wire&_osacat=0

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 21:14 
Majstor
Majstor

OK, skontao sam za kopcanje...
Hvala puno!!!
Bacam se u kupovinu...

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 11:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
rastko je napisao:
laptop pri preuzimanju, s obzirom da mu je cijena od 5 do 30 KM, postarina je 60 dol, standardno. Koliko je carina? Znam da je za ostale stvari do 100 KM vrijednosti carina max 9KM, ali ne znam nista o carini, naknadama za CD-ove, laptope, X-box-ove, uopsteno za tehnologiju.

Da li je iko uzimao laptop preko e-bay-a i koliko ga je izasla carina? Da li postoji kakav link ili broj telefona gdje se mogu dobiti podaci vezano za carinenje tehničke robe? Pozz

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 13:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
daamir je napisao:
rastko je napisao:
laptop pri preuzimanju, s obzirom da mu je cijena od 5 do 30 KM, postarina je 60 dol, standardno. Koliko je carina? Znam da je za ostale stvari do 100 KM vrijednosti carina max 9KM, ali ne znam nista o carini, naknadama za CD-ove, laptope, X-box-ove, uopsteno za tehnologiju.

Da li je iko uzimao laptop preko e-bay-a i koliko ga je izasla carina? Da li postoji kakav link ili broj telefona gdje se mogu dobiti podaci vezano za carinenje tehničke robe? Pozz

Ima na pocetku teme.Neko je napisao koliko je platio za novi laptop i kako je ocarinjen.Bila je tema o kupovini laptopa na ebay,pa pregledaj teme na forumu.
Mislim da ce carinik naplatiti i carinu i pdv.I on procenjuje vrednost laptopa.

Nasao sam(imas opciju pretrage i gornjem desnom uglu):
Evo za laptop
http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=25&t=44967
I evo sa ove teme o laptopu
http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=25&t=34069&start=20(nadji post nesoxy)
Mozda da kupis od prodavca koji izdaje racun ili da trazis da ti napise manju vrednost na posiljci.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 14:04 
Pripravnik
Pripravnik

Vjerujem da je bila tema, ...ali eto, više me zanima za tehničku robu nego za sam laptop. I desilo mi se jedom kad sam narucio EPROM-e, pa me carinik zvao jer nije mogao naci u katalogu sta je to (valjda je posiljalac napisao po sifri proizvod, ... ko ce li ga znati), pa sam mu morao objasnjavati. U tom objasnjavanju treba biti oprezan. Prvi put kad su me nazvali ja poceo objasnjavati o tom EPROM-u zasto on sluzi, kao da je on tehničko lice (jbg nisam znao sa kim pricam i zbog cega), da bi on meni: ''a ha, znaci da ga ocarinim kao operativni sistem''. Joooooj!!!

Tad sam skontao da se neka stvar moze zvati sa vise imena, ali svaka stvar je kod njih samo jednom procjenjena u katalogu.

Zato ako zna neko broj telefona, ili e-mail, ili ...

Hvala anonimni, ... imas vopi :)

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 11:26 
Pripravnik
Pripravnik

E ovo mi je trebalo:
http://www.uino.gov.ba/download/Dokumen ... -CTBiH.pdf

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 12:57 
Majstor
Majstor

Slika
laka je napisao:
Moze se skopcati na PC. Ti za auto rade na 12V i spojis ga na molex konektor, mozes koristiti i ove kojima se inverter napaja sa 5V (isto spojis na molex). Neces dobiti odgovarajuci prikljucak, ali mozes ga sam napraviti od molex>sata adaptera.
Slika
Precvikas kablove do sata konektora i spojis sa kablom sa invertera (na kom skines onaj jack za upaljac). - pol (masu) spojis na crnu zicu molexa, a +12V na zutu zicu na molexu (ako je napajanje invertera 5V, onda +5V na crvenu zicu na molexu). Izoliras sa izolir trakom ili, jos bolje, termoskupljajucim buzirom. Zice koje ti nisu potrebne mozes izvuci iz molex konektora.
Evo ti link sa vecim izborom, imas kracih i jeftinijih modela (1,5 m je 5 funti sa slanjem):
Kod:
http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=Neon+wire+Blue&_sacat=0&_trksid=p3286.m270.l1313&_odkw=Neon+wire&_osacat=0

Ne mogu da vjerujem koji maler!!! :angry4: :angry4: :angry4:
Prije 10ak dana sam dao prijatelju da mi naruci taj string, jer je on vec uzimao daosta stvari preko ebay-a i ima iskustva sa tim, da bi mi juce rekao da mu taj lik sto prodaje jos nije poslao uzvratni mail da je poslao robu, niti uopste ima njegovog profila... Covjeka NEMA! :angry4: :angry4: :angry4:
Sva sreca nisu neke pare u pitanju...
Sta sad raditi? :angry3:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 13:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Nista taj prijatelj :wink: je prijavio slucaj tako da ce pare biti vracene.Uostalom sto mi je najcudnije imao je dobar feedback i dosta poena oko 10000 al takve stvari se izgleda desavaju. Obicno posle dan dva posle uplate posalju mail kad su poslali proizvod, medjutim posle 5 dana nista.Odem na ebay i vidim da lik izbrisao acc.Slao sam mu mail isto ne odgovara.Tako da sam prijavio slucaj i sad se ocekuje odgovor.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 14:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Ne mora znaciti da ti nije poslao ako nisi dobio mail. Ako ne dodje, ides na paypal resolution centar, otvoris slucaj i dobices naovac nazad. Ali prvo pokusaj da ga kontaktiras par puta. Meni su neke narudžbe kasnile prosle sedmice jer je bio strajk poste u engleskoj, tako da uvijek postoje objektivni razlozi.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 14:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Frisky_Dingo je napisao:
Ne mora znaciti da ti nije poslao ako nisi dobio mail. Ako ne dodje, ides na paypal resolution centar, otvoris slucaj i dobices naovac nazad. Ali prvo pokusaj da ga kontaktiras par puta. Meni su neke narudžbe kasnile prosle sedmice jer je bio strajk poste u engleskoj, tako da uvijek postoje objektivni razlozi.

Mislim da je goranagf napisao da je taj prodavač nestao - obrisao profil tako da ge ne može ni kontaktirati.

A mislim da štrajk pošte u Englskoj još uvijek traje, tako da oni što čekaju paketiće neka to uzmu u obzir. :wink:
Mada, pošiljke ne kasne mnogo, meni je jedna pošiljka kupljena na eBay-u stigla za 7 radnih dana (vikend nisam uračunao :wink: ).

Poslednji put menjao muT@_6€kpuJ@ dana 12 Nov 2009, 15:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]