banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Nov 2009, 08:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
kim deal je napisao:
brate i bajaga svira 30 godina pa je kurac od benda,

Zuti karton za ovu izjavu....postoje dva benda na ovom forumu koja ne smijes dirat : Pearl Jam i Bajagu....tako da.... :D :D

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 09:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
Freak_on_a_leasH je napisao:
kim deal je napisao:
brate i bajaga svira 30 godina pa je kurac od benda,

Zuti karton za ovu izjavu....postoje dva benda na ovom forumu koja ne smijes dirat : Pearl Jam i Bajagu....tako da.... :D :D

:D poštujem brate ali bajaga :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 19:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Ićiću i ja, dobiću tu besplatnu kartu Ministarstva. Inače ne bih išao. Nije mi jasno zašto opet dovode ikoga nakon onoga sa Lennyjem, čiji koncert je bio sramotno posjećen. Neko pokušava 'nazor' da afirmiše Banjaluku kao atraktivnu lokaciju za takve koncerte, a ona to nikako nije. Opet bacaju naše pare.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 00:44 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
A da dovedu The Prodigy? Valjda bi tu bio dupke pun Borik?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 01:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
skeva je napisao:
shoole je napisao:
MonaLisa je napisao:
Imam priliku besplatno da idem, ali nemam prevoz pošto ne mogu prespavati u BL, petkom škola. :(

Шта је поента овог поста, да се похвалиш да си одличан ђак? 8)

Buraz i ja sam dobio besplatnu kartu a nisam neki uspijesan student :) ...al bitno je da imam druga u studentkom savezu :D :D :D .....
Otici cu cisto radi Stefanovskog a posle odoh na neki rodjendan, ne da mi se slusati doticni boj bend.....

Da su boy bend, nisu.
Odlicno su odradili Youngovu Keep on rockin' in the free world.
http://www.youtube.com/watch?v=YC39M5LsSI0
Elem,da je karta malo jeftinija,ili da sam u boljoj finansijskoj situaciji otisao bih.
A kako ce Banja Luka ikad postati grad u kojem nece biti slabo posjecenih koncerata kada ljudi cak i kad dobiju besplatne karte nakon predgrupe odlaze na rodjendane...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 01:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Ljudi moji, ne znam koga treba dovesti da bi posjecenost koncerta bila dobra?! Mislim stvarno. Do skora smo se zalili kako nemamo alternativu, kako nas zapljuskuju sundom,kicom,turbo folkom,...Svjesna sam da ne vole svi Simple Minds, ali zar smo toliko postali razmazeni pa nam ni oni nisu dovoljno dobri?! Konacno se nesto desava u BL osim Oskara popularnosti i kvin estrade i sl a mi nismo zadovoljni!

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 01:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
blackrose je napisao:
Ljudi moji, ne znam koga treba dovesti da bi posjecenost koncerta bila dobra?! Mislim stvarno. Do skora smo se zalili kako nemamo alternativu, kako nas zapljuskuju sundom,kicom,turbo folkom,...Svjesna sam da ne vole svi Simple Minds, ali zar smo toliko postali razmazeni pa nam ni oni nisu dovoljno dobri?! Konacno se nesto desava u BL osim Oskara popularnosti i kvin estrade i sl a mi nismo zadovoljni!

To je balkanski mentalitet.Nikada se ovdje stvari promijeniti nece.
Isto je ovako i u Beogradu samo sto Beograd ima milion i po stanovnika pa se ti koncerti i posjete...relativno posjete.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 08:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
:roll: nema to veze s mentalitetom jednostavno SM je kao i leni kravic nezanimljiv i ižvakan i nema svoje fanove ni ovde, a ni u cijelom regionu nisu nešto.
onda drugo da recimo ac/dc organizuje koncert u BL tad ne bi svirali u ZG ili BG već bi napravili regionalni spektakl i ljudi bi došli sa svih strana u BL,kao što je onomad uradio iron maiden u splitu.
ponovo tvrdim da SM nisu neki interesantan bend da bi se ljudi jagmili da odu na njihov koncert.
neka kažu svi oni koji ih kao slušaju koliko često posegnu za njihovim nosačem zvuka? :D

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Мислим да је то више до менталитета људи овдје него до тога да ли су "Једноставне Мисли" прежвакан бенд.

Најбољи доказ ми је концерт Рибље Чорбе у БЛ прије 20 дана. Чак је киша падала на крају, а било је по извјештајима 3 500 људи на концерту. А мени је РЧ дефиниција прежваканог бенда!

Како клинци иду на Чорбу која нема доброг албума у посљедњих 20 година и живи од старе славе, а не иду на Мајндсе који такође живе од старе славе?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 09:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
evo sve mi je jasno, ali sto na Stefanovskog... ja bih samo radi njega... on je meni CUDO!

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 10:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
kim deal je napisao:
:roll: nema to veze s mentalitetom jednostavno SM je kao i leni kravic nezanimljiv i ižvakan i nema svoje fanove ni ovde, a ni u cijelom regionu nisu nešto.
onda drugo da recimo ac/dc organizuje koncert u BL tad ne bi svirali u ZG ili BG već bi napravili regionalni spektakl i ljudi bi došli sa svih strana u BL,kao što je onomad uradio iron maiden u splitu.
ponovo tvrdim da SM nisu neki interesantan bend da bi se ljudi jagmili da odu na njihov koncert.
neka kažu svi oni koji ih kao slušaju koliko često posegnu za njihovim nosačem zvuka? :D

Nek njih dovedu pa ce biti vise ljudi :D

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 10:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
blackrose je napisao:
Ljudi moji, ne znam koga treba dovesti da bi posjecenost koncerta bila dobra?!

Kako koga?? Pa Zvezde Granda! :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 11:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Evo jos jednom, za to para sto je Vlada pljusnula za donacije koncerata
(cuj donacije, a karte se uredno naplacivale: humanitarni koncert za Sinu Tomica, vlasnika Hard Rock Cafea i radija?)
mogli su se bez problema dovesti>

Red Hot Chilly Peppers (cijena ista koliko je potroseno i za Lennyja, stadion bi bio pun)
Rolling Stones (jest da kostaju koliko Lenny, S.Minds i Bl Rock Open zajedno, ali isplati se)
Ac/Dc (fanova samo u BiH koliko volis)
Metallica (licno sam ih vise gotivio prije petnaestak godina, ali i dalje su atrakcija)
Pearl Jam (jeftiniji od svih nabrojanih, uz njih bi se moglo dovesti jos par slicnih bendova i napraviti regionalni grunge fest)
......

itd.

Ali ne, mi cemo sledecih deset godina od vladinih donacija+placanja ulaznica gledati
Wishbone Ash, Jason Donovana, Was not was, Yello, rodjake od Gipsy Kingsa, A-ha, Europe, i gomilu bendova koji su trebali ovdje da dodju osamdesetih,
a sad posto nemaju mnogo tezgi po zapadnoj Evropi, rado ce za mizeran honorar (posto vecina love ostane organizatorima) doci i u Banja Luku.

Radje bi slusao Preldzije nego izandjale plejliste Sine Tomica, koje on jos uredno naplacuje
koliko i kartu za Maiden, i ostale gore pobrojane (za Lennyja karta za zapad bila, rekose mi, vise od 50 km, a koncert sav platila Vlada...c,c,c,..)

A posle ce neko *njati o tome kako je ovo seljacki grad i ostalo.
Drugovi i drugarice> ici na Lennyja u stiklicama (samo da budes vidjen), pa posle na Kosheen, a nakon toga u Krunu,
je daleeeeeko, daleko seljackije i od kvin estrade i od grand parade.

Nije ovo seljacki grad, nego je ovo grad vecinom inteligentne omladine koja ne da tako lako da joj se prodaju m... za bubrege,
i koja zna da cijeni istinski kvalitetne bendove, ali takodje ima i pravo da izignorise tezgarose kojima je prosao rok trajanja,
a pogotovo seoske menadzere sa rodjama u Vladi gladne lakog sticanja novca.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 11:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
A da neko dovede Balaševića?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 12:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
_zoka je napisao:

Pa zar vec nije rekao da ne svira u genocidnim gradovima? :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 12:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jamesdin Kurtovic je napisao:
Evo jos jednom, za to para sto je Vlada pljusnula za donacije koncerata
(cuj donacije, a karte se uredno naplacivale: humanitarni koncert za Sinu Tomica, vlasnika Hard Rock Cafea i radija?)
mogli su se bez problema dovesti>

Red Hot Chilly Peppers (cijena ista koliko je potroseno i za Lennyja, stadion bi bio pun)
Rolling Stones (jest da kostaju koliko Lenny, S.Minds i Bl Rock Open zajedno, ali isplati se)
Metallica (licno sam ih vise gotivio prije petnaestak godina, ali i dalje su atrakcija)
Pearl Jam (jeftiniji od svih nabrojanih, uz njih bi se moglo dovesti jos par slicnih bendova i napraviti regionalni grunge fest)
......

itd.

Ali ne, mi cemo sledecih deset godina od vladinih donacija+placanja ulaznica gledati
Wishbone Ash, Jason Donovana, Was not was, Yello, rodjake od Gipsy Kingsa, A-ha, Europe, i gomilu bendova koji su trebali ovdje da dodju osamdesetih,
a sad posto nemaju mnogo tezgi po zapadnoj Evropi, rado ce za mizeran honorar (posto vecina love ostane organizatorima) doci i u Banja Luku
.

Radje bi slusao Preldzije nego izandjale plejliste Sine Tomica, koje on jos uredno naplacuje
koliko i kartu za Maiden, i ostale gore pobrojane (za Lennyja karta za zapad bila, rekose mi, vise od 50 km, a koncert sav platila Vlada...c,c,c,..)

A posle ce neko *njati o tome kako je ovo seljacki grad i ostalo.
Drugovi i drugarice> ici na Lennyja u stiklicama (samo da budes vidjen), pa posle na Kosheen, a nakon toga u Krunu,
je daleeeeeko, daleko seljackije i od kvin estrade i od grand parade.

Nije ovo seljacki grad, nego je ovo grad vecinom inteligentne omladine koja ne da tako lako da joj se prodaju m... za bubrege,
i koja zna da cijeni istinski kvalitetne bendove, ali takodje ima i pravo da izignorise tezgarose kojima je prosao rok trajanja,
a pogotovo seoske menadzere sa rodjama u Vladi gladne lakog sticanja novca.

Slazem se.
Ali kad ce mo mi biti u mogucnosti da u BL "ugostimo" neke aktuelne zvijezde?
Nemam mogucnosti da idem "u svijet" da ih slusam, ali zato necu slusati ni o gacicama i brushalteru ili nekom drugom komadu odjece a da ne pricam nesto drugo.
I da, ne idem u stiklama na koncerte, a jos manje u krunu :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
blackrose je napisao:

ana je urbana

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 12:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
blackrose je napisao:

ana je urbana

jbg ja sam mislila da je urbano ici u krunu i da sam ja out, ali mislim da sam malo prestara pa me ne bi pustili unutra.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 13:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
_zoka je napisao:

Pa zar vec nije rekao da ne svira u genocidnim gradovima? :lol:

Nije tacno nego je rekao da nema razloga da svira negdje gdje ce da se boji za svoju sigurnost.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 13:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27

......

Citiraj:
Da podsetimo, dosadašnji rekord su držali „Rolling Stones“ koji su prošle godine nastupili na beogradskom Ušću, a prema nezvaničnim informacijama, Mik Džeger i ekipa su plaćeni 1,6 miliona evra. Američki bend „Red Hot Chili Peppers“ je u junu 2007. za razočaravajući koncert u Inđiji dobio, kako se priča, oko 1,2 miliona evra, a spekuliše se da će istu sumu dobiti i članovi grupe „The Police“ koji će 24. juna svirati na Ušću.
Naravno, sa izuzetkom desetak izvođača iz muzičke A lige koji u svakom trenutku mogu da traže (i dobiju) milione, ostali su mnogo jeftiniji. U vrhu nezvanične liste najskupljih muzičara nalaze se i Lučano Pavaroti (560.000 evra), „Metallica“ (400.000) i „Iron Maiden“ (300.000). Priča se da je koncert sjajne grupe „Muse“ u Beogradu plaćen od 150.000 do 200.000 evra, bend „Kaiser Chiefs“ je koštao oko 100.000 evra, dok je grupa „Tool“ plaćena 75.000 evra.

Za koncert na „Tašmajdanu“ članovi grupe „Whitesnake“ su dobili honorar od 45.000 evra, dok je nastup benda „The Cult“ koštao 30.000 evra...

Све бендове које си набројао (Стонси, Пеперси, Металика и остало) је глупо и покушати довести у БЛ из два разлога:
а) прескупи су (најјефтија је Металика са 800 000 КМ)
б) немаш адекватан простор (имаш дворану Борик која прима 5000 људи и градски стадион који прима максимално 15000)

Друга ствар, Пеперси су пуно скупљи од Ленија.

Треће, глупо ми је окарактерисати Мајндсе као тезгароше, а онда рећи да треба довести Пеперсе. Ја веће тезге у животу нисам видио од концерта Пеперса у Инђији!

Хармоникаш који свира у кафани се насмије, каже неку пошалицу, слуша шта му публика говори.
Ови су изашли на бину и одрадили сат времена. Нису имали ни "Добар дан, Србијо" на приученом српском (није то толико битно, али је геста). Тотално сјебани, нико се не смије. Одабир пјесама - ужас! Нису свирали масу хитова (и мојих фаворита који нису хитови), али зато су одсвирали обраду S.O.S. од ABBA! Еј, такав бенд са толиким репертоаром, а они у сат времена свирке одаберу да оставе гитаристу самог (наводно човјек био болестан, па се раја зајебавала да је због тога пјевао S.O.S. и звао у помоћ) да свира обраде.
Тотално тезгарошки и без енергије!

Био сам на концерту AC/DC (на ЈНА ове године) и на концерту Металике (такође на ЈНА прије неколико година). По чему то AC/DC нису "tezgarose kojima je prosao rok trajanja", а Мајндси јесу?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]