banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Maj 2003, 09:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Postovani,
Posto vidim da mi Maran Ata po svom obicaju nece da odgovori na postavljeno pitanje, a to je da mi dokaze kako sam ja to vrijedjao pravoslavlje, vec mi nekoliko puta prisiva da “vrijedjam i pljujem sve sto je pravoslavno”, a sto je cista laz, napisacu nekoliko redaka zbog ostalih ucesnika foruma.

Sa Maran Ato sam u nekoliko puta pokusao da uspostavim normalan dijalog, ali sve bezuspjesno. Razlog je prost, taj covjek jednostavno “minira” bilo kakav takav ili slican pokusaj.
U dva navrata sam ga pitao da li mozemo razgovarati o nekim vedrijim temama, nadajuci se da cemo uspostaviti normalan dijalog, ali njemu to ne predstavlja apsolutno nista.
Licno, pravoslavlje me zanima, kada su neki ucesnici foruma nakon Maran Atinih izjava poceli da reaguju zucno i otvoreno vrijedjaju pravoslavlje, ja sam ovako napisao:

Poslano: 04.04.2003 17:56 Naslov poruke:

Ezane, ja se stvarno i iskreno nadam da te nisam nicim na ovom forumu uvrijedio,a ako je bilo neceg nerazumljivog ne zamijeri, to mi nije bila namjera, niti mi pada na pamet da bilo koga vrijedjam. U svakom slucaju, nema potrebe da kroz ponasanja jednog covjeka na ovom forumu gledas jednu kompletnu crkvu. Pravoslavlje treba da slavi pravu slavu, odnosno Boga, jer u izvornom znacenju i potice od rijeci pravovjeran. Dakle, ako je prava vjera, to je vjera u Boga, Tvorca svega vidljivog i nevidljivog. Bog je ljubav, a ako se slavi Bog i proslavlja svim zivljenjem, a to znaci i onim najsitninjim gestama, onda u takvom zivljenju ne treba da bude nikakvog vrijedjanja. To sto pojedini tako nastupaju, to je njihov problem, ali ti sam pokusaj da osjetis kroz proucavanje Bozije Rijeci, da li je duhovnost dobra. Izvinjavam se Simpsonu za ovo javljanje, ako zeli da se ova tema zatvori, moze.

Ovo je samo jedan post gdje sam napisao sta mislim o pravoslavlju. Jednim postom pokusao sam da Maran Ati sa strane pravoslavlja skrenem paznju, na to, da nije dobro vrijedjati druge samo zato sto pripadaju drugoj vjeri i naciji. Citirao sa mu Sveto Pismo, Dobrotoljublje, Vladetu Jerotica, a on je na taj moj post, odgovorio jednostavno “badava-ti-tekst”.
Zar je to duhovno? Zar je to hriscanski? Ni jednom rijeci nije prokomentarisao napisano vec je , i to za ono sto je pravoslavno, napisao da je sve to badava.
Ocigledno je da je za njega pljuvanje, neslaganje sa njegovim nastupom, i smatram da je vrlo necasno to za sta me optuzuje, a kad ga pitam da otvoreno i javno pred svima iznese cime sam to vrijedjao pravoslavlje ili druge, nikad mi ne odgovori.

Volio bih da ovj tekst procitaju svi ucesnici ovog podforuma i da, ukoliko neko smatra da sam bilo sta ili bilo koga vrijedjao, napise to otvoreno.
I ujedno, volio bih da mi neko napise svoje vidjenje kontaktiranja Maran Ate i mene.
Hvala!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2003, 12:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Evo ja ću malo, tiče se ne samo kontaktiranja Maran Ate i živote već Maran Ate i ostalih sa kojima se on ne slaže.

Kada se pročitaju teme vidi se da Maran Ata u startu u kontaktu sa nekom osobom donese sud "dobar" ili "loš" tj. "pravoslavac" ili "nepravoslavac (sektaš, jeretik...)" i od tada se ponaša u skladu sa tom etiketom koju je nalijepio bez obzira šta ta osoba pisala, bez obzira koliko bila dobronamjerna. To se možda najbolje vidi upravo iz kontakta sa životom koji mu je lijepo i dobronamjerno citirao pravoslavnu literaturu i ukazao Maran Ati da se ne ponaša u skladu sa duhom pravoslavlja nakon čega je Maran Ata samo rekao "badava ti tekst". Tu se baš lijepo vidi ono što sam rekao, kada dotični Maran Ata donese o nekome odluku da je loš onda se kasnije ne obazire ni kad mu taj isti citira pravoslavnu literaturu. To je znak neiskrenosti Maran Ate prema pravoslavlju koja se može vidjeti i iz drugih primjera.

Sve što Maran Ata u nekome i na nekome vidi to je etiketa koju je sam zalijepio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2003, 15:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Како оно беше каже народ... Састала се клепетала па клепећу... или тако некако ? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2003, 15:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Prijatelju koji se predstavljas kao Maran Ata,
ja govorim srpskim jezikom, mogu ti pisati i na engleskom, ako ces bolje razumjeti, dakle:

gdje su tvoji dokazi da sam popljuvao sve sto je pravoslavno???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2003, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Да би неко инсистирао на одговору, као што ти то сада радиш, тај исти треба да је одговорио на питања која су му постављана. Ја ти давно поставих питање које си ти игнорисао, а овде очекујеш да ти се одговори. Убеђен сам да се сећаш шта сам те питао. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2003, 09:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Dec 2002, 12:09
ako ima potrebe ja cu da pljujem. Sta te briga za maran ata, on je glupan. Nista kvalitetno nije uradio

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2003, 09:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Briga me Gumica, jer je i on covjek, ali vrlo nisko nastupa, i iznosi lazi.

Sto se tice tvog pitanja, dragi moj kanadski prijatelju, samo cu te podsjetiti da ja nisam u obavezi da iznosim bilo koja licna obiljezja, kako svoja, tako tudja. S druge strane ti si u obavezi, kao i ja ili bilo koji ucesnik foruma, da se pridrava pravila za ovaj forum, a koliko vidim ti to ne radis.

Bilo kako bilo, ja cu ti na tvoje pitanje odgovoriti, i to vise zbog ostalih ucesnika foruma, uz jedno malo pitanjce tebi:
da li obecavas da ces nakon mog odgovora, pruziti jasne dokaze gdje sam i kako sam vrijedjao pravoslavlje? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2003, 11:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Dec 2002, 12:09
zivota je napisao:
, jer je i on covjek,

Covjek po tome sto ima krv, organe, ........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2003, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
ma dobar je covjek, cim pise cirilicom. svaka cast Marane!

aj u zdravlje :drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2003, 00:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Живота, ниси у ситуацији било кога да уцењујеш. Или мислиш да јеси ? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2003, 09:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Maran Ata mislim da je mnogima ovde jasno da samo vrdaš i izbjegavaš odgovore. Ovo ti nije prvi put da to radiš. Vrlo si neiskren, čak i prema pravoslavlju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2003, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ако ти тако кажеш "реинкарнацијо"... мора бити да је тако... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2003, 23:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Маран Ата...Господ је дошао...
Марана Та...Госоде дођи...
Које двије разлике...
Маран ата...како звучан назив за &великог човјека&.

Мислиш ли ти канадски пријатељу, да је мени уопште било потребно било које твоје обећање? Не то, занимало ме једино можеш ли дати ријеч и одржати је. Видим да на то ниси одговорио. И зар је уопште потребно обећање од човјека попут тебе, кад и кад би рекао ово или оно то исто би протумачио на свој начин, и опет изнио лаж. И зар су потребни било какви докази? Ти доказа немаш, а не можеш их ни имати, и зато и немаш шта да изнесеш. И зар је битно с човјеком који је вријеђао друге и oтворено лагао, док нас Христ учи:све што желите да вам чине људи, чините и ви њима, зар је потребна било каква даља полемика с тобом?

Још као врло мали одлазио сам са баком и дједом у малу сеоску православну цркву. Сјећам се једном након литургије и причести, да су моји бака и дјед сјели са тадашњим свештеником и разговарали о постојању Бога. Колико се сјећам тај свештеник је одговорио да ни он сам није баш најсигурнији у то. Чудно. Догађаји који су касније услиједили су код мене још више побудули интересовање за то
постоји ли Бог или не, да ли је човјек створен или је настао еволуцијом, јесмо ли сами у свемиру или не...
Зато сам тражио, питао, разговарао са православним теолозима свештеницима, али сам и сам читао Свето Писмо, и то прво Нови Завјет, а потом комплетно Свето Писмо. И осјетио велику промјену у животу. Разговарао сам и са католицима, адвентистима, пентакосталцима, баптистима, исламцима... За многе ствари ни данас нисам добио одговоре ни од еминентних православних теолога, зато сам читао православну литературу, али сам чак и тада примјећивао несклад између онога што је наисано у православним књигама и оног шта су многи који су се представљали као православци у животу чинили.
Један од таквих примјера си и ти пријатељу. Ако те баш интересује, онда да знаш-православље ме и те како интересује, јер сам одрастао на подручју гдје је оно доминантна религија, а то си и сам могао закључити, само ако си хтио из мојих постова. Али често сам наилазио на оне који су на одређена моја питања на која ми нису знали одговорити давали одговор да су то јеретичке идеје.
И на овом форуму сам хтио нешто научити о православљу, али ти очигледно ниси особа за то. Уосталом, ти нећеш одговарати за моја дјела, као ни ја за твоја. Твоја порука ми је сасвим јасна и више немам намјеру да било шта о било чему с тобом дискутујем.
Вјероватно те занима моје мишљење у погледу реинкарнације? Када је В.Јеротић питао свог духовника Јустина Поповића о томе он му је одговорио: &Занима те како је могуће за један људски вијек усавршити се животно? Тако што човјек послије смрти наставља усавршавање у духовном облику, и то тачно од оног нивоа каји је стекао за земаљског живљења.&
Видиш, слажем се са тим да човјек наставља са усавршавањем након смрти, али у тјелесном облику, и то је школовање, не по концепту које заступају источњаци, већ онако како је то записано у Светом Писму, а о томе је на овом форуму било доста ријечи.
Знам да ти је ово неприхватљиво, али вјеруј, да је и мени чудно да се твој пријатељ који се на форуму представљао као Хришћанин јасно изјаснио да не признаје откривење Јованово и још неке дијелове Светог Писма, да је за њега владика Николај преварант и превртљивац, дао назнаке да се ти с таквим ставом слажеш, што ти ниси порекао, па опет није јеретик, а колико видим ни ти, премда поуздано знам да то уопште није званичан став СПЦ.

Ја вјерујем у Оца, Сина, Духа Светог.
Пошто већ поодавно не видим сврху комуницирања с тобом, надам се да је ово задње што ти пишем, јер нема разлога с тобом се натезати о било чему на овом форуму. Не знам чиме сам навукао толику твоју мржњу на себе, али против тебе ништа лично немам, само се никако не могу сложити с твојим наступом на овом форуму.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2003, 02:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

1. Ниси никад ни покушао да дискутујеш самном. Од твог поста #1 си почео да пљујеш по мени и Мр. Симпсону, како би сада обрнуо плочу барем што се њега тиче. Ми, Православни, то зовемо превртљивост. А ту онда људскости нема.

2. Своје чојство и јунаштво си даље показао оног момента када си се стидео да кажеш ко си и одакле долазиш. Типично за чланове секти. Ми, Православни, то зовемо љигавост. А ту опет људскости нема.

3. С обзиром да дуваш у исти рог са "реинкарнацијама", а и сам верујеш у ту глупост, не би се чудио да си ти члан исте групице која следи гуруа из плавог небодера, а можда си и сам гуру главом и брадом.

4. Мудрост је на дискусијама снагом аргумената "потући" свог суговорника, а не личним нападом. То је само одраз: а) Некултуре, б) Необразовања, ц) Сировости, д) Немоћи, е) Јада, ф) Беде, итд...

5. Ми, Православни Срби, таквима кажемо: "Иди бре лечи се, деца ти се смеју". 8)

Сајонара. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2003, 09:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Написао си:

1. Ниси никад ни покушао да дискутујеш самном. Од твог поста #1 си почео да пљујеш по мени и Мр. Симпсону, како би сада обрнуо плочу барем што се њега тиче. Ми, Православни, то зовемо превртљивост. А ту онда људскости нема.

Лаж, и то у старту. Прочитај мој први пост, па ми докажи гдје је то пљување! Наравно да сам промијенио плочу што се тиче Симпсона јер сам с њим успио да размијеним неколицину постова, а и он је посве отворено дискутовао са мном. Да сам ја попљувао њега то би он сам написао, овако остајеш усамљен у својим лажима.

Написао си:
2. Своје чојство и јунаштво си даље показао оног момента када си се стидео да кажеш ко си и одакле долазиш. Типично за чланове секти. Ми, Православни, то зовемо љигавост. А ту опет људскости нема.

Ја теби који си Маран Ата (Господ је дошао), треба да цртам своја увјерења, па да ме ти или слични теби окитите епитетима?

Написао си:
3.С обзиром да дуваш у исти рог са "реинкарнацијама", а и сам верујеш у ту глупост, не би се чудио да си ти члан исте групице која следи гуруа из плавог небодера, а можда си и сам гуру главом и брадом.

У коју `групицу-сектицу` спадате ти и који се представљао као Хришћанин кад се слажете у мишљењима да је ``Јованово откривење лажно, и још неки дијелови Писма, и да је владика Николај превртљивац и реваант``?
Ако је ико гуру на овом форуму то си ти. Зато си себи додијелио титулу ``Господа који је дошао``.

Написао си:
4. Мудрост је на дискусијама снагом аргумената "потући" свог суговорника, а не личним нападом. То је само одраз: а) Некултуре, б) Необразовања, ц) Сировости, д) Немоћи, е) Јада, ф) Беде, итд

Сасвим исправно, само што је то твоја дијагноза, а видио сам твоју `мудрост`, висооооокоумни мој пријатељу.

Написао си:
5. Ми, Православни Срби, таквима кажемо: "Иди бре лечи се, деца ти се смеју".

Колико видим твоји ставови као и `Хришћанинови увелико одударају од православних, па те ни не доживљавам као православног Србина, што потврђујеш и овим твојим посљедњим постом којим изнова лажеш, јер немаш никаквог одговора на питање које је тако једноставно:
Гдје су твоји докази да сам попљувао све што је православно?

Адио Маре! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2003, 09:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Maran Ata ti si enormno bezobrazan. I lažeš. Evo baš sam ponovo pogledao prvi životin post na ovom forumu. Života uopšte nije pljuvao po vama već je o pravoslavlju dao ljepšu sliku nego što ste je dali vi pravoslavci. Ova tema je otvorena da bi ti naveo dokaze da je života pljuvao po vama što ti naravno nisi uradio već samo vrdaš u fazonu "...ne moram ja tebi da odgovorim..." neznajući da si time već odgovorio.

Pozdravljam životinu odluku da više sa tobom uopšte ne diskutuje.

Vrh

Tema posta: Adios amigos
PostPoslato: 06 Maj 2003, 13:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Posto ce neko citati ovu temu evo mog prvog posta:

zivota
Početnik

Registrovan: 01.04.2003
Poruka: 48 Poslano: 01.04.2003 16:33 Naslov poruke: Misterija je rijesena?

Postovani,
po prvi put se javljam na ovoj temi, a razlog ovog javljanja je sto sam procitao tekst pod naslovom ~Misterija je rijesena~, i iskreno govoreci bio neprijatno iznenadjen iznesenim.
Prije nego napisem ono sto namjeravam, zelim da porucim moderatoru, da napisano, pa cak i pomenuta imena ostavi netaknuta, jer bi isto moglo da posluzi kao dokaz krivicnog dijela klevete, povrede casti i dostojanstva.
Namjera mi je da se prevashodno obratim Mr Simpsonu, uz duzno postovanje i iskrenu zelju da necu biti pogresno shvacen. No, prije toga, samo kratko pitanje onom koji se predstavlja kao Maran Ata: Vidim da se zanimas za pravoslavlje. Pravoslavlje je kao hriscanski put, put ljubavi. Nisam ucen da druge mrzim i da ih nipodastavam, a citajuci tvoje tekstove sticem utisak da osebi imas vrlo visoko misljenje. Nazivati spis koji indijski narod smatra svetim Badava-ti-k..., je tako nesto nisko i sa ljudske strane, a kamo li hriscanske. Pretpostavljam da si citao spise vladike Nikolaja u kojima koristi cak i mnoge istocnjacke termine, ali ne u pogrdnom smislu, da ne nabrajam druge podviznike, pa me interesuje gdje si nasao da se neko od Njih tako izrazava?
Gdje si procitao da se nas Spasitelj tako obracao onima koji su s njim diskutovali? On koji je vrijedjan, nije vrijedjao, vec ljudima prilazio sa ljubavlju. Zaista me interesuje zasto nastupas ovako kako nastupas?
Ono sto sam zelio da porucim Mr Simpsonu je sljedece:
licno poznajem ljude koje si ocrnio. S jedne strane te razumijem, jer bih i ja mozda slicno reagovao da mi neko isprica ono sto si ti cuo. Buduci da sam sa nekima od te `grupe` bio na ratistu u istoj brigadi, istoj ceti i istom vodu, onda znaj:mnogo je teze lezati na tvrdoj, hladnoj zemlji, dok te zasipaju mecima, granatama i tromblonima, nego sjediti u toploj stolici, kucnoj atmosferi i zavrsavati fakultet u Beogradu. Jos je lakse otici u Kanadu i srbovati iz dalekog svijeta. Ko je Srbin i ko je za Republiku Srpsku to se pokazalo, a mislim da su upravo oni koje ti i Maran Ata ocrnjujete i vrijedjate to pokazali svojim djelima. To sto neko smatra da je necija reinkarnacija je njegov licni stav, a svako o sebi polaze racune.
Prihvatiti nesto sto ti neko isprica, a isto ne provjeriti je toliko nezrelo i nisko, a upravo je to s vase strane uradjeno. Ne pise li cak i u Sv. Pismu da svaka stvar pociva na svjedocanstvu dvojice ili trojice?
Zaista me interesuje kako je moguce da se promijene drzave a da se protiv onog koji se ovdje proziva nikada nista ne dokaze? Da li je moguce da su svi nadlezni organi potkupljeni? Razmisli malo o ovome.
Pretpostavljam da ces me poslije ovoga svrstavati u raznorazne kalupe, ali to je do tebe. Zao mi je sto oni koji se izdaju za Pravoslavne Hriscane
ovako nastupaju, a smatram da svi koji ucestvuju na ovom forumu ne trebaju gledati Pravoslavlje, a nikako Hriscanstvo kroz rijeci i djela Mr Simpsona i Maran Ate. O tome je bolje uciti iz Sv. Pisma i djela pravoslavnih podviznika, jer tamo necemo naci ovakav rjecnik koji pomenuti koriste.
Svako dobro!

Evo i drugog posta:

zivota
Početnik

Registrovan: 01.04.2003
Poruka: 48 Poslano: 01.04.2003 22:39 Naslov poruke:

Uvazeni druze kanadski,
i prije nego si napisao posljednje htio sam prije svega da se ispravim u dijelu gdje sam pisao da smatram da kroz tebe i Simpsona ne treba gledati Pravoslavlje, a nikako Hriscanstvo. Vi imate pravo da govorite ono sto hocete i kako hocete, a drugi neka o tome prosudjuju. Mada, iskreno, nije mi jasno da neko ko se izdaje za Pravoslavnog Hriscanina moze da psuje i da pri tome cak koristi ime spisa kojeg Hindusi smatraju svetim. Nisam ja nikakav `veteran`, a niti advokat, kako rece B`Ludnica. Ono sto sam rekao, rekao sam jer je to istina, a i dalje smatram da o sebi imas izuzetno visoko misljenje. Nisi mi odgovorio u kojim si knjigama procitao da je dobro psovati, vrijedjati, druge omalovazavati, a pri tom za sebe tvrdis da si `zagrizen u Hrista`? U poslanici Galatima pise ~jer se sav zakon izvrsuje u jednoj rijeci~ljubi bliznjeg svojega kao sebe.Ali ako se medju sobom koljete i jedete , gledajte da jedni druge ne istrijebite~.
Kompletno Sv. Pismo nas uci ljubavi. Cak je i Hristos, kada su ga pitali da li da jednom koji izgoni zle duhove u Njegovo ime to zabrane odgovorio~pustite ga, jer nema nijednog koji bi u moje ime cinio dobro, a poslije o meni zlo govorio. Ko nije protiv vas , taj je za vas.
U Dobrotoljublju III tom, pise~
Po prirodi blag i bestrasan, Bog sve podjednako voli kao svoja stvorenja, premda vrlinskog proslavlja jer stice poznanje, a porocnog po svojoj dobroti MILUJE I OBRACA, kaznjavajuci ga u ovom svetu. I covek koji je po svom nastrojenju dobar i bestrasan SVE LJUDE PODJEDNAKO VOLI, vrlinskog zbog prirode i dobrog proizvoljenja, a porocnog zbog prirode i sastradavanja, milujuci ga kao nerazumnog i kao onog koji hodi u tami~.
O ovome se moze mnogo govoriti, i zapravo je to ono o cemu bih htio da pricamo, a ti se uvijek stavljas na stranu nadredjenog, vrijedjajuci. Pa ako smatras da neko drukcije razmislja rukuj argumentima, a ne klevetama.
A to , sto trazis da ti kazem ko sam, pa da znas `odakle vjetar duva`~vjetar duva, gdje hoce. Glas njegov cujes, ali ne znas ni odakle dolazi, ni kuda ide~. Posto si ti Majstorski kandidat Maran Ata onda sam osjeti odakle ovaj vjetar duva. Usput, znas li sta znaci Marana tha?
Mr Simpsone, nemoj mi zamjeriti stogod, nisam zelio nikog da vrijedjam, zaista je dobro ne ponasati se kao inkvizitor, ali iznositi onakve stvari, a ne provjeriti, nije dobro. Ako zelis da jos dikutujes o temi, moze.
Srdacan pozdrav i svako dobro!

I nakon svega Kanadjanine, zelim ti ugodno pracakanje i buckanje u tvojoj barici lazi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2003, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Видим да написасте целе романе... Пошто времена за губљење немам, остаје на некоме другом да то евентуално и прочита. А и без читања знам да је реч о трла-баба-лан причама људи недовољно мудрих да воде културну дискусију базирану на аргументима. Овако, остајеte оно што јесте - најобичнији пљувачи и јеретици.

Шта каже Библија за такве ?

Ево шта:
----------------
(Тит. 3)
10 čovjeka jeretika po prvome i drugom svjetovanju kloni se,
11 Znajući da se takovi izopačio, i griješi, i sam je sebe osudio.

(2 Тим. 2)
16 A poganijeh praznijeh razgovora kloni se; jer najviše pomažu u bezbožnosti,

А шта каже за вакве личне нападе као што то "реинкарнисана" братија овде уради ?

Ево шта:
------------------
Лука 6,28 Blagosiljajte one koji vas kunu, i molite se Bogu za one koji vas vrijeđaju.

Само напред "реинкарнисани"... Овим овде сте свима доказали да сте антиреинкарнација оних светих људи које нисте вредни ни да споменете, акамоли скрнавите својим јересима...

И да вас Господ изведе на пут ПРАВОГ-СЛАВЉЕЊА. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2003, 08:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Само кратко да прокоментаришем ово задње јављање и онда је доста са твојим замајавањима и лажима.

Видим да написасте целе романе... Пошто времена за губљење немам, остаје на некоме другом да то евентуално и прочита.

Па шта ти мислиш да је ово написано ексклузивно за тебе?
Ово што је написано и јесте написано да се и други могу увјерити у неоснованост твојих оптужби, а да ништа не би остало сакривено и неразјашњено.

А и без читања знам да је реч о трла-баба-лан причама људи недовољно мудрих да воде културну дискусију базирану на аргументима. Овако, остајеte оно што јесте - најобичнији пљувачи и јеретици.

Знам да ти и без читања знаш шта овдје пише, јер имаш велику `проницавост и мудрост`, а показао си и доказао и своју културу, а и своје аргументе којих нема нидгје. Једном ријечју си-лажов и то доказан!

Шта каже Библија за такве ?

Ево шта:
----------------
(Тит. 3)
10 čovjeka jeretika po prvome i drugom svjetovanju kloni se,
11 Znajući da se takovi izopačio, i griješi, i sam je sebe osudio.

Слажем се. Одавно желим да те се клоним и да с тобом прекинем сваки облик разговора. Што се тиче суђења, многе си на овом форуму оптужио, па и мене, а то ниси ничим доказао. Према томе, као лажан оптужитељ, показао си се и у овој ствари, поново само један обичан-лажов.
(2 Тим. 2)
16 A poganijeh praznijeh razgovora kloni se; jer najviše pomažu u bezbožnosti.

Наравно! Немам намјеру било шта с тобом разговарати!

А шта каже за вакве личне нападе као што то "реинкарнисана" братија овде уради ?

Ево шта:
------------------
Лука 6,28 Blagosiljajte one koji vas kunu, i molite se Bogu za one koji vas vrijeđaju.

Камо среће да ти тако радиш, твоји плодови би се на овом форуму показали!

Само напред "реинкарнисани"... Овим овде сте свима доказали да сте антиреинкарнација оних светих људи које нисте вредни ни да споменете, акамоли скрнавите својим јересима...

Срећом си ти у својој`светости` доказао оправданост имена које си сам себи надјенуо Маран Ата=Господ је дошао. Сагласан си са Хришћанином да је Јованово откривење лажно и да је владика Николај преварант и превртљивац, чиме си одступио чак и од оног што учи Православна црква, да и не говоримо од оног што је записано у Светом Писму, а што се може најкраће рећи:`чините другима оно што бисте жељели да други чине вама, и не чините им оно што не бисте жељели да они чине вама`.
И да вас Господ изведе на пут ПРАВОГ-СЛАВЉЕЊА

Хвала на једној јединој лијепој ријечи на овом форуму. Такође желим!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]