banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 19:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Nov 2009, 10:33 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Informacije radi, na Paprikovcu je u proteklih 24 sata primljeno dvoje pacijenata sa simptomima H1N1 gripe. Osoblje u KC je dobilo instrukcije da obavezno nosi maske, te da izbjegavaju okupljanja. Sve ove informacije se pokušavaju držati u tajnosti kako se ne bi širila panika. Bilo je pitanje dana kada će stići ova informacija, pa eto ljudi malo se pripazite, pogotovo svoje najmlađe...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 10:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
miki je napisao:
Informacije radi, na Paprikovcu je u proteklih 24 sata primljeno dvoje pacijenata sa simptomima H1N1 gripe. Osoblje u KC je dobilo instrukcije da obavezno nosi maske, te da izbjegavaju okupljanja. Sve ove informacije se pokušavaju držati u tajnosti kako se ne bi širila panika. Bilo je pitanje dana kada će stići ova informacija, pa eto ljudi malo se pripazite, pogotovo svoje najmlađe...

Nema sta da se pazi, to je obicna gripa.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Citiraj:
utor teksta: Dr. Russell Blaylock

Dr. Blaylock je čelni neurohirurg autor i lektor. Pohađao je LSU Medicinski fakultet u New Orleansu, i upotpunio svoju internističku i neurološku praksu na Medicinskom fakultetu na Južnoj Karolini u Carlstonu.

Ja sam kvalifikovani farmaceut. Istraživao sam vakcinu svinjskog gripa koju je naša vlada kupila za nas (koristeći naš novac) i koja je sto puta opasnija od svinjskog gripa. Da li znate da su proizvođači vakcine protiv svinjskog gripa zatražili od vlade izuzeće od mogucih tužbi u slučaju da vakcine uzrokuju štetu na ljudima? Swine Flu (H1N1)
Vakcina protiv Svinjskog gripa sadrži 2 užasno opasne stvari — jedna se zove thimerosol. U njegovom sastavu je 50% žive.
Thimeresol se veže na receptore u mozgu, i, zapravo, uzrokuje oštećenja mozga. Je li pametno ubrizgavati thimerosol, i dobiti oštećenje mozga, spustivši pri tom IQ ljudi za 10 bodova, kao i brojna druga ostećenja, kako bi se izbeglo dobijanje gripa koji ubija 95% manje ljudi nego obični grip?

Drugi opasni sastojak Vakcine protiv Svinjskog gripa zove se squalene.
Squalene vara vaš imuno sistem da počne da ubija vaše sopstvene ćelije, što stvara auto-imune bolesti kao što su astma, multipla scelerosis, dijabetes, i hrpu drugih bolesti za koje još nemamo naziv.

Ako ste trudni zapitajte se ovo — zašto bi uzimali Panvax, kada on sadrži Neomicin sulfat i polymyxin B — od kojih oba pokazuju pozitivne rizike za vaše nerođeno dete?

Ja sam stručnjak za kritičku analizu lekova i njihove učinke na ljudima. I neka se neko samo usudi da dođe do mene sa špricom punim Vakcine protiv Svinjskog gripa, ili da dođe blizu moje porodice jer ću uzeti iglu od njih i probosti ih njom serijom veoma jakih uboda!

Ova stvar je otrov. Nemojte to uzeti. Ne dozvolite da vaši prijatelji to uzmu. Ne dozvolite da vaša porodica to uzme. Ako vas neki idiot u laboratoriji pita: želite li ovu vakcinu, pitajte ga o thimerosolu, o squaleneu, i zašto kompanija koja je to napravila želi da ima pravno oslobođenje od moguće tužbe, i onda pogledajte njihova lica koja će imati izgled tipa: O, bože moj, pa vi ste me izrešetali serijom pitanja na koja ja zaista nemam odgovor!

Више информација на http://svinjskigrip.in.rs/ ..

Некако све више вјерујем да је превише панике дигнуто око тога...

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
http://www.blic.rs/temadana.php?id=119301

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 13:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Moja panika leži u tome što se samo tako može dobiti upala pluća. Upala pluća nije ništa novo i preležao sam je u ratu, a sam sam sebi to napravio. Jaka zima i snijeg preko glave, pa ko ne bi uživao u tome?

Međutim sada upalu pluća dobiješ, bez obzira koliko da se čuvaš i toplo oblačiš i unosiš u sebe vitamin C.

Da li je to pošteno?

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 13:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
Људи су одувијек умирали од грипа само их није бројао... Ја сам против нових лијекова и вакцина (потребно је да прође неколико година од увођења истих да би се уочили евентуални нежељени ефекти, који као нису уочени током клиничких испитивања). Треба да се води рачуна о имунитету (нпр. 17 сата неспавања слаби имунитет за неки вртоглаво висок проценат, не могу се тачно сјетити који) и превенцији уопште. С тим у вези ево неколико додатних, превентивних фора и фазона :wink: .

Citiraj:
Spriječite svinjsku gripu - odlični savjeti
Dr. Vinay Goyal, svjetski autoritet na području nuklearne medicine s više od 20 godina iskustva podijelio je nekoliko efikasnih uputa o kojima se nedovoljno govori.

Savjeti dr. Vinaya izuzetno su korisni s obzirom na prirodu globalne epidemije u kojoj je jednostavno nemoguće spriječiti doticaj s virusom H1N1. Koje god mjere opreza poduzmete, vrlo ćete vjerojatno ipak doći u kontakt s virusom. Sam kontakt nije toliki problem - veći je problem spriječiti ga da oživi u tijelu i učini nas bolesnima.
Vrata na koja virus ulazi u naše tijelo su nosnice i usta. Dok ste još uvijek zdravi i nemate nikakvih simptoma infekcije H1N1 virusom, kako biste spriječili njegovu aktivnost i pojavu simptoma i razvoj sekundarnih infekcija, možete poduzeti neke izuzetno jednostavne korake o kojima se ne govori dovoljno u službenim uputama. Korisnost preventive naglašava se, nažalost, puno manje od "korisnosti" pravovremenog liječenja Tamifluom.

Dakle,
1. Često perite ruke (o tome se dovoljno govori, ali nije na odmet ponoviti).
2. Hands-free pristup. To jest, suzdržite se napasti da dirate bilo koji dio lica. Pokušajte što manje ruke prinositi licu (naravno osim kad jedete, perete se ili spavate).
3. Promućkajte u ustima i grgljajte dva puta dnevno toplu vodu u koju ste stavili malo soli. Naime, virusu H1N1 treba dva do tri dana od prvotne infekcije grla ili nosa da zaživi u tijelu i počne pokazivati karakteristične simptome. Obično grgljanje stvarno može spriječiti razvoj bolesti. Taj postupak sa slanom vodom imat će jednak učinak na zdravog pojedinca kao što će Tamiflu imati na bolesnoga. Nemojte podcjenjivati ovaj jednostavan, jeftin i moćan način prevencije bolesti. ( u ljekarni postoji otopina za infuziju košta oko 15 kn 0,5 l i preporučuju je specijalisti koji operiraju polipe a ja sam kod prehlada koristila prokuhano more)
4. Slično kao što to treba činiti s ustima, čistite barem jednom svakoga dana nosnice s otopinom tople slane vode. Ne morate biti vješti kao praktikanti Yoge kojima je ovaj postupak rutina, ali snažno ispuhavanje nosa i brisanje (tj. struganje) obje nosnice smotuljcima vate koje ste umočili u slanu vodu lako je učiniti i vrlo je učinkovito.
5. Dajte poticaj prirodnom imunitetu hranom koja je bogata C vitaminom. Prvenstveno se to odnosi na citrično voće. Ako uzimate C vitamin u tabletama, pazite da uzimate onaj pripravak koji ima cinka kako bi poboljšali apsorpciju.
6. Pijte što veće količine toplih napitaka (čajeva, kave, kakaa). Pijenje toplih napitaka ima jednak učinak kao i grgljanje, samo u suprotnom smjeru. Ono ispire živuće viruse iz grla u želudac gdje ne mogu preživjeti i učiniti nas bolesnima.

Datum objave: 26. listopad 2009

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 14:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Код нас неки људи већ су почели да носе маске.

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Ja mislim da se ovolika prasina digla da bi se zalihe, NEPROVJERENOG lijeka prodale.
Ali svejedno opreza nikad dosta.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 02:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Svi stručnjaci su rekli da su maske glupost, ali mene zanimaju oni skafanderi što se koriste u vrijeme bio hazarda.

Koliko koštaju i gdje se mogu uzeti? :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 07:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ne treba dizati paniku, ali treba se pricuvati.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Oduvijek je nabojlji lijek bila preventiva, i oduvijek su ljekari savjetovali da se koristi sto vise vitamina A i D,
i to po mogucnosti uzimanjem kroz hranu. Dovoljna kolicina zdrave hrane, odmora i sna je definitivno najbolji lijek,
a ono sto je cudno jeste sto bas to u ovoj prici o svinjskom gripu niko ne spominje.

Neko dobro rece da im je u cilju da stvaraju paniku (buduci da je ovaj grip manje opasan od obicnog),
u cilju da prodaju ogromne zalihe lijekova koje su ostale nakon epidemije pticijeg gripa.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 11:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Pa i nije baš tako jamesdine.

Razlike između svinjskog gripa i običnog su samo u izgledu virusa.

Isto se prezentuju. Javlja se temperatura, ali i ne mora, hunjavica je obavezna, kao i curenje nosa.

jedina stvar po kojoj se razlikuju je ta da običnu gripu ne moraš da liječiš uopšte i ona će poslije određenog vremena proći.
A kod ove, ako je ne liječiš može da dođe do smrtne posljedice.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 19:34 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
imam dobru prijateljicu, radi u NHS - England...te vakcine samo ti oslabe imuni sistem sto je dovoljno za obicnu gripu da te posalje u krevetic..zena ne planira uopste da se vakcinise, jedino joj zao sto mora djecu radi zakona, a treba ti dovoljno argumenata da bi isao na sud i dobio parnicu ako zelis nevakcionisati djecu...

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
spavac je napisao:
imam dobru prijateljicu, radi u NHS - England...te vakcine samo ti oslabe imuni sistem sto je dovoljno za obicnu gripu da te posalje u krevetic..zena ne planira uopste da se vakcinise, jedino joj zao sto mora djecu radi zakona, a treba ti dovoljno argumenata da bi isao na sud i dobio parnicu ako zelis nevakcionisati djecu...

Prijateljica ti nije u pravu. Vakcinacija nije obavezna ni za koga, ukljucujuci djecu :

The chief medical officer, Sir Liam Donaldson, said: "I urge everyone in the priority groups to have the vaccine - it will help prevent people in clinical risk groups from getting swine flu and the complications that may arise from it."

Why are healthy people over 65 and children not a priority for the swine flu vaccine?

Healthy people aged over 65 appear to have some natural immunity to the swine flu virus. And while children are disproportionately affected by swine flu, the vast majority make a full recovery - therefore the experts do not advise that children (other than those in at-risk groups) should be vaccinated initially.

http://www.nhs.uk/news/2009/04April/pag ... atest.aspx

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 23:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Sinoc dobio temperaturu .. danas svaka druga "jel' svinjski grip" .. nakon 10og puta je prestalo biti interesantno .. nakon 20og se mati tol'ko isprepadala da 'oce sutra u bolnicu da me vodi :roll: :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 23:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
I je li svinjsku grip? :D

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
davno je receno da je ovaj forum ziva zaraza. eto prvi pa kapetan...
ne daj se vanjuska druze. nije svinjska gripa, ona ne napada medjede... :D

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 23:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
K'o da ovo medijsko bombardovanje nije dovoljno .. dodje sestra i podjebava me .. "buraz, jel' se meni cini il' ti rokces dok pricas?" .. Pa bacicu se u bure 'ladne vode :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
V@nja je napisao:
K'o da ovo medijsko bombardovanje nije dovoljno .. dodje sestra i podjebava me .. "buraz, jel' se meni cini il' ti rokces dok pricas?" .. Pa bacicu se u bure 'ladne vode :lol:

:lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 23:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
V@nja je napisao:
"buraz, jel' se meni cini il' ti rokces dok pricas?"

:lol: :lol: :lol:

Dobar, dooobaar... :lol:

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]