banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jun 2025, 23:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 512 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Nov 2009, 22:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Darko,ne lupaj...Po tome,ne postoje Jevreji i Hrišćani,već samo muslimani...I nije Abraham,nsimo Englezi,nego Avram.....a biće da i ti nisi Darko nego Suljo....

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 22:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
Darko_83 je napisao:
Ma nemoj to je tvoje misljenje! Pitaj ucene Muslimane koje je bio vjere Moses Abraham i Isusu prema njihovima ucenjima.Evo ako ovdje ima muslimana uceni na forumu nek odgovore! ko su bili Mojsije,Abraham,Isus? samo mozda ih oni drugim imenima zovu ja sam cuo od jednog svog prijatelja muslimana da su to bili boziji poslanici koju su obajaljivali Islam mozda ne isti kao sto je u danasnjoj formi ali uglavnom je rec o Muslimanima i Islamu po njhvoim ucenju iz Kurana.Cak i da je Adam prvi covek na zemlji bio Musliman prema njihovim ucenjima Musliman nije covjek koji se zove suljo mujo itd... vec jedno zancenje muslimana na araapskom jeziku znaci onaj koji se potpuno predaje Bozijoj volji.Evo bas bi volio odgovore na ovo vidim da ima pokoji musliman ovdje da potvrdi ovo sto sam ja rekao. : :wink:

:lol: :lol: šta sve čovjek vidi ovde, pa sinko moj šta da ti čovjek kaže nakon ovakvih izvala :lol:
eto sam reci ima li smisla polemisat s tobom?

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Darko_83 je napisao:
Ma nemoj to je tvoje misljenje! Pitaj ucene Muslimane koje je bio vjere Moses Abraham i Isusu prema njihovima ucenjima.Evo ako ovdje ima muslimana uceni na forumu nek odgovore! ko su bili Mojsije,Abraham,Isus? samo mozda ih oni drugim imenima zovu ja sam cuo od jednog svog prijatelja muslimana da su to bili boziji poslanici koju su obajaljivali Islam mozda ne isti kao sto je u danasnjoj formi ali uglavnom je rec o Muslimanima i Islamu po njhvoim ucenju iz Kurana.Cak i da je Adam prvi covek na zemlji bio Musliman prema njihovim ucenjima Musliman nije covjek koji se zove suljo mujo itd... vec jedno zancenje muslimana na araapskom jeziku znaci onaj koji se potpuno predaje Bozijoj volji.Evo bas bi volio odgovore na ovo vidim da ima pokoji musliman ovdje da potvrdi ovo sto sam ja rekao. : :wink:

Sjetio sam se onog vjerovanja da se svi rode kao muslimani, pa tek posle "zastrane". Zato se o konverzijama na Islam uvijek govori kao "vratio se"...
Islam, kao i ostale religije doduse, ima vrlo malo veze sa stvarnim cinjenicama i sa zivotom uopste. Ali danas je popularno postovati tudja vjerska ubjedjenja, koliko god primitivna ona bila. Nije problem. Postujem. Mozes vjerovati i u sveto go*no, ali nemoj ga bacati na nas.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 01:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Okt 2009, 14:14
Sjetio sam se onog vjerovanja da se svi rode kao muslimani, pa tek posle "zastrane". Zato se o konverzijama na Islam uvijek govori kao "vratio se"...
Islam, kao i ostale religije doduse, ima vrlo malo veze sa stvarnim cinjenicama i sa zivotom uopste. Ali danas je popularno postovati tudja vjerska ubjedjenja, koliko god primitivna ona bila. Nije problem. Postujem. Mozes vjerovati i u sveto go*no, ali nemoj ga bacati na nas.[/quote]

Nisam ja nicija uvjerenja kaljao niti sam nicija uzdizao ja ti kazem sta su mi ljudi uceni muslimani rekli!(Ovo su njhove rijeci a ne moje.),U nas ce Pop reci da smo mi upravu,Katolicima ce kardinal isto to reci ,Rabini ce jevrejima reci da su oni upravu,Hodza ce rece muslimanima da su oni upravu.uglavon sve ove vjere se svode na jedno verovanje u jednog Boga.Tako da i vi ko i ja nemate pojma sta je pravo uvjerenje nemozes ti reci da je Islam Katolicizam i judaizam primitivne vjere,Ako ti tako govoris onda ce reci Rabini kardinali i hodze da je hriscanstvo primitivna vjera kako se onda ti osjecas naravno uvredjeno.Da bi nesto covjek zakljucio o nekoj vjeri bilo da je on musliman,pravoslavac ili katolik,mora prvo cuti i istraziti i prouciti drugu vjeru da bi mogao nesto pricati o razlikama u vjeri.Haj da cujem koliko je od vas procitalo sve tri svete knjige Novi zavjet,Stari zavjet i Kuran vjerujem da nije niko nisam ni ja procito nista drugo sem biblije prizanjem tako da mogu samo tumaciti svoju vjeru,i postovati uvjerenja druge vjere ma kakva ona bila. Da li smo mi upravu ili neko drugi to samo zna dragi Bog.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 08:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Darko_83 je napisao:

Nisam ja nicija uvjerenja kaljao niti sam nicija uzdizao ja ti kazem sta su mi ljudi uceni muslimani rekli!(Ovo su njhove rijeci a ne moje.),U nas ce Pop reci da smo mi upravu,Katolicima ce kardinal isto to reci ,Rabini ce jevrejima reci da su oni upravu,Hodza ce rece muslimanima da su oni upravu.uglavon sve ove vjere se svode na jedno verovanje u jednog Boga.Tako da i vi ko i ja nemate pojma sta je pravo uvjerenje nemozes ti reci da je Islam Katolicizam i judaizam primitivne vjere,Ako ti tako govoris onda ce reci Rabini kardinali i hodze da je hriscanstvo primitivna vjera kako se onda ti osjecas naravno uvredjeno.Da bi nesto covjek zakljucio o nekoj vjeri bilo da je on musliman,pravoslavac ili katolik,mora prvo cuti i istraziti i prouciti drugu vjeru da bi mogao nesto pricati o razlikama u vjeri.Haj da cujem koliko je od vas procitalo sve tri svete knjige Novi zavjet,Stari zavjet i Kuran vjerujem da nije niko nisam ni ja procito nista drugo sem biblije prizanjem tako da mogu samo tumaciti svoju vjeru,i postovati uvjerenja druge vjere ma kakva ona bila. Da li smo mi upravu ili neko drugi to samo zna dragi Bog.

:D
sinko pošto si uporan, izgubiću malo vremena i na tebe. prvo ako si pročitao bibliju u šta sumnjam pročitao si i stari i novi zavjet, odnosno hebrejskai i grčka pisma.
to što tebi nije jasno najbolje će ti ilustrovati to da su ove godine:
jevreji proslavili 5770 godinu
hrišćani proslavili 2009 godinu
muslimani proslavili 1429 godinu
to ti je i odgovor o starosti tri glavne monoteističke religije, s tim da se hrišćanstvo nadovezuje na judaizam, a islam je proizvoljno prepisivanje i loše tumačenje biblije.

btv ti "učeni" s kojima si pričao su učeni koliko i "jež daltonista zavezan u vreći za smeće"

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 12:27 
Početnik
Početnik

:Dsinko pošto si uporan, izgubiću malo vremena i na tebe. prvo ako si pročitao bibliju u šta sumnjam pročitao si i stari i novi zavjet, odnosno hebrejskai i grčka pisma.
to što tebi nije jasno najbolje će ti ilustrovati to da su ove godine:
jevreji proslavili 5770 godinu
hrišćani proslavili 2009 godinu
muslimani proslavili 1429 godinu
to ti je i odgovor o starosti tri glavne monoteističke religije, s tim da se hrišćanstvo nadovezuje na judaizam, a islam je proizvoljno prepisivanje i loše tumačenje biblije.

btv ti "učeni" s kojima si pričao su učeni koliko i "jež daltonista zavezan u vreći za smeće"[/quote]

To je tvoje misljenje prvo dobro i lepo izuci sve religije pa onda pricaj.jesi li ti procitao ista od svetih knjiga mozda jesi novi zavjet ,jesi li procitao Stari Zavjet i Kuran,jesi li upoznat sa spoznajama i predajama judaizma katolicizma i islama? jesi al u u panjevima ne bi tako prico da dobro poznajes sve monoteisticke religije,Vec to je tvoje jednostrano misljenje.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 12:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Magarac,da znaš nešto,znao bi da su Stari i Novi zavjet integralni dijelovi Biblije,tj oni su Biblija.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 13:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Magarac,da znaš nešto,znao bi da su Stari i Novi zavjet integralni dijelovi Biblije,tj oni su Biblija.

:D to sam mu i ja u svom postu rekao, ali dečko je očito malo priglup da shvati išta od napisanog :lol:
btv
darko :lol: nauči kako se quota :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 13:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
Momak je u pravu!
Islamsko učenje je da je Bog slao svim narodima kroz historiju poslanike i vjerovjesnike koji su pozivali vjerovanju u JEDNOG BOGA.Među tih nekoliko hiljada poslanika su i Dawid (Dawud a.s),Solomon (Sulejman a.s),Mojsije (Musa a.s.),Isus (Isa a.s.) i Muhammed a.s.
Po Islamu svi su oni bili muslimani i pozivali su Islam,njihovi apostoli/ashabi također tj.prva generacija njihovih sljedbenika.
Kasnije je došlo do iskrivljivanja objava koje su ti poslanici donosili te je Svemoguci Bog slao nove poslanike koju su iznova ukazivali na ispravan put,sve do dolaska Muhammeda poslanika poslije kojeg neće više biti poslanika ali i nema više potrebe jer je Kur'an zbog njegove matematičke formule ali i hafiza koji ga uče napamet nemoguće iskriviti ili izmjeniti.
Dragi Bog garantuje autetntičnost Kur'ana do kijametskog dana pa ko hoće da vjeruje neka vjeruje jer u vjeru nema prisile!

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 13:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Haj' ne lupaj.Samim tim što u Kur'anu piše da smo svi muslimani,ne znači da i jesmo.Svak' tvrdio da je njegova religija ona prava.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 13:32 
Pripravnik
Pripravnik

_zoka je napisao:
Haj' ne lupaj.Samim tim što u Kur'anu piše da smo svi muslimani,ne znači da i jesmo.Svak' tvrdio da je njegova religija ona prava.

Ti zoka ako tako nastaviš sve više ćeš ličiti na ovog kim deala!

Govorim ti o učenju Islama i visokom respectu kojeg Islam daje kako Mojsiju tako i Isusu.Obojica imaju isti status kao i Muhammed a.s. tj status poslanika-vjerovjesnika.
Suštinska razlika Islama od ostale dvije religije je to što poslanicima ne pripisuje ni jedan božanski atribut jer da bi bio musliman moraš vjerovati da:

BOG JE JEDAN,
NIJE RODIO,
NIJE ROĐEN,
I NIKO MU RAVAN NIJE!
(Sura Ihlas)

ISLAM je u stvari čisti monoteizam!

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 13:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@novi grad
muhamed je bio bogati trgovac, kome se svidjelo ono što su mu njegove sluge čitale iz biblije jer poznato je da je on bio nepismen, nakon toga je on u svojoj taštini počeo uz pomoć svojih pisara da prepisuje i da daje neko svoje viđenje i tumačenj(naravno pogrešno) biblije.
u svemu tome viđena je šansa da se ujedine arapska plemena koja su u to vrijeme bila mnogobožačka u jednu monoteističku religiju ne bi li tako došlo do mira među njima što se kako i danas vidimo nije desilo. 8)
a to kako islam tumači sam sebe to je fakat objektivno :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 13:52 
Pripravnik
Pripravnik

Ukoliko moderatori ne budu radili svoj posao kako treba,ovaj forum će ostati bez normalnih ljudi i svest će se na par iskomplexiranih bolesnika poput kim deala!

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 14:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BOSANSKI_NOVI je napisao:
Ukoliko moderatori ne budu radili svoj posao kako treba,ovaj forum će ostati bez normalnih ljudi i svest će se na par iskomplexiranih bolesnika poput kim deala!

:D kakve veze ovo ima s moderatorima, ja iznosim činjenice koje jesu i za koje se zna, ti mi ličiš na svoje sunarodnike koji čim im se neki argumenti ne svide odmah trče u ohr da se žale.
ono što ja pišem je lako provjerljivo i može se demantovati ako ima argumenata.
šta misliš je li normalno kad muslimanski velikodostojnici negiiraju hrišćanima da je isus božij sin, a to je temelj hrišćanstva i još to uviju u stilu kao i mi priznamo isusa samo on nije ono u šta vi vjerujete drugim riječima negiraju hrišćanstvo 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 14:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
kim deal je napisao:
@novi grad
muhamed je bio bogati trgovac, kome se svidjelo ono što su mu njegove sluge čitale iz biblije jer poznato je da je on bio nepismen, nakon toga je on u svojoj taštini počeo uz pomoć svojih pisara da prepisuje i da daje neko svoje viđenje i tumačenj(naravno pogrešno) biblije.
u svemu tome viđena je šansa da se ujedine arapska plemena koja su u to vrijeme bila mnogobožačka u jednu monoteističku religiju ne bi li tako došlo do mira među njima što se kako i danas vidimo nije desilo. 8)
a to kako islam tumači sam sebe to je fakat objektivno :lol:

Dobar post, kratko i jasno objasnjenje.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 15:01 
Početnik
Početnik

_zoka je napisao:

A koje to rekao da nije integralni dio biblije ,Jestee ,ali to nije isto novi i stari zavjet hajde sad zoka ako si pametan kome je objavljen stari zavjet?

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 15:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Darko_83 je napisao:
_zoka je napisao:

A koje to rekao da nije integralni dio biblije ,Jestee ,ali to nije isto novi i stari zavjet hajde sad zoka ako si pametan kome je objavljen stari zavjet?

:D darko sad se lijepo vrati na svoje prethodne postove pa vidi šta si pisao pa će ti biti jasno šta ti zoka, a bogami i ja pokušavamo bezuspješno objasnit :D
hebrejska pisma ili kako si ti rekao "stari zavjet" objavljen je tad izabranom božijem narodu hebrejima,a kasnije je nadopunjen grčkim pismima ili kako se to još kaže "novi zavjet"i, i čini neodvojivu cjelinu koju danas zovemo biblija ili sveto pismo.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 15:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Nov 2009, 15:13

Nemas ti pojma Kim-Deal ti hoces reci da je Muhamed prepisao bibliju?Koliko vi imate vrsti bibilija svaki dan izadje neka nova biblija, vise neznate sta je biblija a sta ne,Kuran je ostao autentican od 7 vjeka pa na ovamao nema ni jedne rijeci da je promjenjena.Dok odredjena jevandzelija se totalno razlikuju od drugih.Evo ti jedan od mnogih primjera kontradiktornosti biblije:

u Evandjelju po Luki kaze se : Isus je sin Josipov ( Josip stolar je njegov otac).
u Markovom Evandjelju kaze se : Isus je sin Boziji

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Kako bi bilo da vi novajlije malo prolistate stare teme pa cete vidjeti da je ta tematika "moje je ispravnije od tvojeg" prezvakana vec X puta, i opet se nije doslo do konacnog zakljucka, i nece se nikad ni doci ako se nastavi ovakim tempom i tonom. Sta ostaje su samo uvrede i uvredjeni sagovornici. A uvredama ne donosite doprinos ni sebi, niti drugima niti svojoj vjeri.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 15:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Posto vidim da je ovdje svi protiv svih valjanje u blatu....geronimooooo

kim deal je napisao:

jel to ti tumacis Islam na "ale borginjo" nacin...

Mozes mi samo onda reci ko je preveo Bibliju na arapski jezik (ne zaboravi da se radi o 6 vijeku), ako moze samo ime tog covjeka samo da udje u zapisnik, jer kako ti rece da su drugovi citali Bibliju onda ju je neko preveo, jer to su uglavnom bili neznabozacki i nepismen narod koji jedva da je govorio svoj jezik a kamoli aramejski, hebrejski ili kuku meni grcki.

Dakle ako baljezgas onda pokusaj s argumentima, znaci za pocetak koji je to jadnik preveo Bibliju na arapski u 6. vijeku ??? Ako moze bar inicijali, ako si stidljvi za kompletno ime.

kim deal je napisao:
u svemu tome viđena je šansa da se ujedine arapska plemena koja su u to vrijeme bila mnogobožačka u jednu monoteističku religiju ne bi li tako došlo do mira među njima što se kako i danas vidimo nije desilo.
a to kako islam tumači sam sebe to je fakat objektivno

Dakle ovako matematicki da vidimo

Prevod Biblije (6. vijek) + motiv + krivo tumacenje + xy = :confused1:

Bice da su tipovi kao ti vrsni matematicari i poznavaoci komparativnih religija.

"Prije ulaska na forum se saberu, a kad udju onda se oduzmu."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 512 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]