banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jun 2025, 14:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 512 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Sep 2009, 14:58 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Sep 2009, 14:56
Esselamu alejkum...
"Zahvala pripada Allahu, Njemu zahvaljujem i od Njega podrsku trazim. Utjecemo se Allahu od zla nasih dusa i hrdjavosti nasih djela. Koga Allah uputi, niko ga u zabludu ne moze odvesti, a koga Allah u zabludi ostavi, niko mu na pravi put ne moze ukazati. Svjedocim da nema boga osim Allaha. On je Jedan i nema sudruga. Najbolji govor su Allahove rijeci. Zaista je uspio onaj kome Allah ukrasi srce i iz nevjerstva ga uvede u Islam, a on izabere Allahov govor pored mnostva drugog ljudskog govora. Uistinu je to najbolji i najjezgrovitiji govor. Volite ono sto Allah voli. Volite Allaha iz dubine svojih srca. Nemojte da vam dosade rijeci Allahove i Njegovo velicanje. I neka vasa srca ne budu pusta od Allahovih rijeci. Sve sto je Allah stvorio, On od toga odabira i probira. Allah je ponavljanje Njegovih rijeci svrstao u najbolja djela. Obozavajte Allaha i nemojte Mu sudruga pripisivati. Bojte se Allaha onako kako Ga se treba bojati i budite iskreni u dobru koje obecajete da cete radi Allaha uraditi. Volite se medjusobno radi Allaha bratskom ljubavlju. Allah se srdi kada se zavjet prema Njemu iznevjeri. I neka je na vas Allahov spas, milost i blagoslov!"

U ime Allaha,otvaram temu na kojoj cete imati priliku pitati sve sto vas zanima o islamu.ako imate nekih nejasnoca,sumnji i tome slicno,okoristite se ovom temom,ja cu ako budem znao odgovoriti na vasa pitanja Allahovom pomoci.Takodje da znate da znanje kojim raspolazem je zasnovano na Kuranu i sunnetu,bez ruznih novotarija koje su uvedene u islam u medjuvremenu,pa ako vas sta zanima i na tom polju slobodno pitajte.Imate priliku da saznate sta je istina,mnogo je dole otvoreno tema koje vas sad mozda zbunjuju,raznih Allahovih neprijatelja je bilo koji su pokusali naizgled dobrim argumentima stvoriti sumnju u vasim srcima,zato cemo sada u ime Allaha da pobijemo sve ranije izrecene gluposti.Samo je jedan pravi put,i samo sljedbenici tog puta ce u dzennet.Da vas Allah nagradi

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Postoji vec takva tema na ovom podforumu. I to ne jedna. Ima ih vise.
Ova npr. viewtopic.php?t=41298

Inace, Dobrodosao na forum. :fadein:

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 15:29 
Voajer
Voajer

Leona je napisao:

da,vjerujem ti da postoji,ali ono sto sam citao po temama je daleko od istine,narod lupa sve i svasta.ja sam sljedbenik cistog islama,i zbog toga je ova tema drugacija od ostalih

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 15:33 
I oni tamo su nam tako rekli... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 15:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
Allahov_rob je napisao:
da,vjerujem ti da postoji,ali ono sto sam citao po temama je daleko od istine,narod lupa sve i svasta.ja sam sljedbenik cistog islama,i zbog toga je ova tema drugacija od ostalih

A jel' nam nudiš šiitska ili sunitska objašnjenja?

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Allahov_rob je napisao:
Leona je napisao:

Uh...kad te Ahmed cuje... :confused3: :)

Ajde onda nam reci, sta to "cisti Islam" uci, sta se smije sta ne smije, kako "cisti Islam" gleda na Isusa i za koga ga smatraju... u cemu se razlikuje tvoj Islam od recimo Ahmedovog...? Nadam se da su pitanja umjesna. Toliko za pocetak. :fadein:

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 15:57 
Voajer
Voajer

Aaron je napisao:
Allahov_rob je napisao:

Sunnitska,izvorni islam,ono na cemu je bio Poslanik sallallahu alejhi ve sellem,ashabi,tabini,tabi tabini.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 16:03 
Voajer
Voajer

Leona je napisao:
Allahov_rob je napisao:
Leona je napisao:

Uh...kad te Ahmed cuje... :confused3: :)

Ajde onda nam reci, sta to "cisti Islam" uci, sta se smije sta ne smije, kako "cisti Islam" gleda na Isusa i za koga ga smatraju... u cemu se razlikuje tvoj Islam od recimo Ahmedovog...? Nadam se da su pitanja umjesna. Toliko za pocetak. :fadein:
Ne poznajem brata Ahmeda dovoljno,ali po onome sto sam zakljucio iz nekih njegovih postova on se predstavlja kao pripadnik hanefi mezheba,u koji je dodati mnogo novotarija,vjerovatno je u tome jedina razlika.sigurno da se po mnogim pitanjima,ustvari u vecini stvari ja i on slazemo ali eto.Ako vam smeta dupla tema njemu postavljajte pitanja o islamu,a ovu temu uzmite kao pitanja o novotarijama.ako moderator zeli zakljucati temu ne bunim se,na hajr samo,bit ce kako Allah odredi.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 23:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Allahov_rob je napisao:
ako moderator zeli zakljucati temu ne bunim se,na hajr samo,bit ce kako Allah odredi.

Ko ce da odredi, moderaor ili Allah? :)

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 16:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Tu je Ahmed,, necu za ramadhan gubiti vrijeme puno na forumima.. :)
Selam alejk ya Abdullah, ako imas sta da prigovorit na moje postove imas pp pa bujrum, ili, pisi ovdje pa cu da vidim na cemu si ... Inace, kako ste vi svi meni ?

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Ajde onda nam reci, sta to "cisti Islam" uci, sta se smije sta ne smije, kako "cisti Islam" gleda na Isusa i za koga ga smatraju... u cemu se razlikuje tvoj Islam od recimo Ahmedovog...? Nadam se da su pitanja umjesna. Toliko za pocetak. :fadein:[/quote]Ne poznajem brata Ahmeda dovoljno,ali po onome sto sam zakljucio iz nekih njegovih postova on se predstavlja kao pripadnik hanefi mezheba,u koji je dodati mnogo novotarija,vjerovatno je u tome jedina razlika.sigurno da se po mnogim pitanjima,ustvari u vecini stvari ja i on slazemo ali eto.Ako vam smeta dupla tema njemu postavljajte pitanja o islamu,a ovu temu uzmite kao pitanja o novotarijama.ako moderator zeli zakljucati temu ne bunim se,na hajr samo,bit ce kako Allah odredi.[/quote]

Nemam ja mezheba prijatelju, uzimam iz svakog koji zastupa jace misljenje. I nisam novotar hvala Allahu, ja sam sljedbenik prvih generacija Islama. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 17:50 
Voajer
Voajer

114_AhmeD je napisao:
Ne poznajem brata Ahmeda dovoljno,ali po onome sto sam zakljucio iz nekih njegovih postova on se predstavlja kao pripadnik hanefi mezheba,u koji je dodati mnogo novotarija,vjerovatno je u tome jedina razlika.sigurno da se po mnogim pitanjima,ustvari u vecini stvari ja i on slazemo ali eto.Ako vam smeta dupla tema njemu postavljajte pitanja o islamu,a ovu temu uzmite kao pitanja o novotarijama.ako moderator zeli zakljucati temu ne bunim se,na hajr samo,bit ce kako Allah odredi.[/quote]

Nemam ja mezheba prijatelju, uzimam iz svakog koji zastupa jace misljenje. I nisam novotar hvala Allahu, ja sam sljedbenik prvih generacija Islama. :)[/quote]
ako je tako nema potrebe da ja odgovoram na pitanja,nadam se da imas dovoljno znanja da sam odgovaras,u sto ne sumnjam.Mi smo ocigledno na istom koliko sam te razumio,da te Allah nagradi.ja namjeravam otvoriti temu o bidatima bosnjaka,osim ako to vec nisi objasnjavao im,onda necu?

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Alahov rob??? WTF?

Rob! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 19:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
114_AhmeD je napisao:
kako "cisti Islam" gleda na Isusa i za koga ga smatraju.

Isus je u Islamu jedan od Allahovi poslanika.........

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 02:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Allahov_rob je napisao:
Sunnitska,izvorni islam,ono na cemu je bio Poslanik sallallahu alejhi ve sellem,ashabi,tabini,tabi tabini.

...tulibu dibu douchoo...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 19:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Okt 2009, 14:14
Aaron je napisao:
Allahov_rob je napisao:

Ti si arone kako ja vidim jevrej interesujeme nesto cito i gledo sam nesto na nekim stranicma na netu!

Da je vase Jeruzalsmko carstvo nekad davno porobljeno od strane babilonoca(Nabukadonosr)i da su jevreji dozivjeli veliki poraz od Babilonskog carstva
Valjda pod uticajem Babilona 17 rabina je napisalo novu toru (Talmud) i ostavilo pravu knjigu koja je poslana od Boga.Evo ima link na kojem sam gledo taj dok film bas me interesuje sta jevreji kazu na ovo? http://www.youtube.com/watch?v=BQcdTC3DWEM

I recimi kakav je tvoj stav prema cionistickom pokretu?

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 19:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Darko_83 je napisao:
Aaron je napisao:
Allahov_rob je napisao:

Ti si arone kako ja vidim jevrej interesujeme nesto cito i gledo sam nesto na nekim stranicma na netu!

Da je vase Jeruzalsmko carstvo nekad davno porobljeno od strane babilonoca(Nabukadonosr)i da su jevreji dozivjeli veliki poraz od Babilonskog carstva
Valjda pod uticajem Babilona 17 rabina je napisalo novu toru (Talmud) i ostavilo pravu knjigu koja je poslana od Boga.Evo ima link na kojem sam gledo taj dok film bas me interesuje sta jevreji kazu na ovo? http://www.youtube.com/watch?v=BQcdTC3DWEM

I recimi kakav je tvoj stav prema cionistickom pokretu?

Ja bih da odgovorim na tvoje zadnje pitanje ako moze, meni je cionizam ama bas super odlicna stvar.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 20:12 
Početnik
Početnik

Ja bih da odgovorim na tvoje zadnje pitanje ako moze, meni je cionizam ama bas super odlicna stvar.[/quote]

Zionisam=moderni fasizam
Zionisam=podjeli pa vladaj
Zionisam=Samo ti trebas da zivis sve ostale ljude koje ne pripadaju zionismu treba pobiti i porobiti
Zionisam=Masoni-Iluminati=Velika zavjera danasnjice ljudi ako ih tako mozemo nazvat koji su izazvali 99 % ratova,bjedu jad i čemer samo da bi njima i njihovim guzicama bilo dobro.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 20:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Citiraj:
Zionisam=moderni fasizam
Zionisam=Samo ti trebas da zivis sve ostale ljude koje ne pripadaju zionismu treba pobiti i porobiti
Zionisam=Masoni-Iluminati=Velika zavjera danasnjice ljudi ako ih tako mozemo nazvat koji su izazvali 99 % ratova,bjedu jad i čemer samo da bi njima i njihovim guzicama bilo dobro.

Majstore na kojem si ti to fakultetu ucio pa da si dosao do takvih fenomenalnih zakljucaka?

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 20:43 
Početnik
Početnik

Avinoam1 je napisao:
Citiraj:
Zionisam=moderni fasizam

Majstore na kojem si ti to fakultetu ucio pa da si dosao do takvih fenomenalnih zakljucaka?

Pomalo citao nesto gledao al uglavnom sam uvezo neke cinjenice uglavnom je rec o
Zivotnom Fakultetu osvrnise i pogledaj sta se desava u danasnjem svetu:ratovi,glad ,bolesti,nepravda,recesije,stradanje nevini ljudi itd itd ...Mislis da se to desaje slucajno ,da je se mozda otelo kontroli e nije to je sve pomno planirano od gore navdeni ljudi(Elita),Ima ljudi koji su zaduzeni da stvaraju samo nered na zemlji pojava tih ljudi je nagovjestena i preko svetih knjiga preko proroka Muhameda Isusa Hrista i mnogih drugih koji su na strani pravde.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 512 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]