Što se tiče Simspona smatram da bi pravoslavlje bilo dosta bolje kad bi svi koji za sebe smatraju da su pravoslavci bili kao Simpson. Ne smatram da bi to bilo idealno kao što ne smatram da bi bilo idealno kad bi svi bili kao ja jer svi mi imamo još mnogo raditi na sebi ali bi bilo dosta bolje kad bi svi bili kao on.
zivota je napisao:
Htio sam i da postavim pitanje moderatoru, posto sam sa Simpsonove strane opomenut, kako se nisam izjasnio u pogledu svojih vjerskih opredjeljenja i da zbog toga nemam pravo drugima pridikovati i postavljati pitanja, dakle, zanima me da li je zaista nuzno za bilo sta se izjasnjavati i otkrivati bilo koja licna obiljezja?
Nužno nije. U krajnjem slučaju može biti poželjno ali nije nužno.
Radi se o tome da se nečija vjerska opredjeljenja vide iz onoga šta ta osoba piše i to je ono što je bitno. Osobe kojima je najbitnije kojoj vjerskoj zajednici neko pripada su često oni koji dijele etikete ljudima. Oni već unaprijed imaju definisano: adventista - loš, jehov svjedok - loš, katolik - loš, islamac - loš, pravoslavac - dobar ili neka druga šema po kojoj je npr. adventista dobar a ostali loši. Takvima nije bitno kakav je ko kao osoba, kakvo srce ima i šta je njegova vjera od njega načinila već je bitno da napadaju i kritikuju sve one koji su iz "protivničkog" tabora. Takve osobe ne iskazuju neku zavidnu duhovnost i pozitivnost. To se na ovom forumu pokazalo više puta.