banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 06:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Mr.Simpson na forumu
Glasanje se završava 12 Maj 2003, 01:52
ZA 83%  83%  [ 5 ]
PROTIV 17%  17%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 6
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Apr 2003, 01:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Jan 2003, 01:59
Mr.Simpson je odlucio da napusti ovaj forum sto je dalo ideju:

Recimo zbogom Mr.Simpsonu!

kroz par recenica o tome kako vidimo njegovo ucesce ovdje na forumu.

Mislim da je on to zasluzio poslije ovoliko vrijednog pisanja.

Moj stav:
Mislim da je Mr.Simpson u sustini pozitivac i da je doprinosio ovom polju konverzacije u dobrom dijelu iako jednostrano i 2000 godina zastarjelo ali ipak iskreno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2003, 05:20 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Slažem se.
Pogotovo što je svojim učešćem i ne znajući (i moguće ne htijući) doprinio upravo onom na što se toliko dizao.
Često se dešava da se ljudi upiru radeći jedno, ali Otac Nebeski to okreće na sasvim drugo.
Dakle moj glas je za.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2003, 11:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Posto sam tek danas procitao da se Simpson povlaci sa foruma, zelim reci da mi je bilo u mnogome prijatno s njim diskutovati, premda mislim da me u vecini slucajeva uopste nije shvatao, ili mozda jeste, a nije to htio prihvatiti.
Htio sam i da postavim pitanje moderatoru, posto sam sa Simpsonove strane opomenut, kako se nisam izjasnio u pogledu svojih vjerskih opredjeljenja i da zbog toga nemam pravo drugima pridikovati i postavljati pitanja, dakle, zanima me da li je zaista nuzno za bilo sta se izjasnjavati i otkrivati bilo koja licna obiljezja?
Mozda to vise nije ni bitno.

U svakom slucaju, Simpson je svojim stavom uveliko odudarao od Maran Ate i Hriscanina, i jedino s njim mi je u pogledu pravoslavlja na ovom forumu bilo koliko-toliko korisno razmjenjivati misljenja. Iako se u mnogo cemu s njim ne slazem, a u mnogo cemu slazem, smatram da je ipak iznio mnoge dobre stvari, i konacno moj glas je, za!
Onima koji po julijanskom kalendaru danas slave vaskrs, tradicionalni hriscanski pozdrav:
HRISTOS VASKRSE!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2003, 13:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Što se tiče Simspona smatram da bi pravoslavlje bilo dosta bolje kad bi svi koji za sebe smatraju da su pravoslavci bili kao Simpson. Ne smatram da bi to bilo idealno kao što ne smatram da bi bilo idealno kad bi svi bili kao ja jer svi mi imamo još mnogo raditi na sebi ali bi bilo dosta bolje kad bi svi bili kao on.

zivota je napisao:
Htio sam i da postavim pitanje moderatoru, posto sam sa Simpsonove strane opomenut, kako se nisam izjasnio u pogledu svojih vjerskih opredjeljenja i da zbog toga nemam pravo drugima pridikovati i postavljati pitanja, dakle, zanima me da li je zaista nuzno za bilo sta se izjasnjavati i otkrivati bilo koja licna obiljezja?

Nužno nije. U krajnjem slučaju može biti poželjno ali nije nužno.
Radi se o tome da se nečija vjerska opredjeljenja vide iz onoga šta ta osoba piše i to je ono što je bitno. Osobe kojima je najbitnije kojoj vjerskoj zajednici neko pripada su često oni koji dijele etikete ljudima. Oni već unaprijed imaju definisano: adventista - loš, jehov svjedok - loš, katolik - loš, islamac - loš, pravoslavac - dobar ili neka druga šema po kojoj je npr. adventista dobar a ostali loši. Takvima nije bitno kakav je ko kao osoba, kakvo srce ima i šta je njegova vjera od njega načinila već je bitno da napadaju i kritikuju sve one koji su iz "protivničkog" tabora. Takve osobe ne iskazuju neku zavidnu duhovnost i pozitivnost. To se na ovom forumu pokazalo više puta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2003, 22:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Hvala.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]